Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat :)

Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt

Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról ;)

Gumiszoba

Bármely téma, amely nem hangszerekkel kapcsolatos

Moderátor: Moderátorok

---Qgli---
VIP
Blogbejegyzések: 14
Hozzászólások a témában: 572
Hangszer: -
Adott köszönetek: : 973 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2460 alkalommal

Re: Gumiszoba

Hozzászólás: # 66476Hozzászólás ---Qgli---
2020.09.25. 06:57

Pakolás téma:
A bepakolási idő attól függ, hogy milyen helyre kell bepakolni. Az egri Szent István hotelbe nekünk kettőnknek másfél óra a bepakolás fényekkel együtt ( messze a lépcső, lépcsőn fel, onnan is messzire kell pakolni. Ez azért növeli meg a pakolási időnket, mert közben én még pihenni is megállok ( én sem 20 éves vagyok már ). A Balneo hotelbe egyedül pakolok, fények nélkül 20 perc a teljes beszerelés. A kocsitól kb 4 méterre kell pakolni úgy, hogy nincs egy lépcső sem. ( Ebben a 20 percben az is benne van, hogy elmegyek a kocsival és leparkolok. ) Ide úgy indulok zenélni, hogy háromnegyed ötkor indulok és fél hat előtt már szól a Misty!!!

almatom
VIP
Blogbejegyzések: 0
Hozzászólások a témában: 211
Hangszer: Ketron SD90
Adott köszönetek: : 169 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1724 alkalommal

Hozzászólás: # 66481Hozzászólás almatom
2020.09.25. 13:20

forissandor írta:
2020.09.25. 11:25
Most augusztusban vőfély barátom mondja az esküvőn, hogy itt már bizony cigányzenéket kell játszani, Mérit, Grófót, mert nem fognak hívni sehova, meg szarnak tartanak stb.
Miért van az az érzésem, hogy ezt egy matyó hímzett, kalapos-csízmás vőfély mondhatta, akinek a "lakodalmas műsora" az egész éjjeli menyasszony verbális meggyalázásáról szól....

Bubamara
Adminisztrátor
Hozzászólások a témában: 148
Hangszer: PC3, VK7, TR Rack, SD9, SD40, SD1+, i30HD
Adott köszönetek: : 4464 alkalommal
Kapott köszönetek: : 3462 alkalommal

Hozzászólás: # 66508Hozzászólás Bubamara
2020.10.02. 08:28

almatom írta:
2020.09.25. 13:20
forissandor írta:
2020.09.25. 11:25
Most augusztusban vőfély barátom mondja az esküvőn, hogy itt már bizony cigányzenéket kell játszani, Mérit, Grófót, mert nem fognak hívni sehova, meg szarnak tartanak stb.
Miért van az az érzésem, hogy ezt egy matyó hímzett, kalapos-csízmás vőfély mondhatta, akinek a "lakodalmas műsora" az egész éjjeli menyasszony verbális meggyalázásáról szól....
Még azt sem mondanám. Egy intelligens úriember, nem mellékesen polgármester és a szakmában van jó 20-25 éve. Még mi segítettük ajánlásokkal a kezdeti lépéseit, van tapasztalata. Csak szerintem az elkurvult zenészektől hallott önigazoló mondatokat túl sokszor sujkolták neki és így mára igaznak hiszi.

Nem kell kurvának lenni soha, semmilyen szituációban. Jól összerakott és szívből, lélekből eljátszott nótákkal folyamatosan fent lehet tartani a hangulatot, figyelmet és érdeklődést.
Tehát van remény gyerekek és az, hogy a remény testet öltsön valóságként, ennek kivitelezése kizárólag a Ti, Mi kezünkben van. Nem kell szart játszani, mert pár igénytelen csak azt tud és azzal adja el magát.

A média mára alkalmatlanná vált ennek átadására, mert ott különböző okok miatt kizárólagosan az egy napos, a szenzációs a celeb, az igénytelen és kultúrálatlan kultura közvetítése lehetséges már, ezért az emberekkel direktben találkozó zenész kizárólagos felelőssége, hogy ez a folyamat visszaforduljon és megszünjön. Nem kis feladat és nem egyszerű minden esetben, de ha zenélni akartok még 5 év múlva is, akkor az egyetlen út.

Buba

Bubamara
Adminisztrátor
Hozzászólások a témában: 148
Hangszer: PC3, VK7, TR Rack, SD9, SD40, SD1+, i30HD
Adott köszönetek: : 4464 alkalommal
Kapott köszönetek: : 3462 alkalommal

Hozzászólás: # 66513Hozzászólás Bubamara
2020.10.02. 14:23

Nem világmegváltásra gondoltam, hanem a partyzenész mai megítélésének megváltoztatására és a rendezvényeken lejátszott dalok igényességére.
Nem a dal kora az, amitől értékes, hiszen ma is születnek jó zenék és léteznek igényesen szórakoztatni tudó zenekarok, ahogyan 10-20-30-50 éve is volt fos. De ha a rendezvényeken a banda, vagy zenész a jelenlegi irányvonal mentén halad a mályigénytelenség felé, akkor biztosan nem lineárisan lesz rosszabb a helyzet 5 év múlva. Elég végigszemlélni az elmúlt 5-10 év tendenciáit.

Buba

almatom
VIP

Hozzászólás: # 66521Hozzászólás almatom
2020.10.02. 19:25

Bizony, bizony!
Sok zenész/zenekar azt mondja, hogy bár utálja a sok ócska mulatós szarságokat de mégis játsszák, mert erre mulat a nép.
Nekik mondom, hogy ez így hatalmas öngól!
Ha egy mulatós bagázsnak csinál egy zenekar jó hangulatú bulit, az arról a vonalról fog hozni további megkereséseket.
Mi pontosan ezért nem állunk be ezen igények kiszolgálásába, mert nem az ilyen jellegű bulikról szeretnénk további megkereséseket. Természetesen játsszunk mi is ilyen zenéket de mindezt maximalizálva másfél órában, ami egyébként így is rohadt sok(k) tud lenni! Ahol ez nem elég, oda más kell. Ezt minden alkalommal az első levélváltásban le is írom!
Szóval minden zenész/zenekar 95%-ban saját maga formálja a megrendelői körét, pontosan a műsorpolitikájuknál fogva. Ha tudják rólad, hogy nem játszol mulatós zenét, eleve nem is fognak olyan helyre hívni, ahol ilyen zene dívik.
Aki meg zenészként beleáll az ilyen ócskaságokba, azzal pont az ócskaságokat kedvelő vendégkört fogja kialakítani maga körül.
Ettől függetlenül bele lehet szaladni így is szopi helyzetekbe, amikor a pár elfelejti, hogy magukon kívül még ott van 98 meghívott, akik viszont a helyi szokások szerint kizárólag csak a mulatós ócskaságokra tudják jól érezni magukat. Mi is jártunk így. Azóta amikor leülök a párral beszélgetni, szó szerint mondom nekik, hogy próbáljanak minden meghívott vendég fejével gondolkozni, hogy nekik mi lehet a zenei ízlésük. Olyan is volt már, hogy nagyon megköszönte a pár, hogy így rávilágítottam erre a fontos dologra és végül nem minket hívtak, mert összesakkozták, hogy valóban a mulatós zene lenne ott a nyerő zenei stílus. Én jobban örültem a döntésüknek, mint ők!

Karesz
VIP
Hozzászólások a témában: 303
Hangszer: Novation remote sl 49,Yamaha DXR 10 MK2,DBX PA2
Adott köszönetek: : 1925 alkalommal
Kapott köszönetek: : 754 alkalommal

Hozzászólás: # 66522Hozzászólás Karesz
2020.10.02. 19:51

Na ez így van...Teljesen igazad van Tomi!Mióta nem játsszom ilyen zenéket(2-3 éve),már szinte csak azzal keresnek meg,retro kell.Persze azért pár mulatós becsúszik a neves előadóktól is,de nem ez a jellemző.Ennek örülök én is.Szintén az első beszélgetéskor leszögezem,hogy ilyeneket én nem játszom,legtöbbször nincs is erre igény.Legalább is ezt tapasztalom..

doxaa
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 118
Hangszer: Korg
Adott köszönetek: : 473 alkalommal
Kapott köszönetek: : 366 alkalommal

Hozzászólás: # 66523Hozzászólás doxaa
2020.10.02. 20:32

Nagyon sokszor lehet olvasni itt a fórumon, hogy mulatós. Nade, mi a mulatós zene, mi tartozik a mulatós műfajba? Komolyan kérdezem. Csakmert, van egy sanda gyanúm, hogy nem mindenki ugyanazt a zenei stílust, ugyanazon dalokat érti rajta..

almatom
VIP

Hozzászólás: # 66524Hozzászólás almatom
2020.10.03. 10:35

Igazad van!
A mulatós zene egy tág gyűjtő fogalom, ami alá az összes alábbi stílusok besorolhatók:
- magyar csárdások, fox-ok,
- tradicionális magyar és cigányzenék,
- modernebb magyar és cigányzenék, mint például; Joli, Méri és a muzsika TV (vagy hasonló) közreműködő sztárjai a minimum 140 bpm tempóban előadott PÖRGŐS számokkal, és a hideg rázó trance lead hangszínekkel játszott intrókkal! :xx: :help: :hit2:
- de tágabb értelemben a magyar nótákat és az operetteket is ide vehetjük.

galambjozsef
VIP
Hozzászólások a témában: 120
Hangszer: KORG Pa5X 61 és KORG Pa4X 61 (MUP v4.1)
Adott köszönetek: : 453 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1112 alkalommal
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 66525Hozzászólás galambjozsef
2020.10.03. 10:40

Véleményem szerint a mai világban a mulatós zene az, amire mulatni lehet, és értem szó szerint! (Na de vagy én vagyok maradi, vagy hülye, vagy pedig a nagyérdemű közönség!)
Az utóbbi pár évben nem egyszer és nem ugyanott fordult már elő, hogy jön a kedves vendég, (nő férfi egyaránt) hogy valami mulatós zenét szerene, és benyögi, hogy Csókkirály, meg Utcabál (és még számtalan hasonló nóta)! Persze, nem hagytam szó nélkül és közöltem velük, hogy ez messze nem mulatós zene, mire ők, hát ők erre szoktam mulatni!
Szóval a mulatós zene fogalma már lassan az lesz, amit buliba, lagziba, egyéb családi bulikba hallani! Igen csak elkorcsosult a világ!
Saját véleményem szerint "Mulatós Zene" mint műfaj, nem létezik! Van: Csárdás, Fox, Polka, ....és még sorolhatnám az össze ilyen stilusú szerzeményt sorra!!

Gray-Dove Zenekar
https://www.graydove.hu

jamy1
VIP
Hozzászólások a témában: 50
Hangszer: Mac Mini
Adott köszönetek: : 457 alkalommal
Kapott köszönetek: : 338 alkalommal
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 66526Hozzászólás jamy1
2020.10.03. 13:17

Mit szóltok ahhoz, hogy egyre többen nem az alkoholtól érzik jól magukat az esküvőkön?

Új hozzászólás