|
Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról |
Használhatósági tapasztalatok - billentyűs hangszerek
Moderátor: Moderátorok
- tacso
- VIP
- Blogbejegyzések: 0
- Hozzászólások a témában: 13
- Hangszer: Korg Pa3x 61 Muzikant, Ibanez Rg, Hk Ludas Impact,
- Adott köszönetek: : 2142 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1899 alkalommal
- Kapcsolat:
Re: Használhatósági tapasztalatok - billentyűs hangszerek
Lion jellegű gép akkor lesz jó, ha Scüszi Tibi épít nekünk egyet! 
Egy dologban biztos vagyok! Nem vagyok tévedhetetlen!
- Rolandbk5
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 6
- Hangszer: Yamaha Genos
- Adott köszönetek: : 1063 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1090 alkalommal
- Kapcsolat:
- Bubamara
- Adminisztrátor
- Hozzászólások a témában: 27
- Hangszer: PC3, VK7, TR Rack, SD9, SD40, SD1+, i30HD
- Adott köszönetek: : 4464 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 3462 alkalommal
Igen, ezt talán már mutattad egyszer Zoli. De a leírtak alapján jobb is, ha nem merészkednek a hangszerek közelébe. 
9000 pro... Csak osztani tudom István és Laci véleményét 9000 pro kapcsán. Mindig, mindent összehasonlítgatok, próbálgatok, elemzek, de bizony a korábban nálam egészen addig Korg pa1-2-3, Tyros 1-2-3-4-től veretlen SD1 plus-t de az SD7 masinámat is hazavágta dögben az öreg hölgy. De olyan mértékben, hogy nem akartuk a barátommal elhinni és átnéztük a beállításokat, kábeleket... Egy dolog, hogy milyen "szép" hangokat raknak a cuccokba és egy másik, hogy egy hangszerelés, vagy akár egy stílus mekkora döggel képes megszólalni a hangszerből.
Én úgy gondolom, ha csak a dögöt és fantasztikus billentyűzetet nézzük és elvonatkoztatunk a hangszer gyártási idejéből adódó nehézkesebb kezeléstől, kijelenthetjük, hogy 2000-óta gyártott legjobb arranger a 9000 pro. Simán helye van mai napig az állványon., sőt.
9000 pro... Csak osztani tudom István és Laci véleményét 9000 pro kapcsán. Mindig, mindent összehasonlítgatok, próbálgatok, elemzek, de bizony a korábban nálam egészen addig Korg pa1-2-3, Tyros 1-2-3-4-től veretlen SD1 plus-t de az SD7 masinámat is hazavágta dögben az öreg hölgy. De olyan mértékben, hogy nem akartuk a barátommal elhinni és átnéztük a beállításokat, kábeleket... Egy dolog, hogy milyen "szép" hangokat raknak a cuccokba és egy másik, hogy egy hangszerelés, vagy akár egy stílus mekkora döggel képes megszólalni a hangszerből.
Én úgy gondolom, ha csak a dögöt és fantasztikus billentyűzetet nézzük és elvonatkoztatunk a hangszer gyártási idejéből adódó nehézkesebb kezeléstől, kijelenthetjük, hogy 2000-óta gyártott legjobb arranger a 9000 pro. Simán helye van mai napig az állványon., sőt.
Buba
- forissandor
- VIP
- Hozzászólások a témában: 16
- Hangszer: ?
- Adott köszönetek: : 268 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1581 alkalommal
Megosztanék veletek egy saját tapasztalatot.
Néhány kivételtől eltekintve a legtöbb fórumozó kísérőatumoatikás gépet használ, azt csűri-csavargatja. 2-3 hónapja kóstolgatom (Tacso szavaival élve
) a szintik világát...
Kezdtem egy N264-el, most egy Trinity pro van az állványon.... és nem csak bandába, hanem varrógép mellett is. Szóló hangszínekben, zongorában, orgonában kinyílt a világ. Gyökeresen megváltozott a hangkép és a régi elcsépelt nóták is annyira megújultak, hogy öröm őket játszani. Ha valaki unja a banánt amikor a KFT Afrikát kell játszani, toljon alá jobb kézzel egy Rhode-st vagy egy Jazz orgonát de ne varrógépből, és mint meleg kés a vajon átszántja az egész zenét a hangzása a vasaknak. Nem nagy beruházásokról beszélek, valaki elnarkózik 50-100 ezret egy hónapban, de ezek a vasak nem tesznek tönkre (igaz az asszonyok sem lesznek boldogok egy ideig)
Néhány kivételtől eltekintve a legtöbb fórumozó kísérőatumoatikás gépet használ, azt csűri-csavargatja. 2-3 hónapja kóstolgatom (Tacso szavaival élve
Kezdtem egy N264-el, most egy Trinity pro van az állványon.... és nem csak bandába, hanem varrógép mellett is. Szóló hangszínekben, zongorában, orgonában kinyílt a világ. Gyökeresen megváltozott a hangkép és a régi elcsépelt nóták is annyira megújultak, hogy öröm őket játszani. Ha valaki unja a banánt amikor a KFT Afrikát kell játszani, toljon alá jobb kézzel egy Rhode-st vagy egy Jazz orgonát de ne varrógépből, és mint meleg kés a vajon átszántja az egész zenét a hangzása a vasaknak. Nem nagy beruházásokról beszélek, valaki elnarkózik 50-100 ezret egy hónapban, de ezek a vasak nem tesznek tönkre (igaz az asszonyok sem lesznek boldogok egy ideig)
- Siklai68
- VIP
- Hozzászólások a témában: 2
- Hangszer: Yamaha PSR 9000 Pro
- Adott köszönetek: : 601 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 382 alkalommal
- Kapcsolat:
Na, tegnap volt egy nagy élményem....Bubamara írta:Igen, ezt talán már mutattad egyszer Zoli. De a leírtak alapján jobb is, ha nem merészkednek a hangszerek közelébe.
Valamikor az első 9000 pro-mat egy Pa-500-ért kaptam cserébe. Akkor még nature állapotában a Pa-500 verte....
Tegnap egy haver elhívott magához, hogy segítsek neki egy Pa-500 programozásában....
Azt hittem sosem lesz vége a napnak, borzasztó hangok, borzasztó billentyűzet, nem akarom szegény Pa-500-at alázni, mert sok pénzt kerestem vele, de katasztrófa - ahogy Kálmán mondta - az "Öreg hölgyhöz" képest mindenben....
-
szenasitamas26
- Újonc
- Hozzászólások a témában: 11
- Hangszer: Korg Pa700
- Adott köszönetek: : 50 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 32 alkalommal
Sziasztok! Hangszervásárlás előtt állok és nem tudok dönteni. Szerintetek a Tyros3 vagy a Korg Pa700 érné meg jobban? Tudom nem egy kategória a két hangszer, de nagyjából árban pariban vannak annyi különbséggel, hogy a Pa700 ezen az áron új lenne, és elméletileg 10%százalék kedvezménnyel tudnám megvenni a Pa700-at. Köszönöm szépen a válaszokat előre is szép napot! 
tonyo
-
szenasitamas26
- Újonc
A vokált nem nagyon használnám ki, nekem egy erősen, ütősen szóló hangszer kellene, mert az s770-em hangja nagyon vékony volt.powersparc írta: ↑2019.10.11. 12:55Ha esetleg a vokál stb mégis hiányozna belőle, arra meg már vannak más külső jobb alternatívák is...
Viszont a Korg már markereket is kezel végtelen mennyiségben, mp3-at is, van ezen kívül egy szép touch képernyője is sokkal jobb menü/gui felülettel, tehát érdemes ezt is latba vetni.
De ez csak 1 vélemény, hallgass meg másokat is!![]()
tonyo
- Asterix
- Globális Moderátor
- Hozzászólások a témában: 63
- Hangszer: Korg Pa5x-76 Musikant, Ketron EVM
- Adott köszönetek: : 1920 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2917 alkalommal
Ha ütős hangszer kell, akkor a T3 felejtős. A 770-hez képest nagyon minimális lenne a hangban előre lépés, ha a Tyros mellett döntesz.
A Korgok sokkal erőteljesebben, élőbben szólalnak meg, mint a T3. Bár azért a Korg sem ketron...
A Korgok sokkal erőteljesebben, élőbben szólalnak meg, mint a T3. Bár azért a Korg sem ketron...
-
szenasitamas26
- Újonc
Volt már szerencsém Pa600-hoz ismerősöm révén nekem sokkal bonyolultabb, mint a Yamaha, de mindent met lehet tanulni. Ketront még élőben sem volt szerencsém látni, nem még játszani rajta, de sokan dicséritek itt a fórumon.
tonyo
-
szenasitamas26
- Újonc
[/quote]
Ha esetleg úgy van, azért ezek tényleg más kategóriák hangzásban is! ÉS itt jól meg is hallgathatod:
Ketron SD40
Ketron SD7
[/quote]
Hat azért ezek árban is teljesen más kategóriák. Egyenlőre álom
Ha esetleg úgy van, azért ezek tényleg más kategóriák hangzásban is! ÉS itt jól meg is hallgathatod:
Ketron SD40
Ketron SD7
[/quote]
Hat azért ezek árban is teljesen más kategóriák. Egyenlőre álom
tonyo