|
Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról |
MIDI - Technikai kérdés/válaszok
Moderátor: Moderátorok
- Asterix
- Globális Moderátor
- Blogbejegyzések: 0
- Hozzászólások a témában: 53
- Hangszer: Korg Pa5x-76 Musikant, Ketron EVM
- Adott köszönetek: : 1901 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2909 alkalommal
Re: MIDI - Technikai kérdés/válaszok
Ettől nem kell félned. Minden működni fog, maximum nem szól jobban. Ahhoz, hogy az újabb hangszer előnyeit kihasználd, faragni kell.
De valószínűleg simán betéve a fájlokat, alapból is már jobban szól az újabb hangszer...
De valószínűleg simán betéve a fájlokat, alapból is már jobban szól az újabb hangszer...
- Asterix
- Globális Moderátor
- Hozzászólások a témában: 53
- Hangszer: Korg Pa5x-76 Musikant, Ketron EVM
- Adott köszönetek: : 1901 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2909 alkalommal
A Genosban nem tudom, de a Tyrosokban én nem vettem észre különbséget.
-
Laca51
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 28
- Hangszer: Yamaha PSR S 900
- Adott köszönetek: : 106 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 26 alkalommal
Köszönöm, akkor nem aggódok a zenéim elvesztése miatt. Nem feltétlenül szükséges, hogy jobban szóljon, csak legalább szóljon, mint a jelenlegin. Üdv! 
- MMaestro
- VIP
- Hozzászólások a témában: 34
- Hangszer: Yamaha PSR-S970
- Adott köszönetek: : 36 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 213 alkalommal
Szia! Hidd el, hogy kapásból ugyanúgy fog szólni minden midi fájl és mp3, mint a mostani hangszereden. A korábbinál jobban csak akkor , ha kicseréled benne a hangszíneket újabbakra. Az új hangszerben vannak újabb, jobb hangszínek, de a midi fájl nem ezekre hivatkozik hanem azokra, amik a korábbi hangszerben voltak. Erre nincs program, ami megcsinálná helyetted. emberi fül kell hozzá, meg ízlés.
Ha stílusokkal muzsikálsz (nem csak imitálod!!!), akkor a használt stílusokat mentsd ki pendrájvra, és az új hangszerben ugyanúgy fogod tudni használni. Keresgélhetsz az új hangszerben is ugyanolyan nevű stílusokat, de ezek sosem ugyanúgy szólnak, mint a régiben. Erre csak az a megoldás, hogy amennyiben van kedvenc hangzású stílusod, akkor mentsd ki, s be tudod tölteni az újabb hangszerbe gond nélkül. A stílus az OTS-t is tartalmazza.
Üdv: MMaestro
-
Laca51
- Kiemelt tag
Szia! Köszönöm a szakszerű magyarázatot, igen erre voltam kíváncsi, hogy az újabb hangszerben a fájl formátumok megegyeznek-e ezzel amim van most. Nem használok saját célra gyári stílusokat, hanem a netről letöltött stílusokat használok a több ezerből. És nem mindig imitálok, hanem csak a netes karaoke daloknál, amikből szintén rengeteg van és azokat nem tudnám stílus formában lejátszani. Persze igyekszem mindent, amit lehet rögzíteni a szintin és aztán alkalomadtán "imitálok" ! Remekül műkszik a dolog. Bízom benne, hogy a "jó sors" hozzásegít az áhított valamelyik szintihez. Köszi és üdv! 
-
Laca51
- Kiemelt tag
Sok igazság van abban amit írtál, de nekem rendesen elegem lett a használt szintikből. Tudom, hogy valamelyik Tyros is megtenné újításnak vagy a PSR S sorozatból valamelyik újabb, de csak akkor kellene, ha tuti ismerős adná el, aki nem ver át, úgy mint az összes hirdető, akiktől vettem a használt szintiket. Sorban mindegyiknél ráfaragtam a jóhiszeműségemre. Most ezzel a közel 20 éves szintivel elvagyok. De meddig? Már csak új jöhetne számításba és bármi áron, ha a sors úgy hozza. A technikai részét is ki tudnám használni, mert pozitív vagyok és lesz rá időm ismerkedni vele, bízom benne. Tehát én nem érzem úgy , hogy nem érdemes nekem újra vágyni. Azt hiszem, mindenki megérdemli az esélyt, akármilyen idős is! 
-
Laca51
- Kiemelt tag
- ---Qgli---
- VIP
- Blogbejegyzések: 14
- Hozzászólások a témában: 149
- Hangszer: -
- Adott köszönetek: : 969 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2453 alkalommal
- Apelláta
- Adminisztrátor
- Hozzászólások a témában: 35
- Hangszer: Korg Pa3X
- Adott köszönetek: : 4583 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2496 alkalommal
Én sem vennék használtat. Főleg azok után, hogy én voltam akinek Nándi barátom (powersparc) jóhiszeműen segített. Ráadásul nem is én lettem csak átverve, hanem akinek én is segítettem, az unokanővérem, meg annak a kisfia, akinek a zeneiskolai tanulásához lett volna a hangszer. De egy szerencsés kalamajkával sikerült a roncsot visszapasszolni a feladójának és a pénz is nálunk maradt. És még az eladónak állt feljebb, hetekig zaklatott ahelyett, hogy erősen vallásos létére elsüllyedt volna szégyenében.
Üdv.: Apelláta
-
gabati
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 1
- Hangszer: Korg PA3XPro Musikant, Roland G70, Roland JV80,D50
- Adott köszönetek: : 1147 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 176 alkalommal
- Kapcsolat:
Nekem eddig soha sem volt lehetőségem vadi új hangszert vásárolni, mindig használtat vettem megkimélt állapotban, megbizható kézből és ismerőstől, eddig soha nem volt gondom. Volt eddig vagy tiz hangszerem, mindeniket csak használt állapotban tudtam megvenni, nem volt lehetőségem újat venni. Lehet eddig szerencsés voltam ezen a téren.