Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat :)

Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt

Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról ;)

Gumiszoba

Bármely téma, amely nem hangszerekkel kapcsolatos

Moderátor: Moderátorok

B.Bazsi
VIP
Blogbejegyzések: 0
Hozzászólások a témában: 252
Hangszer: Roland BK9
Adott köszönetek: : 1047 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1473 alkalommal

Re: Gumiszoba

Hozzászólás: # 62836Hozzászólás B.Bazsi
2019.08.19. 10:15

Éjszakai műszak szépségei... :lol: :lol:
IMG_20190819_062512.jpg
IMG_20190819_062542.jpg
IMG_20190819_031105.jpg
IMG_20190819_062441.jpg
IMG_20190819_062452.jpg
IMG_20190819_062457.jpg
Nincs meg a kellő jogosultságod a hozzászóláshoz csatolt állományok megtekintéséhez.

Roland Bk9, Soundcraft ui16, Audio-Technika AE4100, dB opera 15, dB Cromo 10.

almatom
VIP
Hozzászólások a témában: 211
Hangszer: Ketron SD90
Adott köszönetek: : 169 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1724 alkalommal

Hozzászólás: # 62838Hozzászólás almatom
2019.08.19. 13:15

Qgli, én őszintén mondom, hogy nem irigyellek Téged ezért az életfilozófiádért!
Nem lehet túl jó a jövő képed, pedig van egy csodaszép lányod is. De akkor miért vállaltátok? Ha tudod, hogy nem éljük túl?
Látod az én életfilozófiám akkor jobb, mint a tiéd: ugyanis az enyém az, hogy semmilyen anyagi vagy földi királyság, sem oligarchia nem fog rajtam uralkodni.
Bár ha azt uralkodásnak vesszük, hogy vásárláskor fizetni kell, akkor máris uralkodnak rajtunk. Mondjuk nekem is fizetnek a munkámért de ennek ellenére én nem érzem, hogy bárkin uralkodnék.

Nyilván le vagyok legyintve, hogy én vak meg hülye vagyok látni ezeket a dolgokat és velem már elhitették a látszatot........azért nem vagyok ilyen hülye.
Nyilván a mai történéseknek gazdái és érdek okai vannak. De hogy ez miért jött létre, hogy ki hozta létre, arról nekem és neked sincs 100%-os tudomásod. Illetve neked van, valami könyv, aminek a címét még sose merted kiírni. Ez borzalmas!!!
Írd meg nekem a könyv címét, majd én kiírom neked bárhová, sőt terjeszteni fogom, közben meglátod, hogy semmi bajom nem lesz belőle, max csak kapom a hozzászólásokat.
Nyilván erre is megvan a képlet, hogy miért nem lenne bajom.......ebben biztos vagyok
Én komolyan sajnálom, hogy valakit ennyire lehet befolyásolni a félelem és a reménytelenség irányába.
Én az ellenkező vagyok: Én inkább hiszem azt, ami épít erkölcsileg, testileg-lelkileg és a jó remény irányába tudnak inkább "elhúzni"

Mindenesetre a téma érdekel és szívesen leülnék erről témázgatni. Remélem egyszer lesz rá alkalmunk!
Jó bulit estére! :777

---Qgli---
VIP
Blogbejegyzések: 14
Hozzászólások a témában: 572
Hangszer: -
Adott köszönetek: : 973 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2460 alkalommal

Hozzászólás: # 62839Hozzászólás ---Qgli---
2019.08.19. 13:57

Én nem rettegek semmitől és senkitől, sőt...
Attól, hogy ezeket leírom, az nem jelenti azt, hogy nem bízok a jobb jövőben. Én szeretném legjobban, ha nem lenne igazam és remélem, hogy nektek lesz igazatok.

Remény azért nem halt meg az én életfilozófiámban sem: A múltkor hallottam egy beszélgetést erről a témáról és azt mondták, hogy ennek a rendszernek a felépítéséig még egy-két komolyabb lépést meg kell tenni.
Az egyik ( a kisebb lépés ) Észak-Koreai diktatúra felszámolása.
A másik az oroszok és kínaiak hatalmának buktatása, ami azért nem kis falat, mert már II. Péter Cárral sem mertek ujjat húzni.

vili2105
VIP
Hozzászólások a témában: 92
Hangszer: korg pa2x pro, korg trinity, doepfer lmk4+
Adott köszönetek: : 1059 alkalommal
Kapott köszönetek: : 442 alkalommal

Hozzászólás: # 62852Hozzászólás vili2105
2019.08.21. 09:18

Van aki Istenben hisz, van aki háttérhatalmakban, van aki vámpírokban, bármiben.
Nincs baj a hittel, csak mikor már az ember felett átveszi az uralmat, begyűrűzi, és félelmet gerjeszt benne, az már baj.
Én is hiszek sok mindenben, sőt a háttérhatalmakban is valamilyen szinten, de azért nem ilyen túlzásokkal!
Bár könnyebb sokszor úgy élni, hogy mindenért más a hibás!
Isten akarata, a gyíkemberek, a háttérhatalom, az ufó, a szomszéd!
Bármi, csak nem én!
De akkor hol lesz az egyén felelősségtudata?

Tech.inf.:Korg pa2x pro, Korg Trinity Solo+Pbs, Doepfer lmk4+ masterkeyboard, Studio: Mackie Mr5 Mk2, Audio-technica at2020, focusrite saffire pro 24 dsp

vili2105
VIP

Hozzászólás: # 62854Hozzászólás vili2105
2019.08.21. 10:52

Volt történelem hamisítás, van is, lesz is!
Mikor melyik oldalról szemléljük!
De ennyire nem vagyok hívő, hogy egy csoport irányítja a világot!
Vannak nagy összefüggések, és vannak ettől független kisebbek is.
De aki azt képzeli magáról, hogy ő kezdi látni az összefüggéseket, az nekem kb. olyan mint aki azt mondja, hogy megjelent neki az Úr!
Szép dolog hinni, én is hiszek sok dologban, bízok sok dologban.
De sajnos annyira nem tudok változtatni ezeken a dolgokon, hogy inkább néha ha szembejön velem infó elolvasom, beillesztem a világnézetembe.
Én próbálok a saját házam táján rendet tartani, foglalkozom a mindennapi életemmel, és a családom ügyes-bajos dolgaival!
Mindenki azt hisz amit akar, annó az emberek elhitték vakon amit a papok mondtak, és a biblia írt. Aztán rájöttek, hogy a biblia is fegyver lehet, mert úgy válogatta a tartalmát az egyház ahogy neki jó! És a felvilágosult világunkban látjuk az egyházat is, micsoda harácsolás, és fertő megy ott is!
Ugyan ez a véleményem ezekről a nagy fel-/megvilágosodott emberekről is!
Ma tudja az igazat, aztán lehet hogy holnap meg más igazat tud!
Biztos hogy van igazságtartalom, de nagyon elenyésző része!

Tech.inf.:Korg pa2x pro, Korg Trinity Solo+Pbs, Doepfer lmk4+ masterkeyboard, Studio: Mackie Mr5 Mk2, Audio-technica at2020, focusrite saffire pro 24 dsp

vili2105
VIP

Hozzászólás: # 62861Hozzászólás vili2105
2019.08.22. 12:26

Nekem is pont a tudományos tények jutottak az egészről eszembe, ezért is írtam, hogy ami ma tény, holnap már nem az!

---Qgli---
VIP
Blogbejegyzések: 14
Hozzászólások a témában: 572
Hangszer: -
Adott köszönetek: : 973 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2460 alkalommal

Hozzászólás: # 62935Hozzászólás ---Qgli---
2019.09.01. 05:27

2012-ben azt olvastam, hogy az arab háborút át akarják terjeszteni Európára. Akkoriban kezdtem kicsit szkeptikus lenni a háttérhatalmi törekvésekben. ( Eurábia terv ) De azért jönnek folyamatosan....
Miután ez kitudódott, ezt a tervet elvetették, akkor ( 2016-ban ) azt olvastam, hogy valamiféle természeti csapással akarják sakkban tartani és irtani a népességet. Akkor egy generált napkitörést akartak előidézni ( aminek természetesen semmi köze a naphoz ), de ez is kitudódott, tehát valószínűsíteni lehet, hogy ezt is elvetették. Most itt van ez a tűz eset Dél-Amerikában és Afrikában is.
...hát nem furcsa?

Mauglidyro
VIP
Blogbejegyzések: 7
Hozzászólások a témában: 112
Hangszer: Yamaha Genos 1
Adott köszönetek: : 89 alkalommal
Kapott köszönetek: : 463 alkalommal
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 62947Hozzászólás Mauglidyro
2019.09.02. 20:32

Üdv. mindenkinek ...

Én nem hiszek a parajelenségekben, de ezt muszáj voltam megosztani veletek.
Sokan mondogatják, hogy minden egyes szónak súlya van, de ezeket vagy elvétve, vagy egyáltalán nem vesszük észre.

Bizonyára mindannyian értesültetek a hírről.
LL Junior kisfiát elütötték ...

Csak egy pillanat műve és megtörténhet a baj.
Nagyon sok tényező vezetett a végső tragédiához, ezt felsorolni is már egy kisebb regénnyel érne fel.
Itt most tegyük félre a hibáztatást, meg az előítéletet, azzal nem sokra mennénk.

Így is elég egy szülőnek együttélni a tudattal, hogy el kell temettetni a saját gyermekét, hisz nem ez az élet rendje.

Viszont nagyon gyanítom, hogy ebben a körben sajnos nagyon rossz Karma uralkodhat.
Kb 2 hónapja elhunyt a Junior managere ... Kezdődött ezzel a dolog ... Szívroham.

Aztán ugye ez a baleset ...

Nem tudom, hogy ez véletlen egybeesés-e, de úgy tűnik, hogy egyes szerzeményeiben már előre láthatta a legutóbbi balesetet.
Idézem a dalszövegeket kijelölve azokat a motívumokat, amik a baleset körülményeire utalnak:
LL.Junior - Fiam (5 évvel korábbi szerzemény) írta:
"A kereszt útnál
Vigyázz merre lépsz
Fiam jó éjt!"
LL.Junior - Utolsó szívverés (2 évvel korábbi szerzemény) írta: "Mint lassan múló Napsugár,
Egy fáradt őszi délután,
Épphogy felvillant
Már el is illant,

Hirtelen....
És biztos jobb helyen van már,
Ha itt lenne és csak mondaná,
Ne hullajtsd a könnyed,
Mert most már könnyebb,
Ég veled...."
Ezek után mindenki vonja le a következtetést ...

Ez minden esetre engem mélyen megdöbbentett.

Digitális "földrengés-szimulátor": Behringer NX4-6000, Wing Rack, Dbx Pa2, 2x Garry Lite15, 2x Turbosound Milan M15b
Kapkodós cájg: Behringer XR12 ,Behringer NX4-6000, Dbx Pa2, 2x Garry Lite12, 2x Turbosound Milan M15b

vili2105
VIP

Hozzászólás: # 62973Hozzászólás vili2105
2019.09.05. 07:17

Asterix
Globális Moderátor
Hozzászólások a témában: 286
Hangszer: Korg Pa5x-76 Musikant, Ketron EVM
Adott köszönetek: : 1920 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2917 alkalommal

Hozzászólás: # 62979Hozzászólás Asterix
2019.09.05. 09:17

Uraim!
Megtapasztaltam, amit anno a Start/Stop gombos "zenészekről" mondtatok.

Múlt hétvégén szlovákiai magyar lakta településen léptünk fel délután, majd megkértek, hogy este a zenész mellett játszunk pár számot. Ebben az esetben a teljes műsorunk hagyományos magyar csárdásokból állott délután is és este is.

Esti zenész T1 és T2 párosítással. A T2-ről csak az ének ment. Gyakorlatilag effektként működött. A T1-ről jött a zene 3 sávon. R-L + basszus külön.
A T1-en a stíluskezelő gombok új állapotúak voltak, míg a midi kezelőgombok feketére le voltak kopva.
T2 be sem volt kötve hangilag, a T1-en pedig jobb és balkéz hangszerei kikapcsolva.
De kegyetlenül "játszott" a 2 kezével a kolléga mindenki nagy megelégedésére. Pl: folyamatosan váltogatta az Fm C7 harmóniákat, miközben a gép nyomta a csárdást Dm-ban. Nem tudom honnan szedte a midiket, mert időnként Ricsike minőségben nyomta a szólókat.
Éjjel el kellett játszani a himnuszt. Megmondta, hogy ő nem tudja. Mivel akkor mi már elpakoltunk, kértem hogy egy templomi orgona hangszínt állítson be, a többit én megoldom. Már ez nem jött össze. Magamnak kellett megcsinálni. Amikor ezután szerették volna még, hogy a Szállj, dalom szállj című dalt eljátszam, és kértem, hogy egy lassú gitáros stílust állítson be. Arra végleg azt mondta, hogy nem tudja hogyan kell.
És nagyon nagy sikere van ott a környéken ennek az embernek... :dash2:

Új hozzászólás