Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat :)

Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt

Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról ;)

Ketron - Technikai kérdések/válaszok

Ketron szintisek fóruma

Moderátor: Moderátorok

HunHyper
VIP
Blogbejegyzések: 0
Hozzászólások a témában: 82
Hangszer: KETRON EVENT
Adott köszönetek: : 2058 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1832 alkalommal

Re: Ketron - Technikai kérdések/válaszok

Hozzászólás: # 59683Hozzászólás HunHyper
2018.10.31. 13:58

powersparc írta:pl. Yamahát akar belőle csinálni minden áron, mert előtte az volt és ahhoz szokott hozzá, aztán meg nem sikerül. :D
Annak idején Yamaháról váltottam Ketronra...
Írtam is egy szösszenetet erröl itt a fórumon... Amíg úgy akartam kezelni a Ketront, mint a Yamahát, a hangszer
folyamatosan lefagyott... Aztán szép lassan beletanultam, azóta egyszer sem fagyott le a hangszer,
sem az SD7, sem pedig az SD9...

"Még mindig csak amatőr vagyok..." :D
KETRON Event - Kurzweil Artis 7 - Allen & Heath QU-SB - DBX DriveRack PA2 - QSC K10 - Austrian Audio OD505

HunHyper
VIP
Hozzászólások a témában: 82
Hangszer: KETRON EVENT
Adott köszönetek: : 2058 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1832 alkalommal

Hozzászólás: # 59684Hozzászólás HunHyper
2018.10.31. 14:02

Amúgy a legtöbb probléma abból adódik, hogy aki Ketronra vált és ez az elsö Ketronja,
elkezdi nyomkodni össze-vissza... Ahelyett, hogy elolvasná azt a ku...va használati útmutatót...
Az SD9 könyvébe is le van írva 2-3 olyan funkció, amire a felhasználók többsége azt hiszi BUG...
merthogy ilyen vagy nincs más hangszerben, vagy nem így müködik...
Leírják, hogy ez nem BUG, hanem egy funkció, ami így, meg úgy használható, ha nem szeretné az ember,
ki is tudja kapcsolni... Ott van benne a könyvben, csak az emberek többsége lusta elolvasni...

:lol: :lol: :lol:

"Még mindig csak amatőr vagyok..." :D
KETRON Event - Kurzweil Artis 7 - Allen & Heath QU-SB - DBX DriveRack PA2 - QSC K10 - Austrian Audio OD505

tacso
VIP
Hozzászólások a témában: 54
Hangszer: Korg Pa3x 61 Muzikant, Ibanez Rg, Hk Ludas Impact,
Adott köszönetek: : 2142 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1899 alkalommal
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 59688Hozzászólás tacso
2018.10.31. 18:39

Én szinte az összes hangszerem problémáinál előbb-utóbb rájöttem hol voltam hülye... :D

Egy dologban biztos vagyok! Nem vagyok tévedhetetlen!

Asterix
Globális Moderátor
Hozzászólások a témában: 321
Hangszer: Korg Pa5x-76 Musikant, Ketron EVM
Adott köszönetek: : 1901 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2909 alkalommal

Hozzászólás: # 59690Hozzászólás Asterix
2018.10.31. 19:47

Egyébként, ha valakit megnyugtat, megnéztem a Korgot is. Regisztrációk behívásánál a Korg sem szólal meg azonnal
Pár tized másodperc eltelik, mire a hangszerből megszólal az új hangszín beállítás. Illetve a Korg esetében is hirtelen hangosabban szólal meg az új hangszín az előzőhöz képest.
A Ketronról: Egy biztos: stílusokban és hangszínekben nagyon toppon van. OnSonggal együtt jól működik a stílus rész. A többit nem merem használni, mert ott még mindig nem vagyok képes biztonsággal használni a hangszert.

forissandor
VIP
Hozzászólások a témában: 110
Hangszer: ?
Adott köszönetek: : 268 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1579 alkalommal

Hozzászólás: # 59691Hozzászólás forissandor
2018.11.01. 10:36

Szerintem meg mindegyik gyártó hangszere maximálisan alkalmas haknira, megfelelő kezekben. A Ketron annyi előnyben/hátrányban van, hogy majd`20 éve megalkották a tökéletest az SD 1 személyében, azt viszont ők sem tudják túlszárnyalni...

Asterix
Globális Moderátor

Hozzászólás: # 59697Hozzászólás Asterix
2018.11.01. 17:16

Anno az E15 is tökéletesen elég volt. Sőt még a Roland RA-50 is... A maguk pár darab stílusával, midik nélkül... :777

gabati
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 1
Hangszer: Korg PA3XPro Musikant, Roland G70, Roland JV80,D50
Adott köszönetek: : 1147 alkalommal
Kapott köszönetek: : 176 alkalommal
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 59702Hozzászólás gabati
2018.11.02. 09:04

Asterix írta:Anno az E15 is tökéletesen elég volt. Sőt még a Roland RA-50 is... A maguk pár darab stílusával, midik nélkül... :777
E 15 nekem is volt, nagyon szerettem azt a hangszert.

szabesz80
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 7
Hangszer: Tyros 3
Adott köszönetek: : 282 alkalommal
Kapott köszönetek: : 261 alkalommal

Hozzászólás: # 59706Hozzászólás szabesz80
2018.11.02. 13:05

Sajnos,Mártonnak van igaza a Ketronnal kapcsolatban.És a régi hangszerek sd1,sd5 stabilabbak mint az újak.

Asterix
Globális Moderátor

Hozzászólás: # 59707Hozzászólás Asterix
2018.11.02. 14:50

Lehet, hogy igaza van Mártonnak. Én nem mondom, hogy nem.

De amikor a buliban odajön hozzád egy zenész, aki egész életében Korg hangszereken muzsikált. És azt mondja neked, hogy szeretné megnézni az alsó hangszert, mert az beszarás, amilyen jól szól. És nem érdekli a felső Pa4x Muzikant, csak az alsó SD9. Mert hallja a különbséget. Pedig nem kell félteni a 4x Muzikantot sem feltöltve profi samplerekkel, nem Tyros 5 hangminőség, elhihetitek!!! De őt az alsó SD9 érdekli.
Szerintem ehhez nem kell semmit hozzáfűzni...

Tudni kell, hogy hol vannak a biztonságos határai és a buliban azt nem kell feszegetni. Ennyi. Nekem nincs vele gondom. Amit megcsinálok regisztrációba, azokat használom és kész. De azokat, biztonsággal, bármikor használhatom...

Egyébként Márton olyat is mondott, hogy Genos soha többé a portára. Akkor most az is egy gagyi hangszer??? :777 :777

Bubamara
Adminisztrátor
Hozzászólások a témában: 296
Hangszer: PC3, VK7, TR Rack, SD9, SD40, SD1+, i30HD
Adott köszönetek: : 4461 alkalommal
Kapott köszönetek: : 3462 alkalommal

Hozzászólás: # 59708Hozzászólás Bubamara
2018.11.02. 16:46

Ketront használok 2010 óta (X1, SD1, SD1 plus, Audya)

Amióta megjelent az Sd7 (2015 augusztus) nekem van és használom. Pontosabban 2015 szeptember óta van. Az 1.0 rendszerrel és 1.0 user hozzáállással teljesen problémás volt. De amint kiismertem és a taljánok is hajlandóak voltak a fő hibákat kijavítani, rosszat nem mondhatok rá.

Ahogy Laci is írja, buliban az előkészített és mentett tartalmakat (song, regisztráció) használom és 100%-os biztonsággal dolgozok vele.
Miért írnám, ha nem így lenne? Miért ne dobnám ki, ha sz@r, vagy akadozó, netán problémás lenne?
Soha egyetlen buliban, egyetlen egyszer nem okozott meglepetést? Ezért folyton felmerül bennem a kérdés, hogy akinél gond van, azok biztosan mindent jól csinálnak? Már bocsánat, de valami nem gömbölyű. Biztosan tudja mindenki, hogy már nem KORG, vagy Yamaha hangszere van?

A jelenlegi a második SD7 amivel melózok (és sokadik, ami járt nálam) (az első Sd9 miatt az első elhagyott). Tehát azt sem mondhatjuk, hogy csak egyetlen darabot láttam..... Nem egyet láttam és használtam. :) A sorozatból volt itt Midjay pro, SD40, SD9

Szóval, nem tudom, akinek problémája van vele az mit csinál, vagy én mit nem csinálok. :) De ez a hangszer több mint jó. Semmiért nem adnám oda, semmire nem cserélném le az arrangerek és playerek között.
Nem Yamaha és nem KORG az biztos. Egyet egyetértünk, (ez nem feltétlenül negatívum) de miért nem használjuk KETRON-ként gyerekek?

Amit Roland írt néhány hozzászólással korábban a kézikönyveket illetően, nos lehet alapja. Már mint, hogy senki nem veszi a fáradtságot, hogy megismerje a logikáját. De ha nem is kézikönyvből, tapasztalatból csak elsajátítható a használat. Szerintem. :)

Béke!

Buba

Új hozzászólás