Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat :)

Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt

Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról ;)

Ketron - Technikai kérdések/válaszok

Ketron szintisek fóruma

Moderátor: Moderátorok

Bubamara
Adminisztrátor
Blogbejegyzések: 0
Hozzászólások a témában: 296
Hangszer: PC3, VK7, TR Rack, SD9, SD40, SD1+, i30HD
Adott köszönetek: : 4464 alkalommal
Kapott köszönetek: : 3462 alkalommal

Re: Ketron - Technikai kérdések/válaszok

Hozzászólás: # 59592Hozzászólás Bubamara
2018.10.25. 10:22

Toncsi30 írta: de sajna egy dologban a " hang-akadásban" teljes némaság...
Szeretném, ha ezt kifejtenétek nekem részletesen.
A harmadik SD7 hangszeremet nyúzom (Sd9 upgrade miatt volt némi átszervezés) és eddig egyik hangszeren sem tapasztaltam semmilyen akadást a stílus játék alatt illetve stílusokban. Korábban Pumi is kérdezte talán egy éve ezt tőlem és akkor is csak ezt tudtam válaszolni, még az első SD7 mögül.
Bármilyen hangot váltok be a billentyűre, nem befolyásolja a stílus játék folyamatosságát, de még csak a legapróbb nüansznyi akadás erejéig sem.
Amit tapasztalok, az az, hogy a több effektből épített multikat használó hangszínek később lépnek be a gomb lenyomás pillanatától.
Magyarán néhány tized másodperc kell a hangszínnek és effektnek a felállásra, nincs azonnal a kezed alatt. Ezt lehet kritizálni, sőt biztosan lehetne memória átszervezéssel orvosolni is OS szinten, de ha így maradna is tökéletesen használható vele a hangszer, ha tudod, hogy mikor válts rá a következő hangra.

Erről beszéltek?

Buba

Pumika
VIP
Hozzászólások a témában: 168
Hangszer: Ketron SD9-Yamaha Motif ES6
Adott köszönetek: : 1138 alkalommal
Kapott köszönetek: : 370 alkalommal

Hozzászólás: # 59593Hozzászólás Pumika
2018.10.25. 10:37

A stilus akad meg, a hangszín váltáskor érezhetően. De mint mondtuk nem mindegyik hangszínnél, és nem mindegyik stílusban van a bugg. Ez lehet akkor is ha a stílusvariáció váltáskor hozza az elmentett hangszínt, illetve akkor is ha a hangszínek közül magam választom ki a hangszínt.
De mint tegnap írtam, az igazi méreg számomra, hogy a Magyar forgalmazó nem foglalkozik a jelzett problémával. Igazán Ő van a gyártóval kapcsolatban, Ő tudna az Olaszok felé ezt a problémát orvosolni. :oops: :oops: :oops:

Toncsi30
Újonc
Hozzászólások a témában: 37
Hangszer: Genos,event
Adott köszönetek: : 113 alkalommal
Kapott köszönetek: : 71 alkalommal

Hozzászólás: # 59595Hozzászólás Toncsi30
2018.10.25. 14:54

Bubamara írta:Erről beszéltek?
Köszönöm, hogy foglalkoztok a témával,nem a hangváltás okoz akadást a stílusban, hanem miután már váltottál hangot és azt lenyomod először, ez lehet fél perc múlva is hogy lenyomod, lényeg hogy az első lenyomás okoz gondot... ha nem váltasz és pl a gitárral viszed a számot végig, akkor már nem jelentkezik a probléma,
és ez oda vissza váltásnál, pl zongoráról - over illetve ha vissza váltok! ez a jelenség egy kicsit mérséklődött miután a Hangoptimalizálás frissítve lett, de nem lett tökéletes... :(
ha nem veszed tolakodásnak, és kérhetek egy email címet, akkor elküldeném, felvettem egy példát!

Bubamara
Adminisztrátor
Hozzászólások a témában: 296
Hangszer: PC3, VK7, TR Rack, SD9, SD40, SD1+, i30HD
Adott köszönetek: : 4464 alkalommal
Kapott köszönetek: : 3462 alkalommal

Hozzászólás: # 59597Hozzászólás Bubamara
2018.10.25. 15:27

Szívesen küldök email címet, de talán ez esetben célszerű lenne egy videómegosztó linket ide bemásolnod. Több szem többet fáj. :)

Buba

Toncsi30
Újonc

Hozzászólás: # 59601Hozzászólás Toncsi30
2018.10.25. 17:03

helló itt amikor a visszaváltottam, és pár másodperc után nyomtam le a zongora hangot... hozzá kell tenni a valóságban sokkal jobban érzékelem mint a pc-én
hallgatva, de azért itt is, és ezt minden egyes hangváltás, persze vannak hangok amiknél nem produkálja... ahogy Pumi is írta!
azért tény és való hogy én is nagyon megszerettem a hangszert! igazából ezt a hibát találtam én össz-vissz... jó lenne valami orvosságot találni rá... :)

https://www.4shared.com/mp3/2E9Wjr-4da/BUBA_akad.html

Pumika
VIP

Hozzászólás: # 59604Hozzászólás Pumika
2018.10.26. 08:41

No megint egy bugg! Vagy csak nálam? A frissités után a pdf file, ami a regisztrációban mentve van nem mindig tölti be a regisztráció behívásakor. Van amikor betölti van amikor nem.Ez az előbbi softoknál nem volt jellemző. Őrjítő tud lenni. :oops: :oops: :oops:

Toncsi30
Újonc

Hozzászólás: # 59605Hozzászólás Toncsi30
2018.10.26. 10:24

Pumika írta:No megint egy bugg! Vagy csak nálam? A frissités után a pdf file, ami a regisztrációban mentve van nem mindig tölti be a regisztráció behívásakor. Van amikor betölti van amikor nem.Ez az előbbi softoknál nem volt jellemző. Őrjítő tud lenni. :oops: :oops: :oops:
Szevasz Pumi ;)
én csak passzolok, még csak kb a 70.-ik reg.-ig jutottam el :D viszont én a pdf. helyett jpg.et használok, lefotóztam az általam szerkesztett pdf.-et képernyő-fotóval, azt a képet szerkeztettem, és így ez által nagyon kicsi méretű képet kaptam, ami ennek ellenére jól olvasható a monitoron, és a betöltési idő kb egy másodperc!!! ezt csak érdekességként...
bár tudom hogy neked van kb 500 reg.-ed azt nem lenne piskóta megcsinálni :)
de amiket én mostanság csináltam azok nem vesznek el, megjelennek... eddig még... :D

Pumika
VIP

Hozzászólás: # 59606Hozzászólás Pumika
2018.10.26. 11:22

Hali, nem vesznek el, csak nem tölti be ahogy a régebbi soft -nál. Megcsinálom, hozzárakom a pdf-et, akkor jó. De kikapcsolás után, ha visszakapcsolom, akkor megint valamelyiket betölti, valamelyiket nem.

HunHyper
VIP
Hozzászólások a témában: 82
Hangszer: KETRON EVENT
Adott köszönetek: : 2058 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1832 alkalommal

Hozzászólás: # 59608Hozzászólás HunHyper
2018.10.26. 12:36

Én is jpg file-t használtam az SD7-nél...
Viszont ez a regisztrációs PDF probléma az SD9-en is előfordul...
Sajnos...

"Még mindig csak amatőr vagyok..." :D
KETRON Event - Kurzweil Artis 7 - Allen & Heath QU-SB - DBX DriveRack PA2 - QSC K10 - Austrian Audio OD505

Pumika
VIP

Hozzászólás: # 59610Hozzászólás Pumika
2018.10.26. 13:24

A régebbi OP vel nem volt gond se akadás se más. Lehet vissza rakom azt. :D :D

Új hozzászólás