Én a Cakewalk Audio Pro-t használom, s szerintem ha kimásolod az adott sávot, majd egy új üres ablakba beilleszted és elmeneted más néven. Persze nem értem, hogy minek kell egy sávból álló midi.phantie írta:Én sajna csak ablton live-et használtam eddig, ott save clips paranccsal lehet. Ja, Cubaseben meg rá kell klikkelni asszem, vagy options/save as talán? deezitteahangfalforummajdmegszokodkissata írta:Sziasztok!
Tudna nekem segíteni valaki, hogy Cakewalk Sonar progiban hogy lehet kimenteni a behívott MIDI fájl sávjait különálló midi fájlokként?
|
Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról |
MIDI - Technikai kérdés/válaszok
Moderátor: Moderátorok
- csati72
- Újonc
- Blogbejegyzések: 0
- Hozzászólások a témában: 1
- Hangszer: Yamaha S770
Re: MIDI - Technikai kérdés/válaszok
Rcf M18, Dbx Driverack Pa2, Rcf Art3 Mk4 15", Db Technoloiges Sub 615, Shure Beta 58A, Yamaha S770
- MMaestro
- VIP
- Hozzászólások a témában: 34
- Hangszer: Yamaha PSR-S970
- Adott köszönetek: : 36 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 213 alkalommal
Szerintem is könnyebb lenne megválaszolni, ha tudnánk mi a cél. Lehet, hogy nem is így kellene hozzákezdeni.
Az én folyamatábrám a probléma megoldására:
1. Behívod a midit, sávonként fogod látni. Legyen n=1
2. Kitörlöd az n. sáv kivételével az összes többit. Kész egy egysávos midi, kimentheted.
3. n legyen most már egyel nagyobb,
4. ha n<17 akkor menj vissza a 2. ponthoz.
5. kész vagy.
Így benne lesz minden egyes midiben a - Cakewalkban egyébként külön helyen tárolt - System Exclusive is.
Ugyanis a Cakewalk ezt nem mindig a sávokon mutatja, mivel nem csatornafüggő üzenetről van szó. (Így megmarad a tempo is minden egyes midinek.)
Üdv: MMaestro
Az én folyamatábrám a probléma megoldására:
1. Behívod a midit, sávonként fogod látni. Legyen n=1
2. Kitörlöd az n. sáv kivételével az összes többit. Kész egy egysávos midi, kimentheted.
3. n legyen most már egyel nagyobb,
4. ha n<17 akkor menj vissza a 2. ponthoz.
5. kész vagy.
Így benne lesz minden egyes midiben a - Cakewalkban egyébként külön helyen tárolt - System Exclusive is.
Ugyanis a Cakewalk ezt nem mindig a sávokon mutatja, mivel nem csatornafüggő üzenetről van szó. (Így megmarad a tempo is minden egyes midinek.)
Üdv: MMaestro
-
maxpaine
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 6
- Hangszer: Korg Pa 300
- Adott köszönetek: : 96 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 41 alkalommal
Sziasztok kedves zenésztársak!
Azzal a kérdéssel fordulok hozzátok, hogy tudtok-e olyan androidos alkalmazás létezéséröl , amely megjeleniti a lirycs-et. Úgy hogy a tablet össze van kötve usb-n keresztül a hangszerrel /yamaha psr s710/
Azzal a kérdéssel fordulok hozzátok, hogy tudtok-e olyan androidos alkalmazás létezéséröl , amely megjeleniti a lirycs-et. Úgy hogy a tablet össze van kötve usb-n keresztül a hangszerrel /yamaha psr s710/
-
HunHyper
- VIP
- Hozzászólások a témában: 26
- Hangszer: KETRON EVENT
- Adott köszönetek: : 2058 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1832 alkalommal
Helló...
Valaki jártas abban, hogy egy midi file-ba hogyan tudom felprogramozni azt, hogy a TC-Helicon adott preset-jét kiválassza
automatikusan, majd be és kikapcsolja a különböző effekteket, amikor az szükséges?
Köszi.... Roland
Valaki jártas abban, hogy egy midi file-ba hogyan tudom felprogramozni azt, hogy a TC-Helicon adott preset-jét kiválassza
automatikusan, majd be és kikapcsolja a különböző effekteket, amikor az szükséges?
Köszi.... Roland
"Még mindig csak amatőr vagyok..." 
KETRON Event - Kurzweil Artis 7 - Allen & Heath QU-SB - DBX DriveRack PA2 - QSC K10 - Austrian Audio OD505
KETRON Event - Kurzweil Artis 7 - Allen & Heath QU-SB - DBX DriveRack PA2 - QSC K10 - Austrian Audio OD505
- Karesz
- VIP
- Hozzászólások a témában: 35
- Hangszer: Novation remote sl 49,Yamaha DXR 10 MK2,DBX PA2
- Adott köszönetek: : 1901 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 748 alkalommal
Na erre én is kiváncsi lennék...régebbi ketronokhoz volt egy mastering studio nevü progi,azzal meg lehetett csinálni.X1,XD9-el teszteltem anno...
A mai ketronokhoz ilyen spéci progi nincsen szerintem,de lehet,hogy más módon meg lehet oldani...passz....
A mai ketronokhoz ilyen spéci progi nincsen szerintem,de lehet,hogy más módon meg lehet oldani...passz....
-
HunHyper
- VIP
A ketronon be tudom állítani még stílushoz is...
De én a külső TC-Helicon-t akarom vezérelni, hogy ne kelljen nyúlkálni minden egyes vokál variáció miatt...
De én a külső TC-Helicon-t akarom vezérelni, hogy ne kelljen nyúlkálni minden egyes vokál variáció miatt...
- B.Bazsi
- VIP
- Hozzászólások a témában: 66
- Hangszer: Roland BK9
- Adott köszönetek: : 1045 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1464 alkalommal
Azt tudom hogy a g70-ben meg lehetett csinálni, úgy emlékszem valamelyik felvételi módban végig játszani a midit és bekapcsolni a vokált ott ahol szeretném a későbbiekben hogy bekapcsoljon, és a gép ezt valahogy rögzítette a fileban.
Roland Bk9, Soundcraft ui16, Audio-Technika AE4100, dB opera 15, dB Cromo 10.
- Karesz
- VIP
- Hozzászólások a témában: 35
- Hangszer: Novation remote sl 49,Yamaha DXR 10 MK2,DBX PA2
- Adott köszönetek: : 1901 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 748 alkalommal
Értem Roli miről beszélsz...a mastering studioban be lehetett állitani mindent,még az eq-t is.Mentéskor belementette a midibe,és müködött minden,ahogy kell.
- tacso
- VIP
- Hozzászólások a témában: 23
- Hangszer: Korg Pa3x 61 Muzikant, Ibanez Rg, Hk Ludas Impact,
- Adott köszönetek: : 2142 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1899 alkalommal
- Kapcsolat:
Működik a Tc kívülről vezérlése midivel, mi így használjuk, a manual végén vannak felsorolva a controllerek, melyik mit kapcsol. Sysex nem kell!
Egy dologban biztos vagyok! Nem vagyok tévedhetetlen!
-
HunHyper
- VIP
Köszi a válaszokat, közben megtaláltam a vokálproci könyvében az infókat...
Igaz, a midi bütykölése nekem addig terjed, hogy kicserélem a hangszíneket, meg beállítom a hangeröket...
De hát ezt is el kell egyszer kezdeni... Nem akarom bonyolultra venni a figurát...
Egyszerüen annyit szeretnék, ha elindítok egy midit, az kikeresi a nótához való preset-et a TC-böl,
majd miközben megy a zene, a refrénnél mondjuk bekapcsolja a kórust, vagy valami mást, majd
amikor vége a refrénnek, akkor kikapcsolja a kórust...

Igaz, a midi bütykölése nekem addig terjed, hogy kicserélem a hangszíneket, meg beállítom a hangeröket...
De hát ezt is el kell egyszer kezdeni... Nem akarom bonyolultra venni a figurát...
Egyszerüen annyit szeretnék, ha elindítok egy midit, az kikeresi a nótához való preset-et a TC-böl,
majd miközben megy a zene, a refrénnél mondjuk bekapcsolja a kórust, vagy valami mást, majd
amikor vége a refrénnek, akkor kikapcsolja a kórust...