Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat :)

Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt

Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról ;)

Yamaha - Technikai kérdések/válaszok

Yamaha szintisek fóruma

Moderátor: Moderátorok

Sambácsi
VIP
Blogbejegyzések: 0
Hozzászólások a témában: 77
Hangszer: Yamaha Tyros2,Yamaha F310-TBS, YRS 23.
Adott köszönetek: : 641 alkalommal
Kapott köszönetek: : 409 alkalommal

Re: Yamaha - Technikai kérdések/válaszok

Hozzászólás: # 58037Hozzászólás Sambácsi
2018.05.18. 18:10

Keress rá a Yamaha PSR tutorial- ban.
https://psrtutorial.com/util/best.html

üdv.Sambácsi

Laca51
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 79
Hangszer: Yamaha PSR S 900
Adott köszönetek: : 106 alkalommal
Kapott köszönetek: : 26 alkalommal

Hozzászólás: # 58049Hozzászólás Laca51
2018.05.21. 05:23

Sziasztok!
Tudomásotok szerint van olyan sustain pedál, amelyik mindegyik szintetizátorhoz jó, márkától függetlenül? Üdv! :unknown:

Asterix
Globális Moderátor
Hozzászólások a témában: 171
Hangszer: Korg Pa5x-76 Musikant, Ketron EVM
Adott köszönetek: : 1920 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2917 alkalommal

Hozzászólás: # 58050Hozzászólás Asterix
2018.05.21. 06:41

Én még olyan pedállal, ami mindenhez ne lett volna jó, nem találkoztam...

almatom
VIP
Hozzászólások a témában: 14
Hangszer: Ketron SD90
Adott köszönetek: : 169 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1724 alkalommal

Hozzászólás: # 58051Hozzászólás almatom
2018.05.21. 08:44

Nagyon sok hangszer úgy működik, hogy bármilyen polaritású sustain pedált rá lehet dugni:
- a hangszer kikapcsolt állapotában be kell dugni a pedált, majd lenyomva tartva kapcsoljuk fel a hangszert és tartsuk lenyomva, amíg a hangszer teljesen fel nem áll.
Utána elengedhetjük és onnantól kezdve a pedál úgy fog működni, ahogy kell, független attól, hogy milyen polaritású az adott sustain pedál.

Laca51
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 79
Hangszer: Yamaha PSR S 900
Adott köszönetek: : 106 alkalommal
Kapott köszönetek: : 26 alkalommal

Hozzászólás: # 58053Hozzászólás Laca51
2018.05.21. 14:06

Köszönöm nektek a választ, örülök ennek a jó hírnek! :D

claasy
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 53
Hangszer: YAMAHA PSR S670
Adott köszönetek: : 427 alkalommal
Kapott köszönetek: : 197 alkalommal

Hozzászólás: # 58102Hozzászólás claasy
2018.05.27. 15:08

Szép vasárnap délutánt kívánok mindenkinek!
Uraim! Ma a YEP voice manager nevű progival készítettem pár pakkot ( hangszíneket tartalmaznak) az s750-hez. Ami sikerült is én úgy gondoltam egészen addig amíg a szintibe betöltésre került az egyik pakk. Ekkor ért a "trauma". A betöltés ment ahogy kell, viszont amikor a próba volt csak éktelen recsegés volt hallható a hangszínek helyett. Lett is nagy riadalom, hangerő le nullára azonnal. Még egy próba kisebb hangerővel, ugyanaz a recsegés. (nem tudom miből gondoltam,hogy másodszorra jó lesz). Ezek után kitöröltem amit kreáltam , vissza tettem rá az egyik gyárit ami előtte is be volt töltve. Hangszer tökéletesen szól azzal a pakkal. A progit amikor először kipróbáltam párszor leállt,írt is hiba üzenetet, comdig32.ocx. Ezt hiányolta gondolom. A kérdésem az lenne,hogy ez a comdig32.ocx hiánya okozhatta,hogy vakvágányra futott a kísérletem? Ez a comdig ez milyen kiegészítő? Mit befolyásol ennek a hiánya?
Megmondom őszintén ezek után nem is nagyon merek semmit sem csinálni ezzel a progival, félve attól,hogy a szintit kinyiffantom.

kissata
VIP
Hozzászólások a témában: 7
Hangszer: KORG PA4X
Adott köszönetek: : 933 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1003 alkalommal

Hozzászólás: # 58103Hozzászólás kissata
2018.05.27. 16:26

almatom írta:Nagyon sok hangszer úgy működik, hogy bármilyen polaritású sustain pedált rá lehet dugni:
- a hangszer kikapcsolt állapotában be kell dugni a pedált, majd lenyomva tartva kapcsoljuk fel a hangszert és tartsuk lenyomva, amíg a hangszer teljesen fel nem áll.
Utána elengedhetjük és onnantól kezdve a pedál úgy fog működni, ahogy kell, független attól, hogy milyen polaritású az adott sustain pedál.
Nálam ez SD9-en nem működik a Roland DP10 pedállal! :?

Siklai68
VIP
Hozzászólások a témában: 43
Hangszer: Yamaha PSR 9000 Pro
Adott köszönetek: : 601 alkalommal
Kapott köszönetek: : 382 alkalommal
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 58106Hozzászólás Siklai68
2018.05.27. 17:56

claasy írta:Szép vasárnap délutánt kívánok mindenkinek!
Uraim! Ma a YEP voice manager nevű progival készítettem pár pakkot ( hangszíneket tartalmaznak) az s750-hez. Ami sikerült is én úgy gondoltam egészen addig amíg a szintibe betöltésre került az egyik pakk. Ekkor ért a "trauma". A betöltés ment ahogy kell, viszont amikor a próba volt csak éktelen recsegés volt hallható a hangszínek helyett. L
Szerintem memóriahiány... :shock:

BodziLalikirály
VIP
Hozzászólások a témában: 18
Hangszer: Roland E-50, Medeli MC-850, Fujiha F8000, Kawai K1
Adott köszönetek: : 1621 alkalommal
Kapott köszönetek: : 525 alkalommal
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 58107Hozzászólás BodziLalikirály
2018.05.27. 19:28

claasy írta:Szép vasárnap délutánt kívánok mindenkinek!
Uraim! Ma a YEP voice manager nevű progival készítettem pár pakkot ( hangszíneket tartalmaznak) az s750-hez. Ami sikerült is én úgy gondoltam egészen addig amíg a szintibe betöltésre került az egyik pakk. Ekkor ért a "trauma". A betöltés ment ahogy kell, viszont amikor a próba volt csak éktelen recsegés volt hallható a hangszínek helyett. Lett is nagy riadalom, hangerő le nullára azonnal. Még egy próba kisebb hangerővel, ugyanaz a recsegés. (nem tudom miből gondoltam,hogy másodszorra jó lesz). Ezek után kitöröltem amit kreáltam , vissza tettem rá az egyik gyárit ami előtte is be volt töltve. Hangszer tökéletesen szól azzal a pakkal. A progit amikor először kipróbáltam párszor leállt,írt is hiba üzenetet, comdig32.ocx. Ezt hiányolta gondolom. A kérdésem az lenne,hogy ez a comdig32.ocx hiánya okozhatta,hogy vakvágányra futott a kísérletem? Ez a comdig ez milyen kiegészítő? Mit befolyásol ennek a hiánya?
Megmondom őszintén ezek után nem is nagyon merek semmit sem csinálni ezzel a progival, félve attól,hogy a szintit kinyiffantom.
Azt a hiányzó file-t nagyon sok helyről le lehet tölteni.... Mivel 32 bites oprendszerre van írva a Win10 (és úgy tudom már a 8.1 sem) 64 bites verziójából kihagyták (ha csak nem egy mókolt telepítő). Egyébként egy ActiveX vezérlő...
Viszont ettől függetlenül a hangproblémádra az én javaslatom, hogy érdemes lenne a pakk-ba betett minták "felbontását" ellenőrizni!!! Nem tudom a hangszerben milyen hangkártya chip van, de lehet, hogy ha nem 44.1KHz-en és 16bit mintavételezéssel hanem magasabb van akkor azt nem tudja megszólaltatni a hangkártya!!! Vagy valami hasonló!!!

Lalikirály, ennyi és nem több..!!!

MMaestro
VIP
Hozzászólások a témában: 64
Hangszer: Yamaha PSR-S970
Adott köszönetek: : 36 alkalommal
Kapott köszönetek: : 213 alkalommal

Hozzászólás: # 58109Hozzászólás MMaestro
2018.05.27. 20:49

Innen le lehet tölteni:
http://devonenote.com/wp-content/upload ... mdlg32.zip
32 bites gépen:
Kicsomagolva be kell másoni a c:\windows\system32 mappába
és parancssorba beírni ezt:
regsvr32 c:Windowssystem32comdlg32.ocx

vagy 64 bites gépen ide kicsomagolva bemásolni:
c:WindowsSysWOW64
és ezt írni a parancssorba:
regsvr32 c:WindowsSysWOW64comdlg32.ocx

A szintit nem nyiffantod ki, a hibaüzenetet meg illik nem figyelmen kívül hagyni, azaz minimum ide bemásolni.

Üdv: MMaestro :harm:

Új hozzászólás