Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat :)

Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt

Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról ;)

Ketron - Technikai kérdések/válaszok

Ketron szintisek fóruma

Moderátor: Moderátorok

HunHyper
VIP
Blogbejegyzések: 0
Hozzászólások a témában: 82
Hangszer: KETRON EVENT
Adott köszönetek: : 2058 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1832 alkalommal

Re: Ketron - Technikai kérdések/válaszok

Hozzászólás: # 57770Hozzászólás HunHyper
2018.04.17. 12:38

Asterix írta:Meg vesz valaki egy több, mint 1 millás hangszert. Semmi más érték nincs benne...
:lol: :lol: :lol:
Vigyázz Laci a szavakkal, mert még magamra találom venni...

"Még mindig csak amatőr vagyok..." :D
KETRON Event - Kurzweil Artis 7 - Allen & Heath QU-SB - DBX DriveRack PA2 - QSC K10 - Austrian Audio OD505

Asterix
Globális Moderátor
Hozzászólások a témában: 321
Hangszer: Korg Pa5x-76 Musikant, Ketron EVM
Adott köszönetek: : 1901 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2909 alkalommal

Hozzászólás: # 57771Hozzászólás Asterix
2018.04.17. 12:45

Te is a Vhisky szett miatt vetted meg a millás hangszeredet?

HunHyper
VIP
Hozzászólások a témában: 82
Hangszer: KETRON EVENT
Adott köszönetek: : 2058 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1832 alkalommal

Hozzászólás: # 57772Hozzászólás HunHyper
2018.04.17. 13:15

Nem, nem...
Én azt hittem a talján mérnököt tettek bele valami ándergránd stílust...
De nem találom... Lehet cserélnem köllene a Genos-ra...
:lol: :lol: :lol:

"Még mindig csak amatőr vagyok..." :D
KETRON Event - Kurzweil Artis 7 - Allen & Heath QU-SB - DBX DriveRack PA2 - QSC K10 - Austrian Audio OD505

Asterix
Globális Moderátor
Hozzászólások a témában: 321
Hangszer: Korg Pa5x-76 Musikant, Ketron EVM
Adott köszönetek: : 1901 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2909 alkalommal

Hozzászólás: # 57777Hozzászólás Asterix
2018.04.17. 17:31

Elég ha beleteszed a Pa50 Underground stílust és a gitár hangszíneit az SD9-be és lesz egy jó hangszered. Ne cseréld le!!!

Rolandbk5
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 334
Hangszer: Yamaha Genos
Adott köszönetek: : 1063 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1090 alkalommal
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 57779Hozzászólás Rolandbk5
2018.04.17. 21:34

A Genos egy kutya Pa4-el. Még jó, hogy a PA4-hez nincs VIski szett, mert akkor az is érne valamit. :lol:
De azért valljuk meg, hogy Tomi Magyar irányzatú stílusosai nélkül a Ketron itt hon egy pohár sört nem érne ( bár méltatlanúl azzal sem sokat már).

Érdekes ez a világ. Csak valaki csinálja meg helyettünk világban élünk. Mi az a Max Audio a Korgnál?

:777

Regec
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 8
Hangszer: Korg pa1000 - Ketron X 1
Adott köszönetek: : 91 alkalommal
Kapott köszönetek: : 127 alkalommal

Hozzászólás: # 57784Hozzászólás Regec
2018.04.18. 08:48

Technikai tanácsot kérnék tőletek. Olyat produkál az sd7, hogy csináltam a mikrofonomnak egy User beállítást. Az remekül is szól, viszont minden midi elindításnál, valamiért tompán szólal meg, mintha egy másik beállítást rendelne a midihez. Ugyanakkor megmarad a Userem, csak tompa lesz, mint ha letekerném a magas eq-t. Tehát azt kell csinálnom, hogy ismét rákattintok az egyébként is beállított Useremre, és akkor éles lesz megint. Ja és nem mentettem semmit regisztrációba. Meg ha más lenne hozzámentve a midikhez, akkor nyilván annak kellene bejönni a mikrofon beállításhoz, pl. Standard, vagy valami más.
Ja és a másik kérdés, szintén mikrofonhoz. Hogy ha kiküldöm külön csatornán, akkor miért nem lehet semmit sem állítani rajta. Sem hangerőt, sem ki-be kapcsolni. Így mi értelme van?? Akkor mindegy ha kihagyom a sorból, és eleve a keverőbe kötöm. Ti, hogy használjátok???? :?: :?:

Bubamara
Adminisztrátor
Hozzászólások a témában: 296
Hangszer: PC3, VK7, TR Rack, SD9, SD40, SD1+, i30HD
Adott köszönetek: : 4461 alkalommal
Kapott köszönetek: : 3462 alkalommal

Hozzászólás: # 57785Hozzászólás Bubamara
2018.04.18. 09:41

Regisztrációs beállításoknál kapcsolj ki minden a mikrofonra vonatkozó részt. Illetve nézd meg a midifájlt, hogy milyen üzenetek befolyásolhatják benne a mikit. Szerintem bele van mentve valami. (Cakewalk)

Buba

Regec
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 8
Hangszer: Korg pa1000 - Ketron X 1
Adott köszönetek: : 91 alkalommal
Kapott köszönetek: : 127 alkalommal

Hozzászólás: # 57788Hozzászólás Regec
2018.04.18. 12:08

Értem amit mondasz, de semmi nincs regisztrációba elmentve nekem, és látszólag nem, is változik a mikrofon beállítása, mert megmarad az általam beállított "Shure", csak olyan tompa lesz, mint ha visszatekerném a magasat nullára. Tehát nem változtatja meg, de mégis másképp szól.

alexlee76
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 7
Hangszer: yamaha tyros3
Adott köszönetek: : 16 alkalommal
Kapott köszönetek: : 75 alkalommal

Hozzászólás: # 57832Hozzászólás alexlee76
2018.04.24. 14:16

Sziasztok!

Kulcsár Sanyi vagyok és Ketron Audya 76 tulaj lettem.
Már kb 1 hónapja használom és rendben van minden brutál vas főleg úgy hogy előtte soha nem volt ilyen hangszerem persze korgok yamahák rolandok voltak. Le vagyok attol döbbenve hogy már 10 évvel ezelőtt ilyet tudott csinálni a ketron. A többi forgalmazó még mindíg gyermekcipőben van az audio stilusok területén na jó csinálnak ők is jókat de ilyet nem. Tudom hogy ha stilusba szeretnék belenézni akkor a pat file-ot át kell komvertálnom midibe azt hogyan kell? Vagy van hozzá progi?

Hangszerem Yamaha tyros3

alexlee76
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 7
Hangszer: yamaha tyros3
Adott köszönetek: : 16 alkalommal
Kapott köszönetek: : 75 alkalommal

Hozzászólás: # 57834Hozzászólás alexlee76
2018.04.24. 15:46

Üdv Mindenkinek!

Mivel új vagyok mint ketronos ezért majd nézzétek el nekem de lesz majd néhány kérdésem.

Pár napja esküvőt muzsikáltam az audyaval másodszor voltam egy hónapon belül azon a helyen és mindig egy adott helyről kapott áramot az audya ez nem tudom hogy fontos dolog lesz-é de Ti majd eldöntitek.Van egy user stilus ami kimondottan tetszik de ez az a stilus amivel gondom van. Kaptam egy ismerősömtől csárdás stilus a gond a következő egyszer csak a dob marad minden eltünik majd néhány másodperc után visszatér a kíséret is de össze-vissza mint ha fél ütemmel el lenne csúszva amit egy pörgetés orvosol csak. Sehol máshol nem tapasztaltam ilyet legyen egy másik ház ingatlan étterem. Amikor kimondottan elővettem ezt a stilust itthon nem produkálta ezen tüneteket. A buliban megijedtem egy kicsit mert hirtelen nem tudtam mi a fene van. Az adott helyen már sokszor zenéltem de nem audyával. Soha nem volt ilyen áram jellegű gondom igaz nem is volt ilyen komoly hangszerem mint most. Volt egy másik csárdásom amit kipróbáltam még az ominózus buliban de azzal is csinálta az is user stilus volt. A gyári stilusokkal soha semmi gond nem volt. Ja és szerintem az első bűnös csárdás a party polka1 kicsit átszerkesztett változata ahogy én kivettem. Mi lehet a gond?

Hangszerem Yamaha tyros3

Új hozzászólás