|
Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról |
Hangszer újdonságok
Moderátor: Moderátorok
- Asterix
- Globális Moderátor
- Blogbejegyzések: 0
- Hozzászólások a témában: 46
- Hangszer: Korg Pa5x-76 Musikant, Ketron Event
- Adott köszönetek: : 1933 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2919 alkalommal
Re: Hangszer újdonságok
A Ketron kezelhetősége messze elmarad mind a Tyros, mind a Korgtól.
Van egy jó hangja, vannak jó lehetőségei, ami miatt vállalja az ember a kemény munkát vele...
Hol van ezen ilyen sok gomb?
Van egy jó hangja, vannak jó lehetőségei, ami miatt vállalja az ember a kemény munkát vele...
Hol van ezen ilyen sok gomb?
- Rolandbk5
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 60
- Hangszer: Yamaha Genos
- Adott köszönetek: : 1063 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1090 alkalommal
- Kapcsolat:
Asterix igazad van azért nehézkes a munka, mert kevés gomb van.
De ezt meglehet szokni. Ugye?
Megszámoltam a gombokat amit látni a képen.
De ezt meglehet szokni. Ugye?
Megszámoltam a gombokat amit látni a képen.
-
vili2105
- VIP
- Hozzászólások a témában: 16
- Hangszer: korg pa2x pro, korg trinity, doepfer lmk4+
- Adott köszönetek: : 1059 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 442 alkalommal
Ez a "Majd ipadon kezed" dolog kezd már gázos lenni!
Tehát veszel egy digit keverőt, egy billentyűt, meg egy Ipadot.
Aztán azt se tudod hova váltogass az Ipadon, mert azon kéne egyszerre a keverőt kezelni, a billentyűt, meg még szöveget is olvass rajta közben!
Hát ez szerintem elég gázos!
Kell is a billentyűkre nagy kottatartó, hogy elférjen vagy 3 Ipad!
És akkor arról még nem is beszéltünk hogy anyagilag milyen átb@szás, hogy veszel egy hangszert 1MFTért, azt még egy kijelzőt sem képesek rárakni, meg majd a processzálást is elvégzi az Ipad!
Hát ennél nagyobb üzlet tényleg nincs!
De remélem majd minimum 200-al drágább lesz, mert nincs kijelző!

Tehát veszel egy digit keverőt, egy billentyűt, meg egy Ipadot.
Aztán azt se tudod hova váltogass az Ipadon, mert azon kéne egyszerre a keverőt kezelni, a billentyűt, meg még szöveget is olvass rajta közben!
Hát ez szerintem elég gázos!
Kell is a billentyűkre nagy kottatartó, hogy elférjen vagy 3 Ipad!
És akkor arról még nem is beszéltünk hogy anyagilag milyen átb@szás, hogy veszel egy hangszert 1MFTért, azt még egy kijelzőt sem képesek rárakni, meg majd a processzálást is elvégzi az Ipad!
Hát ennél nagyobb üzlet tényleg nincs!
De remélem majd minimum 200-al drágább lesz, mert nincs kijelző!
Tech.inf.:Korg pa2x pro, Korg Trinity Solo+Pbs, Doepfer lmk4+ masterkeyboard, Studio: Mackie Mr5 Mk2, Audio-technica at2020, focusrite saffire pro 24 dsp
- Asterix
- Globális Moderátor
Nem maga a munka nehézkes, mert otthon ráér az ember tapecolni a kijelzőt, ugrálni a menük között.
De pl előadás során én a hangszíneket performance memóriából használom. Kb. 20 hangszínt pusztán egy gombnyomással elérek. Persze, meg lehet szokni, mert a Ketronon sincs, csak amikor az ember már elkényelmesedett, akkor...
Persze Songbookos műsornál, külső szövegkijelzéssel mindez nem számít.
De pl előadás során én a hangszíneket performance memóriából használom. Kb. 20 hangszínt pusztán egy gombnyomással elérek. Persze, meg lehet szokni, mert a Ketronon sincs, csak amikor az ember már elkényelmesedett, akkor...
Persze Songbookos műsornál, külső szövegkijelzéssel mindez nem számít.
- Rolandbk5
- Kiemelt tag
- Kapcsolat:
Nekem két iPad van. Az egyik a keverőmnek, a másik a szövegnek. Ez gáz? Melletted a keverőd van, mellettem pedig az iPadem. Kinek mi. Sőt ragasztok tépő zárat az iPadre meg a hangszerre, és ráragasztom. A Dynacord keverődet rátudod tenni akár a kottatartódra, vagy éppenséggel a gépedre? Nézd csak meg a Roland BK szériát. Óriási jó az iPad. Működik? Igen jól működik. Hidd el ebbe a sorba mindenki be fog állni, még a Korg is. Szerintem itt közülünk nem soknak nincs iPad-e. A két iPad-m nem került annyiba, mint a Yamahába a Flash kártya. A Genoson van kijelző? Ezt most nem is értettem. Majdnem akkor mint a PA600-n, és még érintős is. Ezzel mi a baj? Ja, hogy nem felhajthatós? Most ez jön. Hát nem. A Ketroné sem mozgatható. Az miért baj, hogy van egy plusz szolgáltatás iPadre, aztán vagy használod, vagy sem. Ez miért zavar? Nem értem.vili2105 írta:Ez a "Majd ipadon kezed" dolog kezd már gázos lenni!Tehát veszel egy digit keverőt, egy billentyűt, meg egy Ipadot.Aztán azt se tudod hova váltogass az Ipadon, mert azon kéne egyszerre a keverőt kezelni, a billentyűt, meg még szöveget is olvass rajta közben!Hát ez szerintem elég gázos!Kell is a billentyűkre nagy kottatartó, hogy elférjen vagy 3 Ipad!És akkor arról még nem is beszéltünk hogy anyagilag milyen átb@szás, hogy veszel egy hangszert 1MFTért, azt még egy kijelzőt sem képesek rárakni, meg majd a processzálást is elvégzi az Ipad!Hát ennél nagyobb üzlet tényleg nincs!De remélem majd minimum 200-al drágább lesz, mert nincs kijelző!
Engem személy szerint érdekel ez a Genos, és ha beváltja az elvárásainkat, akkor bármennyibe is kerül - ami szerintem lesz több mint egy PA4xpro, vagy egy SD9 - megveszem.
- Asterix
- Globális Moderátor
Szerintem valami ilyesmire felkészítették. Nem lehet véletlen, hogy a hangszer bal oldala túlzsúfolt, jobb oldalon szinte semmi nincs. Oda elfér két ipad is.
Ha meg tudják oldani, hogy ipad adja a külső szöveget és nem egy monitor kell hozzá, akkor az ütős lehet...
Ha meg tudják oldani, hogy ipad adja a külső szöveget és nem egy monitor kell hozzá, akkor az ütős lehet...
- Rolandbk5
- Kiemelt tag
- Kapcsolat:
- Bubamara
- Adminisztrátor
- Hozzászólások a témában: 36
- Hangszer: PC3, VK7, TR Rack, SD9, SD40, SD1+, i30HD
- Adott köszönetek: : 4464 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 3462 alkalommal
Minek is kell a sok gomb?
Addig használod, amíg a regisztrációk elkészülnek, színpadon nincs szükség 130db gomra. Hiszen ha már be van állítva minden, csak előhívni és vezérelni kell variáció és fill, vagy autofill, esetleg afterfill (SD7) funkcióval. A nótákat meg lehet a kijelzőn egy érintéssel indítani.
Addig használod, amíg a regisztrációk elkészülnek, színpadon nincs szükség 130db gomra. Hiszen ha már be van állítva minden, csak előhívni és vezérelni kell variáció és fill, vagy autofill, esetleg afterfill (SD7) funkcióval. A nótákat meg lehet a kijelzőn egy érintéssel indítani.
Buba
- Asterix
- Globális Moderátor
Én még sosem csináltam egyes számokra műsort. Mindig meghangszereltem egy stílust és visszamentettem vagy saját magába, vagy songbookba a stílus nevével. Ugye egy stílusra sok nóta ráhúzható. ÍGy mindig csak a kedvenc szóló, kísérő hangszer kellett hozzá. Így nem voltam megkötve, hogy egy adott dal mindig ugyanúgy szóljon.
De a Ketronnál már más lesz, ha pedig megszokom, akkor már nekem sem fog hiányozni...
De a Ketronnál már más lesz, ha pedig megszokom, akkor már nekem sem fog hiányozni...
-
HunHyper
- VIP
- Hozzászólások a témában: 31
- Hangszer: KETRON EVENT
- Adott köszönetek: : 2058 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1832 alkalommal
Mi nincs a Ketronnál? Simán elmented User mappába és kész... Aztán egy gombnyomás és csak azok a hangszínek jönnek, amiket összeválogattál...Asterix írta:Persze, meg lehet szokni, mert a Ketronon sincs...
Vagy valamit félreértettem?
"Még mindig csak amatőr vagyok..." 
KETRON Event - Kurzweil Artis 7 - Allen & Heath QU-SB - DBX DriveRack PA2 - QSC K10 - Austrian Audio OD505
KETRON Event - Kurzweil Artis 7 - Allen & Heath QU-SB - DBX DriveRack PA2 - QSC K10 - Austrian Audio OD505