|
Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról |
MIDI - Technikai kérdés/válaszok
Moderátor: Moderátorok
- MMaestro
- VIP
- Blogbejegyzések: 0
- Hozzászólások a témában: 34
- Hangszer: Yamaha PSR-S970
- Adott köszönetek: : 36 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 213 alkalommal
Re: MIDI - Technikai kérdés/válaszok
Vannak MIDI katalógusprogramok, amik nyilvántartják tartalmaz-e az SMF Liryc-et vagy sem. SysEx-hez meg ott van a jó öreg TotalCommander. Parancsok/Keresés vagy ALT+F7
Amit keres: *.mid
Pipát tenni a "Szöveg" és a"Hexa"szó elé és beírni egy Sysex bájtsorozat részletet.
Keresés indítása.
Szépen kijelzi az összes olyan midifájlt, amelyben szerepel a keresett Sysex. A találatokat "ablakba" kérve, tetszőlegesen áthelyezhető más mappába.
Persze a kisördög most is ott van elbújva a bájtsorozat szóban. Ha pl arra vagyok kíváncsi tartalmaz-e az SMF Roland GS Reset-et(F0 41 10 42 12 40 00 7F 00 41 F7), akkor tudni kell, hogy az SMF-ben ez úgy lesz benne, hogy az F0 után a SysEx hossza jön és csak utána folytatódik a 41-el. Tehát a keresőbe (F0 nélkül)csak ezt írom be, hogy 41 10 42 12 40 00 7F 00 41 F7 vagy pedig F0 0A 41 10 42 12 40 00 7Fahol a 0A (ez a hexadecimális 10) azt jelenti 10 karakter következik az F0 után. Mindkét esetben megkeresi az összes olyan midifájlt, ami tartalmazza a Roland GS Resetet.
Amit keres: *.mid
Pipát tenni a "Szöveg" és a"Hexa"szó elé és beírni egy Sysex bájtsorozat részletet.
Keresés indítása.
Szépen kijelzi az összes olyan midifájlt, amelyben szerepel a keresett Sysex. A találatokat "ablakba" kérve, tetszőlegesen áthelyezhető más mappába.
Persze a kisördög most is ott van elbújva a bájtsorozat szóban. Ha pl arra vagyok kíváncsi tartalmaz-e az SMF Roland GS Reset-et(F0 41 10 42 12 40 00 7F 00 41 F7), akkor tudni kell, hogy az SMF-ben ez úgy lesz benne, hogy az F0 után a SysEx hossza jön és csak utána folytatódik a 41-el. Tehát a keresőbe (F0 nélkül)csak ezt írom be, hogy 41 10 42 12 40 00 7F 00 41 F7 vagy pedig F0 0A 41 10 42 12 40 00 7Fahol a 0A (ez a hexadecimális 10) azt jelenti 10 karakter következik az F0 után. Mindkét esetben megkeresi az összes olyan midifájlt, ami tartalmazza a Roland GS Resetet.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára MMaestro 2017.08.16. 11:05-kor.
- Siklai68
- VIP
- Hozzászólások a témában: 4
- Hangszer: Yamaha PSR 9000 Pro
- Adott köszönetek: : 601 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 382 alkalommal
- Kapcsolat:
Nándi! Miért kell keresgélni? Ha egy midit akarsz szerkeszteni Cakewalk-kal nyisd meg, összes sáv kijelöl - edit funcióban vizuálisan mindent kitesz eléd egy ablakban - szürögetés, törlgetés, saját sysex, cntrl change, prg chenge be, ozst kész....

- Bubamara
- Adminisztrátor
- Hangszer: PC3, VK7, TR Rack, SD9, SD40, SD1+, i30HD
- Adott köszönetek: : 4464 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 3462 alkalommal
Midi Guruk!
Kis segítséget szeretnék kérni.
SD1000 modult hajtanék meg a 9000 pro-val. Az összes létező midi setup-ot kipróbáltam és egyszerűen nem szól a Ketron. Minden egyéb táblagéppel, vagy hangszerrel meghajtva tökéletesen teszi a dolgát. (Sok mindent nem tudok még a 9000 pro-ról) de van valami különleges mód, hogy gyorsan rávegyem őket a az együttműködésre?
Az SD1000 midi ledje villog, amikor a 9000 küld adatokat.
Előre is köszönöm!
SD1000 modult hajtanék meg a 9000 pro-val. Az összes létező midi setup-ot kipróbáltam és egyszerűen nem szól a Ketron. Minden egyéb táblagéppel, vagy hangszerrel meghajtva tökéletesen teszi a dolgát. (Sok mindent nem tudok még a 9000 pro-ról) de van valami különleges mód, hogy gyorsan rávegyem őket a az együttműködésre?
Előre is köszönöm!
Buba
- MMaestro
- VIP
- Hangszer: Yamaha PSR-S970
- Adott köszönetek: : 36 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 213 alkalommal
Szia Buba!
Ha a táblagép lejátszik és a modul vesz, akkor a modul és a kábel jó. A Yami melyik aljzatát használod? A Host select kapcsoló jó helyen van és az itt használt kábel is jó?
A Yamahán a MIDI gombot lenyomva válassz Master KBD1-et. Innen a Setup-al bele tudsz menni a szerkesztésébe, ha esetleg bele van piszkálva és el lett állítva. A TRANSMIT fülön látható, hogy miket fog kiküldeni. Legyen kipipálva legalább a Note, különben nem küldi ki a Note On-okat.
Ha a táblagép lejátszik és a modul vesz, akkor a modul és a kábel jó. A Yami melyik aljzatát használod? A Host select kapcsoló jó helyen van és az itt használt kábel is jó?
A Yamahán a MIDI gombot lenyomva válassz Master KBD1-et. Innen a Setup-al bele tudsz menni a szerkesztésébe, ha esetleg bele van piszkálva és el lett állítva. A TRANSMIT fülön látható, hogy miket fog kiküldeni. Legyen kipipálva legalább a Note, különben nem küldi ki a Note On-okat.
- tacso
- VIP
- Hozzászólások a témában: 23
- Hangszer: Korg Pa3x 61 Muzikant, Ibanez Rg, Hk Ludas Impact,
- Adott köszönetek: : 2142 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1899 alkalommal
- Kapcsolat:
Sziasztok!
Segítséget kérnék!
A link egy szöveggel ellátott mp3 at tartalmaz, ami pc-n jól müködik!
A kérdés, hogy Korg és Ketron hangszerek hogy mutatják?
Akinek ideje energiája engedi, kérem nézze meg!
Köszi!
https://www.dropbox.com/s/wkfw6w5og730j ... p.mp3?dl=0
Segítséget kérnék!
A link egy szöveggel ellátott mp3 at tartalmaz, ami pc-n jól müködik!
A kérdés, hogy Korg és Ketron hangszerek hogy mutatják?
Akinek ideje energiája engedi, kérem nézze meg!
Köszi!
https://www.dropbox.com/s/wkfw6w5og730j ... p.mp3?dl=0
Egy dologban biztos vagyok! Nem vagyok tévedhetetlen!
- Asterix
- Globális Moderátor
- Hozzászólások a témában: 53
- Hangszer: Korg Pa5x-76 Musikant, Ketron EVM
- Adott köszönetek: : 1920 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2917 alkalommal
A szöveget görgeti rendesen, de zavaróak a harmóniák. Itt ugye nem a megfelelő helyre írja, sőt néha eléggé össze-vissza. Néha új sorba, néha a sor végére...
- tacso
- VIP
- Hozzászólások a témában: 23
- Hangszer: Korg Pa3x 61 Muzikant, Ibanez Rg, Hk Ludas Impact,
- Adott köszönetek: : 2142 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1899 alkalommal
- Kapcsolat:
Köszi Laci! És hány sor látszik egyidőben?
Egy dologban biztos vagyok! Nem vagyok tévedhetetlen!
- Asterix
- Globális Moderátor
- Hozzászólások a témában: 53
- Hangszer: Korg Pa5x-76 Musikant, Ketron EVM
- Adott köszönetek: : 1920 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2917 alkalommal
5 sor, ha nagyra van állítva. Itt zavaró a harmóniák "össze-visszasága".
8 sor, ha kicsire van állítva. Ilyenkor a sorok végén jól látszanak a harmóniák. Ha azt akartad, hogy a szöveg sorában a szöveg után legyenek az ahhoz a sorhoz tartozó harmóniák. 1-2 olyan sor van, amikor hosszúra sikerült a sor és a harmónia átcsúszik a következő sorra...
Ez a Korg. A Ketronbaajd holnap megnézem... Holnap már remélem lesz időm betenni a másik vinyót is, mert azon van a program, amit ígértem. És most a gépem videókat csinál még ma...
8 sor, ha kicsire van állítva. Ilyenkor a sorok végén jól látszanak a harmóniák. Ha azt akartad, hogy a szöveg sorában a szöveg után legyenek az ahhoz a sorhoz tartozó harmóniák. 1-2 olyan sor van, amikor hosszúra sikerült a sor és a harmónia átcsúszik a következő sorra...
Ez a Korg. A Ketronbaajd holnap megnézem... Holnap már remélem lesz időm betenni a másik vinyót is, mert azon van a program, amit ígértem. És most a gépem videókat csinál még ma...
- Siklai68
- VIP
- Hozzászólások a témában: 4
- Hangszer: Yamaha PSR 9000 Pro
- Adott köszönetek: : 601 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 382 alkalommal
- Kapcsolat:
Ezt nekem sem sikerült megoldani még, tehát a megoldás engem is érdekelne......Bubamara írta:Midi Guruk!
Előre is köszönöm!
- Bubamara
- Adminisztrátor
- Hangszer: PC3, VK7, TR Rack, SD9, SD40, SD1+, i30HD
- Adott köszönetek: : 4464 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 3462 alkalommal
Szia!MMaestro írta:Szia Buba!
Köszönöm az útbaigazítást!
Itt volt a megoldás az orrom előtt, csak nem gondoltam rá.
Mindkét hangszer 32 partot kezel, csak éppen más-más kiosztással. A Yamahában az 1-2 kbd part, míg a Ketronnál ott kezdődik a song.
Beléptem a masterkbd2 midi setup-ba és átírtam a csatornákat és partokat benne, úgy, hogy a midi 1 ch az song 1ch legyen a 2ch az song 2ch stb... egészen 16-ig. Minden egyebet kikapcsolva hagytam, illetve a system / 1 local controll-ból kikapcsoltam a songot, mivel jelenleg nem kívánok a dalban yamaha hangokat hallani.
A setup valahogy ekl is menthető, azzal még nem jártam sikerrel, de megoldom.
Még azt kellene megtalálnom, hogy csatornánként beállítani, a midi setupban, hogy melyik legyen belső, melyik külső, illetve boot, hogy mindkét hangszerben megszólaljon . A KORG-ok esetében ez nagyon egyszerűen beállítható, bizonyára itt is, csak még ne sikerült megtalálnom.
Buba