Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat :)

Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt

Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról ;)

Gumiszoba

Bármely téma, amely nem hangszerekkel kapcsolatos

Moderátor: Moderátorok

Sztifler0301
Kiemelt tag
Blogbejegyzések: 0
Hozzászólások a témában: 68
Hangszer: Yamaha Tyros5, Korg TR.
Adott köszönetek: : 494 alkalommal
Kapott köszönetek: : 213 alkalommal
Kapcsolat:

Re: Gumiszoba

Hozzászólás: # 52392Hozzászólás Sztifler0301
2017.07.12. 07:15

Kedves Barátaim és Ismerőseim!

Bár nem zene, de fontosnak tartom megosztani veletek is az egyik mozdonyvetető kollégám és barátom gondolatait az elmúlt nap eseményei miatt!!!
Kérlek osszátok, hogy mindenkihez eljusson, aki szülő és gyermeke(i) van(nak), és ezt nem utolsó sorban azért kérem, mert én is szülő vagyok, egyet értek a mondanivalóval, és ha nem zenélek, én is a vaskaszniban ülök, száguldozok és rám is leselkednek ilyen veszélyek!!!

Írta: János Píjédzsdí Konecsni (Facebook-ról másolva!)
9 órája ·

KEDVESKÉIM!
Ismerhettek, érzelemszegény tulok vagyok ( ráadásul a közelmúltban kiderült, ez benne van a számaimban, tehát nem is tévedtek nagyot), de...
Valamikor mostanság (06.06-án) este a Déliből Székesfehérvárra közlekedő személyvonat a Nagytétényi labirintkorlátnál gázolt. Mi a másik vágányon Kelenföld felé haladtunk. A vonal irányítója megkért, szemlézzük meg a helyszínt pályazár szükségesség tekintetében. SAJNOS EGY TINI LEÁNYKA TESTÉT TALÁLTUK!!! A nyomokból kikövetkeztetve a TÜNDÉRVIRÁGSZÁL figyelmetlenül belépett a mozdony elé, ami nekidobta a cirka 15 méterre lévő felsővezeték tartó oszlopnak, és az KETTÉTÉPTE!!! Deréktól lefelé az alsó része egyben maradt, feszesen testhez simuló extra rövid farmer nadrág, csinos cipő. Valószínűleg laza, életvidám leányka volt. Szerencsére nem volt ideje fájdalmat érezni!!! A LÁTVÁNY BEÉGETT!

Egy hete Érd-felsőnél az előttem szüttyögő személyről leszálló – szégyenlősség okán, esetleg divatból a perifériás látásmezőt jelentösen kitakaró puli kutyás sérójú fiatalkák – számomra érthetelen okból - a peron végén a telefonból felnézés nélkül léptek le a pályára! Nem gangoltam, mert a jelző vörös volt! De ha 80-nal vágódok ki az ívből, NAGY BAJ LETT VOLNA!! Vasárnap Halmaj állomáson a Hidasnémeti felől érkező személyvonatról leszálló cserfes leányka a telefonján vidáman cseverészve lépett be a mozdonyom elé körülnézés nélkül-másodperceken múlott az élete!Ha szokásomhoz híven sportosan indulok a géppel ( 6 tengelyes böszme erős villanymozdony ), darálom azt a szépséget! Persze, persze... itt a nyár!!! Tinigyermekes Tüncimókuskák, nagyon-nagyon szépen kérlek benneteket, minden nap mondjátok el habókos szeleburdikáitoknak, milyen mérhetetlenül szeretitek őket, és hogy nélkülük a Ti világotoknak gyakorlatilag VÉGE!!

Három leánykás apaként nap mint nap élem meg az idegbaj minősített fokozatait tündérbogárkáim segedelmével, de mindhárom esetben mélyről jött a gondolat:
Ha ilyen hírrel kopogna hajnalban a SZERV megbízott képviselője, mint a Nagytétényi szépséges leányka szüleinél, képes lennék-e túlélni??!! Onnantól biztosan zombi üzemmódban tengetném halálomig.
Persze, hogy az idegeikre megyünk a számukra túlzott szeretetnyilvánítás ezen formájával, de hátha megtapad valami, és a megfelelő pillanatban bekattan nekik, „NAGYON FONTOS VAGYOK A DILINYÓS ÖREGEMNEK, HÁT MEGTESZEM NEKI, HOGY MAJD SOK-SOK ÉV MÚLVA INKÁBB ÉN SÍROK AZ Ő BÚCSÚZTATÓJÁN”!

A mi „ bibliánk” mottója : A VASÚT VESZÉLYES ÜZEM !!
Sajnos ezt tanusítja a vágányok között egyre sűrűsödő – egy-egy élet elmúlását jelentő – meszelés!
A lényeg: szerintem inkább nyaggassátok gyermekeiteket beszélgetéssel, mintsem... ezen az agyament fórumon osztozzunk a fájdalmatokban!!!

galambjozsef
VIP
Hozzászólások a témában: 120
Hangszer: KORG Pa5X 61 és KORG Pa4X 61 (MUP v4.1)
Adott köszönetek: : 453 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1114 alkalommal
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 52393Hozzászólás galambjozsef
2017.07.12. 07:26

Apelláta írta:Mivel zenei érdekeltségű is, megosztanám mérgemet, bánatomat, remélve rajtam kívül senki sem jár így az életben :( :
Tegnap óta sikerült megnyernem egy Bell-szindrómát. Magyarul ideiglenes arcizom bénulást.
Api. Mielőbbi gyógyulást, bár nem rövid folyamat, hetekig tart, vagy akár hónapok is lehetnek!
Egy barátom 2-3 éve járt így, neki másfél hónap volt.
Ő egyébként kért kölcsön egy szaxit, fújkálta minden nap, állítólag segit a gyógyulásban, mivel az izmok idegek elkezdenek dolgozgatni és regenerálódni!
...és nézd a jó oldalát, lehet megtanulsz szaxofonozni is a végére ;)

Gray-Dove Zenekar
https://www.graydove.hu

vili2105
VIP
Hozzászólások a témában: 92
Hangszer: korg pa2x pro, korg trinity, doepfer lmk4+
Adott köszönetek: : 1059 alkalommal
Kapott köszönetek: : 442 alkalommal

Hozzászólás: # 52394Hozzászólás vili2105
2017.07.12. 08:09

Apelláta írta:Mivel zenei érdekeltségű is, megosztanám mérgemet, bánatomat, remélve rajtam kívül senki sem jár így az életben :( :
Tegnap óta sikerült megnyernem egy Bell-szindrómát. Magyarul ideiglenes arcizom bénulást.
Api!
Nem akarlak elkeseríteni, de lehet hogy akár hosszabb idő lesz a gyógyulás!
Elektroterápián dolgozom 14 éve, sok ilyen beteget kezelek, mint Te!

Ami segíthet még esetleg az a rágózás, és a magánhangzók artikulált gyakorlása! Nagyon artikulált! B komplex vitamin, ami az idegeket támogatja!
A szelektív ingeráram mellé vegyél TENS se-30 készüléket(vagy újabbat), az jó szokott lenni az egyes programmal!
Sajnos a betegek 90 százaléka nem is tudja mitől lett, ilyesmi tünetekkel megy az orvoshoz, aki széttárja a kezeit.

Mielőbbi gyógyulást kívánok Neked!

Tech.inf.:Korg pa2x pro, Korg Trinity Solo+Pbs, Doepfer lmk4+ masterkeyboard, Studio: Mackie Mr5 Mk2, Audio-technica at2020, focusrite saffire pro 24 dsp

Apelláta
Adminisztrátor
Hozzászólások a témában: 122
Hangszer: Korg Pa3X
Adott köszönetek: : 4587 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2497 alkalommal

Hozzászólás: # 52395Hozzászólás Apelláta
2017.07.12. 09:00

Köszi Mindenkinek!

Vili:
Nézegettem a készülékeket, köszi az ötletet. D1 vitamint már nyomatom, és rágózóm is. Meg magam is tornáztatom, erőltetem rendszeresen.

Balamb Józsi:
Ha a szaxi jó rá, akkor ez a betegség a nők körében biztos ismeretlen. :D

Gohsti:
Hogy a cerka megúszta, az még nem olyan biztos. Tegnap csak a reumatológiára jutottam be, a neurológushoz ma megyek, aki nagy eséllyel megajándékoz egy kis szteroidos gyógyszeradaggal. Na attól vagy lelohad, vagy akkora lesz mint egy csődörnek. Talán a második opciónak jobban örülnék. :D

Power:
Az okokat már Buba, meg többen is leírták. Lehet huzat, vírus (herpesz, sömör), gyulladás (főleg fül). De, hogy valakinél miért ezt váltja ki, a legtöbb embernél meg nem, azt mai napig nem tudják. Nálam valószínű a fülem.

Fóris Sanyi:
Köszönöm az ajánlatodat. Írtam PÜ-t.

Asterix:
Bűnös lelkemen az ima nem segít már. :) De hátha Te, mint nálamnál valamennyivel elkötelezettebb vallásos nagyobb meghallgattatásra találsz, mint én. Köszönöm!

Üdv.: Apelláta

Siklai68
VIP
Hozzászólások a témában: 54
Hangszer: Yamaha PSR 9000 Pro
Adott köszönetek: : 601 alkalommal
Kapott köszönetek: : 382 alkalommal
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 52396Hozzászólás Siklai68
2017.07.12. 11:11

Mielőbbi gyógyulást Api! Én nem is hallottam ilyen betegségről eddig....
Szerintem a gyógyulásba vetett erős hit segít a legjobban!!!
Kitartást!!!

galambjozsef
VIP
Hozzászólások a témában: 120
Hangszer: KORG Pa5X 61 és KORG Pa4X 61 (MUP v4.1)
Adott köszönetek: : 453 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1114 alkalommal
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 52437Hozzászólás galambjozsef
2017.07.12. 20:27

Vótt egy kis móóókolás...
Sztifler0301_galambjozsef_20170712_182223.jpg
Nincs meg a kellő jogosultságod a hozzászóláshoz csatolt állományok megtekintéséhez.

Gray-Dove Zenekar
https://www.graydove.hu

Sztifler0301
Kiemelt tag
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 52443Hozzászólás Sztifler0301
2017.07.13. 00:14

Na igen :D

Mai program: Meglátogattam Józsikát, és megnéztem, hogyan készül a MUSIKANT update a Korghoz!

VERDICT: Hát ha Józsika minden szoftot, és leirást ideadna, és mindent elmagyarázna, akkor is elgondolkoznék, hogy merek-e ennyire belenyúlni a KORG lelki világába.
Apropó ennyi tudással ez a srác miért nem a Korgnál dolgozik?
Nincs meg a kellő jogosultságod a hozzászóláshoz csatolt állományok megtekintéséhez.

Sztifler0301
Kiemelt tag
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 52444Hozzászólás Sztifler0301
2017.07.13. 00:15

...

Már csak a közös muzsikálás és sörözés van hátra!

vigo01
VIP
Hozzászólások a témában: 160
Hangszer: Ketron Audya 5 - Korg Pa1000
Adott köszönetek: : 243 alkalommal
Kapott köszönetek: : 418 alkalommal

Hozzászólás: # 52480Hozzászólás vigo01
2017.07.16. 15:22

Ha lagziban 15 percenként szaladgálnak számot kérni, Ti hogyan kezelitek?

Ketron Audya 5 - KORG Pa1X - Hill-Audio Andante 1520 - Allen & Heath Zed-10 - Beta 58A

Siklai68
VIP
Hozzászólások a témában: 54
Hangszer: Yamaha PSR 9000 Pro
Adott köszönetek: : 601 alkalommal
Kapott köszönetek: : 382 alkalommal
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 52489Hozzászólás Siklai68
2017.07.17. 10:33

Engem annyira nem zavarnak, 25 év vendéglátózásban megtanultam leszerelni őket... Ha tudom beillesztem a műsorba, ahová klappol és lejtszom. Kivéve, ha úgy kezdi, hogy " Megvan a gépben?" vagy "Engedd már le a ...", akkor elhajtom meleg éghajlatra... :PP :PPP :diablo:

Új hozzászólás