Jó lett volna a teljes panelt látni, s nem csak a kimenetet, de abban McMiki-nek van igaza, hogy a "bridge" (híd) üzemmódnál a két kimenet + ága van használva úgy, hogy az egyik kimenetet (mindegy melyiket) fázisfordítják (így lesz a + helyett az - ág) !! Mivel így adódik össze a két végfok teljesítménye! De mindenképpen KAPCSOLÓVAL van ellátva mert egy plusz elektronika kell hozzá!!!edmund írta:Nagyra sikerültek. De kisült, hogy az 1+ és 2- kijövetek a bridge üzemmód. Külön-külön 4 ohmos hangfalat is köttem rá,az 1-es és 2-es kijövetekre, alig melegedik. Digi végfok, trafó nélkül.
Amit te csináltál 1+ és 2- az nem híd üzemmód. És mivel a 1- és a 2- valószínűleg össze is van húzva a nyáklapon (GND) mindegy, hogy a 1+ vagy 2+ ágakat melyik - jellel kötöd be az szólni fog.
A kép alapján én azt mondanám, hogy ahogyan le is írtam az egyik kimenet a mély/közép hangszórót, a másik kimenet a drivert hajtja meg. De az, hogy melyik melyiket azt meg kell hallgatni.
A külön-külön 4 Ohm-os hangfal/hangszóró terhelés pedig lehet reális, hisz korábban írtam, hogy amik nekem vannak aktív ládáim az LD Systems-től 4 Ohm-os rendszerűek!!!
Mivel ez egy aktív láda végfoka, itt most azt kéne csak kitalálni, hogy melyik kimenet melyik frekvencián szól,s hogy a gyári ládában hová kell kötni. Ráadásul a két kimenet nem is egyforma teljesítményt ad le, hisz a driver-nek max 100-200W kell, míg a mély/közép hangszórónak 600-800W kimenő teljesítmény...
Nem tudom mennyiért jutottál a panelekhez, de amennyiben igazam van a felépítéssel kapcsolatban huzamosabb terhelésnél a digitális végfok melegedés nélkül fog elpukkanni!! De legalábbis letilt!!!
Mivel nekem régebbi szériásak az LD hangfalaim nem digitális végfokkal van ellátva, de az tuti, hogy azokban is külön-külön kimeneten van a hangszóró és a driver.
De ha lesz időm szétszedem és megnézem az enyémen is van-e "bridge" felirat. De kicsi az esélye.