Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat :)

Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt

Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról ;)

Gumiszoba

Bármely téma, amely nem hangszerekkel kapcsolatos

Moderátor: Moderátorok

Bubamara
Adminisztrátor
Blogbejegyzések: 0
Hozzászólások a témában: 148
Hangszer: PC3, VK7, TR Rack, SD9, SD40, SD1+, i30HD
Adott köszönetek: : 4464 alkalommal
Kapott köszönetek: : 3462 alkalommal

Re: Gumiszoba

Hozzászólás: # 51378Hozzászólás Bubamara
2017.05.18. 05:52

De csak azért, mert olyan mértékben vagy másnapos, hogy holmi taknyolást már észtre sem veszel. :D

Buba

HunHyper
VIP
Hozzászólások a témában: 296
Hangszer: KETRON EVENT
Adott köszönetek: : 2058 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1832 alkalommal

Hozzászólás: # 51384Hozzászólás HunHyper
2017.05.18. 08:47

A C-vitaminnal kapcsolatban...
Rengeteg álláspont van ezzel kapcsolatban, és rengeteg tévhit is, de...
Minden embernek más az anyagcseréje, ebböl kifolyólag más és más a vitaminok és ásványi anyagok felhasználása...
Nem akarok vitába szállni senkivel sem, mindenki olvasson utánna, döntse el, hogy melyik orvosnak vagy szakértönek, vagy varázslónak hisz...

Abban egyet értek, hogy brutál adagokat bevéve nem gyógyulsz gyorsabban, mert a vitaminok inkább a betegségek megelözésében tudnak segíteni...
De azzal nem értek egyet, hogy egy felnött embernek napi 200mg C-vitaminra van szüksége, illetve, hogy annyi tud hasznosulni...
A "szakértök"´(akiket a gyógyszeripar támogat) által javasolt napi 60mg arra jó, hogy ne halj meg, másra nem nagyon...
És újra eljutottunk egy újabb összeesküvés elmélethez... :D

:777

"Még mindig csak amatőr vagyok..." :D
KETRON Event - Kurzweil Artis 7 - Allen & Heath QU-SB - DBX DriveRack PA2 - QSC K10 - Austrian Audio OD505

forissandor
VIP
Hozzászólások a témában: 225
Hangszer: ?
Adott köszönetek: : 268 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1581 alkalommal

Hozzászólás: # 51390Hozzászólás forissandor
2017.05.18. 13:51

C vitaminnal kapcsolatban....
Hogy ki mennyit vesz be, meg ki miben hisz, ez most lényegtelen. Az asszony babát vár, meg persze én is :-), de mi úgy szoktuk, hogy gyogyószertári aszkorbinsavat kb 500 mg-ot szénsavmentes ásványvízbe teszünk és azt isszuk. Elég nyújtott felszívódás, mert egész nap fogyasztod.

roli20
Újonc
Hozzászólások a témában: 1
Hangszer: korg pa500
Kapott köszönetek: : 40 alkalommal

Hozzászólás: # 51401Hozzászólás roli20
2017.05.18. 15:31

ezelött annó.. nem használtak C-vitamint az öregeink még is jól meg voltak :D

B.Bazsi
VIP
Hozzászólások a témában: 254
Hangszer: Roland BK9
Adott köszönetek: : 1053 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1483 alkalommal

Hozzászólás: # 51415Hozzászólás B.Bazsi
2017.05.18. 19:05

Ezelőtt is használtak csak nem gyógyszertárban vették, hanem otthon csinálták és hordóskáposzta volt a neve :) Srácok, köszönöm a tippet mindenkinek! :777

Roland Bk9, Soundcraft ui16, Audio-Technika AE4100, dB opera 15, dB Cromo 10.

B.Bazsi
VIP

Hozzászólás: # 51416Hozzászólás B.Bazsi
2017.05.18. 19:08

Na meg itták a "béres cseppet" is... 8-)
hazipalinka-falusi-gyogyszer.jpg
Nincs meg a kellő jogosultságod a hozzászóláshoz csatolt állományok megtekintéséhez.

vili2105
VIP
Hozzászólások a témában: 92
Hangszer: korg pa2x pro, korg trinity, doepfer lmk4+
Adott köszönetek: : 1059 alkalommal
Kapott köszönetek: : 442 alkalommal

Hozzászólás: # 51420Hozzászólás vili2105
2017.05.19. 07:08

Pedig az biztos segítene! :rolf: :rolf: :rolf: Ha lenne... :lol: :lol: :lol:

Tech.inf.:Korg pa2x pro, Korg Trinity Solo+Pbs, Doepfer lmk4+ masterkeyboard, Studio: Mackie Mr5 Mk2, Audio-technica at2020, focusrite saffire pro 24 dsp

tacso
VIP
Hozzászólások a témában: 214
Hangszer: Korg Pa3x 61 Muzikant, Ibanez Rg, Hk Ludas Impact,
Adott köszönetek: : 2142 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1899 alkalommal
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 51435Hozzászólás tacso
2017.05.21. 14:16

Sziasztok! Szombaton vendégként voltam jelen egy olyan lagziban, ahol dj szolgáltatta a zenét. A lagzis Dj szolgáltatás nekünk egyfajta konkurencia, így nagyon kíváncsian és okulási vággyal érkeztem a rendezvényre. A megszólalás nagyon rendben volt, Ev aktív a táncteremben, Rh sound a polgári szertartás helyszínén, keverők, rádiós mikrofonok, a szertartásvezető és a nőfély hangosítására is, alap fénycucc 3 színező, 2 ledball. (Nem futottak szinkronban) Profi pontos hibamentes munka volt, le a kalappal. Persze leginkább a buli rész, menyasszonytánc dj megoldás érdekelt, de ez semmilyen szempontból nem volt egy szabvány lagzi, inkább egyfajta jutalomjáték, mert a 4 fogásos vacsora majdnem 22 óráig tartott, addig csak nagyon igényes halk zenék mentek lényegi mixelés nélkül, kizárólag külföldi dalokkal. 10 után indult csak el a buli blokk, ahol a következőket tapasztaltam: Ez a Dj nem konferált egy kukkot sem, ez nekem bejött, mert nem kedveltem fiatal koromban sem az állandó kotyogáskényszeres lemezlovasokat, akik ölték a zenét rendesen. Itt ilyen nem volt, sem pedig kényszertapsoltatás vagy sikoltás parancs. Teljesen diszkrét formában jöttek ízléses világslágerek a 90 es évekből jól táncolható, legtöbbször tempótartásos mixelés formájában. Mi is sokat táncoltunk ( 10 tagú társaság), meg persze igyekeztünk segíteni a hangulatot egy kis ifjú pár körbetáncolással stb. Meggyőződésem, hogy Dj ként az élet egyszerűbb a lagziban, elsősorban a kötetlen és gyors műsorváltoztatási lehetőség, illetve a korlátlan repertoár (net) miatt. Pl. volt olyan, hogy egy bejátszott dal nem jött be a népnek, és a táncolók kezdtek elszivárogni, ezt észlelve a Dj kb 30 mp elteltével lekeverte a nem működő zenét, és egy másik dallal visszahozta a táncolókat, így megmentve a hangulatot. Ez többször is sikerült neki, viszont a korosztályok nem érdekelték, idősebb embereknek nem volt műsora, nem cserélődött a platz. A menyasszonytáncra általam nem ismert mulatós mixet tett be a nem igényes fajtából. Rossz harmóniák nem jó megszólalás, helyenként hamis is, ami az addig CD minőségben bejátszott eredeti dalokhoz képest még inkább mellbevágó volt legalábbis számomra. Aztán eszembe is jutott, hogy a mestert nem lehetne megróni érte, hiszen nem ő énekli-zenéli...csak bejátssza... :D Menyasszonytánc után a magyar közizlésnek való standardok kerültek bejátszásra, Edda, Bikini, Rice, Magna és társai, de ez már csak néhány atomkoki hímneműt érdekelt, fél kettőre pedig kifulladt az egész. Finito! Végső összegzésként meg kell állapítanom, hogy egy Dj esetében alig beszélhetünk felelősségvállalásról. Az eredeti dalok nem fognak rosszul megszólalni, ha a mix nem jön ki ütemre, hát az sem fáj különösebben senkinek, a torka nem fog megfájdulni buli végére, igazából meg sem izzad. Beruházni ebbe a szegmensbe is lehet nagy összegeket, de itt sem tűnik fel, ha netán nem. Szerintem a lemezlovasok piacrablása talált pénz a számukra még akkor is, ha van aki ezt sokkal profibban megoldja.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára tacso 2017.05.21. 15:07-kor.

Egy dologban biztos vagyok! Nem vagyok tévedhetetlen!

almatom
VIP
Hozzászólások a témában: 211
Hangszer: Ketron SD90
Adott köszönetek: : 169 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1724 alkalommal

Hozzászólás: # 51436Hozzászólás almatom
2017.05.21. 14:58

Lehet magunk (zenészek) ellen beszélek de én is inkább egy Dj-t választanék, mint egy rossz zenészt vagy zenekart.
Viszont egy jó bandával sohasem fogja felvenni a versenyt semmilyen Dj, így tehát az semmilyen téren nem konkurencia!
Dj-nek akkor van jelentősége ha techno, trance, illetve hasonló borzalmakra van igény.

B.Bazsi
VIP

Hozzászólás: # 51437Hozzászólás B.Bazsi
2017.05.21. 15:33

Egy kis élménybeszámoló a hétvége eseményeiről, aminek a fő apropója a heti betegségem és annak különböző "szövődményei". Péntek: vállalati buli Sirokon, 2 db Opera15-tel, bk9-cel, be nem énekelt hangszálakkal. Remek volt a hangulat, a közönség nagy része semmit nem vett észre abból hogy gyengélkedett a hangom, vagy legalábbis nem tették szóvá.Csütörtök este szabadtéren felállítottuk a cuccot és belőttük a keverőt, az Operákat és a bk 9 master eq-ját és compressorát. Ez olyannyira sikeres volt, hogy csütörtök este azt mondtam ha ez a nyomorult hangszer meg ez a nyomorult cucc így szól akkor térdre borulok előtte és hajbókolok egy sort örömkönnyek kíséretében. Pénteken még mindig így gondoltam a buli közben is, este 11-re mire vége lett a bulinak a hangom erősen megkopott. Summázva tényleg jól szólt a cucc, a hangom a végén már nem. Jövőre ugyanitt-tel köszöntünk el egymástól a szervezővel. Szombat reggel fél 8-kor kelés, indulás Debrecenbe a lovardába lakodáréba, kétségbeejtő, siralmas beszédhanggal (énekhang?????? ho-ho-ho.........ha-ha-ha.......) Kezdés este 6-kor volt, de előtte még kísérni kellett a menetet Nyírmártonfalván. Cuccot nagyon jól sikerült beállítani, és nem tudom hogy csináltam, de egész este énekhangokat produkáltam... Komolyan, végig olyan érzésem volt hogy bármelyik percben elmehet a hangom teljesen, de valami csoda folytán nem ment el. Végére egész jó kis lagzi lett, orrvérzésig csárdásokkal. Nagyjából ennyi, most nagy pihenés.

Új hozzászólás