Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat :)

Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt

Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról ;)

Korg - Technikai kérdések/válaszok

Korg szintisek fóruma

Moderátor: Moderátorok

gabati
Kiemelt tag
Blogbejegyzések: 0
Hozzászólások a témában: 25
Hangszer: Korg PA3XPro Musikant, Roland G70, Roland JV80,D50
Adott köszönetek: : 1147 alkalommal
Kapott köszönetek: : 176 alkalommal
Kapcsolat:

Re: Korg - Technikai kérdések/válaszok

Hozzászólás: # 51124Hozzászólás gabati
2017.05.09. 06:01

---Qgli--- írta:Gabati!
Látom, hogy neked Jv80-ad is van.
Ez egy 76 billentyűs hangszer. Ezt is csak kétfelé lehet splittelni?
Nem 76, csak 61 billentyüs.
Amugy eladó a JV 80, ujszerű állapotban, karcmentes, keménytokkal.

Zolikus
Újonc
Hozzászólások a témában: 7
Hangszer: Korg Pa4x,Roland VA-7
Kapott köszönetek: : 20 alkalommal

Hozzászólás: # 51319Hozzászólás Zolikus
2017.05.16. 02:58

Sziasztok!Bocsi!Most vagyok megint abban a kellemes helyzetben,hogy itt tudok lenni köztetek,mert tudjátok nem rég érkeztem külföldről,és hát az ember ilyenkor kicsit bohém,de ne gondoljatok semmi rosszra,csak ilyenkor a komlói zenész kollégák megtalálnak,élménybeszámolók,meg sztorizások,meg néha kicsit házi pálinkázunk,vörösborral kísérve,ami a kertemben terem,apu amit feldolgozott,én meg a nótáit persze egyenlőre Atarival :D .Na szóval köszi Tacso meg zajcsináló a pozitív kritikát :D ,igen,hangszer őrült vagyok,előbb volt jó hangszerem,mint autóm,VA-7 érdekesen kandikált ki a Wareszból,aztán a 2-es Golf-ból kiszállva,megjegyezte a roma házaspár Németországban,ahol egy helyen nyomtuk,persze mi csak alkalmi zenészek voltunk,(meg ők is,csak kint éltek)hogy a hangszer többet ér mint az autó :o Nekik Opel Omegájuk volt.(Zenész haverom most vett egyett 300-ért :mrgreen:) Látom Herflis kolléga már kicsit racionálisabban gondolkodik,de szerintem már én is megkomolyodtam,remélem :D Asterix köszi!De érdekelne a dolog,majd alkalom adtán,hogy miért váltottál vissza,mert én még csak most tanulom a Pa4 filozófiáját,magyarán hülye vagyok hozzá.Egyik közös ismerősünk is vett 3-as Musikantot úgy tudom.Persze itt nálunk picit más a trendi,de remélem egyszer eljutok felétek,kellene egy jó kis eszmecsere,meg egy kis baráti összejövetel,zene hallgatás stb.,nekem meg a csavargás megy,azzal sincs baj,ráadásul sok kollégám felétek lakik,akiket szívesen meglátogatok.Nagyjából tudom mire lenne szükségem stílusban,de majd Galamb Józsival egyeztetek.Apu még mindig az SD1-el nyomja,amit tőled vettünk,mert ugyanis az történt,a kocsmánkat vissza adta a bérlő,anyu mondta akkor minek ez a hangszer mikor is elhoztuk,aztán apu vagy 5 éve muzsikál vele minden Szombaton a kis kocsmánkban,teljes megelégedéssel.Bár lehet egy SD-7 résztulaja leszek :D 1-2 éven belül,mert akkor nem veszek Sd1000-et,mert telhetetlen vagyok :cry2:

Zolikus
Újonc

Hozzászólás: # 51322Hozzászólás Zolikus
2017.05.16. 04:15

Folytatnám,mert látom azért vannak itt érdekes hozzászólások,had reagáljak ;)
Senkit meg nem szeretnék megbántani itt a fórumon,nem célom,de Qgli hozzászólásával picit nem értenék egyet.Most nem akartam még leírni,mert friss a dolog,ugye új a hangszer,de a héten itt volt 2 zenész kollégám,egy tanult,egy kevésbé tanult.És ez a legjobb.Elkezdtük főleg csak az uppereket nyomni,bal kézben beállítottunk hol ezt-hol azt ami illett a szólóhoz,de ledöbbentünk pár hangszínen,pedig nekem már volt nem egy Korgom.Én ezt a hangszert amikor a Tajti Zoli a kezembe nyomta a Yamaha Montage után,(mert ugye az csalódás volt),azt mondtam ez orirgi,bontsa ki akinek tényleg konkrétan ez kell,én nem tudom!Vitatkoztam vele,nem bontom ki,persze ő mondta nem lesz következménye.Kibontottam annak idelyén a Pa 80-at,és azt mondtam 3 hét után,hozzál Rolandot,ráfizettem bőséggel,akkor kaptam a bontott VA-7-et,16 éve,amit mai napig használok.Az egyik zenész,aki nálam volt i30-al rendelkezik,meg jó pár korg megfordult a kezei között,tehát van fogalma,de ő is ledöbbent.Olyat kihozott ebből a bestiából,hogy csak lestem én is,igaz ott már 3 upper villantott sokszor,lehet az a Ketronnál csak 1 hangszín,de mindenbe bele enged nyúlni,én imádom a Ketront is,hisz apu azt használ,mióta Asterixtől elhoztuk,próbáltam SD-7-eket,kíváló,de ebben a Korgban van valami,ami jobban megfogott összeségében.A másik nem annyira tanult zenész cimbi mondta,kapcsoljam be a szaxit a 01/W-n,mert nekem az is van,és egy zenekar billentyűse előszeretettel használja,hát van különbség,hiába legenda,én ezt az újjat használnám,pedig nagyon csípem a 01/W-t.Kint voltam Stuttgartban haveromnál 3 éve vendégségben,a legközelebbi hangszer boltos 1000 euróért akart adni a felső szintről,mert ő összegyűjtötte az aktuális időszakban a hangszereket,láttam olyan Yamahát,hogy még hírét se hallottam,felvitt a felső szintre,igaz 0 kilométeresen de akkor is ennyiért????? :cry2:Na a haverom szerzett nekem olcsóbban.Csak még mindig azt a hülye Korg T3-at sírom vissza,persze most már nincs jelentősége a Pa4 mellett,meg sok volt vele a baj már akkor is.Lényeg,Qgli,alattomos módón én a részemről érdekes hozzászólásokat visszamenőeg is olvasgattam :D,kicsit kiismertem így a fórumlakókat,azért szerintem van fejlődés,és tudom,neked van hozzá füled,és érzed még azt a nüansznyi különbséget is,csak hát ezért nagy árat kell fizetni,amit nem mindenki hajlandó bevállalni,de én is többet várnék,mert tudjuk a memória már fillérekbe kerül.Amúgy a softokat favorizálom,de a vas,mégis csak vas,és én nagyon sok vsti-t meghallgattam csak demo szinten,szerintem ott is sok a gagyi,persze ami le van rendesen gyártva,az odaver Szintiknél Tacsónak igaza van,meló kérdése.Szerintem Fóris Sanyit is azért érdekli titokban a hangzás,meg hogy mivel megy,hiszen ő is több hegedűt tart a kis szobályában,csak lehet,belefásulunk a közönség hozzáállása miatt abba,hogy csúcsra járatom a cájgot,inkább nem érdemlitek meg kedves hallgatóság,mert minket zenészeket nem becsültök.Voltam párszor így én is

Zolikus
Újonc

Hozzászólás: # 51323Hozzászólás Zolikus
2017.05.16. 04:49

Powersparc,sajna azt kell mondjam,hogy így van,meg nem is.Mi leveleztünk nem rég,amikor még annak idején Zottitól vásárolt MO8-at hirdettem,Korg Tritont szerettem volna,csak aztán képbe jött az M3,de jobban jártál a piroskával,és örülök,hogy maximálisan tetszik,remélem nekem is lesz még ebben az életben hozzá szerencsém.Egy Nord Electro 3-4 elég is lenne,csak hát az ára nem semmi.Na meg a Montage-ra is tudtam volna jó árat,de nem jött be.A mostani Korgból is hiányzik biztos pár dolog,de nálad is a Nord samplinges,nálam is a Korg,bővíthető hangszínileg,tehát ez már nem akadály.De ami megszólalt a 90-es években,valóban ütős volt,abban igazad van,akusztikusan még nem voltak realisztikussak a hangszínek,hogy is lettek volna,amikor a Trinitibe jól emlékszem 8 azaz 8 Mb bővítőt lehetett volna pakolni? :o Nálam volt annak idején a Yamaha ex5 vagy 4-5 hónapig,amíg vártam a csodás Pa80-at,szintiben olyat szólt mint állat,de például rézfúvósban valami gyötrelem volt,zongiban meg,hajajj,tetszett az is amúgy.Az meg hogy mindig a régit siratjuk,ez egy ilyen belénk kódolt tulajdonság :D De az a Triton Extreme még bele fog férni a költségvetésbe remélem :)

Zolikus
Újonc

Hozzászólás: # 51324Hozzászólás Zolikus
2017.05.16. 05:04

Hú Powersparc,most jól sikerült kedvet csinálnod nekem,keresem elő a zenész magazin kazettáit,csak mivel fogom lejátszani a Roland demókat?????

Zolikus
Újonc

Hozzászólás: # 51573Hozzászólás Zolikus
2017.05.29. 00:27

Haló fórumtársak!Tudom,hogy újonc vagyok,de had kérdezzem meg,hova tűntetek? :shock: Még annyi mindenről szeretnék beszélgetni veletek.Nem csak Korg témában,minden más is érdekel

BodziLalikirály
VIP
Hozzászólások a témában: 2
Hangszer: Roland E-50, Medeli MC-850, Fujiha F8000, Kawai K1
Adott köszönetek: : 1621 alkalommal
Kapott köszönetek: : 525 alkalommal
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 51574Hozzászólás BodziLalikirály
2017.05.29. 03:42

Valószínűleg szombat este mindenkinek volt valami jó nagy bulija :dance: és a vasárnap a pihenésről szólt !!! :D

Lalikirály, ennyi és nem több..!!!

B.Bazsi
VIP
Hozzászólások a témában: 14
Hangszer: Roland BK9
Adott köszönetek: : 1045 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1464 alkalommal

Hozzászólás: # 51581Hozzászólás B.Bazsi
2017.05.29. 10:36

Zolikus írta:Haló fórumtársak!Tudom,hogy újonc vagyok,de had kérdezzem meg,hova tűntetek? :shock: Még annyi mindenről szeretnék beszélgetni veletek.Nem csak Korg témában,minden más is érdekel
Nyugodtan kérdezz, biztos kapsz rá választ-segítséget, csak nem mindig vagyunk itt mi sem... :777

Roland Bk9, Soundcraft ui16, Audio-Technika AE4100, dB opera 15, dB Cromo 10.

gabati
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 25
Hangszer: Korg PA3XPro Musikant, Roland G70, Roland JV80,D50
Adott köszönetek: : 1147 alkalommal
Kapott köszönetek: : 176 alkalommal
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 51582Hozzászólás gabati
2017.05.29. 10:39

Zolikus írta:Haló fórumtársak!Tudom,hogy újonc vagyok,de had kérdezzem meg,hova tűntetek? :shock: Még annyi mindenről szeretnék beszélgetni veletek.Nem csak Korg témában,minden más is érdekel

Én például szerdától minden nap zenélni voltam, 5 nap zsinorba.

---Qgli---
VIP
Blogbejegyzések: 14
Hozzászólások a témában: 325
Hangszer: -
Adott köszönetek: : 969 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2453 alkalommal

Hozzászólás: # 51596Hozzászólás ---Qgli---
2017.05.30. 19:06

A Zenészmagazinhoz Soundcheck Cd-k voltak...előfizetőknek. Nekem is volt vagy 30-40 ilyen zenészmagazinom, de tavaly már meguntam, hogy foglalják a helyet és kidobtam az összeset.

Új hozzászólás