|
Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról |
KETRON - használhatósági tapasztalatok
Moderátor: Moderátorok
- marton1974
- VIP
- Blogbejegyzések: 0
- Hozzászólások a témában: 61
- Hangszer: -
- Adott köszönetek: : 380 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 870 alkalommal
-
HunHyper
- VIP
- Hozzászólások a témában: 256
- Hangszer: KETRON EVENT
- Adott köszönetek: : 2058 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1832 alkalommal
Re: KETRON - használhatósági tapasztalatok
Az SD7 frissítéssel kapcsolatban felemás érzelmeim vannak...
Egy részröl nagyon örülök, hogy az apróbb, nagyobb hibákat kijavították és végre rendesen müködnek a dolgok...
De... egy hatalmas de...
Miért kellett belenyúlniuk a jól müködö dolgokba is??? Amikor feltelepítettem, az volt az érzésem, hogy nem egy
Ketron elött ülök... A régebben megszokott hangképéhez képest visszafogottabb, vékonyabb, kevésbé élö
hangszerek jellemzik... Hogy mi lehet ennek az oka, azt nem tudom, de mondjuk a szaxofonok határozottabban
gyengén szólnak most... Sajnos nem csak én érzem így, beszéltem másokkal, meg olvastam fórumokon, hogy
többen ezzel a ténnyel szembesültek... "Szinte kiölték" az a jól megszokott SD7 hangzást a hangszerböl...

Most erösen gondolkodom, hogy jobb lenne nekem az 1.2.0 rendszer... Inkább az elözö hangzás apró hibákkal...
Lehet egyáltalán Downgrade-elni?
Egy részröl nagyon örülök, hogy az apróbb, nagyobb hibákat kijavították és végre rendesen müködnek a dolgok...
De... egy hatalmas de...
Miért kellett belenyúlniuk a jól müködö dolgokba is??? Amikor feltelepítettem, az volt az érzésem, hogy nem egy
Ketron elött ülök... A régebben megszokott hangképéhez képest visszafogottabb, vékonyabb, kevésbé élö
hangszerek jellemzik... Hogy mi lehet ennek az oka, azt nem tudom, de mondjuk a szaxofonok határozottabban
gyengén szólnak most... Sajnos nem csak én érzem így, beszéltem másokkal, meg olvastam fórumokon, hogy
többen ezzel a ténnyel szembesültek... "Szinte kiölték" az a jól megszokott SD7 hangzást a hangszerböl...
Most erösen gondolkodom, hogy jobb lenne nekem az 1.2.0 rendszer... Inkább az elözö hangzás apró hibákkal...
Lehet egyáltalán Downgrade-elni?
"Még mindig csak amatőr vagyok..." 
KETRON Event - Kurzweil Artis 7 - Allen & Heath QU-SB - DBX DriveRack PA2 - QSC K10 - Austrian Audio OD505
KETRON Event - Kurzweil Artis 7 - Allen & Heath QU-SB - DBX DriveRack PA2 - QSC K10 - Austrian Audio OD505
- marton1974
- VIP
Igen.Úgy néz ki belenyultak a hangzásba is ezzel a frissítéssel.Olyan "lágyabb,visszafogottabb"lett a hangszer hangzása.A Korg Pa3X-nél volt egyszer ilyen tapasztalható,az egyik frissítésnél.
Vissza lehet tenni a régebbi szoftvereket.De teljesen a legelejéről kell kezdeni.Tehát érdemes még most leszedni az összeset ami fent van,és a legelsőtől felépíteni...
Vissza lehet tenni a régebbi szoftvereket.De teljesen a legelejéről kell kezdeni.Tehát érdemes még most leszedni az összeset ami fent van,és a legelsőtől felépíteni...
- Pumika
- VIP
- Hozzászólások a témában: 96
- Hangszer: Ketron SD9-Yamaha Motif ES6
- Adott köszönetek: : 1141 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 370 alkalommal
Hali, én még nem raktam fel, de én azt tapasztaltam az audió dob stílusban hogy a D-variációban a dob erőszakosabb volt és főleg a pergő, mint az A-B-C-variációban. Ti voltatok így vel, esetleg ez változhatott? Pumi.
- Siklai68
- VIP
- Hozzászólások a témában: 8
- Hangszer: Yamaha PSR 9000 Pro
- Adott köszönetek: : 601 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 382 alkalommal
- Kapcsolat:
Pumika írta:Hali Kedves Siklai68!
Mi volt a baj az SD5-el, nem értem azz észrevételedet? Beállított gép, vagy teljesen nyers gép előtt űltél? Pumi.
Szia!
Teljesen gyári állapotú volt. Mivel én automatázom csak nagyon fontos, hogy a gyári style-ok játszhatóak legyenek... Szinte minden style-nál olyan "sántán" szóltak a dalok, ráerőszakoltnak éreztem. Természetesen ez az én szubjektív véleményem, még lehet jó hangszer, vagy tetszhet valakinek nagyon.... Az SD-7 például nagyon játszható gyári style-okkal is....
Mondom ezt úgy, hogy egy 15 éves konstrukcióval zenélek és nem is akarom lecserélni....
Mondom, ez csak saját érzés, vélemény.... Ja, az SD-1 is jobban tetszik....
Üdv
- marton1974
- VIP
Igen.Most úgy "kiegyenlítették"a hangszerek és dobok hangerejét.Nincsennek "kiugró"hangerő különbségek.Olyan,mintha egy masterelésen esett volna át a hanggenerátor.Legalábbis én így látom és hallom.
-
HunHyper
- VIP
Nekem kifejezetten tetszett, hogy pl. a szaxikon volt egy kis Effekt, de most olyan, mintha csak egy sima 10 évvel ezelötti Yamaha hangszín lenne...
Talán még az S900-ban lévö szaxofon is jobban szólt, mint ez most...
Olyan semmilyennek érzem... Igen, szaxi, de játszok és nincs az az érzésem, mint korábban, hogy ott fújja mellettem valaki...
A másik, hogy némelyik zongora hangszín olyan halk lett, hogy hiába püfölöm, eltünik a kíséret mögött... Korábban elég hangosak voltak, de azt lehetett szabályozni
egy pedállal... De most maxra nyomom a pedált és így is kevés...
Én a régi hangzást akarom, az új javított funkciókkal...

Talán még az S900-ban lévö szaxofon is jobban szólt, mint ez most...
Olyan semmilyennek érzem... Igen, szaxi, de játszok és nincs az az érzésem, mint korábban, hogy ott fújja mellettem valaki...
A másik, hogy némelyik zongora hangszín olyan halk lett, hogy hiába püfölöm, eltünik a kíséret mögött... Korábban elég hangosak voltak, de azt lehetett szabályozni
egy pedállal... De most maxra nyomom a pedált és így is kevés...
Én a régi hangzást akarom, az új javított funkciókkal...
- marton1974
- VIP
-
HunHyper
- VIP
Nem tudom... Lehet inkább nekiállok valamit kezdeni a 1.2.1 hangzásával...
De felettébb bosszantó...
De felettébb bosszantó...
- forissandor
- VIP
- Hozzászólások a témában: 56
- Hangszer: ?
- Adott köszönetek: : 268 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1581 alkalommal