Nem, ez nem azt bizonyítja! A Cakewalk nem az Event ablakban mutatja a SysEx-eket, azok ott vannak a "Sysx" ablakban.---Qgli--- írta:Tehát ez azt bizonyítja, hogy a CakeWalk nem lát minden információt, ami a file-ban van.
A problémája meg van, de a megoldása nincs. Az a baj, hogy egyszerre beszélünk két féle problémáról. Az egyik, hogy miért szúr be üres ütemet az elejére, a másik, hogy miért tolja el az Event-eket (eseményeket) néhány steppel (lépéssel). Amit küldtél fájlt, abban nem 000-ál vannak az események, hanem itt már 6-al el vannak tolva az időben későbbre. Gondolom te az első Fis3-at a 2. ütem 1. negyedének 000-ik stepjébe írtad. Kimentetted többször (nem írtad hányszor) és most már 006-nál van és a többi is pont hattal tolódott el.---Qgli--- írta:Akkor megvan az ütem eltolódásnak a problémája, ugyanis, ha sok üzenet van egyszerre egy időben egy file-ban, akkor a CW eltolja ezt tudom.
Teszteltem a Cakewalkomat. Én a következőt tettem ezzel a fájllal, amit elküldtél. A 4. sávra beírtam pár hangot (ez azért kellett, mert ha nem módosítok semmit, csak simán kimentem más néven, akkor nem rondít bele, nem produkálja a hülyeségét!!!) és kimentettem dob2 néven, bezártam a projectet és behívtam a dob2-őt újra. Maradjunk a te dobsávodnál. Ezzel az történt, hogy a 10. tracken a Fis3-ad már eltolódott 006-ról 008-ra, és a többi event is. Tehát a Cakewalkom kimentéskor eltolta időben későbbre 2 steppel az összes hangot. Rejtély!