A dB-nél az a sub nem rossz! Bár szerintem kicsit diszkós -keményebb, mint öblösebb- a hangolása!
Persze attól függ meddig engedjük szólni /90-120Hz/ és meddig vág a top láda! Egyébként alapvetően a dB ezt a ládát már a Flexys sorozatához ajánlja és nem az Opera szériához! Ott viszont az a baj legalább 12"-est kell venni, mert a 8" és 10"-a csak 150+50W-os!/AMi persze megszólal, csak nagy helyen az elvérzés!/ Így viszont 200/db / aktív topnál járunk alsó hangon! A 610D is jó lehet, de én azt vallom ami együtt lett kitalálva és a gyártó is ajánlva az abban az összeállításban szólhat a legjobban! /Megfelelő freki menetek vágáspontok stb!
Bár tény, én egyedül a DV- sorozatra mondtam, hogy hangban már tetszik és mint az ára jelzi, komolyabb elektronika és jobb hangszórók dolgoznak benne! Ezt egy hangosító barátom is megerősítette aki már látott belülről elhalt opera és egy használt DV ládát!
Igen a QSC K10- egy abszolút elfogadható láda! A 12" már inkább hangos, mint szebben szól! Bár tény, akkorát nyom hangban hogy magában 2 olyan láda elég lehet! Viszont szabadtéren 1 Ksub már nem szolgálja ki azokat sem!
Egyébként a K subtól a KW sub jobban szól! A QSC mellett szól, a rugalmas bekötési lehetőségek, egy nagyon jó védelem, és a 6év gari!
Én anno 200/db tudtam volna k10-et venni! Annyit megér az a láda!
A Trevis bár hangban nekem jobban bejön, az ára miatt kevés ember fogja megszerezni! Hacsak nincs ismeretség...
Egy kolléga nemrég elvitte kipróbálni az én trevis subomat a 2db K10 ládájához!! Amennyiben benéz akkor majd leírja a véleményét!Powercube és 2db Lite sub-ot használ, és nem akarta elhinni mit jelent egy jó láda!
Egy másik kolléga is kb fél éve 2db K10"-est használ 1 Trevis subbal! Imádja! Itt azt fizeted meg, hogy egy 17kg 700wattos aktív viszonylag kicsi subbal mégy a rendezvényre 1 kézzel.. Nekem nem volt mindegy, mert 2. emeltről pakolok! Sőt, mivel kevés a hely és máshol nem merem tárolni, a 3 ajtós fenyő szekrény tetején pihennek! Na oda 30-40kg dögöket elfelejthetném pakolásilag!
Apelláta jól írja! Ezek viszont kipróbálhatóak! Nyugodtan vihetsz más ládákat! Szívesen összeengedik vele! 1 év gari letelt nekem, de nem aggódok! Bármikor várnak ha gondom van és mivel itthon rakják össze, megoldják, hogy ne kelljen több hetet várni szervizelésre!
Nemrégiben kérte volna 2 kolléga is a subomat! Amennyiért én megvettem annyit kaptam volna most is! Bár én 2 subot ritkán hordok, jó ha van! Ha kell, nem kell kéregetni!
Passzív rendszerrel biztos nem jár jobban! Normális 2 top 2 sub, végfok, és esetleg rendszervezérlővel többe van! /Feltételezem keverő adott, hisz az kell -vagy kellhet az aktív rendszerhez is!/ Itt most rugaszkodjunk el az öszvér keverőerősítőktől is!
Kis matek:
Trevis passzív8" 237eft /db 2db=474
Trevis Ta 15" 260eft/db 2db=520eft
Végfok PKNC LC 4004 4x500watt/8ohm beépített cross kb 280eft/ 1db= 280
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
SUM: 1,274Mft
Ez a rendszer még nem szól úgy mint az enyém! Az LC az egy kompakt jó vég, de 500watt kevés a suboknak!
A topoknak ha lenne egy LC2002-es 2x500watt és az Lc4004 hidalva 2000watt /oldal-lenne akkor lenne optimálisan tartalék a cuccban, és egyben tartalék végfokilag is a rendszer! Ha elszállna az egyik, másikkal befejezzük a bulit! EZ ugyebár aktív hangrendszernél alap!
Egy lc 2002-es 150eft! Vagyis 1,4misi! Mivel még így is nincs DSP ami a rendszert optimálisra hangolja, csak a keverő és a fix vágáspont, az életben nem fog megszólalni olyan minőségben mint az aktív trevis! Persze itt is feltételezhető, ha valaki olcsóbban hozzá jut, akkor kihozható jóval olcsóbban!
Sok külföldi termék esetében nincs lehetőség olcsóbb beszerzésre! Így lehetséges, egy alsó kategóriás termékét megvenni viszonylag elfogadható áron!
Közép felső kategóriát nézve nincsenek akkora különbségek számilag egyik gyártónál sem!