Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat :)

Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt

Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról ;)

Hangtechnika - Használhatóság, felhasználói tapasztalatok

Hangtechnikával kapcsolatos témák

Moderátor: Moderátorok

Zeneboy
Moderátor
Blogbejegyzések: 0
Hozzászólások a témában: 266
Hangszer: Korg Pa3 x
Adott köszönetek: : 1067 alkalommal
Kapott köszönetek: : 882 alkalommal

Re: Hangtechnika - keverők, erősítők, végfokok, hangfalak, m

Hozzászólás: # 4600Hozzászólás Zeneboy
2012.04.06. 10:36

pap66 írta:Sziasztok!
Nem nagyon akarok nektek beleszólni,de én is cucc vásárlása elott vagyok.Próbáltátok már a KV2-t?
Tiszta cseh gyártmány,amit mérnek az valóság,nem csak papír.Próbáltam az RCF TT22-t de szerintem a KV jobban ver.Kiváncsi volnék a tapasztalataitokra.
A Trevis-t még nem próbáltam.
Üdv pap66!

Topban a Kx-et állítólag nem érdemes megvenni! Az ex-et hallottam az nagyon jól szól, de ott az ára is jelzi.. EX 10 pl 573eft bruttóba!
Kx1.5 subot is hallottam, teszteltünk is kollégákkal! Hasonlítottuk is Trevis ta12 aktív és QSCKsubhoz!
Biztos, hogy tudja azt az 500wattot! A QSC 1000W -ja talán egy picit ha hangosabb volt mellette, viszont szélesebb teremben jobban terített a hangkép minden sarokban, hosszzab távolságra a KV jobban érződött! Az is szépen kijött, hogy a KV mélyebbre ment le! És itt van jelentősége a megadott adatoknak, melyik láda hol tudja ezeket!
A 38Hz-ez -3dB-n tudja a QSc -10dB 44Hz -6dB már 48Hz-ig megy le! Ezt már szépen hallani lehetett! A KV2 határozottabb karakteresebb mélyet adott le, a QSC Puhább volt, persze ez nem azt jelenti, hogy nem volt érezhető..Csak hangképre kell érteni a megfogalmazásomat!

RCF TT sorozatot csak hangosítóktól tudom, hogy dicsérik! A 800wattját hozza, hangképre sem rossz, hála, hogy 1300nál crosszolnak! Érthető karakteres hangot ad vokális akusztikus téren az is!

Trevis! Menj be a hangáruházba/Fogadó út pest!/ Kipróbálhatod meghallgathatod!

A zenész cimbi, KV2-es subot használ de Trevis 15 toppal../Sőt most már 8"as aktívakat kontrollba!/ Ár/már ha sikerül neked is jó áron beszerezni/ érték-minőség arányban jó választás! Hazai garancia szerviz mellette szól! Én lassan 1,5 éve használom a Trevis aktív ládáimat és minden rendben van velük!

Üdv: Zeneboy

Korg Pa3 X -76, Trevis ta08 aktív top,Trevis Event ta18 sub Eurolite QDF BAR Fényszett, Neumann KMS 105 és Shure beta58 mikrofon,

Attila
VIP
Hangszer: Korg + Yamaha
Adott köszönetek: : 449 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1053 alkalommal
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 4772Hozzászólás Attila
2012.04.13. 09:36

Sziasztok
Megkerlet benneteket, adjatok nehany tippet, tanacsot hangfal-ugyben. Jelenleg RCF ART 312A-t hasznalok Allen Heath ZED10 FX keverovel.
Dynacord, EV, JBL, vagy esetleg mas ?
Koszi

Atti

Zeneboy
Moderátor

Hozzászólás: # 4773Hozzászólás Zeneboy
2012.04.13. 09:53

mentosattila írta:Sziasztok
Megkerlet benneteket, adjatok nehany tippet, tanacsot hangfal-ugyben. Jelenleg RCF ART 312A-t hasznalok Allen Heath ZED10 FX keverovel.
Koszi

Azért jelenleg jó lenen tudni, mi a probléma ezekkel..? Mi bántja a füled, stb... Valamint árban mi az elképzelés!

Korg Pa3 X -76, Trevis ta08 aktív top,Trevis Event ta18 sub Eurolite QDF BAR Fényszett, Neumann KMS 105 és Shure beta58 mikrofon,

---Qgli---
VIP
Blogbejegyzések: 14
Hozzászólások a témában: 575
Hangszer: -
Adott köszönetek: : 973 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2460 alkalommal

Hozzászólás: # 4797Hozzászólás ---Qgli---
2012.04.14. 05:56

mentosattila írta:Jelenleg RCF ART 312A-t hasznalok
Ha ettől jobbat akarsz, akkor millió fölött kell gondolkodnod....( természetesen 1 szubbal együtt gondoltam )

beejaybudai
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 134
Hangszer: Casio MZ-X 500
Adott köszönetek: : 393 alkalommal
Kapott köszönetek: : 458 alkalommal
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 4814Hozzászólás beejaybudai
2012.04.14. 19:17

---Qgli--- írta:
mentosattila írta:Jelenleg RCF ART 312A-t hasznalok
Ha ettől jobbat akarsz, akkor millió fölött kell gondolkodnod....( természetesen 1 szubbal együtt gondoltam )
Azért nem feltétlen!

Nekem 1 pár dB Opera 405 D top- és egy dB Sub 15 D mélyládám van.
A subot most vettem nemrég 280 ezerért, a topokat még tavaly 330-ért. Tehát alig több, mint 600-ból van egy elég jó aktív rendszer.
Eredetileg RCF Art 315 topokat akartam venni, de mikor meghallgattam az operákat jobban tetszett:
- szebb, dinamikusabb magas hangok (az RCF 300/50 W mély/magas, a dB 300/100 W)
- kisebb hangerőn sokkal szebben szól a DSP-nek köszönhetően (kiemeli a mély és magas hangokat)
- kisebb súly (RCF 20 kg, dB 14,5 kg).

Persze, azért itt nincsenek olyan hatalmas különbségek, ha igazán jobbat akar az ember, akkor mondjuk egy pár QSC K10 + K sub, vagy egy Trevis rendszer, stb. ezt sokáig lehet fokozni...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára beejaybudai 2012.04.15. 09:18-kor.

Cuccaim: Casio MZ-X 500, Behringer XR12, Sennheiser E865, Electro-Voice RE510, Audio Technika ATM510, Behringer TM1, Turbosound NuQ122-AN, Turbosound IQ15B, JBL LSR305P, Behringer UMC204HD, LED-es fények.

Apelláta
Adminisztrátor
Hozzászólások a témában: 413
Hangszer: Korg Pa3X
Adott köszönetek: : 4584 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2496 alkalommal

Hozzászólás: # 4820Hozzászólás Apelláta
2012.04.14. 23:39

mentosattila írta:Sziasztok
Koszi
Szia Attila!

A Trevis-t én is csak ajánlani tudom. Erről legtöbbet Zeneboy tud neked mesélni. Ráadásul vásárlás előtt az üzletben ki is lehet próbálni, ami manapság már ritka.

Üdv.: Apelláta

---Qgli---
VIP
Blogbejegyzések: 14
Hozzászólások a témában: 575
Hangszer: -
Adott köszönetek: : 973 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2460 alkalommal

Hozzászólás: # 4822Hozzászólás ---Qgli---
2012.04.15. 04:58

beejaybudai írta:ha igazán jobbat akar az ember, akkor mondjuk egy pár QSC K10 + K sub
Erre a kategóriára gondoltam. Bár ezekért olyan pénzt elkérnek, hogy az ember általában jobban jár passzív cuccal....

Zeneboy
Moderátor

Hozzászólás: # 4826Hozzászólás Zeneboy
2012.04.15. 10:40

A dB-nél az a sub nem rossz! Bár szerintem kicsit diszkós -keményebb, mint öblösebb- a hangolása!
Persze attól függ meddig engedjük szólni /90-120Hz/ és meddig vág a top láda! Egyébként alapvetően a dB ezt a ládát már a Flexys sorozatához ajánlja és nem az Opera szériához! Ott viszont az a baj legalább 12"-est kell venni, mert a 8" és 10"-a csak 150+50W-os!/AMi persze megszólal, csak nagy helyen az elvérzés!/ Így viszont 200/db / aktív topnál járunk alsó hangon! A 610D is jó lehet, de én azt vallom ami együtt lett kitalálva és a gyártó is ajánlva az abban az összeállításban szólhat a legjobban! /Megfelelő freki menetek vágáspontok stb!
Bár tény, én egyedül a DV- sorozatra mondtam, hogy hangban már tetszik és mint az ára jelzi, komolyabb elektronika és jobb hangszórók dolgoznak benne! Ezt egy hangosító barátom is megerősítette aki már látott belülről elhalt opera és egy használt DV ládát!

Igen a QSC K10- egy abszolút elfogadható láda! A 12" már inkább hangos, mint szebben szól! Bár tény, akkorát nyom hangban hogy magában 2 olyan láda elég lehet! Viszont szabadtéren 1 Ksub már nem szolgálja ki azokat sem!
Egyébként a K subtól a KW sub jobban szól! A QSC mellett szól, a rugalmas bekötési lehetőségek, egy nagyon jó védelem, és a 6év gari!
Én anno 200/db tudtam volna k10-et venni! Annyit megér az a láda!

A Trevis bár hangban nekem jobban bejön, az ára miatt kevés ember fogja megszerezni! Hacsak nincs ismeretség... 8-)
Egy kolléga nemrég elvitte kipróbálni az én trevis subomat a 2db K10 ládájához!! Amennyiben benéz akkor majd leírja a véleményét!Powercube és 2db Lite sub-ot használ, és nem akarta elhinni mit jelent egy jó láda!
Egy másik kolléga is kb fél éve 2db K10"-est használ 1 Trevis subbal! Imádja! Itt azt fizeted meg, hogy egy 17kg 700wattos aktív viszonylag kicsi subbal mégy a rendezvényre 1 kézzel.. Nekem nem volt mindegy, mert 2. emeltről pakolok! Sőt, mivel kevés a hely és máshol nem merem tárolni, a 3 ajtós fenyő szekrény tetején pihennek! Na oda 30-40kg dögöket elfelejthetném pakolásilag!

Apelláta jól írja! Ezek viszont kipróbálhatóak! Nyugodtan vihetsz más ládákat! Szívesen összeengedik vele! 1 év gari letelt nekem, de nem aggódok! Bármikor várnak ha gondom van és mivel itthon rakják össze, megoldják, hogy ne kelljen több hetet várni szervizelésre!
Nemrégiben kérte volna 2 kolléga is a subomat! Amennyiért én megvettem annyit kaptam volna most is! Bár én 2 subot ritkán hordok, jó ha van! Ha kell, nem kell kéregetni!

Passzív rendszerrel biztos nem jár jobban! Normális 2 top 2 sub, végfok, és esetleg rendszervezérlővel többe van! /Feltételezem keverő adott, hisz az kell -vagy kellhet az aktív rendszerhez is!/ Itt most rugaszkodjunk el az öszvér keverőerősítőktől is!
Kis matek:
Trevis passzív8" 237eft /db 2db=474
Trevis Ta 15" 260eft/db 2db=520eft
Végfok PKNC LC 4004 4x500watt/8ohm beépített cross kb 280eft/ 1db= 280
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
SUM: 1,274Mft

Ez a rendszer még nem szól úgy mint az enyém! Az LC az egy kompakt jó vég, de 500watt kevés a suboknak!
A topoknak ha lenne egy LC2002-es 2x500watt és az Lc4004 hidalva 2000watt /oldal-lenne akkor lenne optimálisan tartalék a cuccban, és egyben tartalék végfokilag is a rendszer! Ha elszállna az egyik, másikkal befejezzük a bulit! EZ ugyebár aktív hangrendszernél alap!
Egy lc 2002-es 150eft! Vagyis 1,4misi! Mivel még így is nincs DSP ami a rendszert optimálisra hangolja, csak a keverő és a fix vágáspont, az életben nem fog megszólalni olyan minőségben mint az aktív trevis! Persze itt is feltételezhető, ha valaki olcsóbban hozzá jut, akkor kihozható jóval olcsóbban!
Sok külföldi termék esetében nincs lehetőség olcsóbb beszerzésre! Így lehetséges, egy alsó kategóriás termékét megvenni viszonylag elfogadható áron!
Közép felső kategóriát nézve nincsenek akkora különbségek számilag egyik gyártónál sem!

Attila
VIP
Hangszer: Korg + Yamaha
Adott köszönetek: : 449 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1053 alkalommal
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 4827Hozzászólás Attila
2012.04.15. 11:09

Zeneboy (és nemcsak) köszi szépen az infót. Tényleg annyira telitett a piac, nehéz jó döntést hozni. Ezek a cuccok nálunk nem annyira közkedveltek mivel nem igazán forgalmazzák öket. Ezért nem is tudok véleményt alkotni róluk.
Az RCF-el nincsen semmi bajom, csak kérték többen is, igyhát megfordult a fejemben egy esetleges váltás. Azt nem írtam oda előzőleg, hogy van még egy Laney sub is a rendszeremben. Én igazából EV, Dynacord, JBL - re gondoltam, ha tudnál ezekről referálni. Kösz szépen

Atti

Zeneboy
Moderátor

Hozzászólás: # 4828Hozzászólás Zeneboy
2012.04.15. 12:50

mentosattila írta:Zeneboy (és nemcsak) köszi szépen az infót. Tényleg annyira telitett a piac, nehéz jó döntést hozni. Ezek a cuccok nálunk nem annyira közkedveltek mivel nem igazán forgalmazzák öket. Ezért nem is tudok véleményt alkotni róluk.
Az RCF-el nincsen semmi bajom, csak kérték többen is, igyhát megfordult a fejemben egy esetleges váltás. Azt nem írtam oda előzőleg, hogy van még egy Laney sub is a rendszeremben. Én igazából EV, Dynacord, JBL - re gondoltam, ha tudnál ezekről referálni. Kösz szépen

A "közkedvelt" dolog, azért nem minden esetben van összhangban a minőséggel! Persze minőség tekintetében is beszélhetünk, tartósságról, de egyben hangminőségről!

JBL: Korábban -más fórumokon - istenített eon G2 aktívtól sokan hátast dobtak! Más eon szériák csak inkább beszédre jók, esetleg diszkó! Pedig a JBl ügyesen trükköz az adatok megadásánál... PRX 512M sorozat!250-300eft/db! 3 céges rendezvényen is volt "szerencsém" hallani több órán át! Ebből 2x beszéd és diszkó zene 1 alkalommal pedig egy zenekar szólt róla!
Nagy hangnyomás, érzékeny hangszórók!Túltolt HI-FI magas, régen nem de itt már engem zavaró kozmetikázott, kevésbé nyers közép! A mély meg 80- 100Hz-es beleemeléssel veséd leveri,de ettől kemény lett a mély része, nem szép telt! Akusztikusan szerintem gyenge a hangképe! Az árához képest mindenképp!

Dyna:
Dlite 1000-2000-es cucc! 900illetve 1,2 misi körül mozog! Könnyű és hangképre is jó! De kicsit a dyna nevet fizeted ha a teljesítményeket nézzük!

Külön is megvehető a rendszerbe iktatható! D11A aktív top is árához képest kevés a kráft!Bár tény itt nem játszanak az adatokkal! /126SPl /

EV:
Zx3 Zx5-nél érdemes keresgélni!

Yamahánál az új aktív szériára érdemes lenne ránézned!

Zeneboy

Új hozzászólás