Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat :)

Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt

Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról ;)

Gumiszoba

Bármely téma, amely nem hangszerekkel kapcsolatos

Moderátor: Moderátorok

Apelláta
Adminisztrátor
Blogbejegyzések: 0
Hozzászólások a témában: 122
Hangszer: Korg Pa3X
Adott köszönetek: : 4587 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2497 alkalommal

Re: Gumiszoba

Hozzászólás: # 45224Hozzászólás Apelláta
2016.10.29. 09:50

Engem tegnap hívott fel az egyik falusi szervező csajszi, ahol két hete a szüreti bált játszottam, hogy az Artisjus megkereste őket a bállal kapcsolatosan, és jogdíjat kell fizetniük. Állítólag a netre feltett hirdetések és képek alapján szereztek tudomást a rendezvényről. 11 eFt összeget kell befizetniük. Ha netán valaki többet tud erről:

- Elég a fogadófélnek, vagy duplán a zenésznek/zenekarnak is kell fizetni? Azért ez a 11 ezer magában sem kis összeg, hát még ha a zenészt is lehúzzák duplán. Akkor ez már nem elhanyagolhatóan növeli a fogadófélnek a zene iránti kiadásait.
- Jelen esetben tőlem a szervező utólag sem kér semmilyen játszási listát, akkor hogy is van az arányos kifizetés a szerzőknek?
- Ha le kell adni játszási listát (mert az Artisjus oldalán van ilyen nyomtatvány) azt előre, vagy utólag? Én sem előre nem tudom megmondani, hogy mit fogok egy bálban/lagzin játszani, sem utólag, hogy miket játszottam. A több száz repertoárból honnan tudjam előre, hogy mire lesz igény? És utólag is, hogy jegyezzek meg vagy száz számot - ami minden rendezvényem más -, hogy aztán korrektül fel tudjam tüntetni? Fejben képtelenség visszaemlékezni, arra meg nincs mód, hogy én műsor közben minden szám végén ott jegyzeteljek a hangszer mögött, míg a táncparketten meg várják a következő dalt.

Akkor, hogy is van ez? Nekem nem életszerű. Az Artisjus oldalán fent voltam kíváncsiságból, de az egy rakás sz@r.

Üdv.: Apelláta

BodziLalikirály
VIP
Hozzászólások a témában: 115
Hangszer: Roland E-50, Medeli MC-850, Fujiha F8000, Kawai K1
Adott köszönetek: : 1621 alkalommal
Kapott köszönetek: : 525 alkalommal
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 45225Hozzászólás BodziLalikirály
2016.10.29. 10:32

Apelláta!

Én úgy tudom, hogy amennyiben te befizetted a megfelelő jogdíjakat az általad végzett szolgáltatás után, akkor a másik féltől NEM KÉRHETNEK újra befizetést.
Ha te számlát adtál a szervező cégnek a szolgáltatásodról, akkor te annyiból fedezve vagy, hogy a rendezvényt nem te szervezted és gyakorlatilag nekik kellett (volna) beszerezni a megfelelő engedélyeket a rendezvény lebonyolítására.
Én amikor elvállalok egy fellépést és az nyitott, akkor minden esetben rákérdezek a szervezőktől, hogy az engedélyeket nekem kell-e beszereznem vagy ezt ők intézik. Ha nekem kell, akkor természetesen annyival nő a számlán szereplő összeg.
Sajnálatosan az ilyen (nem önkormányzat által) szervezett bálok, bulik legtöbbször nem tudják, hogy ilyenkor engedélyt kell beszerezniük a megfelelő helyekről (önkormányzat, rendőrség, amennyiben egy nyitott téren vagy lakóövezet közelében tartandó a rendezvény, a helyfoglalás és a zaj miatt), de ha egy olyan helyen van a rendezvény megtartva, ahol a hangerő a környéket nem zavarja, illetőleg az egy elzárt helyiségben van (szintén nincs hangzavaró tényező a környezet felé, akkor ezen engedélyek nem kellenek.
Ha egy olyan helyen volt a rendezvény megtartva (étterem, bisztró, stb.) ahol amúgy is van zeneszolgáltatás rádióból (erről is kell lennie engedélynek a helyiség tulajdonosának), akkor viszont nem kell nekik sem külön befizetniük semmit.
Egyébiránt pedig ha a rendezvényről fényképek és reklám alapján szereztek tudomást és az nem volt sehol hivatalosan bejelentve, akkor ezt lehet zártkörű rendezvénynek is nyilvánítani, akkor pedig már szintén nem kérhetnek semmit.

Üdv.

Lalikirály, ennyi és nem több..!!!

Sambácsi
VIP
Hozzászólások a témában: 76
Hangszer: Yamaha Tyros2,Yamaha F310-TBS, YRS 23.
Adott köszönetek: : 641 alkalommal
Kapott köszönetek: : 409 alkalommal

Hozzászólás: # 45232Hozzászólás Sambácsi
2016.10.29. 17:04

[quote="Apelláta"]Engem tegnap hívott fel az egyik falusi szervező csajszi, ahol két hete a szüreti bált játszottam, hogy az Artisjus megkereste őket a bállal kapcsolatosan, és jogdíjat kell fizetniük. Állítólag a netre feltett hirdetések és képek alapján szereztek tudomást a rendezvényről. 11 eFt összeget kell befizetniük. Ha netán valaki többet tud erről:

Szállodai működésem során hónapról hónapra, évről évre be kellett adnom a listát.
Mindig ugyanazt írtam, kizárólag nemzetközi műsort, magyart nem.
Soha nem volt probléma.
Üdv.Sambácsi.

tacso
VIP
Hozzászólások a témában: 214
Hangszer: Korg Pa3x 61 Muzikant, Ibanez Rg, Hk Ludas Impact,
Adott köszönetek: : 2142 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1899 alkalommal
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 45234Hozzászólás tacso
2016.10.29. 19:08

Mi átlag 3 havonta adunk le artisjus kitöltött formanyomtatványt. Ugyanezt adunk rendezvényeken is...A hotelek kialkudott átalányt fizetnek, a bálok bevétel után.

Egy dologban biztos vagyok! Nem vagyok tévedhetetlen!

vigo01
VIP
Hozzászólások a témában: 160
Hangszer: Ketron Audya 5 - Korg Pa1000
Adott köszönetek: : 243 alkalommal
Kapott köszönetek: : 418 alkalommal

Hozzászólás: # 45237Hozzászólás vigo01
2016.10.29. 21:18

Mit jelent az, hogy elszámolhatják a felét? Ebből vajon a zenész is tud profitálni?

Ketron Audya 5 - KORG Pa1X - Hill-Audio Andante 1520 - Allen & Heath Zed-10 - Beta 58A

kissata
VIP
Hozzászólások a témában: 37
Hangszer: KORG PA4X
Adott köszönetek: : 934 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1006 alkalommal

Hozzászólás: # 45238Hozzászólás kissata
2016.10.29. 21:44

Sziasztok!
Nem találom a Sampler topic-ot,de powersparc nemrég mutatott egy KROME PIANO Kontakt-os hangszínt!
SF2-t "gyártottam" belőle,így szól:
https://dl.dropboxusercontent.com/s/wom ... a.mp3?dl=0
Szép estét!

jacksony95
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 15
Hangszer: Yamaha Genos
Adott köszönetek: : 208 alkalommal
Kapott köszönetek: : 238 alkalommal

Re: Sampler - Mintavétel és feldolgozás

Hozzászólás: # 45249Hozzászólás jacksony95
2016.10.30. 17:09

Én nem rég próbáltam egy Tyros 5 öt az SART2 es hangszínek nekem jelenleg pl: ( Irish Pie Air ) ilyen realisztikus libabőrös skót dutát nem hallottam még egyik másik hangszerben sem.Fantasztikus dolgokat lehetne művelni vele.
Továbbá minden műfajban pofátlanul jó tud lenni a yamaha.
Teljesen elégedett voltam vele az tuti hogy kísérőautomatikában ----összességében---- a szoftver is teljesen zenészbarát a yamahánál,és ez nagyon nagyon fontos egy hangszernél.De szerintem igaz lehet minden műszaki ketyerére.

Szóval a hangja valami álom annak a gépnek ! De ez az én véleményem. :777

A zene szabaddá tesz....

Asterix
Globális Moderátor
Hozzászólások a témában: 286
Hangszer: Korg Pa5x-76 Musikant, Ketron Event
Adott köszönetek: : 1933 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2919 alkalommal

Hozzászólás: # 45250Hozzászólás Asterix
2016.10.30. 17:16

jacksony95 írta:Szóval a hangja valami álom annak a gépnek ! De ez az én véleményem. :777
Amíg meg nem vettem, én is ezt hittem. Amikor megvettem, odatettem egy másik hangszer mellé és rájöttem, hogy messze nem olyan jó álom az a hang, sőt... :lol:

jacksony95
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 15
Hangszer: Yamaha Genos
Adott köszönetek: : 208 alkalommal
Kapott köszönetek: : 238 alkalommal

Hozzászólás: # 45252Hozzászólás jacksony95
2016.10.30. 18:52

Asterix írta:
jacksony95 írta:Szóval a hangja valami álom annak a gépnek ! De ez az én véleményem. :777
Amíg meg nem vettem, én is ezt hittem. Amikor megvettem, odatettem egy másik hangszer mellé és rájöttem, hogy messze nem olyan jó álom az a hang, sőt... :lol:

Ezért írtam,hogy az én véleményem mindenkinek más a füle én összességében nézem és nekem ebben mindíg a yami nyer,,,
Egy viszont ezer millió 100 % Egy S770-S970 HEZ viszonyítva nincs 700 ezer és 500 ezer forint hangbeli különbség ez tuti !!!!

Vagyis nem adnék semmiképp egy millát Tyrosért akkor sem ha megengedhetném magamnak amíg egy S770 -S970 is piszok jól megbír szólalni.
Márpedig úgy álltam neki a Tyros 5 nek,hogy 700 ezerrel kerül többe biztos le fogja szakítani a fejem olyat szól...
Na nálam ez maradt el ...Gyönyörű a hangja minőség is rendben van csak azt a több százezer különbséget nem éreztem.

Nyilván billentyűzet, kasztni,1 gb ram ,szoftver gazdagabb lehetőségei rátesz egy lapáttal a mérlegre ....

A Yamaha most elb.....szta az S770-S970 Szériát ugyanis túl jól sikerültek ( zenei tartalom-hangzás ) messze a legjobb psr-ek amiket valaha kiadtak a felhasznált anyagminőséget viszont hagyjuk :)

V

A zene szabaddá tesz....

Asterix
Globális Moderátor
Hozzászólások a témában: 286
Hangszer: Korg Pa5x-76 Musikant, Ketron Event
Adott köszönetek: : 1933 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2919 alkalommal

Hozzászólás: # 45257Hozzászólás Asterix
2016.10.30. 21:36

1.2 millióért adhatnának jobb megszólalást, mint egy T4. A belső cuccai semmivel sem szólnak jobban a T4-től, de úgy lehet, hogy a T3-tól sem. Azt nem volt alkalmam kipróbálni. Jól szólnak a Camaro stílusok benne, jól szólnak a pakkok, amiket megveszetsz a memóriával. Akkor miért nem tudnak úgy megszólalni a gyári stílusai???
Számomra a Tyrosok nem hoznak újdonságot. Persze, elvileg mindent meg lehet vele oldani, de kérem ennyi pénzért legalább a stílusok normálisan szólaljanak meg..

Új hozzászólás