Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat :)

Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt

Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról ;)

Hangtechnika - Használhatóság, felhasználói tapasztalatok

Hangtechnikával kapcsolatos témák

Moderátor: Moderátorok

Zeneboy
Moderátor
Blogbejegyzések: 0
Hozzászólások a témában: 266
Hangszer: Korg Pa3 x
Adott köszönetek: : 1067 alkalommal
Kapott köszönetek: : 882 alkalommal

Re: Hangtechnika - keverők, erősítők, végfokok, hangfalak, m

Hozzászólás: # 4508Hozzászólás Zeneboy
2012.04.03. 20:05

Az tény, hogy míg nem hallottam pl. a QSC-t és persze a Trevist addig nem gondoltam volna, hogy ilyen mélyet adhat egy kis láda is!
A másik, hogy a hangáruházban ki is vették gyártásról a Trevis 10" változatát! Mert egyszerűen nem szólt jobban a 8"-tól akármennyit kísérleteztek vele!Másrészt árban sem volt jelentős különbség! A 12"es változata is csak hangosabb -köszönhetően a nagyobb felületnek- de hangképben rosszabb! Ezért is vettem a 8-ast! Hangnyomásra nem a legnagyobb, de beltéren még nem volt clipeltetve buliban! HA meg subbal együtt megyek akkor levágva 130Hz körül bőven elég!
15"-ben nálam továbbra is a Trevis 15" az etalon! Olyan koncert hangot nyújt amit egyszer hallani kell, és ettől valóban boka f...si ingere lesz az embernek...

Mellette egy QSC K12-es egy botrány ahogy szólt! Pedig sok hangfal azzal sem versenyezhet! Persze árban van jócskán különbség...

Ezért kell meghallgatni lehetőleg egymás mellett, mert nem biztos, hogy a nagy a legjobb..;)

Korg Pa3 X -76, Trevis ta08 aktív top,Trevis Event ta18 sub Eurolite QDF BAR Fényszett, Neumann KMS 105 és Shure beta58 mikrofon,

Asterix
Globális Moderátor
Hozzászólások a témában: 493
Hangszer: Korg Pa5x-76 Musikant, Ketron EVM
Adott köszönetek: : 1920 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2917 alkalommal

Hozzászólás: # 4513Hozzászólás Asterix
2012.04.03. 21:01

A QSC K12 még az én maszek hangfalam mellett is botrány, ahogy szól. Igaz nagyon hangos, de hangképileg nem egy jól megcsinált hangfal.
A 15 -ös Trevis szóljon is jól egy vagyonért, ami az ára...

---Qgli---
VIP
Blogbejegyzések: 14
Hozzászólások a témában: 575
Hangszer: -
Adott köszönetek: : 973 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2460 alkalommal

Hozzászólás: # 4534Hozzászólás ---Qgli---
2012.04.04. 04:08

A muziker.hu azt mondta, hogy rendeljem meg, elküldik postán és hogyha nem tetszik, akkor két héten belül visszaküldhetem és visszaadják a teljes vételárat. Ez nem lenne rossz megoldás, de csak egyszerre egyet lehet megrendelni. Ezt úgy kéne, hogy összefogunk 5-en 6-an, mindenki rendel egyet és egymáshoz viszonyítjuk.

Zeneboy
Moderátor

Hozzászólás: # 4545Hozzászólás Zeneboy
2012.04.04. 11:16

---Qgli--- írta:A muziker.hu azt mondta, hogy rendeljem meg, elküldik postán és hogyha nem tetszik, akkor két héten belül visszaküldhetem és visszaadják a teljes vételárat. Ez nem lenne rossz megoldás, de csak egyszerre egyet lehet megrendelni. Ezt úgy kéne, hogy összefogunk 5-en 6-an, mindenki rendel egyet és egymáshoz viszonyítjuk.
hm... Korábban azt írtad, hogy a magyar nyelvű miatt kis bünti és tönkretehetjük a Korg importőrt...
Ebben a gondolatodban hasonlót javasolsz, csak épp a Musikerrel szemben!
Tegyük fel találsz 5-6 embert aki belemegy! Tegyük fel közelieket, mert 500ft-os üzemanyaggal azért, hogy te "tesztelhess", vagy végre megtaláld ami tetszik, nem fognak csak úgy autózni az emberek! A másik ha megrendeltek 5-6 min 200eft-os ládát amiből nem ártana párat rendelni, hisz teszthez elég elég, de utána lehet még egyet!Ha meg csak mindenki Magyarországra 1-et rendel a kereskedő sem hülye szerintem... Akkro is min 1misi áll a kereskedőnek benne ha visszakülditek...
Egyébként az Intertont elég lenne felhívni, tudomásom szerint forgalmazzák a DSR szériát és biztos, hogy van nekik! Árlistát lásd itt! Hangfoglaláson is volt kint 1 12"-os csak kipróbálni nem lehetett!
Az árlistában a DXR is benne van! Kipróbálni bőven elég! Utána meg lehet rendelni!
Május 9.-én Miskolcon bemutatózik a QSC a KLN rendszerrel! Lehet még meg is lehetne beszélni velük hozzák le! :idea:
:unknown:

Korg Pa3 X -76, Trevis ta08 aktív top,Trevis Event ta18 sub Eurolite QDF BAR Fényszett, Neumann KMS 105 és Shure beta58 mikrofon,

Zeneboy
Moderátor

Hozzászólás: # 4546Hozzászólás Zeneboy
2012.04.04. 11:22

Egyébként a linkem alapján egy tipikus példát látunk milyen szépen húznak hasznot a magyar kereskedők!
A dsr112-es kapásból 100ft különbséggel több...A 115 esetében már 130eft.. A musikerhez képest!
:dash2: :hit2:

De tovább néztem! Aktív sub esetében is botrányos a különbség /A DSR118-as egyébként már MAde By Indonesia..:)/
Végfokok esetében is 40-50eft...

Egyébként ha már meghallgatás, ajánlom a Mackie HD1221-es sorozatából is hallgatózni!A 1501-es subját is nagyon sok helyen dicsérik! Árban hasonló!

Zeneboy
Moderátor

Hozzászólás: # 4547Hozzászólás Zeneboy
2012.04.04. 11:40

Ha még hangfal téma:

dB-ből a Flexys hallgatható, de a DVX már korrekt!

---Qgli---
VIP

Hozzászólás: # 4556Hozzászólás ---Qgli---
2012.04.04. 19:02

Zeneboy írta:hm... Korábban azt írtad, hogy a magyar nyelvű miatt kis bünti és tönkretehetjük a Korg importőrt...
Félreértetted!
Egyszerre azért lehet csak egyet rendelni, mert nincs kapásból másfél millám itthon! Rendelni lehet 20-at is! Elküldik és utána amelyik tetszik az marad! De ki kell fizetni mikor kibontod a csomagolást!
Egyébként én nem szoktam sumákolni és megbeszéltem ezt velük, tehát bármelyik kereskedővel szembeni csalás tőlem egy kicsit távol áll.

Zeneboy
Moderátor

Hozzászólás: # 4558Hozzászólás Zeneboy
2012.04.04. 21:20

---Qgli--- írta:
Zeneboy írta:hm... Korábban azt írtad, hogy a magyar nyelvű miatt kis bünti és tönkretehetjük a Korg importőrt...
Félreértetted!
Egyszerre azért lehet csak egyet rendelni, mert nincs kapásból másfél millám itthon! Rendelni lehet 20-at is! Elküldik és utána amelyik tetszik az marad! De ki kell fizetni mikor kibontod a csomagolást!
Egyébként én nem szoktam sumákolni és megbeszéltem ezt velük, tehát bármelyik kereskedővel szembeni csalás tőlem egy kicsit távol áll.
Hidd el tökéletesen értem! De 5-6 embert aki venni is akar azt így is úgy is nehéz lesz találni! :777

---Qgli---
VIP

Hozzászólás: # 4566Hozzászólás ---Qgli---
2012.04.05. 04:01

Zeneboy írta:De 5-6 embert aki venni is akar azt így is úgy is nehéz lesz találni!
Pláne hogy én sem akarok venni...( pontosabban: már eldöntöttem hogy mit fogok venni, de az nem ezek közül való. )

pap66
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 16
Hangszer: hammond
Adott köszönetek: : 153 alkalommal
Kapott köszönetek: : 107 alkalommal

Hozzászólás: # 4598Hozzászólás pap66
2012.04.06. 08:44

Sziasztok!
Nem nagyon akarok nektek beleszólni,de én is cucc vásárlása elott vagyok.Próbáltátok már a KV2-t?
Tiszta cseh gyártmány,amit mérnek az valóság,nem csak papír.Próbáltam az RCF TT22-t de szerintem a KV jobban ver.Kiváncsi volnék a tapasztalataitokra.
A Trevis-t még nem próbáltam.

Új hozzászólás