Ne kérj elnézést, hisz ezért van a fórum.Mcmiki írta: Hogy érted azt,hogy lejjebb menö hangfal?Ez mit jelent!
Elnézést ha sokat kérdezek,de nem nagyon értem ezt a dolgokat!Köszönöm!
Ennek a hangfalnak a hangátvitele 49Hz-től 20kHz-ig van a katalógus adatok alapján. A hangmagasságot a hang másodpercenkénti rezgésszáma, más néven frekvenciája határozza meg, aminek Hz a mértékegysége. Egy hang annál mélyebb minél kisebb a frekvenciája és annál magasabb, minél nagyobb a frekvenciája. Tehát a kinézett hangfaladnál, hogy milyen mély hangot képes kiadni, azt a 49Hz tükrözi, hogy milyen magasat, azt pedig a 20kHz.
Én arra mondtam, hogy a lejjebb menő hangfalakat szeretem, hogy az átviteli frekvencia alsó értéke legyen legalább 45Hz alatt, tehát mélyebb hangleadásra legyen képes.
De ez nem egyenlő a nagyobb dinamikájú méllyel!
Sőt Zeneboynak igaza van, hogy nem tudni, mert nem írják, hogy ennél a hangfalnál a megadott átviteli értékek -3dB, vagy -10dB-nél mért adatok, ami nem mindegy, de ebbe most ne menjünk bele.
Ebből is látszik, hogy a hangtechnika nem olyan egyszerű témakör. Nem véletlenül, egy külön szakma épül rá.