Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat :)

Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt

Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról ;)

Hangtechnika - Használhatóság, felhasználói tapasztalatok

Hangtechnikával kapcsolatos témák

Moderátor: Moderátorok

B.Bazsi
VIP
Blogbejegyzések: 0
Hozzászólások a témában: 178
Hangszer: Roland BK9
Adott köszönetek: : 1050 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1473 alkalommal

Re: Hangtechnika - Használhatóság, felhasználói tapasztalato

Hozzászólás: # 43788Hozzászólás B.Bazsi
2016.09.05. 16:12

Sziasztok, azon gondolkodom hogy veszek egy Roland FC7-es pedált a kíséret vezérlésére. Van esetleg más márkájú-típusú olyan pedál ami ugyanerre a célra használható? Ha valaki tud eladó FC7-est az sikítson már egyet felém kérem...vagy olyat amivel kiváltható...jóáron, óccsó pézé... :PPP

Roland Bk9, Soundcraft ui16, Audio-Technika AE4100, dB opera 15, dB Cromo 10.

jamy1
VIP
Hozzászólások a témában: 103
Hangszer: Mac Mini
Adott köszönetek: : 457 alkalommal
Kapott köszönetek: : 338 alkalommal
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 43792Hozzászólás jamy1
2016.09.05. 18:32

:mrgreen:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára jamy1 2016.10.06. 09:48-kor.

Adames
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 312
Hangszer: Korg Pa2
Adott köszönetek: : 751 alkalommal
Kapott köszönetek: : 518 alkalommal

Hozzászólás: # 43795Hozzászólás Adames
2016.09.05. 18:49

Nekem a 129db. kevés volt. :mrgreen:

jamy1
VIP
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 43796Hozzászólás jamy1
2016.09.05. 18:55

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára jamy1 2016.10.06. 09:48-kor.

Adames
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 312
Hangszer: Korg Pa2
Adott köszönetek: : 751 alkalommal
Kapott köszönetek: : 518 alkalommal

Hozzászólás: # 43801Hozzászólás Adames
2016.09.05. 19:18

Na, akkor elmondom a frankót Neked.... :mrgreen:
Nekem a 129db-es TOP önmagában nem állta meg a helyét, és bizony elérte a limitet, pedig én még tolni akartam neki. :mrgreen:
A 131db. már úgy érzem, hogy okés. :PPP A
A 10-es TOP-nak önmagában a mélye kevés volt. (nekem)
A 15-ös már ebben is jobban megállja a helyét, bár tény, hogy a közép rovására ment kissé. :?
A szub igazság szerint nem feltétlen kellett volna nekem ezt te is jól tudod, de amilyen zenéket én nyomok, háááát..... :lol: gondoltam kipróbálom, és bejött!
De ez akkor sem azt jelenti, hogy feltétlenül kellett a szub!
Na, már most.....nem mondom, mert tényleg fasza a szub mélye, de akkor sem szeretném majd minden helyre elcipelni!
A hangerő kérdése meg pont olyan, mint valakinek jó a műanyag hangfal is, valakinek meg csak a fa, stb, stb. én meg azt szeretem, ha kiba...ott hangosan is tud szólni a cucc. :PPP
Egyébként már most személy szerint a 12"-os TOP-ot tartom az arany középnek, és hozzá egy szubot ahová kell. A 12-esnek még van annyi mélye, hogy önmagában is elmegy.

jamy1
VIP
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 43803Hozzászólás jamy1
2016.09.05. 19:48

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára jamy1 2016.10.06. 09:47-kor.

Asterix
Globális Moderátor
Hozzászólások a témában: 493
Hangszer: Korg Pa5x-76 Musikant, Ketron EVM
Adott köszönetek: : 1920 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2918 alkalommal

Hozzászólás: # 43806Hozzászólás Asterix
2016.09.05. 20:12

jamy1:
1. Nagy hangfalakról beszélsz fölöslegesnek mondva azokat. Az én nagy top hangfalam nincs 13 kg.
2. Én nem hajtom ki a hangfalamat. Sosincs fél hangerőnél többre kihajtva. Ugyanakkor ha teljes hangerőre tenném sem hallanék sokkal nagyobb hangerőt, mivel a fülünk a teljesítménynövekedést nem hallja lineárisan.
3. Én sosem használok szubot. Sem zárt térben, sem szabadtéren. Mégis 2 hete hangosítottam Bokor János magyarnóta estjét 7 tagú cigányzenekarral és nagy tudású zeneművész szuper hallással azt mondta, hogy nagyon jól szól, csak a basszusból vegyek vissza egy kicsit. Ez szabadtéren volt.
4. Volt szubos rendszerem, amikor kis toppokat használtam, amik csak csipogni tudtak, igaz azt szépen és nagyon hangosan. Buli előtt beállítottam. Tök jól szólt a tánctéren. Éjjel elmentem táncolni, valahogy a top közelébe táncoltam és észrevettem, hogy ott csak a csipogást hallom. És bizony az emberek a hangfalak előtt és a zenész ölében szeretnek táncolni. Ekkor döntöttem el azt, hogy nekem a top hangfalból jöjjön a mély, hogy ott se csak a csipogást hallja, aki táncol.
Nekem a teljes felszerelésem hangfalastól keverőstől, állványostól, világításostól minden az autóm csomagtartójában van. Ha ez neked nagy, akkor....

És mellesleg itt volt Adames K10 hangfala nálam. Összehasonlítottuk a dB-vel. Hát a dB megette reggelire azt a kis hangfalat hangminőségben és hangerőben is. Ja és ez a dB 150e forint volt. Abból mennyi K10-et kapsz.
Így állj neki a dolgoknak. Nem kell nagy mellénnyel mindenkit rögtön kioktatni. A többi sem hülye, aki itt van... És nem mindig parasztoknak kell vele muzsikálni, mert vannak közöttünk,, akik olyanoknak muzsikálnak, akik egy év alatt többet keresnek, mint te egész életedben...
Én is bocs az offért.... :dash2: :dash2:

jamy1
VIP
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 43809Hozzászólás jamy1
2016.09.05. 21:43

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára jamy1 2016.10.06. 09:47-kor.

B.Bazsi
VIP
Hozzászólások a témában: 178
Hangszer: Roland BK9
Adott köszönetek: : 1050 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1473 alkalommal

Hozzászólás: # 43810Hozzászólás B.Bazsi
2016.09.05. 22:02

jamy1 írta:Szeretnék kicsit Offolni srácok.

Olvasom itt a legtöbb hozzászólást és elszörnyülködöm...

Már a második szezont húzzuk a 2 db QSC K10 & 1 db Ksub-bal. Beszéljünk dúrván 30 rendezvényről ... a fél hangerőig sem tudunk eljutni a cuccal,mert elviselhetetlenül hangos.... negyed hangerőn ketyeg minden buliban.
Hajnal 2-3 körül tolunk egy kis hangerőt tömegoszlatás címszóval..........................................
Szörnyűlködve nézem,hogy rengetegen bedőlnek a jól csengő márkáknak és a mögöttük lapuló kizárólag csak marketingre épülő dumának...
ilyen bolt...olyan bolt... ezt hívtam azt hívtam..

Mindenki azt fogja ajánlani amiből nagyobb hasznot tud szakítani illetve nagyon jutalékot kap,nagyobb árrést...stb...

Néha gondolkodom, hogy nyitok egy hangszer és hangtechnika boltot, mert a magyar zenészek naivságából megélnék..

Bocsánat srácok, tudom ez kicsit erősre sikeredett.

Én ezzel úgy vagyok hogy mindenki azt vesz magának amit akar, meg amire futja. Az is az ő dolga hogy mondjuk havi 300 000-es fizetés mellett 80 000 forintos analóg Behringer keverővel jár, vagy felvesz 1 000 000 forintot azért hogy legyen egy Bose vagy akármilyen rendszere. Nem tudom miért zavar téged hogy ki mit vesz? :unknown: Mindenkinek a saját dolga, akár azért vesz XY világlegjobbmárkáshiperszuper cuccot hogy XY felirat legyen rajta és villogjon vele, akár azért hogy falat bontson a hangerővel, akár azért mert annak a hangképe tetszik neki. Az is magánügye mindenkinek hogy a családi nyaralás helyett cuccot vesz a pénzén, miért kell ezen lovagolni nem tudom?! :unknown: :unknown: :unknown:

Roland Bk9, Soundcraft ui16, Audio-Technika AE4100, dB opera 15, dB Cromo 10.

Asterix
Globális Moderátor
Hozzászólások a témában: 493
Hangszer: Korg Pa5x-76 Musikant, Ketron EVM
Adott köszönetek: : 1920 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2918 alkalommal

Hozzászólás: # 43811Hozzászólás Asterix
2016.09.05. 22:28

jamy1 írta:Egy őszinte kérdés utoljára: ( Mielőtt megválaszolod mellőzz minden indulatot és sértődöttséget amit az írásom kivált belőled.)

Szerinted abszolút nem volt igazság abban amit leírtam az előzőekben?
Ha volt is igazság abban, amit leírtál a stílusoddal és a kioktató modoroddal lenulláztad teljesen. Általában nem szoktam ilyen írásokra reagálni, de az a hangnem, ahogy itt mindenkit kioktatsz az számomra visszataszító volt és ezt váltotta ki belőlem.
Nem írtam nevet a zenészhez, mert nincs szándékomban megnevezni, nem öreg tatáról van szó és minimum Qgli színtű előadóművész.
A teljes hangfelszerelésem állványostól, digit keverőstől 400e forintomban van. Gondolom ennek a felét legalább a családra kellett volna költenem...
Tisztában vagyok a hangok terjedésével, de akárhogy terjed a mély hangod, ha a top elé állsz, akkor ott kevés lesz a mélyed, vagy ha ott nem kevés, akkor a tánctéren lesz sok. És ezt én tapasztaltam... Lehet, hogy ez a QSC hangfalakra nem vonantkozik, mert B. hangfalai voltat a tesztalanyok.
Nem érdekel, hogy mennyi a kereseted, az sem, hogy hol játszol. És évente én is játszok több bulit olyan milliárdosnak, akinek tökéletesen megfelel ez a szar dB, ami köztudottan tönkre megy és csak 2 év a garancia rá...
Ha nem vitatkozni akarsz, akkor pedig legközelebb kultúrált formában írd le a véleményedet és senki nem fog veled vitatkozni...
Részemről befejeztem.

Új hozzászólás