Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat :)

Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt

Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról ;)

Ketron - Technikai kérdések/válaszok

Ketron szintisek fóruma

Moderátor: Moderátorok

Rolandbk5
Kiemelt tag
Blogbejegyzések: 0
Hozzászólások a témában: 334
Hangszer: Yamaha Genos
Adott köszönetek: : 1063 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1090 alkalommal
Kapcsolat:

Re: Ketron - Technikai kérdések/válaszok

Hozzászólás: # 41845Hozzászólás Rolandbk5
2016.05.16. 08:05

doxaa írta:Tomi, ha életem végéig tanulok sem leszek azon a szinten sem zeneelméletben, sem hangszeres tudásban, sem hangszeres háttérmunkában (szerkesztés, szoftverek stb), mint ami neked jelenleg is már a kisujjadban van.
De ez a magyar csárdás dj verzióban... :( :cry:
Kérlek ne vedd magadra, ez nem személy szerint neked szól, mert elfogadom, hogy manapság modernizálódunk, de nekem, aki a népzene és néptánc világában nőtt fel, eléggé elkeserítő ez a tendencia.

És akkor népzenekaroktól pár ízes csárdás - van egyazon nótában lassú és friss is -, olyanok, amiket szerintem mindenki elég gyakran játszik. :777

Doxaa,

Ez mind szép és tényleg nagyon Tradiciónális, de ezt barátom ezen a környéken elsütnéd, aztán gyia haza. Nem kell. Tovább kell lépni, és igenis kell játszani, de a mai szemmel és igényeknek megfelelően. A Nokia 3310 egy nagyon jó telefon VOLT, de már semmire sem jó. A telefonálás mint tulajdonság megmaradt, csak új köntösben. Ha már játszanom kell a csárdást, akkor valami hasonló stílusba, inkább diszkósba mint ebben a népzenés verzióban. Én sok évig néptáncoltam, a világ sok részén jártam a Tradiciónális Magyar táncokkal - hála istennek - és tudom mi a csárdás, és tudom mi a népzene. Ha nem muszáj ne keverjük össze a mostani igényekkel. Minden bizonnyal vannak még olyan területek, ahol ez nagy hagyománynak örvend, és vannak olyan területek, ahol ez már annyira nem kell, és igenis a mi felelősségünk, hogy megmaradjanak a Tradicióink, és olyan helyekre is elkerüljön ez a zene, ahol a népzenét nem is "ismerték" .

Én személy szerint gratulálok Tominak, hogy ezt megalkotta. :777

Csak így tovább. :777

doxaa
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 3
Hangszer: Korg
Adott köszönetek: : 473 alkalommal
Kapott köszönetek: : 366 alkalommal

Hozzászólás: # 41868Hozzászólás doxaa
2016.05.16. 17:19

Rolandbk5 írta:Ez mind szép és tényleg nagyon Tradiciónális, de ezt barátom ezen a környéken elsütnéd, aztán gyia haza.
Mit sütnék el és milyen környéken? Fejér megyére gondolsz? Mert ha jól tudom odavalósi vagy. Ha igen, akkor erre csak annyit barátom, szintén fejér megyei vagyok, ráadásul nagyrészt itt játszom illetve a fejér-tolna-bács háromszögben, és eddig ilyen szempontból soha nem volt semmi gond, sőt...

Már linkeltem többször is, én ehhez hasonló stílust képviselek, mert azt gondolom, ez közel áll a népzenéhez.

Szerintem a telefonos példád nemigazán jó. Az egy eszköz, nem teremt értéket, és amely iparág ráadásul irtózatosan gyorsan fejlődik. A csárdás pedig egy hagyomány, a népzenénk. Veled ellentétben ezért gondolom azt, igenis keverjük a tradíciót a mostani igényekkel, hiszen ahogy te is írtad és ebben maximálisan egyetértünk, ez a mi felelősségünk is. Pont ezért nem tartom szerencsésnek az ilyen tüc-tüc diszkós verziót - kihangsúlyoznám ismét, ez nem Tomi személye ellen van, mert a tudásának nagy tisztelője vagyok.
:777

De ez itt már OFF, nyugodtan tegyétek át a gumiszobába.

Rolandbk5
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 334
Adott köszönetek: : 1063 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1090 alkalommal
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 41893Hozzászólás Rolandbk5
2016.05.18. 17:36

doxaa írta:Mit sütnék el és milyen környéken? Fejér megyére gondolsz? Mert ha jól tudom odavalósi vagy. Ha igen, akkor erre csak annyit barátom, szintén fejér megyei vagyok, ráadásul nagyrészt itt játszom illetve a fejér-tolna-bács háromszögben, és eddig ilyen szempontból soha nem volt semmi gond, sőt...
Eddig mióta Székesfehérváron élek egy azaz 1 rendezvényt játszottam itt. Mi Bük, Apátistvánfalva, Budapest, és Szombathely környékén játszunk. Nem Fejér megyében. Sokáig itt játszottunk apuékkal, és akkor ez kellett meg hallgató.
De már ahol mi zenélünk ott kifejezettem kérik, hogy mellőzzük ezt a fajta muzsikát. Amit én annyi nem díjazok, de mivel ők a megrendelők így ezt kell tennem. Ha pedig játszom tradicionális muzsikát, mondjuk egy olyan csárdást mint amit mutattál, nagy lenne a baj. Ez van. Azért arra is kíváncsi lennék, hogy egy lagziban hány ember tudná eltáncolni, még itt Fehérváron is. Szerintem senki! A mai házasulandók nem tudnak táncolni. Lehet ezt te vagy ti másképpen gondoljátok, de én ezt tapasztalom. Játszottam én is Tolna megyében is, és lehet ott mást is játszani hidd el. Tapasztalat.
doxaa írta:Már linkeltem többször is, én ehhez hasonló stílust képviselek, mert azt gondolom, ez közel áll a népzenéhez.
Ezt konkrétan játszom így ... De ez nem csárdás. Messze van attól a linkedtől, amit először mutattál.

doxaa írta:Veled ellentétben ezért gondolom azt, igenis keverjük a tradíciót a mostani igényekkel, hiszen ahogy te is írtad és ebben maximálisan egyetértünk, ez a mi felelősségünk is. Pont ezért nem tartom szerencsésnek az ilyen tüc-tüc diszkós verziót
Szerintem meg játszani kell a tradiciónális - nem kis Grofo, meg Jolly, ja meg Márió a DuplaKávéval - zenét akármilyen köntösben, mert csak úgy tudod nem sokára majd eladni.

Tomi próbálkozása szerintem nagyon rendben van, és a Ketron simán és kellemesen előtudja adni a csárdást mai igényeknek megfelelően. Ha valakinek nem tetszik ez a stílus, nem kell megvenni. ... :777

doxaa
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 3
Hangszer: Korg
Adott köszönetek: : 473 alkalommal
Kapott köszönetek: : 366 alkalommal

Hozzászólás: # 41953Hozzászólás doxaa
2016.05.24. 22:21

Rolandbk5 írta:Ha pedig játszom tradicionális muzsikát, mondjuk egy olyan csárdást mint amit mutattál, nagy lenne a baj. Ez van. Azért arra is kíváncsi lennék, hogy egy lagziban hány ember tudná eltáncolni, még itt Fehérváron is. Szerintem senki! A mai házasulandók nem tudnak táncolni. Lehet ezt te vagy ti másképpen gondoljátok, de én ezt tapasztalom. Játszottam én is Tolna megyében is, és lehet ott mást is játszani hidd el. Tapasztalat.
Egyrészt a tradicionális linkeket azért másoltam be, hogy meghallgassuk, milyen egy valóban ízes csárdás. Nem írtam, hogy feltétlenül folklór változatban kell játszani.
De igen, vannak helyek, ahol bizony nyomják a csárdásokat - persze nem néptáncos figurás formában, hanem simán csak 'jobbrakettőt balrakettőt'. Például többek között Tolna megyében. És igen, nemcsak hogy lehet, hanem kell is mást muzsikálni.
Rolandbk5 írta:Ezt konkrétan játszom így ... De ez nem csárdás.
Való igaz, a 3+2 stÍlus szigorúan véve nem csárdás. De úgy gondolom, mégis ez áll a legközelebb a népzenéhez. Megjegyzem, a diszkós tüctüc még úgysem az...

Jól szét OFFoltuk a topikot. :)

tacso
VIP
Hozzászólások a témában: 54
Hangszer: Korg Pa3x 61 Muzikant, Ibanez Rg, Hk Ludas Impact,
Adott köszönetek: : 2142 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1899 alkalommal
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 42019Hozzászólás tacso
2016.05.28. 11:10

Urak! Az új Ketron hangszerekről nincs új infó? Ár, várható érkezés? Ki mit hallott?

Egy dologban biztos vagyok! Nem vagyok tévedhetetlen!

Attila
VIP
Hozzászólások a témában: 97
Hangszer: Korg + Yamaha
Adott köszönetek: : 449 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1053 alkalommal
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 42059Hozzászólás Attila
2016.05.29. 13:51

Rolandbk5, nincsen igazad. Neked mindegy hogy tejszín vagy fásszín ?
A csárdás az csárdás akárhol élsz vagy muzsikálsz bárkinek. Ha disco kell, arra van disco stílus. Jazzet sem játszol modern stílusban, vagy keringőt tviszt ritmusra csak azért mert "modern világ" van.

Tomi, a zenei tudásodat nem kérdőjelezem meg, viszont ha csak ennyit lehet kihozni a Ketron SD7-ből, ez nagyon nagyon kevés. De amint mondtam, nem az eladó a buta, hanem az aki pénzt ad ki. Igen, "Prostia si domnia se plateste !", vagyis a butaság és uraság költséges !

Atti

vigo01
VIP
Hozzászólások a témában: 69
Hangszer: Ketron Audya 5 - Korg Pa1000
Adott köszönetek: : 243 alkalommal
Kapott köszönetek: : 418 alkalommal

Hozzászólás: # 42065Hozzászólás vigo01
2016.05.29. 17:05

Márpedig a Kék Duna keringő pl igen ajánlott Rock And Rollban is 8-)

Ketron Audya 5 - KORG Pa1X - Hill-Audio Andante 1520 - Allen & Heath Zed-10 - Beta 58A

jacksony95
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 5
Adott köszönetek: : 208 alkalommal
Kapott köszönetek: : 238 alkalommal

Hozzászólás: # 42167Hozzászólás jacksony95
2016.05.31. 15:04

Sziasztok Ketron SD 1-et meg szabad még venni ? Sima nem plus

Valaki írna pár szót előnyei hátrányai -ról ?
Kedvező áron lenne egy ezért gondoltam teszek egy próbát vele...
Jelenleg Tyros 2 őm van.
Amire kíváncsi lennék az a billentyűzet minősége és a hangzás-stílusok -hangszínek megállják e még a helyüket manapság ?
Illetve nem fagy ?
Lehet e samplerezni stb....

A zene szabaddá tesz....

Bubamara
Adminisztrátor
Hozzászólások a témában: 296
Hangszer: PC3, VK7, TR Rack, SD9, SD40, SD1+, i30HD
Adott köszönetek: : 4464 alkalommal
Kapott köszönetek: : 3462 alkalommal

Hozzászólás: # 42171Hozzászólás Bubamara
2016.05.31. 18:19

Az SD1 jó. A tyrost el fogod dobni ha megveszed. Le fosod a bokádat a hangjától és profizmusától. Nem őskövület, ha neked a T2 sem az, hiszen 2003-ban még árulták. Pont a múlthéten bővítettem egyet, amiben 2002-es cimkék voltak. A Tyros1 2002-es, csak hogy legayen viszonyítási alapod. Csak amikor a tyros 600e Ft volt akkor az SD1 900 Tovább nem is ragozom.

Buba

Bubamara
Adminisztrátor
Hozzászólások a témában: 296
Hangszer: PC3, VK7, TR Rack, SD9, SD40, SD1+, i30HD
Adott köszönetek: : 4464 alkalommal
Kapott köszönetek: : 3462 alkalommal

Hozzászólás: # 42172Hozzászólás Bubamara
2016.05.31. 18:22

Ja, ha fagy annak legtöbb esetben az előző gazdái az oka, mert leamortizálták rajta a rendszert és a háttéranyagot, valamint telefosták szeméttel.
Szépen le kell takarítani a HD-t, feltenni a 4.0b rendszert és a hozzá tartozó flash tartalmakat
http://www.ketron.it/en/software/164-sd1/sd1-standard
és van egy jó hangszered.

Buba

Új hozzászólás