Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat :)

Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt

Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról ;)

Korg - Technikai kérdések/válaszok

Korg szintisek fóruma

Moderátor: Moderátorok

voyager
Kiemelt tag
Blogbejegyzések: 0
Hozzászólások a témában: 25
Hangszer: Korg Pa50 sd, Korg Pa 600
Adott köszönetek: : 27 alkalommal
Kapott köszönetek: : 71 alkalommal

Re: Korg - Technikai kérdések/válaszok

Hozzászólás: # 4086Hozzászólás voyager
2012.03.25. 21:31

Zeneboy írta: SOng play módban s1_ aktiválj minden csatornát be! Majd jobb fent legördít és write!

Így ok?
Igen most már ok, köszi szépen!

---Qgli---
VIP
Blogbejegyzések: 14
Hozzászólások a témában: 327
Hangszer: -
Adott köszönetek: : 973 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2460 alkalommal

Hozzászólás: # 4088Hozzászólás ---Qgli---
2012.03.26. 05:57

viskib írta:Sziasztok lenne egy kérdésem aki próbált már pa800-at és pa500 és tyros 1-et...

Ne idézd a teljes hozzászólást

Lenne egy kérdésem:
Volt már Korgod?
Ha volt akkor tetszett?

Ha nem volt Korgod, akkor Yamaha után ne vegyél Korgot!

Apelláta
Adminisztrátor
Hozzászólások a témában: 463
Hangszer: Korg Pa3X
Adott köszönetek: : 4584 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2496 alkalommal

Hozzászólás: # 4092Hozzászólás Apelláta
2012.03.26. 09:50

Szia Viskib!

Én is a három hangszer közül a Pa800-at támogatók táborába tartozom.

De Qglinak abban igaza van, hogy annyira eltérő a két hangszer megszólalása, hogy látatlanba ne vegyél Korgot, ha még sosem próbáltad, mert akár nagyot csalódhatsz is, és akkor már késő. Viszont, ha kipróbálás után meggyőzött (sok Yamisnak túl kemény a Korg, és sok Korgosnak – köztük nekem is – túl lágy a Yami), miért ne vehetnéd meg? Ez tényleg a te ízléseden múlik. Mert tudás alapján hiába jobb, és hangzás alapján élethűbb egy hangszer (mert én ezért választanám a Pa800-at) a másiknál, ha a hangjával nem tudsz megbarátkozni, sosem fogod igazán magadénak érezni.

És végül a márkára jellemző, örök érvényű instrukció: A Korggal foglalkozni kell, hogy igazán kihozd belőle a maximumot.
(ez valakinek megéri, valakinek nem)

Üdv.: Apelláta

viskib
VIP
Hozzászólások a témában: 73
Hangszer: YAMAHA
Adott köszönetek: : 855 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1298 alkalommal

Hozzászólás: # 4093Hozzászólás viskib
2012.03.26. 10:07

Köszönöm Apelláta és Qgli az info-ért

Igen volt már Korg-om Pa50-Pa60 Roland gw-8 és Psr-2000 után de volt egy pár gondom a pa50-60-as modellekkel

-No eqvalaizer
-alapzaj
-latin ütemek samba,bosanova fos yamiba az orientálpop-ra nagyon nagy szükségem van! :?
-hangszinek nem rosszak 1-edül a zongra hangszin az valahogy nagyon mű volt még a pa50-ben

Minden másban jobban tetszik a Yamahánál ez a 2 hangszer ütős volt nekem JóÓ DÖG volt benne.
Most itt az volna a nagy kérdésem.
hogy pa800-ezeket kiküszöbölte e már a pa50-60-óta és az orientalpop- hogy is szólalna meg benne mert ha csak elfogadhatóan
AZ csodálatos volna :yahoo: :yahoo:
Mert át váltanék korgra! :777 :777

Ricsike

Asterix
Globális Moderátor
Hozzászólások a témában: 469
Hangszer: Korg Pa5x-76 Musikant, Ketron EVM
Adott köszönetek: : 1920 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2917 alkalommal

Hozzászólás: # 4120Hozzászólás Asterix
2012.03.26. 21:18

Én Yamaha Tyros után váltottam Korg Pa1x-re és nem bántam meg. Jelenleg is használom mind a 2 cég termékét. Más a programozása, de az érintőképernyő rengeteg pluszt ad.
Apellátának igaza van, hogy a maximum kihozásához elég sokat kell foglalkozni a Korggal, de ez igaz a Yamahára is, viszont az is igaz, ha egyáltalán nem nyúlsz hozzá a Korghoz, akkor is alapból sokkal jobban szól, mint a Yamaha. (Persze ez csak az X-ekre vonatkozik!)

---Qgli---
VIP

Hozzászólás: # 4122Hozzászólás ---Qgli---
2012.03.26. 21:48

viskib írta:-No eqvalaizer
-alapzaj
-latin ütemek samba,bosanova fos yamiba az orientálpop-ra nagyon nagy szükségem van! :?
-hangszinek nem rosszak 1-edül a zongra hangszin az valahogy nagyon mű volt még a pa50-ben
Equalizer már annyi van benne, hogy már sok is. Sávonként is van, meg az egész hangszerre is van.
Alapzajt én nem tapasztaltam ( még eddig )
Latin ütemek? Hát itt sem viszik túlzásba, de a Pa 50/60-tól klasszissal másabb hangszer. A kettő között itt hatalmas szakadék van.
Általában a hangszínekre is az jellemző, hogy sokkal fajinabbak, mint a pa 50/60. Zongoráról viszont nem tudok nyilatkozni, mert nekem Rd zongorám van és a Korg zongoráját nem használom.

Van benne TC Helikon, amit nagyon istenítenek itt a fórumon - én ezt sem szeretem, mert belekamuzik néha úgy a dolgokba, hogy hajjaj, viszont az effektjei jól használhatóak.

viskib
VIP

Hozzászólás: # 4124Hozzászólás viskib
2012.03.27. 04:57

A pa800-ban lehet külön eqvalézerezni a lábdobot cineket s.t.b? vagy ha nem mi módon lehet szerkeszteni?
és a pa800-ból kilehet csikarni X-hangzást ? :ugeek: :geek: :ugeek: :geek: :roll: :?:

Ricsike

---Qgli---
VIP

Hozzászólás: # 4126Hozzászólás ---Qgli---
2012.03.27. 07:09

Idézet törölve. buba

Külön a cineket lábdobot nem, hanem sávonként külön a dobsávot, külön basszussávot stb.

X hangzást? A pa800-nak meg a pa2X-nek még az operációs rendszere is ugyanaz. Ezért említik mindig úgy a két hangszert, hogy Pa800/Pa2xpro és szerintem ezért hagyták abba a pa2X gyártását is. Annyi különbség van a Pa2X meg a Pa800 között, hogy a Pa2X-nek 76 billentyűzete van ( és jobb minőségű ), motorfaderes a kijelzője, van rajta pluszban 8 slider meg nem műanyag házas hangszer, hanem alumínium. Egyébként ugyanúgy szól, mint a Pa2X.

Mindenképpen hallgasd meg előtte ne egyszer, hanem sokszor, mert a Yamahásoknak nem szokott tetszeni a Korg!!!

viskib
VIP

Hozzászólás: # 4127Hozzászólás viskib
2012.03.27. 07:43

Idézet törölve. buba

Értem , hát nekem volt Korgom nagyon tetszett egyedül a Hangszinekkel nem voltam kibékülve meg a Latin ütemekkel am nem tudom lehet e ilyet kérni de ha valaki meg próbálná nekem be mutatni a Yamahahából át konvertált ORIENTAL POP- dobját hogy szólal meg egy pa2xpro-ban vagy pa800-ban nagyban segítene mert ez a hangszer pesten van és a környéken sincs ilyen hangszer cserébe szívesen meg tennék vagy adnék bármit!!! :777

Ricsike

Zeneboy
Moderátor
Hozzászólások a témában: 194
Hangszer: Korg Pa3 x
Adott köszönetek: : 1067 alkalommal
Kapott köszönetek: : 882 alkalommal

Hozzászólás: # 4130Hozzászólás Zeneboy
2012.03.27. 11:17

viskib írta:A pa800-ban lehet külön eqvalézerezni a lábdobot cineket s.t.b? vagy ha nem mi módon lehet szerkeszteni?
és a pa800-ból kilehet csikarni X-hangzást ? :ugeek: :geek: :ugeek: :geek: :roll: :?:
Pa3-ban tudod csak külön eq-zni dobon belül!

1 tippet megér: SOund szerkesztésben meg kellene nézni pa800 tulajoknak, hogy ott van e eq lehetőség!
Pa1-en eleve nem volt eq, pa2 meg volt kezem alatt 800-is, de erre nem emlékszem, hogy sound módban volt e eq! Ha van, akkor ott hangonként lehet eq-zni!--Pa3-ban lehet..ezt is az fix!

A pa800 kontra pa2 nél még:

Pa800ban:
- 64Mb RAm van
-duál mp3 lejátszó tempó és transpos lehetőség /Opcionális vagy elite modellben gyárilag!/
-2 slider

Pa2-ben:?
-128 alapból+256 bővítés vásárolható! Emiatt bizony szólhat jobban a 800-tól ez tévhit,hogy csak ua. úgy tud megszólalni!
-duál mp3 lejátszó tempó és transpos lehetőség gyárilag
-8+1Mp3 Programozható slider
-Mic bement fantomtápos-ha kell

A pa80 nem kategória mellette! A tyros1 től jobb, de a füled ha máshoz szokott, hát...2x is hallgasd meg!
Én megcsinálom a stylt csak pa2-on..:) Persze pa-2 800-as hangszínekkel is megcsinálhatom :mrgreen:

Üdv: Zeneboy

Korg Pa3 X -76, Trevis ta08 aktív top,Trevis Event ta18 sub Eurolite QDF BAR Fényszett, Neumann KMS 105 és Shure beta58 mikrofon,

Új hozzászólás