|
Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról |
Hangtechnika - Használhatóság, felhasználói tapasztalatok
Moderátor: Moderátorok
- B.Bazsi
- VIP
- Blogbejegyzések: 0
- Hozzászólások a témában: 180
- Hangszer: Roland BK9
- Adott köszönetek: : 1053 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1483 alkalommal
Re: Hangtechnika - Használhatóság, felhasználói tapasztalato
Beraktam a rackbe az Invotone-t, kipróbáltuk szobában. Be volt kötve a Castone is, ugyanazon beállítással ugyanazzal a zenével összehasonlítottuk a két végfokot. Hát, mit mondjak, nem egy több százezres végfok, de a változás jókora és igen pozitív. Először az Invotone-t használtuk. Ami mindjárt fülbetűnő változás volt, hogy tisztább lett minden, kevesebb alapzaj, és annyira lecsökkent a cucc gerjedékenysége, akkora lett a szemem mint egy fülesbagolynak éjszaka.
Ami még azonnal észrevehető volt hogy a basszus megmozgatta a gyomrom meg a mellkasom
. Castone ilyet nem produkált, ilyen hangerőnél pláne nem. Teljesen más hangszínek szólalnak meg mint eddig, totál más a minőség. Castone bekapcsol: szó szerint sértette a fülünket ami szólt olyan hangerőn, ami hangerőn élvezetes volt az Invotone. Egy összemosódott, karakterek nélküli harsogó, száraz, fület bántó hang jött ki belőle. Mind az ének mind a zene elég gáz volt. A frekvenciák összemosódtak, egy "szürke füstös ködös karcos" hang szólt belőle. Vissza az új végfok, nagyon nagy változás, abszolút élvezhető zene ugyanolyan hangerőn meg még nagyobb hangerőn is, lök a mély, egyáltalán nem harsog a mély meg a közép, cseng a cin, tiszta az ének, tiszta a zene, mély a basszus, lök a lábdob, 3/4 hangerőn clippelésnek nyoma se, a bejövő jelet jelző led villog csak. Van még egy Castone cpa 600 b, eladó!
Tényleg! Veszünk még egyet... Rosszabbul sose szóljunk, meg bárcsak eddig is így szóltunk volna... Nagyon kellemes csalódás, nagyon, ennyi pénzért (100 000huf) simán megérte, meg megéri majd a második is...
Roland Bk9, Soundcraft ui16, Audio-Technika AE4100, dB opera 15, dB Cromo 10.
- B.Bazsi
- VIP
Kontrollhoz akarok venni egy kis keverőt, olcsót, Behringer, Alto, Phonic, Voicekraft típusok között van lényegi különbség vagy egy kaptafára készülnek? Kis 3-4 csatornásra gondolok, max 20 ezerig, tapasztala tok ötletek...?
- jamy1
- VIP
- Hozzászólások a témában: 103
- Hangszer: Mac Mini
- Adott köszönetek: : 457 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 338 alkalommal
- Kapcsolat:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára jamy1 2016.10.09. 17:05-kor.
- B.Bazsi
- VIP
Használ vagy használt-e valaki Videoton hangszórókat hangrendszerben, akár kontrollban, akár topban? http://hangszoro.net/ Ezekre gondolok, a régi videoton hangszórók ma is gyártott, továbbfejlesztett, napjainkban korszerűnek mondott -vagy az is- termékeire vagyok kíváncsi. Nem akarok venni, csak kíváncsiságképpen kérdezem. Az oldalon a hangszórók adatai is szerepelnek, az adatlapok alapján ki milyen termékekre gondol, milyen minőséget képviselnek?
- B.Bazsi
- VIP
Segítséget szeretnék kérni olyasvalakitől aki birtokolt már BEHRINGER VIRTUALIZER PRO DSP2024P effekt processzort! A frissíthetőség mit jelent a készülék esetén? Magyar nyelvű használatit honnan tudok szerezni? Van benne olyan hogy gyári beállítás visszaállítása? Az ERR9 mit jelent?
- Apelláta
- Adminisztrátor
- Hozzászólások a témában: 413
- Hangszer: Korg Pa3X
- Adott köszönetek: : 4587 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2497 alkalommal
Bazsi!B.Bazsi írta:Használ vagy használt-e valaki Videoton hangszórókat hangrendszerben, akár kontrollban, akár topban? http://hangszoro.net/ Ezekre gondolok,...
Én voltam náluk személyesen. Vettem, és peremeztettem is náluk Videoton hifi mélynyomókat. A céget volt Videotonos munkatársak viszik, akik a gyár bezárását követően hozzájutottak ottani gyártóberendezésekhez. A termékeik döntő része volt Videotonos hifi hangszórókkal kompatibilis, illetve elenyésző számban más gyártmány. Ha jól tudom egy vászonperemes gitárhangszórójuk van, a többi mélynyomójuk mind habperemes, esetleg még gumi. A magasak meg dóm és papírmembránosak. Ezek nem PA cuccokba valók, hanem hifikbe! És a zöme a volt Vidi hangfalakba.
Ráadásul én vettem tőlük a Vidi falaimba két kompatibilis új mélynyomót, mert a régieknek elporladt a habpereme. Ezek az újak rosszabbul, keményebben szóltak, mint az eredetiek, nem voltak olyan lágy mélyeik. Aztán később megtudtam, hogy vállalnak peremezést is,
Üdv.: Apelláta
- Zongorista28
- Moderátor
- Hozzászólások a témában: 89
- Hangszer: Roland VA-76, Roland E-5
- Adott köszönetek: : 498 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 709 alkalommal
Bazsikám!
Api teljesen jól leírta! Én használok Vidi falakat Videoton DC 2550 típusút. Nem az eredeti hangszóró készlet van benne, hallom is, hogy nem az... sokkal keményebb a mély, nem lágy, amit én szeretek, és nem olyan, amit az eredeti készlet tudott annó.
Kint a kerthelyiségben hajtom őket akkor a következő cuccot állítom össze (már amikor van kedvem hozzá annyit pakolgatni)
Videoton EA6383s - erre kötöm a DC-2550 falakat.
Videoton 7386s - erre pedig a Sony ss-e215v, illetve ezen keresztül hajtom meg, a Sony sa-wm250 Subot.
Bent az étteremben untig elég a Sony 2.1
Nem életem hangja, de ha már a Yamaha HIFI-s akkor hadd szóljon HIFI-n hangerő úgy sem kell, annyi meg van benne, amennyire szükségem van!
De addig nem halok meg, amíg ilyet nem veszek:
http://www.roland.com/products/cm-220/
Api teljesen jól leírta! Én használok Vidi falakat Videoton DC 2550 típusút. Nem az eredeti hangszóró készlet van benne, hallom is, hogy nem az... sokkal keményebb a mély, nem lágy, amit én szeretek, és nem olyan, amit az eredeti készlet tudott annó.
Kint a kerthelyiségben hajtom őket akkor a következő cuccot állítom össze (már amikor van kedvem hozzá annyit pakolgatni)
Videoton EA6383s - erre kötöm a DC-2550 falakat.
Videoton 7386s - erre pedig a Sony ss-e215v, illetve ezen keresztül hajtom meg, a Sony sa-wm250 Subot.
Bent az étteremben untig elég a Sony 2.1
Nem életem hangja, de ha már a Yamaha HIFI-s akkor hadd szóljon HIFI-n hangerő úgy sem kell, annyi meg van benne, amennyire szükségem van!
De addig nem halok meg, amíg ilyet nem veszek:
http://www.roland.com/products/cm-220/
A rögtönzés világa: A Jazz
Oscar Peterson,a Zongoristák mértékegysége
Oscar Peterson,a Zongoristák mértékegysége
- vigo01
- VIP
- Hozzászólások a témában: 104
- Hangszer: Ketron Audya 5 - Korg Pa1000
- Adott köszönetek: : 243 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 418 alkalommal
Szabadtéri terasz és benti használatra vegyesen szeretném megvenni életem első aktív mély ládáját.
1 db minél könnyebb-kisebb kellene, max 20kg, mert teljes napi ki-be szereléssel dolgozok soloban. Tényleg csak, hogy legyen egy kis alja a zenének ha létezik ilyen. Használt is érdekel.
http://www.pako.hu/aruhaz/termek/4945/a ... _ts_sub_12
Ilyesmi de elég 300w is.
thx
1 db minél könnyebb-kisebb kellene, max 20kg, mert teljes napi ki-be szereléssel dolgozok soloban. Tényleg csak, hogy legyen egy kis alja a zenének ha létezik ilyen. Használt is érdekel.
Ilyesmi de elég 300w is.
thx
Ketron Audya 5 - KORG Pa1X - Hill-Audio Andante 1520 - Allen & Heath Zed-10 - Beta 58A
- Pumika
- VIP
- Hozzászólások a témában: 30
- Hangszer: Ketron SD9-Yamaha Motif ES6
- Adott köszönetek: : 1141 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 370 alkalommal
Hali ha rám hallgatsz olyat keresel amelyiken van frekvencia állító poti. Amit megnézték nekem volt ilyen de nem volt rajta frekvencia állító volt amikor kellett volna mert hanerő függvénye a freki hogy igazi mélyet szóljon.
-
malko
- VIP
- Hozzászólások a témában: 160
- Hangszer: yamaha Genos2
- Adott köszönetek: : 220 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 784 alkalommal
vigo01 írta:Szabadtéri terasz és benti használatra vegyesen szeretném megvenni életem első aktív mély ládáját.
Ilyesmi de elég 300w is.
thx
Szia Vigo!
Hát nem a 300W-tal van a baj ha nem a 123 db-vel. Ebben ne is gondolkozz.
Zaj keltő források: Yamaha Genos2, Allen&Heath SQ-5, Dbx Venu 360, Presonus 328Ai, Presonus 312Ai, 6db Kv2 audio sub, Neumann kms105