Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat :)

Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt

Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról ;)

Ketron - Technikai kérdések/válaszok

Ketron szintisek fóruma

Moderátor: Moderátorok

Rolandbk5
Kiemelt tag
Blogbejegyzések: 0
Hozzászólások a témában: 334
Hangszer: Yamaha Genos
Adott köszönetek: : 1063 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1090 alkalommal
Kapcsolat:

Re: KETRON - használhatósági tapasztalatok

Hozzászólás: # 37302Hozzászólás Rolandbk5
2015.11.13. 22:23

Az SD4-nél a StratoFx a C Bank 28 helyén található, ahhoz képest Tacsóé egész máshol van.
Tom az is elírás lehet? :lol:
Az összes gépkönyv elírás .

Rolandbk5
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 334
Hangszer: Yamaha Genos
Adott köszönetek: : 1063 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1090 alkalommal
Kapcsolat:

Re: KETRON - használhatósági tapasztalatok

Hozzászólás: # 37329Hozzászólás Rolandbk5
2015.11.14. 16:45

almatom írta:Jobban szemügyre véve eme hangszínkiosztásokat:
Tacso által említett hangszín 2x szerepel:
Az egyik ott, ahol Tacso írta, egy meg ott ahol Te. Az egyik az Strato fx néven fut, ami ugyanazt a hangszínt jelenti, csak tartalmazza pluszban a gitárzörejeket is.
Szóval a Ketron több hangszínt is leprogramozott 2 különbözô bankba, ami a zörejekben tér el egymástól.
Ha valakinek kellenek a gitárhúr és testzajok, annak a Strato fx-et kell választani. Van, akit ez zavar: azoknak kell a szimpla Strato néven futó hangszín.
Hidd el Zotya, hogy a Te gépkönyved is jó lesz ( amit még nem merek kijelenteni 100%-ban, míg nem nézem meg) de rátennék egy kisebb összeget......
Értem ... :lol:
Tom a gépkönyv is jó lesz, ha majd egyszer újra írják, addig sajnos csak sacc/kábé. Ebben megegyezhetünk ...

Az ember azt hinné, hogy a nagy dolgok megmondói tudják a választ, ill. tudnak érdemben is hozzászólni a témához, és nem csak jófej beszólásokkal traktálni. Majd mikor a jófej beszólását viszonzom, akkor megsértődés van. Mindenkitől elnézést kérek, ha legfőképpen én nem tudom, hogy miről is beszélek.
AlmaTomi nem egyszer - ebben a témában - ostobának nézett a tény feltárásom miatt. Sajnos ezek valós tények, és többször tudtam bizonyítani az igazamat, mint Tomi. Ezzel sincs gond. Nem akarom megfejteni a megfejthetetlent, csupán próbáltam leírni a tapasztalataimat még akkor is, ha már nem, de régebben nagyra tartott kollégáknak nem nyertem el vele a tetszését. Ilyenek vagyunk ... Ahogy most sem, úgy régebben sem tudtam semilyen leírást találni a Midjay működéséről, bár itt vannak olyanok akik azt állítják, hogy értenek hozzá.

Úgy vélem ez legyen az én mellényulásom, és visszatérek a CSAK OLVASOM forumozáshoz, mert ennek semmi értelme.

U.i.:Anda Zolit idézve:" a Ketront így kell elfogadni ..." és tényleg.

Vangelix
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 7
Hangszer: Korg Pa3x 61 Musikant
Adott köszönetek: : 38 alkalommal
Kapott köszönetek: : 11 alkalommal

Re: Ketron - Technikai kérdések/válaszok

Hozzászólás: # 37419Hozzászólás Vangelix
2015.11.16. 20:15

Szép estét mindenkinek, szeretnék a Ketron irányába lépni, jó árban tudok venni egy Audya 5-öt, azt szeretném megtudni, hogy az audya 76 és 5 között csak az oktávokban van eltérés, vagy egyéb különbség is van? Nekem elég az 5 oktáv, így még előnyösebb is szállítás szempontjából. Köszönöm a segitséget

Matya89
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 22
Hangszer: Korg Pa3xLE, Yamaha S770
Adott köszönetek: : 69 alkalommal
Kapott köszönetek: : 92 alkalommal

Hozzászólás: # 37423Hozzászólás Matya89
2015.11.16. 21:11

Vangelix írta:Szép estét mindenkinek, szeretnék a Ketron irányába lépni, jó árban tudok venni egy Audya 5-öt, azt szeretném megtudni, hogy az audya 76 és 5 között csak az oktávokban van eltérés, vagy egyéb különbség is van? Nekem elég az 5 oktáv, így még előnyösebb is szállítás szempontjából. Köszönöm a segitséget
Helló

Az Audya 5-ben vannak programozható gombok a baloldalt, a sima Audya-ban nincs, illetve billentyűszámban különböznek.

Vangelix
Kiemelt tag

Hozzászólás: # 37424Hozzászólás Vangelix
2015.11.16. 21:20

Matya89 írta:Az Audya 5-ben vannak programozható gombok a baloldalt, a sima Audya-ban nincs,
Értsem úgy, hogy többet tud az Audya 5? :P

Matya89
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 22
Hangszer: Korg Pa3xLE, Yamaha S770
Adott köszönetek: : 69 alkalommal
Kapott köszönetek: : 92 alkalommal

Hozzászólás: # 37426Hozzászólás Matya89
2015.11.16. 21:32

Vangelix írta:
Matya89 írta:Az Audya 5-ben vannak programozható gombok a baloldalt, a sima Audya-ban nincs,
Értsem úgy, hogy többet tud az Audya 5? :P
Tudásilag nem tud többet.

Bubamara
Adminisztrátor
Hozzászólások a témában: 296
Hangszer: PC3, VK7, TR Rack, SD9, SD40, SD1+, i30HD
Adott köszönetek: : 4461 alkalommal
Kapott köszönetek: : 3462 alkalommal

Hozzászólás: # 37438Hozzászólás Bubamara
2015.11.17. 08:24

Én nem hagynám ki a lehetőségek közül az SD7-et sem. Új generáció. Hiszen stílusokban sem szól gyengébben az audya-nál sőt bizonyos dolgokban talán még jobb is, valamint midi song szerkesztéshez millió jó és új hangszínt kapott és a dobokat is be lehet taposni a midi alá, akár a stílusok komplett dobgroovejait is kiváltva vele a felkalapálást. Ez egy hasznos funkció a GM szerkesztéshez. (drum restyle)

Buba

Vangelix
Kiemelt tag

Hozzászólás: # 37490Hozzászólás Vangelix
2015.11.17. 22:21

Ma este tettem egy próbát egy Audya 76-on, nagyon szép hangzása van azt meg kell hagyni, de a mérete miatt mégsem üttük nyélbe az üzletet, az Audya 5 már elkelt, azt hiszem még várok vele. :?

marton1974
VIP
Hozzászólások a témában: 433
Hangszer: -
Adott köszönetek: : 380 alkalommal
Kapott köszönetek: : 870 alkalommal

Hozzászólás: # 37495Hozzászólás marton1974
2015.11.18. 05:20

Hallgasd meg,próbáld ki ha KETRON-ba gondolkozol az SD7-et is.Audya-t akkor vegyél ha kizárólag stílussal játszol.Sajnos a midis része gyenge,és be kell vallani hogy szoftveresen sincs a helyzet magaslatán...Az SD7 a maga kategóriájában messze menően viszi a prímet...Sőt,megszólalásban nem csak a saját kategóriájában.
Figyelj.Vannak "csili-vili" szép és nagy tudású hangszerek.Mindenkinek szíve joga mit vesz.De akit egyszer "megfertőzött"a KETRON hangzása annak lehet beszélni a TYROS 5-ről meg a PA4X-ről hogy milyen jó hangszerek...igen azok,nagy "tudással" de megszólalásban nem lesznek soha KETRON-ok.

---Qgli---
VIP
Blogbejegyzések: 14
Hozzászólások a témában: 122
Hangszer: -
Adott köszönetek: : 969 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2453 alkalommal

Hozzászólás: # 37505Hozzászólás ---Qgli---
2015.11.18. 12:25

Ezt a véleményt én így ebben a formában nem támogatom.
Stílusjáték: Ha valaki jól játszik, akkor teljesen mindegy, hogy melyik csúcskategóriás hangszer van a keze alatt... mindegyik jól fog szólni.
Midizés: Ha egy midifile rendesen meg van csinálva ( az adott hangszer sajátosságaihoz mértem ), akkor mindegyik hangszeren jól fog szólni.

Új hozzászólás