Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat :)

Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt

Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról ;)

Korg - Technikai kérdések/válaszok

Korg szintisek fóruma

Moderátor: Moderátorok

Asterix
Globális Moderátor
Blogbejegyzések: 0
Hozzászólások a témában: 469
Hangszer: Korg Pa5x-76 Musikant, Ketron EVM
Adott köszönetek: : 1920 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2917 alkalommal

Re: Korg - Technikai kérdések/válaszok

Hozzászólás: # 37053Hozzászólás Asterix
2015.11.07. 19:52

Igazad van. Én ilyenekkel még sosem találkoztam... De 1-1 SET néha nekem is meghülyítette a gépet, főleg ha valami miatt nem tudott teljesen betöltődni.... :lol:

Attila
VIP
Hozzászólások a témában: 299
Hangszer: Korg + Yamaha
Adott köszönetek: : 449 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1053 alkalommal
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 37054Hozzászólás Attila
2015.11.07. 20:15

Vannak "hibák" amiket a BKP nem old meg. Ilyenkor az O.S. újratelepítés a megoldás. Ha az sem segít (ami ritka), akkor szerviz.
Én pl. mindig kibontom PC-n -WaveXtractor-al- minden Korg-os anyagot, megnézem mit tartalmaz, rendesen viselkedik-e és ha ott nincs bibi, mehet a szintibe Songbook és Global nélkül.
Találkoztam olyan esettel amikor pa900-as SET-jét feltöltve a pa3x-re úgy megbolondult az, hogy alig-alig sikerült visszahozni az élők sorába. Addig nincs baj amíg az USB porton látja a szinti az O.S-t, de ha nem ? Tehát tessenek vigyázni !

Atti

Vangelix
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 29
Hangszer: Korg Pa3x 61 Musikant
Adott köszönetek: : 38 alkalommal
Kapott köszönetek: : 11 alkalommal

Hozzászólás: # 37057Hozzászólás Vangelix
2015.11.08. 08:18

Sziasztok, légyszi segítsetek egy olyan kérdésben, hogy szeretnék még plusz pcm sample hangokat feltenni a pa900 ra de a már meglévők közé, anélkül, hogy az elsőket törölném, lehetséges ez és meg tudom határozni, hogy az user bankomba hova tegye őket? Meg honnan tudhatom, hogy a hangszínek közül melyek pcm és melyek pcg-k? :?

---Qgli---
VIP
Blogbejegyzések: 14
Hozzászólások a témában: 327
Hangszer: -
Adott köszönetek: : 973 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2460 alkalommal

Hozzászólás: # 37059Hozzászólás ---Qgli---
2015.11.08. 10:12

Mik ezek a SET-ek, amiket feltöltötök és megbolondítja a gépet?
Én még sose találkoztam ilyen SET-tel. Ezek stílusok, vagy hangszínek vagy mi ez???
Ezt csak azért kérdezem, mert én még sose találkoztam ilyen SET-tel és ennél fogva nem is töltöttem fel sose a hangszeremre.

Apelláta
Adminisztrátor
Hozzászólások a témában: 463
Hangszer: Korg Pa3X
Adott köszönetek: : 4583 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2496 alkalommal

Hozzászólás: # 37061Hozzászólás Apelláta
2015.11.08. 13:17

Egyszer nekem is meghülyítette a Pa3-amat egy SET (de lehet, hogy midi fájl volt szerkesztés közben, már nem emlékszem pontosan) annyira, hogy teljesen behülyült a joystick-ja. Akkor sem volt elég a factory restore, kellett az op. újratelepítés is.

Üdv.: Apelláta

apainksirja
Újonc
Hozzászólások a témában: 3
Hangszer: Korg pa 700
Adott köszönetek: : 48 alkalommal

Hozzászólás: # 37065Hozzászólás apainksirja
2015.11.08. 19:49

Egy olyan kérdéssel fordulok hozzátok, hogy miért van az hogy a hangszerem (Pa 600) egyes ritmusok, többnyire a régi pa50-esemről konvertált, pergetésénél megvárja az ütem végét és utána perget egy teljes ütemet. Értem ez alatt, hogyha én egy 4/4 ütemben megnyomom az ütem közben bármikor a pergető gombot, ahelyett, hogy rögtön pergetne az ütem végéig, inkább megvárja azt a pár ütést és az ütem elejétől indít. ez csak egy pár ritmusnál áll fent, a többinél OK. Ezért gondolom, hogy valami beállítási hack lehet a gond :unknown:.

galambjozsef
VIP
Hozzászólások a témában: 261
Hangszer: KORG Pa5X 61 és KORG Pa4X 61 (MUP v4.1)
Adott köszönetek: : 453 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1112 alkalommal
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 37067Hozzászólás galambjozsef
2015.11.08. 20:05

apainksirja írta:Egy olyan kérdéssel fordulok hozzátok, hogy miért van az hogy a hangszerem (Pa 600) egyes ritmusok,...
Szia. Style szerkesztés környezetben ez állítható, hogy mikor és hogyan legyen ''FILL'' (pörgetés)
immediate >>> akkor pörget amikor megnyomod
next measure >>> következő ütemnél pörget

Gray-Dove Zenekar
https://www.graydove.hu

Vangelix
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 29
Hangszer: Korg Pa3x 61 Musikant
Adott köszönetek: : 38 alkalommal

Hozzászólás: # 37100Hozzászólás Vangelix
2015.11.09. 22:57

Üdv, még egy olyan kérdésem van, hogy lehetséges egy ritmus 1 variáciojában pl dobot a Power setböl tenni és a négyes variációba analogot, vagy valami egyebet, magyarul variácionként lehet dobot cserélni egy stiluson belül pa 900-nál? :roll: :?

Atesz0
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 35
Hangszer: PSR1000 , 2100 , Korg pa-80 volt , most TYROS 1
Adott köszönetek: : 35 alkalommal
Kapott köszönetek: : 26 alkalommal

Hozzászólás: # 37102Hozzászólás Atesz0
2015.11.10. 06:23

Lehet mindent.. Először betöltöd a stilust amit szeretnél szerkeszteni, majd a style creator-nál a current style-ot választod és utánna meg tudsz neki mindent adni. Ha akarod mind a négy variácionál más dob fog szólni.

apainksirja
Újonc
Hozzászólások a témában: 3
Hangszer: Korg pa 700
Adott köszönetek: : 48 alkalommal

Hozzászólás: # 37270Hozzászólás apainksirja
2015.11.13. 17:06

Szép napot mindenkinek, elmesélem mi történt.
Kiválasztottam egy konvertált ritmust "Favorit" mappából, elindult. De mikor más ritmusra nyomtam, csak egy kicsit szintváltot jelezvén hogy érzékelte a szándékom, viszont nem jelölődött ki és nem is ment át masik ritmusra sem a factory sem a favorit mappa beli ritmusokra. Egyéb minden reagált (start\stop, hangszin váltás, minden) csak más ritmusra nem lehetett menni. Nyomtam egy record gombot és szerkesztés nélkül átnevezve mentettem ugyanarra a helyre. Az átnevezést az indokolta hogy láttam a nevébe egy-két fura karaktert. És lám engedett más ritmusra menni, s minden ment tovább ujrainditás nélkül. Az a kérdésem, hogy a ritmus nevében levő karakterek vagy, vagy egyéb zavarhatott be? Esetleg találkozott-e valaki hasonlóval?

Új hozzászólás