Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat :)

Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt

Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról ;)

Yamaha - Technikai kérdések/válaszok

Yamaha szintisek fóruma

Moderátor: Moderátorok

pofaggg
Kiemelt tag
Blogbejegyzések: 0
Hozzászólások a témában: 3
Hangszer: YamahaPSR-S770, PSR-S900
Adott köszönetek: : 30 alkalommal
Kapott köszönetek: : 237 alkalommal

Re: Yamaha - Technikai kérdések/válaszok

Hozzászólás: # 36694Hozzászólás pofaggg
2015.10.26. 07:05

powersparc írta:A gumigombok engem se zavarnának mivel nem kattognak, viszont masszívan radírként működnek és szedik le az ujjadról a zsírt, port, koszt, így 1 év alatt eszméletlen rondán tudnak kinézni ha nem takarítod. Ezzel együtt viszont elérnek, ragadóssá válnak idővel, úgyhogy nem véletlen hogy a pro kategóriában ezek nem léteznek.
A billentyűkről ue. elmondható. Ha még nem próbáltál ki egy Tyros 4-et, addig nem tudod mi a jó, de nem is ezzel van a baj, hanem hogy a Yamaha a 950-el fél millió forint feletti áron ilyen minőséggel álldja meg a vásárlókat! A 670-nél még elmenne az árában 220-ért a jégkrémpálcika, de ha jobban megnézzük, a Roland tud még olcsóbban és normális rugós billentyűkkel szerelt cuccot kihozni pl. BK3, régebben az EXR sorozat, szóval lehetne ez nem csak 1 fokkal jobb is, mint így. Örülni persze mindennek lehet és a PSR-eknek jók a szolgáltatásaik is, de aki már ült Mercedesben, az érezni fogja milyen utána Trabantba visszaszállni. Ennyi a lényeg.
Pontot tenni ezeknek a gondolatsoroknak nem lehet.Egyébről sem olvasok,csak hogy mennyire szarok a Yamaha billentyűi,ennyi pénzért ez meg az, a hangzása hifis meg ilyenek...Az én meglátásom a következő: attól függ mire használod! Én pl. a hangszert olyan szempontokból választom,hogy mennyire modern a hangzása.Merthogy,a célközösségünk a fiatal társaságok vendéglátós zenész révén.Őket bizony nem érdekli mennyire szépen szól a Bossa Nova,vagy a szaxofon ....Hanem, hogy tombolni tudjanak reggelig.Legalább is nálunk ez a módi.Ezekre pedig a legideálisabb a Yamaha hifis hangzása (igen is az kell!!!) akármennyire is szar a billentője,vagy sem...Az,csak a zenésznek kell.Én pénzt keresek a hangszerrel,nem a szobámba ülve okoskodok.Öt éve használom az s900-t (minden hétvégén 2-3,de van úgy hogy 5 hakni egy héten) ,amiből mostanra a szart is kitapostuk.Le is cserélem egy újabb PSR! szériára.Ez a hangszer nagyon sokszor kereste vissza az árát....És,ha most lecserélem,akkor sem dobom ki,nem adom el(mert nem éri meg :P ).Inkább fog vele játszani a két éves kislányom,vagy kiteszem a garázsba.De el nem adom.A Roland a csárdástól eltekintve semmire nem való.Hangsúlyozom az én "szakmai" szemszögemből.A Korg is vékonyka.Előnye csak annyi,hogy szabadon szerkesztheted a dobokat,hangszíneket stb. Voltam korgos bulin,és bizony nagyon csalódtam benne(pa 600).Pedig a Youtube-os videók alapján leakartam cserélni a Yamahát Korgra.De nem teszem.Én örülök a 770-970 megjelenésének,mert nekem erre van szükségem. Minél újabb,annál modernebb.Persze ezek a gondolatok,csak a saját véleményezésem...bele lehet kötni az úton álló fába is.

Vágod aWakert?!!!

---Qgli---
VIP
Blogbejegyzések: 14
Hozzászólások a témában: 34
Hangszer: -
Adott köszönetek: : 973 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2460 alkalommal

Hozzászólás: # 36697Hozzászólás ---Qgli---
2015.10.26. 10:25

pofaggg írta:Őket bizony nem érdekli mennyire szépen szól a Bossa Nova,vagy a szaxofon ....Hanem, hogy tombolni tudjanak reggelig
Erre mondtam én, hogy mindenki úgy válasszon hangszert, hogy amire hasznáni fogja arra jó legyen! Az ilyesfajta tomboláshoz tökéletes választás a Yamaha! ( Egyébként az ilyesfajta tomboláshoz tökéletesen megtenné bármilyen olcsó is, mert az ilyen tomboló embereknek tökmindegy )

Atesz0
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 16
Hangszer: PSR1000 , 2100 , Korg pa-80 volt , most TYROS 1
Adott köszönetek: : 35 alkalommal
Kapott köszönetek: : 26 alkalommal

Hozzászólás: # 36965Hozzászólás Atesz0
2015.11.04. 12:28

Ez pont az a téma hogy mindenkinek igaza van. Olyan ez mint amikor a telefonokat fikázzák az anyaghasználat miatt amibe kétszer annyit ér a kamera mint a vetélytárs által gyártott minőségi fémházas csúcs szuper vékony telefonnak. Ki mire akarja használni.
Érv és ellenérv de némi tapasztalattal én is szolgálhatok. Volt Roland Exr-7, Yamaha psr1000 -2100, majd korg pa-80, és most egy Tyros, szóval a billentyűt illetően nálam a korg vitte a prímet eddig, de le kellett cserélnem mert a modernebb, újabb hangzást nem hozta, nem tetszett a hangzása, illetve csörgött jónéhany stílus, amit a tyros viszont hozott annak ellenére hogy régebbi típus és nem bánom hogy szarabb a billentése és kisebbek a billentyűi mert egy -egy bulin kárpótol a közönség vagy a haveri társaság pörgése. Sajna valahogy az az érzésem hogy valami kompromisszumot kell mindig kötni., ugyanúgy mint a tv-vel, telefonnal, vagy bármi mással, adott esetben nekünk a hangszerrel. Kár hogy nem mi állíthatjuk elő egy online vásárlói felületen mit szeretnénk venni,mint amikor új autót vásárolunk. Ha nincs pénzünk audio szettre vagy bőrre akkor nem kérjük...

Attila
VIP
Hozzászólások a témában: 92
Hangszer: Korg + Yamaha
Adott köszönetek: : 449 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1053 alkalommal
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 36972Hozzászólás Attila
2015.11.04. 21:40

Ha egy pár oldalt visszaolvasol, több mindent megtudnál.
Igen, 512Mb a Ram-kapacitás. Általában ezek a Pack-ok hangszer-szpecifikusak de ha te akarsz, elkészíthetsz magadnak egy saját Pack-ot amibe összeválogatod a neked szükséges hangmintákat. Erre a Yamaha Expansion Manager progit használod ami letölthető a hivatalos oldalról. Megvan a leírás is hozzá, nem túl bonyolult. Miután megvan a saját Pack-od, mented pendrive-ra és betöltöd a hangszerbe vagy egyszerűen átküldöd USB-kábelen. Ezt bármikor módosíthatod, egészen addig amíg az a "hatalmas tárhelyed" engedi. :) És igen, a Tyros mintákat is olvassa a program.

Atti

apainksirja
Újonc
Hozzászólások a témában: 6
Hangszer: Korg pa 700
Adott köszönetek: : 48 alkalommal
Kapott köszönetek: : 11 alkalommal

Hozzászólás: # 36974Hozzászólás apainksirja
2015.11.04. 21:53

Egy barátom gondolkodik a Yamaha PSR-S770 hangszer megvásárlásán, mivel 2003-tól Korgozok, nem ismerem. Esetleg véleményeket kérhetnék?

apainksirja
Újonc

Hozzászólás: # 36975Hozzászólás apainksirja
2015.11.04. 22:31

horvath0811 írta:Hello

Olyan kérdésem lenne,hogy a Yamaha s710,s910 prs kiterjesztésű stílus fájlt át lehetne-e konvertálni sty fájlra?Ha igen akkor hogyan .
Egyszerüen a kiterjesztést átnevezed *.prs -ről *.sty-re

apainksirja
Újonc

Hozzászólás: # 36979Hozzászólás apainksirja
2015.11.05. 00:07

powersparc írta:
Az egész attól függ kinek és mire kell amúgy!
Mondjuk Youtubon-látva gondolkodott el, megfontolandó. Viszont kompromisszumot kötve...
Köszönöm a választ.

Apelláta
Adminisztrátor
Hozzászólások a témában: 56
Hangszer: Korg Pa3X
Adott köszönetek: : 4583 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2496 alkalommal

Hozzászólás: # 36985Hozzászólás Apelláta
2015.11.05. 11:56

A Yamik főleg kihangosítva véreznek el. ...még a Tyrosok is. Persze ez nem a külső samplingekkel felvértezett hangszerekre igaz. Az viszont már nem a gyártó, hanem a felhasználó érdeme, ha jól szól.

Üdv.: Apelláta

baobao15
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 7
Hangszer: Yamaha
Adott köszönetek: : 43 alkalommal
Kapott köszönetek: : 96 alkalommal

Hozzászólás: # 36998Hozzászólás baobao15
2015.11.05. 22:36

apainksirja írta:Egy barátom gondolkodik a Yamaha PSR-S770 hangszer megvásárlásán, mivel 2003-tól Korgozok, nem ismerem. Esetleg véleményeket kérhetnék?
Szia!

Egy barátomnak tegnap jött meg a 770-es.Kipróbáltam,a billentyűzete nem fogott meg,nagyon laza.
A packokat már az előző szériákban hallhattuk (750-950)de azok is beállítást igényelnek szerintem.(pl hangszínek)
Véleményem szerint árban egy nagyon jó hangszert kaphatunk,vehetünk :D A 770 az egy 950-es minusz audio style és hozzá nagyobb rammal,nagyobb kijelzővel.
Audio stylus meg lehet szerkeszteni így a ram miatt könnyedén beletölthetjük.Én mindig is Yamahás voltam és sokszor próbáltam a Korgot mert mindig tettszett ahogy szólt belőve.
A kezelése miatt soha nem mertem áttérni,de még nem késő.Mindent összefoglalva a 770-es szerintem egy jó kis hangszer de melyik nem az!?Minden hangszerrel foglalkozni kell még ennyi pénz után is és örömünket lelhetjük benne.

Üdv:Ádám

Atesz0
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 16
Hangszer: PSR1000 , 2100 , Korg pa-80 volt , most TYROS 1
Adott köszönetek: : 35 alkalommal
Kapott köszönetek: : 26 alkalommal

Hozzászólás: # 37001Hozzászólás Atesz0
2015.11.06. 06:21

Az a lényeg akkor hogy nem okozott nagy csalódást. Használja egészséggel.
Pár hete volt szerencsém meglesni mert ahol a tyrost vettem volt az eladónál s770 is, és bár a tyrosért mentem el azért megmutatta és egy árban volt kérdezte nem e akarom azt inkább, megnéztem pár stílust, hagszínt, de végül a tyros mellett döntöttem, viszont eléggé megingatott. Nem rossz kis gép az az S770.

Új hozzászólás