Arányosak a sávok, de nekem a dobok szintén picit furák, mintha a Gate vadul dolgozna, és túl van szerintem kompresszorozva is. Vagy ilyenek voltak a minták? Én lírai számokban lényegesen több reverbet használok a kisdobra.
|
Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról |
Sajat magunk altal eloadott zenek, CD-video felvetel
Moderátor: Moderátorok
-
pillerk
- Kiemelt tag
- Blogbejegyzések: 0
- Hozzászólások a témában: 3
- Hangszer: Korg, Roland, Ketron
- Adott köszönetek: : 62 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 131 alkalommal
Re: Sajat magunk altal eloadott zenek, CD-video felvetel
- tacso
- VIP
- Hozzászólások a témában: 164
- Hangszer: Korg Pa3x 61 Muzikant, Ibanez Rg, Hk Ludas Impact,
- Adott köszönetek: : 2142 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1899 alkalommal
- Kapcsolat:
Hogy én mennyire imádom ezt a nótát! 2009 ben anno műsorunkon volt, de nem szerették annyira! Lehet hogy újra meg kellene próbálni... Szerintem a gitárok nagyon jól szólnak Zoli! A dobbal meg az van, hogy ezt a Ruzsa Magdinál ugye Hoffer Péter barátom dobolta fel, és hát az ő metálos pergősujtása legendás dinamikát hordoz!
Ha egy jó reverbes rock ballada pergőre kicserelled a jelenlegit, szerintem meg lesz a kívánt hatás! Amúgy nekem nagyon bejön és tuti jól fog állni a műsorotokba!
Grat!
Grat!
Egy dologban biztos vagyok! Nem vagyok tévedhetetlen!
- tacso
- VIP
- Kapcsolat:
Na! Most még egyszer meghallgattam, a reverbet visszavonom és csak egy kicsit jobban arcba tenném a pergőt picit hangerő, picit középmagas eq segítségével! Meg ezt a fránya pergőt hátra-hátra még hátrább egy 20 ms értékkel hogy húzása legyen a groove nak!! A gitárszóló végén a fokozás idejére pedig vissza venném a tempót néhány BPM erejéig az élő hatás kedvéért! 
- Rolandbk5
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 39
- Hangszer: Yamaha Genos
- Adott köszönetek: : 1063 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1090 alkalommal
- Kapcsolat:
Köszönöm a hozzászólásokat, igazatok van.
A dobot elcsesztem, mert sok lehetőség van, és elszálltam.
A baj az volt, hogy mindenek elött - én is most tudtam meg - hogy a Logic által ajánlott kész dobok azok úgy jók ahogy vannak.
Én azt gondoltam, hogy használom a kompresszort és megkompresszoroztam a dob részeket, majd ezáltal túlvezéreltem.
Újra keverem, majd azt is mutatom.
Mégegyszer köszönöm.
Zotti
A dobot elcsesztem, mert sok lehetőség van, és elszálltam.
A baj az volt, hogy mindenek elött - én is most tudtam meg - hogy a Logic által ajánlott kész dobok azok úgy jók ahogy vannak.
Én azt gondoltam, hogy használom a kompresszort és megkompresszoroztam a dob részeket, majd ezáltal túlvezéreltem.
Újra keverem, majd azt is mutatom.
Mégegyszer köszönöm.
Zotti
- viskib
- VIP
- Hozzászólások a témában: 245
- Hangszer: YAMAHA
- Adott köszönetek: : 855 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1298 alkalommal
Tyros2 LatinBossa audiostyle
a lényeg a dob a pötyögésem ne is figyeljétek mert ez csak egy gyors valami
https://soundcloud.com/ricardo910508/la ... audiostyle
https://soundcloud.com/ricardo910508/la ... audiostyle
Ricsike
- forissandor
- VIP
- Hozzászólások a témában: 20
- Hangszer: ?
- Adott köszönetek: : 268 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1581 alkalommal
Az szezon utolsó lagzija....
6 kéz és két láb munkája, egyszer sem próbálunk, csak jól érezzük magunkat. Én sosem tudtam zenélni, nem is állítottam magamról hogy tudok, ebben is kurva sok a hiba, a gitárosom messze volt a hangerő pedig nagy, azt sem tudjuk a másik milyen hangnemben van. Volt is a fejben jó pár pálinka, ismerősöknek játszottuk a bulit.... hát ilyen lett..
A dobosunk 63 éves, de ő a zenekar lelke!
De ami benne van: a kedvünk és a szívünk
6 kéz és két láb munkája, egyszer sem próbálunk, csak jól érezzük magunkat. Én sosem tudtam zenélni, nem is állítottam magamról hogy tudok, ebben is kurva sok a hiba, a gitárosom messze volt a hangerő pedig nagy, azt sem tudjuk a másik milyen hangnemben van. Volt is a fejben jó pár pálinka, ismerősöknek játszottuk a bulit.... hát ilyen lett..
A dobosunk 63 éves, de ő a zenekar lelke!
De ami benne van: a kedvünk és a szívünk
- vigo01
- VIP
- Hozzászólások a témában: 44
- Hangszer: Ketron Audya 5 - Korg Pa1000
- Adott köszönetek: : 243 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 418 alkalommal
Elképesztő, grat 
Ketron Audya 5 - KORG Pa1X - Hill-Audio Andante 1520 - Allen & Heath Zed-10 - Beta 58A
- Apelláta
- Adminisztrátor
- Hozzászólások a témában: 152
- Hangszer: Korg Pa3X
- Adott köszönetek: : 4583 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2496 alkalommal
Sanyi!
A Kicsi római lány kegyetlenül jó!
Baromi szimpatikus az a lazaság, ami rajtad és a dobosotokon látszik.
A manuál basszusod is irigylem. Ha állításod szerint Te nem tudsz zenélni, én még annyira sem.

A Kicsi római lány kegyetlenül jó!
Baromi szimpatikus az a lazaság, ami rajtad és a dobosotokon látszik.
A manuál basszusod is irigylem. Ha állításod szerint Te nem tudsz zenélni, én még annyira sem.
Üdv.: Apelláta
- forissandor
- VIP
- Hozzászólások a témában: 20
- Hangszer: ?
- Adott köszönetek: : 268 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1581 alkalommal
Háháháhá!
Lazaság az van, köszi srácok, de tényleg nem tudok zenélni
Viszont a dobosunk Sipi kegyetlen még így a nyugdíjkorhatáron is
Amúgy.... nálunk úgy megy a zenélés, hogy sosem próbálunk, de tényleg nem, mondjuk ez meg is látszik. Általában mondok egy dalt és mindenki játszik rá amit akar
Én a reszket a Holdat, a többieket nem tudom.
Ha van valami új dal, akkor meg stílust szoktam mondani az öregnek, pl " Pityuka, majd akkor lépj be ha mondom egy laza beattel, utána legyen diszkós a közepén meg csinálj ilyen pam-pam-pam, tudod amit szoktál..... ilyenkor aki kívülről lát minket dől a röhögéstől, mert nem hiszi el, hogy nincs megbeszélve, pedig nálunk semmi sincs megbeszélve, annyira, hogy előfordult a nyáron, hogy senki sem hozott mélyládát meg fényt a buliba.... ja, meg új dal..... ha van kedvem mondok egy hangnemet a gitárosnak, de őt általában kihagyom a párbeszédből, na nem azért, mert haragszok rá, hanem mert szívatom és hagy gondolkozzon. Szóval nálunk ez a zenekar
És inkább barátok vagyunk, mint zenészek, bár idén is sikerült 12 lagziban megkeseríteni egymás és az ifjú pár életét.....
Lazaság az van, köszi srácok, de tényleg nem tudok zenélni
Amúgy.... nálunk úgy megy a zenélés, hogy sosem próbálunk, de tényleg nem, mondjuk ez meg is látszik. Általában mondok egy dalt és mindenki játszik rá amit akar
Én a reszket a Holdat, a többieket nem tudom.
Ha van valami új dal, akkor meg stílust szoktam mondani az öregnek, pl " Pityuka, majd akkor lépj be ha mondom egy laza beattel, utána legyen diszkós a közepén meg csinálj ilyen pam-pam-pam, tudod amit szoktál..... ilyenkor aki kívülről lát minket dől a röhögéstől, mert nem hiszi el, hogy nincs megbeszélve, pedig nálunk semmi sincs megbeszélve, annyira, hogy előfordult a nyáron, hogy senki sem hozott mélyládát meg fényt a buliba.... ja, meg új dal..... ha van kedvem mondok egy hangnemet a gitárosnak, de őt általában kihagyom a párbeszédből, na nem azért, mert haragszok rá, hanem mert szívatom és hagy gondolkozzon. Szóval nálunk ez a zenekar
És inkább barátok vagyunk, mint zenészek, bár idén is sikerült 12 lagziban megkeseríteni egymás és az ifjú pár életét.....
- tacso
- VIP
- Kapcsolat:
Igen! Éljen az IQ ból zenélés!!