almatom írta:
Ha Te így blattolsz kottáról, akkor Te a világ legjobb blattistája vagy!!!!!!!!!!!!!!!!!
A
blattista egyből,
rögtön, előkészülés nélkül...lejátsza a kottaszöveget, ami sok gyakorolás eredménye.
Hol írtam azt, hogy egyből lejátszottam a partitúrát
Néha elég néhány óra, de sokszor néhány hét is, mert nem elég csak lejátszani a kottákat, hanem zenét csinálni belőle.
A végén már fejből tudni az improvizációt, de őszintén
a felvételezés frázisokba van elosztva és azután lesz összeragasztva a software-ban.
Pontos és precíz software (notation) nincs a Net-en Free version-ban és vele (Free v.) dolgoznak az amatörök...
------------------------------------------------------------------
De...kezdjük még egyszer elejéről: a Misty-töl.
Nem találom a két MIDI felvételt.
Felhívtam a Belgrádi kollégát, aki nekem ezt felvételezte (mert én a felvételezésekkel csak kezdő voltam).
Emlékszik arra, hogy nekem volt mindig két egyforma MIDI felvétel, de az originállal nem kellet semmit ragasztani és egyszerűbb volt beilleszteni az originált (in continuo). Sokszor a BPM se felel meg és csinál problémát a 20-30. ütemben...Végig halgattam a Misty-t, úgylátszik hogy az originál piano szóló van benne.
Nekem az olyan mindegy, mert nem várok semilyen afirmációt, sem díjat...
A legnagyobb érték és a legjobb érzés abban volt, hogy le TUDTAM játszani azt ami megtetszett a zenéből...előbb - vagy később!
Ha most azt kérném tôled, hogy a telefonoddal vegyél fel egy 20 másodperces videót és küld el nekem -ahol blattolod ezt az imprót- akkor valszeg sosem küldenéd el ezt nekem.........
Ilyen helyeken nem írok a családi tragédiárol...de ezek a felvételek 2008.-ban voltak csinálva, amikor még aktivan zenéltem, de
'08.december 21.-től nem zenélek, sajnos nincs is már hol, sem kinek, de nincs meg a motiváció sem.
--------------------------------------------------------------------
Offtopic
Hozzám érkezet Belgrádrol az Administrator egy nagy Fórumrol 2007.-be. Kerestek Moderátorokat. Megvártam a Korg arranger mellet és lejátszottam pár rövid jazz standardot, Bossa Nova-t....(improvizació részekkel is).
Ott még mindig Mod. vagyok és a tagokkal (gitaristákkal) csináltunk Online zenélést is...jól szórakoztunk a zenélésben...szöveg nélkül.
Ontopic
Még egy privát kérdés:
mit gondolsz, hogy a zenekar szólisták (zongoristák, fuvósok, gitározók...) minden improvizációt saját maguk szerkesztik és előadják, vagy azt nekik valaki más (jazz mester) leírja.
Előre válaszolok: 80% lejátszott szóló improvizació le van írva és a partitútában van. Csak lekell olvasni, de szépen és stílussal.
De, nekem úgy tűnik, hogy ezt se fogod nekem elhinni, de maradjon csak azon, hogy " ki keveredet egy jó kis beszélgetés"
Üdv.