Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat :)

Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt

Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról ;)

Yamaha - Technikai kérdések/válaszok

Yamaha szintisek fóruma

Moderátor: Moderátorok

tibi78
Kiemelt tag
Blogbejegyzések: 0
Hozzászólások a témában: 10
Hangszer: tyros2
Adott köszönetek: : 333 alkalommal
Kapott köszönetek: : 44 alkalommal

Re: Yamaha - Technikai kérdések/válaszok

Hozzászólás: # 3460Hozzászólás tibi78
2012.03.10. 16:44

sziasztok kérdezném tőletek,mivel ebben a témában kezdő vagyok, hogy vokálharmóniákat lehet-e yamahára letölteni,vagy sem, mert én még nem nagyon láttam,hallottam ilyeneket.ha valaki tud kérem jelezze

tibi78
Kiemelt tag

Hozzászólás: # 3469Hozzászólás tibi78
2012.03.11. 11:59

köszönöm szépen a segítséget,egyébként psr2000-esem van,nagyon meg vagyok vele elégedve csak érdekelt volna ez a dolog,pl hogy jellegzetes énekesek hangjaival lehet-e variálni. ezek szerint bele kell mélyednem a kézikönyvbe és a beállításokat kipróbálni

Asterix
Globális Moderátor
Hozzászólások a témában: 171
Hangszer: Korg Pa5x-76 Musikant, Ketron EVM
Adott köszönetek: : 1920 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2916 alkalommal

Hozzászólás: # 3473Hozzászólás Asterix
2012.03.11. 14:38

Gohstrider írta:A következő Yamaha billek vannak MIC+Vocal al ellátva: PSR-2000, PSR-2100, PSR-3000, PSR-S900, PSR-S910, Tyros 1-4 ig.
PSR9000 és PSR 9000pro kimaradt. :oops:

viskib
VIP
Hozzászólások a témában: 143
Hangszer: YAMAHA
Adott köszönetek: : 855 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1298 alkalommal

Hozzászólás: # 3475Hozzászólás viskib
2012.03.11. 16:09

Üdv. mindenkinek!

Én most vettem Tyros 1-et de nem tudom megnézni menyi ram van vagyis memória a hanszerben az alján található 2 lemezt le csavaroztam az egyik alatt meg találtam a hdd.-t a másik kis kocka lemez alatt nem volt semmi csak kábelok nem volt memória foglalat sem nem tudja valaki hogy hol van a hangszerben és milyen memória való bele? . meg custom hangszinekre lenne szükségem nem tudom ki tudna segíteni ilyesmiben nem sok ismerősömnek van hasonló hangszerje. T2E és CVN fájlokat kezel. Segítséget előre is köszönöm . BÁLINT
:roll:

Ricsike

viskib
VIP

Hozzászólás: # 3479Hozzászólás viskib
2012.03.11. 17:42

Gohstrider írta:
Üdv Bálint!

A T1-ben nincs RAM bővítési lehetőség!
Csak T2-től felfelé.
Így tehát kihagyták belőle a sampler funkciót.
Köszönöm az info-t és custom hangszinek-hez hol juthatnék hozzá mert netről nehezen találtam egy pakot- de ilyen arabos hangszinek sok CVN fájból áll amik a hangszinek és egy T2E-fájl van benne amivel meg tudom nyitni a FILE UTILITY-val amivel aztán betöltöm a hangszerbe.

Ricsike

tibi78
Kiemelt tag

Hozzászólás: # 3499Hozzászólás tibi78
2012.03.12. 19:09

sziasztok most jöttem rá hogy a szintimen minden tökéletes,(legalábbis amire nekem szükségem van) kivéve a memóriát . töltöm rá a stilusokat songokat , beállításokat és egyszer csak memori full. ez gáz :o vajon mit tehetnék ,egyébként psr 2000 ről van szó, lehet ennek a memóriáját bővíteni, vagy próbáljak egy emulátort beszereltetni és pendrive-ról töltsem a dolgokat,illetve tároljam rajtuk,? ha tud valaki segíteni előre is nagyon szépen köszönöm

viskib
VIP

Hozzászólás: # 3515Hozzászólás viskib
2012.03.13. 09:38

Gohstrider írta: Szia Tibi!

Sajnos nem bővíthető a belső memóriája a hangszerednek.
Hát az emulátor még megoldás lehet, de kérdés meg e ér neked annyit. Én olyan 20-25 közt láttam ezt a technikát, de azzal meg az a baj, hogy a pendrive-ot 1,44Mb-os részekre kell felosztani, mert csak így képes kezelni a hangszer.

Üdv:Gohstrider
Ez így igaz anno nekem is volt ilyen gondom a psr-2000 nél én meg is vettem az emulátor-t működött is csak hát még sem úgy ahogy én képzeltem, részletekbe tudsz betölteni nem úgy mint egy átlagos pendrive-n és még lassú is. Én azt javaslom ha meg telt a memóriád floppy-ra irkáld rá a dolgaid és arról tölcs emulátorral nem fogsz előrébb jutni. üdv. bálint

Ricsike

tibi78
Kiemelt tag

Hozzászólás: # 3524Hozzászólás tibi78
2012.03.13. 12:09

köszönöm szépen a tanácsokat sokat segített , még annyi lenne a kérdésem hogy nagyobb kapacitású floppylemezek vannak-e forgalomban, vagy hallottam a zip lemmezekről is ezeket elfogadná a gép?

maxpaine
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 25
Hangszer: Korg Pa 300
Adott köszönetek: : 96 alkalommal
Kapott köszönetek: : 41 alkalommal

Hozzászólás: # 3526Hozzászólás maxpaine
2012.03.13. 16:56

Sziasztok , a Floppy Emulátor az egy nagyon jó dolog , még akkor is ha a hangszer ugyanolyan lassan tölti be róla a stilusokat és midiket. Az a lényeg hogy a floppy disc-ről mechanikusan tud betölteni az emulátorról pedig elektronikusan. A floppy olvasó is tönkre megy egy idő után és a disc is .De egy buliba is rossz fényt vet egy zenészre ha a lássák hogy cserélgeti a lemezeket, ezért is jó az emulátor , .

Apelláta
Adminisztrátor
Hozzászólások a témában: 56
Hangszer: Korg Pa3X
Adott köszönetek: : 4583 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2496 alkalommal

Hozzászólás: # 3543Hozzászólás Apelláta
2012.03.13. 23:07

Gohstrider írta:
Tiszteletem Robertzenész!

Nos , az az igazság, hogy tényleg csak a saját fülre lehet hagyatkozni. Márpedig azért is, mert mindenkinek más a zenei felszerelése, itt gondolok az erősítőre-hangfalra-keverőbeállításokra stb. A hangszer másképp szól egy JBL, Yamaha, Reflex,tip.hangfallal vagy még sorolhatnánk a gyártókat. Tehát ugyan azokkal a beállításokkal eltérő eredményt kapunk.
Ezért is mondják sokan, hogy csak a saját fül! Eleve más beállítások kellenek a nagyobb hangosításra, mint ha csak a saját hangszóróján szól a hangszer.

Üdv: Gohstrider
Sziasztok!

Maximálisan egyet értek Gohstrider-rel.
Nekem a Korg Pa3X-ben nagyon komoly állítási lehetőségek vannak. De külön elmentett beállításom van az audio kimenethez (nagy cucchoz), a fülhallgató kimenethez, illetve a felvételhez.
Sőt, nem rég váltottam analóg végfokról digitálisra, és teljesen más master beállítást igényel a hangszer. Sőt a keverőmet is máshogy kellett belőnöm.

Sajnos ez ilyen. De, ha egyedül nem érzel rá, ha ismersz a közeledben egy rutinosabb zenészt (billentyűst), kérd meg, hogy az összeállított cuccodon próbáljon kikeverni egy általad is elfogadható hangzást.
Hidd el, segítenénk szívesen, de ez így egy nagyon tág kérdéskör. Konkrétumokra nagyobb eséllyel fogsz itt választ kapni a Yamisoktól. Nekem még sosem volt Yamim, de ez egy olyan téma, amiben én is alá tudom támasztani Gohstrider állítását.

Üdv.: Apelláta

Új hozzászólás