Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat :)

Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt

Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról ;)

Ketron - Technikai kérdések/válaszok

Ketron szintisek fóruma

Moderátor: Moderátorok

Matya89
Kiemelt tag
Blogbejegyzések: 0
Hozzászólások a témában: 22
Hangszer: Korg Pa3xLE, Yamaha S770
Adott köszönetek: : 69 alkalommal
Kapott köszönetek: : 92 alkalommal

Re: Ketron - Technikai kérdések/válaszok

Hozzászólás: # 34830Hozzászólás Matya89
2015.08.06. 20:56

Sziasztok!

Megint csak érdeklődni szeretnék. A tegnapi nap volt szerencsém meghalgatni, illetve kicsit próbálgatni egy Audya 5-t hála vigo01 hozzájárulásának, amit nagyon köszönök. :) így elsőre nagyon tetszik a hangszer. Én egy kicsit más vonalon mozgok, vendéglátós, multasós, lagzis zenéket játszok.

Esősorban a stílusok szerkeszthetősége érdekelne. A gyári stílusokat szét lehet szedni részekre? A különböző részekből egy új stílust összerakni, esetleg egy stílus audió dob szekcióját átcserélni egy másik stílus audió dobjára? Saját stílus szerkesztésnél az audió dobot hogy lehet hozzá szerkeszteni a stílushoz? Illetve milyen programmal lehet hozzá stílust szerkeszteni?

Másik ami érdekelne hogy samplereket lehet bele tölteni? Meglévő Wav file-ból hogy lehet bele hangszínt készíteni?

És még egy funkció érdekelne hogy elérhető-e benne, ez pedig a baszus fordítás, yamaha-ál a fingered on bass.

Asterix
Globális Moderátor
Hozzászólások a témában: 321
Hangszer: Korg Pa5x-76 Musikant, Ketron EVM
Adott köszönetek: : 1901 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2909 alkalommal

Hozzászólás: # 34831Hozzászólás Asterix
2015.08.06. 21:01

Hát, stílusok szerkeszthetőségében amit az Audya nem tud, az nem létezik. Úgy rakosgatod az audió sávokat, ahogy akarod. De azért érdemes az elkészült stílust nyomni egy darabig a színpad előtt, mert érdekes dolgokra is képes a cucc... :777

pillerk
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 66
Hangszer: Korg, Roland, Ketron
Adott köszönetek: : 62 alkalommal
Kapott köszönetek: : 131 alkalommal

Hozzászólás: # 35085Hozzászólás pillerk
2015.08.19. 18:40

Sziasztok szakik. Pár napja hozzájutottam egy Ketron SD1 hez, amiben ma frissítettem sikeresen az OP rendszert 4.0c plus ra. A kérdésem a következő lenne: miért fagy le abban a pillanatban, amint megpróbálok bármilyen samplet, stílust, vagy regisztrációt betölteni? Van hogy lefagy teljesen, van hogy pár gomb világít, de a gépet csak kikapcs bekapcs után tudom ujra használni. Ja és minden én úgy látom - gyári fájlnál kiírja hogy File corrupted. A HDD teszt lefutattása után is lefagyott természetesen :) De 100% ig végigment. Szerintem a HDD nem hibás. Szerintetek mi lehet az oka a jelenségnek? Próbálkoztam saját pattern szerkesztéssel, a végén elmentettem. Majd másnap be akartam tötleni, és szarrá fagyott megint. Ma kb 30szor kapcsoltam ki és be 5 perc alatt. Van esély ebből még hangszert varázsolni szerintetek, vagy vigyem ki az esőbe, és támasszam a kapu elé? Köszönöm! a segítséget :)

---Qgli---
VIP
Blogbejegyzések: 14
Hozzászólások a témában: 122
Hangszer: -
Adott köszönetek: : 969 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2453 alkalommal

Hozzászólás: # 35086Hozzászólás ---Qgli---
2015.08.19. 20:58

De egy tízezrest tegyél rá a tetejére, hátha úgy elviszik! :lol:

pillerk
Kiemelt tag

Hozzászólás: # 35088Hozzászólás pillerk
2015.08.19. 22:07

Az lesz pedig, mivel a frissítés végén kiírta: "FIRM0040.SND" re hogy "FILE CORUPTED" Ez az utolsó fájl lett volna amit be kellett volna hogy töltsön, ami a kiterjesztése alapján valami hangszínkészlet. Az ezen oldalon írtakat kovettem: http://www.ketron.it/index.php?option=c ... 3&lang=eng

Majd mikor a fentit kiírta, mi mást lehetett tenni - restart. A hangok 20% a használhatatlan, random sample- ok szólalnak meg ol a GOSPEL orgona helyén, de sok más hangszín helyén is. Ha ezek a stílusokban használva vannak, akkor azok a stílusok is használhatatlanok...Magyarán az egész hangszer. Tehát a fagyást valami rendszerhiba okozta, amiatt nem futhat le a frissítés sem? Bár a FILE CORUPTED nem erre utal. De másra nem tudok gondolni. Tényleg nincs ötlet? :cry2:

pillerk
Kiemelt tag

Hozzászólás: # 35089Hozzászólás pillerk
2015.08.19. 22:10

Esetleg még megnézné nekem valaki akinek van SD1 ese, hogy a HDD n van -e neki STANDARD mappa, és abban a FIRM0040.SND fájl mekkora méretű? Harmadszor sem fut le a frissítés :(

Bubamara
Adminisztrátor
Hozzászólások a témában: 296
Hangszer: PC3, VK7, TR Rack, SD9, SD40, SD1+, i30HD
Adott köszönetek: : 4461 alkalommal
Kapott köszönetek: : 3462 alkalommal

Hozzászólás: # 35093Hozzászólás Bubamara
2015.08.20. 06:29

- Szerezz be egy korábbi 3.0 verziót és próbáld meg rátenni azt, ahogy Tomi is javasolta.
Ha visszatetted írd meg, hogy sikerrel jártál e.
Ne használjatok plus softot az sd1-en. Más hangszer, más hangmintatár, más hangszínek, eltérő alaplap. Rá lehet erőltetni, csak nem arra készült.

Amikor megvetted, vagy "hozzájutottál" hibátlanul működött a vas?

Buba

Tamás01
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 44
Hangszer: varranger2 Ketron Audya76
Adott köszönetek: : 216 alkalommal
Kapott köszönetek: : 162 alkalommal

Hozzászólás: # 35094Hozzászólás Tamás01
2015.08.20. 08:04

Sziasztok! Lehet rossz helyre írok, ezért kérem a moderátor urakat ne haragudjanak..... Segítséget szeretnék kérni. Mivel ketront használok, úgy gondoltam kihasználnám a Live-dobokat is és megpróbálom belepakolni az általam használt midik-be. Következőképen kezdtem hozzá: Feltettem a Cakewalk pro audio 9-et, be építettem az sd2-hangjait stb. Behívtam a szerkeszteni kívánt dalt, azzal kezdtem hogy a 10-es csatornát(dobot) kopíroztam egy üres csatornára adott esetben a 14-es csatornára.Hozzárendeltem a Live dobot, kiválasztottam a pop-dobszettet, lábdobot pergőt cineket stb. a megfelelő helyre igazítottam, illetve ezeket az eredeti 10-es csatornáról töröltem. Nem jövök rá arra,hogyan lehet pl. a lábcin kitartását megnövelni, tehát ne úgy szóljon,hogy cin hanem ugy hogy cíííííííín :D (nem a hangerejét szeretném növelni) Azt tudom,hogy Piano Roll-ban, az adott cin hangra kattintva jobb egér gombbal, "duration" értéken változtatok akkor az adott hang hosszabban fog szólni (ez kéne nekem), de egyesével ezt nagyon sokáig tartana... Valahogy úgy szeretném, hogy kijelölöm az adott sávot, és úgy adnám meg az egész sávnak pl. százalékban, hogy hosszabban szólaljon meg az adott hang...

Tamás01
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 44
Hangszer: varranger2 Ketron Audya76
Adott köszönetek: : 216 alkalommal
Kapott köszönetek: : 162 alkalommal

Hozzászólás: # 35095Hozzászólás Tamás01
2015.08.20. 08:09

Csináltam egy videót is,hogy jobban értelmezhető legyen mit is akarok, a videón lehet látni,hogy egy beütés hosszát megtudom változtatni, de mint írtam egyszerre kéne az egész sávot http://www.4shared.com/video/V93xZuxp/cakewalk.html

pillerk
Kiemelt tag

Hozzászólás: # 35096Hozzászólás pillerk
2015.08.20. 08:18

Bubamara írta:- Szerezz be egy korábbi 3.0 verziót és próbáld meg rátenni azt, ahogy Tomi is javasolta.
Ha visszatetted írd meg, hogy sikerrel jártál e.
Ne használjatok plus softot az sd1-en. Más hangszer, más hangmintatár, más hangszínek, eltérő alaplap. Rá lehet erőltetni, csak nem arra készült.

Amikor megvetted, vagy "hozzájutottál" hibátlanul működött a vas?
Mikor megérkezett a hangszínei rendben voltak, de a 4.0b op rendszerrel kaptam. Viszont szinte semmit nem lehetett kezdeni a user stílusokkal, hangokkal, patternekkel mivel azonnal szarrá fagyott. Ezért probálkoztam az OP rendszer frissítésével. A gond az, hogy a ketron.it oldalon (http://www.ketron.it/index.php?option=c ... 3&lang=eng) leírtakat követtem, de nem kérdezett rá a flash memoria formázására sem, és ahogy írtam az utolsó fájl telepítésekor FILE CORRUPTED hibaüzenettel elszállt. Valoszinű, hogy megbolygatta a hanggenerátort is, de nem tudta telepíteni. Ahhoz képest hogy a Ketron milyen ütős dolgokat gyárt, a supportjuk és az oldaluk az egyenesen :xx:
A 3.0 soft (http://www.ketron.it/index.php?option=c ... 1&lang=eng) viszont nem tartlamaz hangszínkészletet, csak OP rendszert így ha ezt felrakom, a hangok megmaradnak hibásnak. Vagy létezik komplett OP rendszer is? Ebben kérnék segítséget tőletek. Nekem jó a 3.0 ás OP rendszer is, ha azt tervezték rá. És ahogy Almatom írta, az SD1 plus alaplapja más, igen ezt tudtam, nem is próbáltam plusos firwaret rárakni. Ezzel próbálkoztam tegnap: http://www.ketron.it/index.php?option=c ... 0&lang=fra amihez is letöltötem egy PDF et, amiben és ahogy a leírásban is végig SD1 et emlegetnek.
Esetleg rossz a HDD benne? Cseréltetek már HDD t SD1 ben ? Rakhatok bele mondjuk 80Gb osat, azzal hogy csak a saját kis 10 akárhány gigájára fogja megformázni? Bekavarhatnak a HDD n levő régebbi frissítéskor létrehozott mappák (NOSOUND, STANDARD) és gond lehet, hogy a SYSTEM mappa teljesen üres? Illetve kell figyelni a mappáknál a LOCKED/UNLOCKED státuszra? Köszönöm mindenkinek aki segíteni próbál :)

Új hozzászólás