Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat :)

Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt

Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról ;)

Sajat magunk altal eloadott zenek, CD-video felvetel

Tagok által előadott zenék

Moderátor: Moderátorok

tacso
VIP
Blogbejegyzések: 0
Hozzászólások a témában: 164
Hangszer: Korg Pa3x 61 Muzikant, Ibanez Rg, Hk Ludas Impact,
Adott köszönetek: : 2142 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1899 alkalommal
Kapcsolat:

Re: Sajat magunk altal eloadott zenek, CD-video felvetel

Hozzászólás: # 31483Hozzászólás tacso
2015.03.14. 11:27

Látom már lelki szemeim előtt, ahogy mi praktizáló muzsikusok kapunk egy telefont a környezetünk legjobb induló táncos helyéről: Tisztelt uram! Úgy döntöttünk, hogy (bárunk, éttermünk stb.) színvonalát élő zenével szeretnénk feldobni!
A számtalan produkció közül Önökre esett a választás mert ez tetszik a legjobban!
Mire a válasz: De hát Tisztelt Uram! Ön teljesen rossz helyen jár! Ha nem tudná, a mi produkciónk nem élő zenekar! Ön ki se írhatná a plakátra hogy élő zene ha mellettünk döntene!
Ha nem tudná, ez evidencia! Kérem ha tényleg élő zenét szeretne, előbb tájékozódjon a fogalom tényleges jelentéséről, majd ennek függvényében keressen a továbbiakban produkciót!
Majd letesszük a telefont azzal a jól eső érzéssel, hogy ugyan egy nagyon jó lehetőségtől elestünk, de az élő zene maghatározott definícióján csorba nem esett!
És csak várjuk a megkeresést ami így hangzik: Elnézést uram! Nem Ön véletlenül a több hangszeren játszó több évig tanult nem élő zenész? És mi megnyugodva suttogjuk a telefonba: De! :D

Egy dologban biztos vagyok! Nem vagyok tévedhetetlen!

bohocotto
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 40
Hangszer: ketron audya 5 volt.már sx 900
Adott köszönetek: : 81 alkalommal
Kapott köszönetek: : 111 alkalommal

Hozzászólás: # 31496Hozzászólás bohocotto
2015.03.14. 22:51

Akkor hadd kérdezzem már meg,hogy nem mindegy ,hogy midizel,vagy stylusról játszol???? mindkettő nem élő???!!!! :?
Akkor mért van az,hogy buliban odajönnek és kérdik(ja ez gép,nem te játszod??)
Akkor nem mindegy?????? Lényeg,hogy jól szóljon,és szórakoztass vele vkit.....

Asterix
Globális Moderátor
Hozzászólások a témában: 28
Hangszer: Korg Pa5x-76 Musikant, Ketron Event
Adott köszönetek: : 1926 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2919 alkalommal

Hozzászólás: # 31503Hozzászólás Asterix
2015.03.15. 09:06

almatom írta:Amikor mi lagzit játszunk, akkor a mulatós blokkban általában átavanzsálódunk egy teljesen full élő zenekarrá. Ezt pedig úgy tesszük, hogy elhagyok minden automatikát és midisávot és még a dobgépet sem indítom be.
Balkézben egy basszer, jobban hegedû, klarinét, harmonika, faternál az akusztikus gitár, bratyónál meg a szaxi és itt ebben a részben teljesen élőben játszunk, mindenféle gépek segítsége nélkül. Na itt már valós az élőzene fogalma. Ha már ehhez a megszólaláshoz csak annyit teszek, hogy ráindítok egy dobritmust, azon a ponton elveszti az élőzene fogalmát a zenekar, hiszen a hallott dobsávot az adott pillanatban nem ember kelti életre.
Nem kötözködésképen írom, de ezzel az erővel, ha valaki odaáll egy szintetizátorral és azon pötyögi a dob helyett a ritmust, akkor az dob nélkül is élő zene? Ha a hegedűs és a klarinétos nem áll a színpadon, attól az még élő zene? Mert akkor ezzel az erővel nem kell a zenekarba sem fúvós szekció, sem gitáros, semmi, csak egy csomó billentyűs, aki leutánozza az összes hangszert... :777

tacso
VIP
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 31504Hozzászólás tacso
2015.03.15. 10:12

Tényekkel én sem kívánok vitatkozni, de néhány halk és óvatos kérdés felmerül bennem:

1., Ha az, amit mi csinálunk nem sorolható az élő zene kategóriájába, akkor mégis hova sorolható? Ha a miénk a gépzene, akkor a Dj. az mi?
2., Ha már mi magunk megkérdőjelezzük tevékenységünk élő mivoltját, akkor mit várhatunk a hozzá nem értőktől?
3., Ha betéved ide a fórumra egy fiatal pályakezdő egyedül zenélő muzsikus és elolvassa a sorokat, nem okoz-e ez a dilemma esetleg zavart bimbózó zenei identitásában?
4., Ti hogy néztek bele annak az embernek a szemébe, aki élő zene címszó alatt szerződtet és hirdeti meg az általatok képviselt produkciót?
5., Hogy néztek annak a vendégnek a szemébe, aki oda jön, és biztosít róla hogy ő ezért az élő zenéért jött ide, amit szolgáltattál és megköszöni (esetleg honorálja)hogy ezt tetted?

Tudván hogy minden kérdésem költői, előre tudom a válaszokat is!
Holnaptól a honlapjainkon nem lesz kiírva messziről is jól látható 160 as betűmérettel a "Vigyázz nem élőzene!" felirat, az élőzenélésért járó gázsit ugyanúgy eltesszük, a megrendelőt biztosítjuk hogy nem kell dj-t hívni mert lesz élőzene a jövő héten is, az elismeréseket pedig elégedetten bezsebeljük!

Ne legyen harag, de én ezt akkor sem tudom így gondolni, ha egyedül maradok a véleményemmel az univerzumban... :(

tacso
VIP
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 31505Hozzászólás tacso
2015.03.15. 10:15

Elnézést kérek az oldal üzemeltetőitől, hogy már megint nem a topik címsorával megegyező tartalmakkal fertőztük ezen fórumrészt és ennek tevékeny részese voltam!
tacso

Rolandbk5
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 39
Hangszer: Yamaha Genos
Adott köszönetek: : 1063 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1090 alkalommal
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 31507Hozzászólás Rolandbk5
2015.03.15. 10:37

Sziasztok,

Nem az itt a kérdés, hogy mi élő és mi gép, nem igazán ebből indult ki a vita, sőt nem is ez volt a lényeg.
Hanem már sokadszorra a fórumhoz csatlakozik valaki, és nem igazán ismer itt senkit, csak látja, hogy itt folynak a dolgok. Azt hiszi, hogy jó pontokat tud azzal gyűjteni, hogy az mondja" amidizés szar, és a stilusozás az a király.." megy " midihuszárok" na ezekre rágok be. Mit gondolnak magunkról? Én azt gondolom róluk, hogy rendelkeznek egy valamilyen akármilyen hangszerrel, és kaptak az ángyomtól egy csomó mulatós stílust, és Jolly már nagyon megy, mást egyébként nem is ismernek. Majd fogalmuk sincs a midi szerkesztésről, pedig bárki bármit is gondol a midi használatáról, annyit elárulok, hogy a hatalmas stúdiókban is a zenék egy része midiből születik, ill. midire írják meg. Szóval komoly szoftvereket készítettek a midi szerkesztésére, és én elhiszem, hogy sokaknak fogalmuk sincs mi fán terem egy ilyen program. Igen jó Magyar mentalitáshoz hűen, ha nem értünk valamihez, akkor aki ért hozzá, és tudja alkalmaz, az szar. De ez így jó, mer nem vagyunk egyformák még Magyarok között sem.

Szerintem midi vagy stílusozás között nincs különbség akkor, mert ha saját stílusokat szerkesztesz magadnak, és az olyan amilyet te magadnak szerettél volna, és EGYEDI, akkor az rendben van. Ez vonatkozik a midikre is. Ezen a fórumon hála istennek vannak olyan zenészek akiket személyese is sikerült megismernek, és olyan munkásság van mögöttük akár midi akár stílus terén, hogy le a kalappal, és minden egyes dal amit maguknak szerkesztenek egytől-egyig EGYEDI.

Sajnálom a kirohanásomat, de a h...éket nem tudom tolerálni, és nem is akarom!!!

Zoli

vigo01
VIP
Hozzászólások a témában: 44
Hangszer: Ketron Audya 5 - Korg Pa1000
Adott köszönetek: : 243 alkalommal
Kapott köszönetek: : 418 alkalommal

Hozzászólás: # 31509Hozzászólás vigo01
2015.03.15. 12:33

Átalakulóban van ez az egész vendéglátós zenészesdi. Nem elég megvenni egy hangszert 1M-ért mint régen, sztem az az igazi amikor midiben meg tudja írni vki a műsorát, elkészíti mondjuk logicban és a színpadon rájátszik. Ez az amitől sajnos én pl még elég messze járok. :dash2:

Ketron Audya 5 - KORG Pa1X - Hill-Audio Andante 1520 - Allen & Heath Zed-10 - Beta 58A

Rolandbk5
Kiemelt tag
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 31510Hozzászólás Rolandbk5
2015.03.15. 12:55

Erről van szó vido01. :777
Hidd el nem olyan nehéz dolgozni a szoftverekkel, mint az mondjuk látszik.
Én is megvoltam tőle ijedve, de nem kell hidd el.

Asterix
Globális Moderátor
Hozzászólások a témában: 28
Hangszer: Korg Pa5x-76 Musikant, Ketron Event
Adott köszönetek: : 1926 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2919 alkalommal

Hozzászólás: # 31511Hozzászólás Asterix
2015.03.15. 13:10

Rolandbk5 írta:ha saját stílusokat szerkesztesz magadnak, és az olyan amilyet te magadnak szerettél volna, és EGYEDI, akkor az rendben van.
Ezek szerint akkor csak olyan stílusokat szabad használni, amiket én írtam, mert egyébként az nincs rendben???
Én direkt azért vettem a Musikant hangszert, hogy ha már sok pénzt fektetek be egy hangszerbe abba ne kelljen már csakis külső stílusokat használni, külső hangszíneket, mert csak azok a jók, amik rendben vannak.

Szerintem ez egy parttalan, értelmetlen vita. EGY A LÉNYEG: akik kiállunk a színpadra, rendelkezünk 2 kézzel (esetenként egyes hangszerekhez 2 lábbal, de a szintihez is 1 láb illik), rendelkezünk egy szájjal és torokkal. Ezzel e kézzel, torokkal dolgozzunk a tőlünk elvárható legjobb színvonalon. Amennyit tudok, azt tegyem oda és érjem el azt, hogy a vendég jól szórakozzon.
Nem hülyék az emberek, ha látják, hogy egyedül vagy, nem fogják elvárni, hogy a dobot és mellzongorát is te nyúzd...
Aki akar úgyis beléd köt, aki pedig nem, az megpróbálja élvezni és értékelni a produkciódat...
És szerintem még a veszekedés előtt zárjuk rövidre ezt a témát, mert a Ketron hangszereken kívül ez a téma a legveszélyesebb itt a fórumon....
Szép vasárnapot mindenkinek!!! :777 :777

Rolandbk5
Kiemelt tag
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 31513Hozzászólás Rolandbk5
2015.03.15. 13:41

Asterix pont nem erre gondoltam.
Arra gondoltam, és úgy értettem a saját stílust, hogy például a dob szettetl kicseréled, vagy a basszus gitárt, vagy csak egy hangszert kiveszel belőlle, akkor az már - az én értelmezésemben - saját stílus. Nem stílus írásról beszélek, bár az sem rossz, hanem a meglévőket picikét sajátra átgyúrni. Ennyi.
annyit hozzá tennék, a drága hangszerek stílusaihoz, hogy bármennyire is azt gondoljuk, hogy nem jó a Roland bk5, én eddig abban találtam a mostani leghasználhatóbb stílusokat. És iss kérném a kommentelőket, hogy ne jöjjenek a Ketronnal, vagy a samplerrel. Alap stílusokról beszélek. Példáúl, mint Tacsó is említette, hogy a Korg stílusoknál nincs bető cin a pörgetések végén. Addig észre sem vetten. És tényleg nincs, még a millás musikant-ban sem. Például ha csak oda beütöd a cineket, már saját stílusod van.

Zoli

Új hozzászólás