Mentős létedre???Attila írta:...Viszont nem tudom, mi az a mankó
|
Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról |
MIDI - Technikai kérdés/válaszok
Moderátor: Moderátorok
- Apelláta
- Adminisztrátor
- Blogbejegyzések: 0
- Hozzászólások a témában: 35
- Hangszer: Korg Pa3X
- Adott köszönetek: : 4584 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2496 alkalommal
Re: MIDI - Technikai kérdés/válaszok
Üdv.: Apelláta
- Attila
- VIP
- Hozzászólások a témában: 9
- Hangszer: Korg + Yamaha
- Adott köszönetek: : 449 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1053 alkalommal
- Kapcsolat:
- ---Qgli---
- VIP
- Blogbejegyzések: 14
- Hozzászólások a témában: 149
- Hangszer: -
- Adott köszönetek: : 974 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2461 alkalommal
De minek kép a szöveg mögé...?powersparc írta:Psr950-e van és ott lehet a szöveg mögé bmp formátumban képet illeszteni. Erre ki milyen praktikusságot tudna elképzelni felhasználásilag? Van ötletetek?
- Asterix
- Globális Moderátor
- Hozzászólások a témában: 53
- Hangszer: Korg Pa5x-76 Musikant, Ketron EVM
- Adott köszönetek: : 1920 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2918 alkalommal
Nagyon egyszerű a megoldás. Egy letöltött, vagy beszkennelt kotta, szöveg, stb és nem kell txt-ben bepöntyögni, és ráadásul a kotta is ott van rögtön....---Qgli--- írta:De minek kép a szöveg mögé...?
Meztelen csajokat akarsz közben nézegetni?
-
tuskaati
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 11
- Hangszer: Tyros 5
- Adott köszönetek: : 63 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 48 alkalommal
Üdv. Egy kis segítséget szeretnék kérni! Midi file-t akarok áthangszerelni yamahán de valahogy nem akar össze jönni. Song creatorban nem találok ilyen lehetőséget!
- marton1974
- VIP
- Hozzászólások a témában: 3
- Hangszer: -
- Adott köszönetek: : 380 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 870 alkalommal
Az áthangszerelést a 'mixing consol'-ban csinálod majd a 'song creator'-ban mented...
-
tuskaati
- Kiemelt tag
Kipróbáltam. Kapok egy hibaüzenetet.marton1974 írta:Az áthangszerelést a 'mixing consol'-ban csinálod majd a 'song creator'-ban mented...
"This data contains copyright imformation and may only be used for your own personal use."
Valami szerzői jog vagy információról van benne szó. Tudok ezzel valamit kezdeni?
-
tuskaati
- Kiemelt tag
Nem nagyon foglalkoztam eddig ezzel témával ezért nincs ilyen jellegű progim sem. Megpróbálok keresni valami free verziót. Mit lenne érdemes letölteni? Egyébként elmenti a gép de nem változtat rajta semmit. Próbáltam mindenhová menteni, userbe is de továbbra is az eredeti hangszerelés szólal meg!
- Apelláta
- Adminisztrátor
- Hozzászólások a témában: 35
- Hangszer: Korg Pa3X
- Adott köszönetek: : 4584 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2496 alkalommal
Halihó!
Lenne egy kérdésem, mivel én a midiket eddig a hangszeren belül szerkesztettem - csak vagy 10-15 éve próbálkoztam DAW-on belüli szerkesztéssel - ezért analfabéta vagyok e téren. Csak audió felvételhez használom a Sonart.
Múltkor beszéltünk a Sonaron belüli midi szövegezésről. Nos, tegnap kipróbáltam, azzal nincs is gondom. Viszont az ének nélküli midibe az éneksávot, hogy a pilulába ütöm fel hangszer nélkül, akár csak morzézva is?
Mert Piano Roll módban tudok az egérrel az idősávba hangokat tenni, vagy kotta módban hangjegyeket, de lejátszás alatti valós időben hogyan? Próbáltam az adott sávot felvételre állítani, majd elindítva a számot Piano Roll módban egérrel a sáv előtti klaviatúra soron egy billentyűre valós időben rányomogatni, ami meg is szólalt, csak nem tevődik be a sávba. Biztos bugyuta kérdés, de nem tudom a megoldást.
Mert ha hangszert kell ehhez a programhoz dugni, akkor már inkább felütöm azon belül, mint eddig is.
Előre is köszi!
Lenne egy kérdésem, mivel én a midiket eddig a hangszeren belül szerkesztettem - csak vagy 10-15 éve próbálkoztam DAW-on belüli szerkesztéssel - ezért analfabéta vagyok e téren. Csak audió felvételhez használom a Sonart.
Múltkor beszéltünk a Sonaron belüli midi szövegezésről. Nos, tegnap kipróbáltam, azzal nincs is gondom. Viszont az ének nélküli midibe az éneksávot, hogy a pilulába ütöm fel hangszer nélkül, akár csak morzézva is?
Mert Piano Roll módban tudok az egérrel az idősávba hangokat tenni, vagy kotta módban hangjegyeket, de lejátszás alatti valós időben hogyan? Próbáltam az adott sávot felvételre állítani, majd elindítva a számot Piano Roll módban egérrel a sáv előtti klaviatúra soron egy billentyűre valós időben rányomogatni, ami meg is szólalt, csak nem tevődik be a sávba. Biztos bugyuta kérdés, de nem tudom a megoldást.
Mert ha hangszert kell ehhez a programhoz dugni, akkor már inkább felütöm azon belül, mint eddig is.
Előre is köszi!
Üdv.: Apelláta
- Attila
- VIP
- Hozzászólások a témában: 9
- Hangszer: Korg + Yamaha
- Adott köszönetek: : 449 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1053 alkalommal
- Kapcsolat:
"az ének nélküli midibe az éneksávot, hogy a pilulába ütöm fel" - ez volt az én bajom is Atti.
Atti