U.i.:Ha vissza olvas az illető én nem azt mondtam hogy az LE verzió jobb a Pro-nál.Csak hogy ez most tényleg jóra sikerült nem úgy mint a 300 600 900-as széria.Nyugodjon meg minden 3X tulaj...
|
Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról |
Korg - Technikai kérdések/válaszok
Moderátor: Moderátorok
- marton1974
- VIP
- Blogbejegyzések: 0
- Hozzászólások a témában: 150
- Hangszer: -
- Adott köszönetek: : 380 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 870 alkalommal
Re: Korg - Technikai kérdések/válaszok
Hagyjuk is...nem vitatkozok olyan emberekkel akik minden hangszert úgy ismernek mint a tenyerüket,de úgy mondanak véleményt róluk hogy egy percet nem játszottak rajta...Akinek nem inge ne vegye magára.Sajnos a KETRON topikban ezt már lezongoráztuk... 
U.i.:Ha vissza olvas az illető én nem azt mondtam hogy az LE verzió jobb a Pro-nál.Csak hogy ez most tényleg jóra sikerült nem úgy mint a 300 600 900-as széria.Nyugodjon meg minden 3X tulaj...
- Rolandbk5
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 42
- Hangszer: Yamaha Genos
- Adott köszönetek: : 1063 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1090 alkalommal
- Kapcsolat:
Korgosok olyanok kezdtek lenni mint a Ketrosok.
Bárki ír egy véleményt a Korg-ról, és nem tetszik, akkor fel vagytok háborodva. Én is írok egyet.
Szerintem sem Pa900, se Pa3 nem kellene semmi pénzért, ill. helyesbítek, annyi pénzért. A Pa800 a Pa3x ig opcióban jobb. Itt arra gondolok, hogy a videó kimenet, meg az Mp3 annyira nem fontos, mint az output-tok száma. Az egyébként is rossz hangot összekeverve egy zenével, amit még rosszabban egy elavult analog keverővel, hozzáértés nélkül beállítva, nem lesz jó a vokál. Hogyan is lenne? Azt is kimerem jelenteni, hogy ezekben a hangszerekben messze nincs olyan alapos eq a mikrofon résznél, mint egy mostani akár analog keverőnél. Ez csak abban a formában használható, ha külön sávra tudom kivinni a hangszerből az ének hangot vokállal. De ha a vokált külön szeretném vezérelni az énekhangtól, arra is írtam már ötletet.
A válaszokból ezekre a felvetésekre, simán jön a megállapítás, hogy ki mennyit ért a beállításhoz, vagy kit mennyire érdekel.

Bárki ír egy véleményt a Korg-ról, és nem tetszik, akkor fel vagytok háborodva. Én is írok egyet.
Szerintem sem Pa900, se Pa3 nem kellene semmi pénzért, ill. helyesbítek, annyi pénzért. A Pa800 a Pa3x ig opcióban jobb. Itt arra gondolok, hogy a videó kimenet, meg az Mp3 annyira nem fontos, mint az output-tok száma. Az egyébként is rossz hangot összekeverve egy zenével, amit még rosszabban egy elavult analog keverővel, hozzáértés nélkül beállítva, nem lesz jó a vokál. Hogyan is lenne? Azt is kimerem jelenteni, hogy ezekben a hangszerekben messze nincs olyan alapos eq a mikrofon résznél, mint egy mostani akár analog keverőnél. Ez csak abban a formában használható, ha külön sávra tudom kivinni a hangszerből az ének hangot vokállal. De ha a vokált külön szeretném vezérelni az énekhangtól, arra is írtam már ötletet.
A válaszokból ezekre a felvetésekre, simán jön a megállapítás, hogy ki mennyit ért a beállításhoz, vagy kit mennyire érdekel.
- Zeneboy
- Moderátor
- Hozzászólások a témában: 194
- Hangszer: Korg Pa3 x
- Adott köszönetek: : 1067 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 882 alkalommal
Nem kezdődik semmi! Csak jó lenne ha olyanról beszélgetnénk amik a tények!
Ne soroljuk már a vif4- et egy hiper szuper csodának, ami szolgáltatásban okés, hogy benne van de nekem az "A"master 3 insert es a "B" master 2 insert is kevés, pedig a hangzást jelentősen befolyasoló eszközről beszélünk! A Max audio parametrikus beállítása +általános magas mély és sztereo érték állítása a kimeneti hangzast egy egyszerűbb analóg keverőnél is szebben beállíthatóvá teszí! Ezek olyan extrák amik valóban befolyásolják a hangzást! Ne menjünk abba bele, hogy valaki nem ért hozzá mert akkor semmit sem ért el vele!
Marton azért mert nem cserélem a hangszert úgy minta az alsógatyámat, attól még képben vagyok a tudásával! Ami hiányzik belőle azt elég nehéz pótolni, a vif erre nem képes...
Ne soroljuk már a vif4- et egy hiper szuper csodának, ami szolgáltatásban okés, hogy benne van de nekem az "A"master 3 insert es a "B" master 2 insert is kevés, pedig a hangzást jelentősen befolyasoló eszközről beszélünk! A Max audio parametrikus beállítása +általános magas mély és sztereo érték állítása a kimeneti hangzast egy egyszerűbb analóg keverőnél is szebben beállíthatóvá teszí! Ezek olyan extrák amik valóban befolyásolják a hangzást! Ne menjünk abba bele, hogy valaki nem ért hozzá mert akkor semmit sem ért el vele!
Marton azért mert nem cserélem a hangszert úgy minta az alsógatyámat, attól még képben vagyok a tudásával! Ami hiányzik belőle azt elég nehéz pótolni, a vif erre nem képes...
Korg Pa3 X -76, Trevis ta08 aktív top,Trevis Event ta18 sub Eurolite QDF BAR Fényszett, Neumann KMS 105 és Shure beta58 mikrofon,
- tacso
- VIP
- Hozzászólások a témában: 43
- Hangszer: Korg Pa3x 61 Muzikant, Ibanez Rg, Hk Ludas Impact,
- Adott köszönetek: : 2142 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1899 alkalommal
- Kapcsolat:
Üdv Mindenkinek!
Help!
Pa50 songplayer esetében lehet-e lokációs pontok elhelyezése dalrészlet ismétlés érdekében, s ha igen akkor hogyan?
Köszi!
Help!
Pa50 songplayer esetében lehet-e lokációs pontok elhelyezése dalrészlet ismétlés érdekében, s ha igen akkor hogyan?
Köszi!
Egy dologban biztos vagyok! Nem vagyok tévedhetetlen!
- Bubamara
- Adminisztrátor
- Hozzászólások a témában: 292
- Hangszer: PC3, VK7, TR Rack, SD9, SD40, SD1+, i30HD
- Adott köszönetek: : 4464 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 3462 alkalommal
Szerény ismereteim szerint a pa50/60/80 nem képes markerek elhelyezésére, vagy használatára.
A pa1xpro volt az első marker kezelő vas. Ezt követően megjelenő hangszerek fedélzetén található meg a a merker beírás, vagy dalba beírt (pl cakewalkkal) marker használata.
A pa50 a korábbi 80/60 technológián alapul.

A pa1xpro volt az első marker kezelő vas. Ezt követően megjelenő hangszerek fedélzetén található meg a a merker beírás, vagy dalba beírt (pl cakewalkkal) marker használata.
A pa50 a korábbi 80/60 technológián alapul.
Buba
- tacso
- VIP
- Hozzászólások a témában: 43
- Hangszer: Korg Pa3x 61 Muzikant, Ibanez Rg, Hk Ludas Impact,
- Adott köszönetek: : 2142 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1899 alkalommal
- Kapcsolat:
Kösz a gyors választ Buba!
Egy dologban biztos vagyok! Nem vagyok tévedhetetlen!
- Rolandbk5
- Kiemelt tag
- Kapcsolat:
Köszi az infót. Hétvégén pont egy ilyen keverőt fogok kipróbálni, és a Pa800-hoz ez a beállítási tipp jól jöhet ...

Korg M3-al milyen midi alapokat lehet gyártani? Valakinek tapasztalat?
Korg M3-al milyen midi alapokat lehet gyártani? Valakinek tapasztalat?
-
doxaa
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 30
- Hangszer: Korg
- Adott köszönetek: : 473 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 366 alkalommal
Üdv,
úgy tudom, hogy a pa2x szériahibája, hogy tönkremennek a ledek, aminek javítása a led sor teljes cseréje. Tud valaki esetleg egy hozzávetőleges árat mondani, mennyiér javítják?
Valamint, ahogy emlékszem, ez a szériahiba csak egy bizonyos szériaszámú illetve gyártási évű billentőknél fordul elő. Azt tudja valaki, hogy honnan, melyik gyártási évtől korrigálta a Korg a hibát?
úgy tudom, hogy a pa2x szériahibája, hogy tönkremennek a ledek, aminek javítása a led sor teljes cseréje. Tud valaki esetleg egy hozzávetőleges árat mondani, mennyiér javítják?
Valamint, ahogy emlékszem, ez a szériahiba csak egy bizonyos szériaszámú illetve gyártási évű billentőknél fordul elő. Azt tudja valaki, hogy honnan, melyik gyártási évtől korrigálta a Korg a hibát?
- Attila
- VIP
- Hozzászólások a témában: 299
- Hangszer: Korg + Yamaha
- Adott köszönetek: : 449 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1053 alkalommal
- Kapcsolat:
- Sajnos nem javították a hibát ! Minden pa2-es általános betegsége. Csak mese, hogy korrigálták a bajt. A panelcsere is csak ideiglenes megoldás. Véglegesen nem oldja meg. Sajnos a ledeket ellátó feszültség nagyobb mint amennyi kellene hogy legyen.
Atti
- Rolandbk5
- Kiemelt tag
- Kapcsolat:
Sziasztok,
Lenne egy jó ötletem, de sajnos még nem értem a Korg működési lehetőségeit.
Azt találtam ki - ismét
- hogy szét szedem háromfelé a dobszettet. Ez meg is van, ezzel nincs gond.
Viszont a kérdésem az lenne, hogy a Pa800-nál a négy fx közül, a C-D fx-t hogyan tudom a sávon használni?
Mert arra gondoltam, hogy ezeket szétszedve egy compresszort tolok külön rájuk, egy 7 band-s Eq-val, és talán jobb dob hangot tudnék elérni.
Elvileg meglehet csinálni, csak gyakorlatban van valami hiba.
Mit gondoltok?
Lenne egy jó ötletem, de sajnos még nem értem a Korg működési lehetőségeit.
Azt találtam ki - ismét
Viszont a kérdésem az lenne, hogy a Pa800-nál a négy fx közül, a C-D fx-t hogyan tudom a sávon használni?
Mert arra gondoltam, hogy ezeket szétszedve egy compresszort tolok külön rájuk, egy 7 band-s Eq-val, és talán jobb dob hangot tudnék elérni.
Elvileg meglehet csinálni, csak gyakorlatban van valami hiba.
Mit gondoltok?