Szia Zoli! Majd légyszíves írd meg a korrektor tapasztalataidat! Én egyszer a Voicelive 2 cuccomon bekapcsoltam 20% on, de annyira zavart hogy inkább kikapcsoltam...Rolandbk5 írta:Sziasztok,
Megérkezett az új ének segítségem, még pedig egy TC Helicon Mic Mechanic Reverb-DElay- Correction. Nagyon finom kis cucc. A Tc Helicon Double melett ez igazán jó fog tudni működni. Hétvégén próbálom.
Ajánlom mindenki figyelmébe, az ár szolgáltatás aránya igazán korrekt. 47.000 volt ...![]()
|
Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról |
Hangtechnika - Használhatóság, felhasználói tapasztalatok
Moderátor: Moderátorok
- tacso
- VIP
- Blogbejegyzések: 0
- Hozzászólások a témában: 141
- Hangszer: Korg Pa3x 61 Muzikant, Ibanez Rg, Hk Ludas Impact,
- Adott köszönetek: : 2142 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1899 alkalommal
- Kapcsolat:
Re: Hangtechnika - Használhatóság, felhasználói tapasztalato
Egy dologban biztos vagyok! Nem vagyok tévedhetetlen!
- Rolandbk5
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 127
- Hangszer: Yamaha Genos
- Adott köszönetek: : 1063 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1090 alkalommal
- Kapcsolat:
Tacso mindenképpen. Éppen ezért nem szerettem volna olyan nagy cuccot venni, én sosem használtam vokált még ha volt is a hangszeremben, mert nem tetszik. Mindig az unisonot használtam. Csak azt. Ezért vettem a Double pedált, meg ezt a - szerintem - sima reverbet.tacso írta:Szia Zoli! Majd légyszíves írd meg a korrektor tapasztalataidat! Én egyszer a Voicelive 2 cuccomon bekapcsoltam 20% on, de annyira zavart hogy inkább kikapcsoltam...
- tacso
- VIP
- Kapcsolat:
A doubler-t én is imádom! És érdekes módon nem csak a modern zenékhez jó! Beatles-Abba - elengedhetetlen. Elvis nótákhoz viszont imádok egy kis csöves torzítót odatenni. Meg a multi előnye, hogy BPM alapon könnyű a delay time dalonkénti mentése presetbe.Rolandbk5 írta:Tacso mindenképpen. Éppen ezért nem szerettem volna olyan nagy cuccot venni, én sosem használtam vokált még ha volt is a hangszeremben, mert nem tetszik. Mindig az unisonot használtam. Csak azt. Ezért vettem a Double pedált, meg ezt a - szerintem - sima reverbet.tacso írta:Szia Zoli! Majd légyszíves írd meg a korrektor tapasztalataidat! Én egyszer a Voicelive 2 cuccomon bekapcsoltam 20% on, de annyira zavart hogy inkább kikapcsoltam...
A vokálért én sem vagyok oda, Bogi viszont imádja...
- Rolandbk5
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 127
- Hangszer: Yamaha Genos
- Adott köszönetek: : 1063 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1090 alkalommal
- Kapcsolat:
Vokálból mit használtok?
Egyébként arra gondoltam így a vokál dologgal kapcsolatban, hogy lehet jobb, ha otthon felveszem az alapba már a vokált is, és akkor nincs jelentősége a vokálgépnek. Van olyan dal amit így oldottunk meg, pl. a Sway a Pussy Cat Dolls-s verzióban. Működik a színpadon is.
Egyébként arra gondoltam így a vokál dologgal kapcsolatban, hogy lehet jobb, ha otthon felveszem az alapba már a vokált is, és akkor nincs jelentősége a vokálgépnek. Van olyan dal amit így oldottunk meg, pl. a Sway a Pussy Cat Dolls-s verzióban. Működik a színpadon is.
- tacso
- VIP
- Kapcsolat:
Nekünk is vannak előre vokálozott alapjaink, főleg a régebbi, Tc korszak előtti időkből. Most már inkább vokálmentes alapokat készítek.
Bogi Voicelive Touch effektet használ, pedállal kapcsolja a funkciót és a gitárjáról kapja a harmóniát. A szükséges presetet midivel hívjuk elő.
Bogi Voicelive Touch effektet használ, pedállal kapcsolja a funkciót és a gitárjáról kapja a harmóniát. A szükséges presetet midivel hívjuk elő.
- Zongorista28
- Moderátor
- Hozzászólások a témában: 89
- Hangszer: Roland VA-76, Roland E-5
- Adott köszönetek: : 495 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 707 alkalommal
Sziasztok!
Január - Februárban lesz lehetőségem hangtechnikát vásárolni. Döntés képtelen vagyok, már most. Nem akarom elpocsékolni a pénzt, azt akarom megvenni, ami egy életre szól. Bose-t nem tudok így hát másban kell gondolkodnom, de a MINŐSÉG elengedhetetlen!
Azt, hogy mire kell, tudjátok! Háttérzene beszéd alatt, max 25-30 watton. Ámbár, nyáron ott a kerthelyiség is, ami ugye nagyobb teljesítményt kíván, de a mostani cuccomat megtartom. (Szenvedjen az, ne az új szerelmem) Ha a Roland-ot választom, ha a Stúdió monitort akkor is az fog kint szólni...
Az alábbiakban gondolkodom:
- Roland CM-220 ezt hallottam bef@..tam a hangján, nagyon tetszett! 200 watt összteljesítmény nekem még sok is. Aktív Sub, 2 szatellit. Az ára elérhető.
De tovább gondolkodtam, mi lenne ha Stúdió Monitort vennék?
- Yamaha HS-80
- Mackie MR-8
- KRK Rokit 8
- ALESIS M1 Active Monitor MkII
Az ár, amit rá tudok szánni az kb 160-170 000 Ft.
A kérdés: egyáltalán használható a Stúdió monitor erre a célra?
Mit tanácsoltok?
Köszi
Január - Februárban lesz lehetőségem hangtechnikát vásárolni. Döntés képtelen vagyok, már most. Nem akarom elpocsékolni a pénzt, azt akarom megvenni, ami egy életre szól. Bose-t nem tudok így hát másban kell gondolkodnom, de a MINŐSÉG elengedhetetlen!
Azt, hogy mire kell, tudjátok! Háttérzene beszéd alatt, max 25-30 watton. Ámbár, nyáron ott a kerthelyiség is, ami ugye nagyobb teljesítményt kíván, de a mostani cuccomat megtartom. (Szenvedjen az, ne az új szerelmem) Ha a Roland-ot választom, ha a Stúdió monitort akkor is az fog kint szólni...
Az alábbiakban gondolkodom:
- Roland CM-220 ezt hallottam bef@..tam a hangján, nagyon tetszett! 200 watt összteljesítmény nekem még sok is. Aktív Sub, 2 szatellit. Az ára elérhető.
De tovább gondolkodtam, mi lenne ha Stúdió Monitort vennék?
- Yamaha HS-80
- Mackie MR-8
- KRK Rokit 8
- ALESIS M1 Active Monitor MkII
Az ár, amit rá tudok szánni az kb 160-170 000 Ft.
A kérdés: egyáltalán használható a Stúdió monitor erre a célra?
Mit tanácsoltok?
Köszi
A rögtönzés világa: A Jazz
Oscar Peterson,a Zongoristák mértékegysége
Oscar Peterson,a Zongoristák mértékegysége
-
vili2105
- VIP
- Hozzászólások a témában: 105
- Hangszer: korg pa2x pro, korg trinity, doepfer lmk4+
- Adott köszönetek: : 1059 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 442 alkalommal
Szia!
Esetleg ez?
http://hkaudio.us/products.php?id=376
Hallottam szólni, nagyon kellemes hangja van, hk minőség, és csak 180.000 kb. az ára.
http://www.soundonsound.com/sos/feb13/a ... o-nano.htm
Esetleg ez?
http://hkaudio.us/products.php?id=376
Hallottam szólni, nagyon kellemes hangja van, hk minőség, és csak 180.000 kb. az ára.
http://www.soundonsound.com/sos/feb13/a ... o-nano.htm
Tech.inf.:Korg pa2x pro, Korg Trinity Solo+Pbs, Doepfer lmk4+ masterkeyboard, Studio: Mackie Mr5 Mk2, Audio-technica at2020, focusrite saffire pro 24 dsp
- Apelláta
- Adminisztrátor
- Hozzászólások a témában: 413
- Hangszer: Korg Pa3X
- Adott köszönetek: : 4583 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2496 alkalommal
Józsika!
A Rolandon és a vili által becsatolt HK-n kívül a többit, amit becsatoltál, felejtsd el. Nem erre van kitalálva.
A Rolandon és a vili által becsatolt HK-n kívül a többit, amit becsatoltál, felejtsd el. Nem erre van kitalálva.
Üdv.: Apelláta
-
bohocotto
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 7
- Hangszer: ketron audya 5 volt.már sx 900
- Adott köszönetek: : 81 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 111 alkalommal
Szisztok.Szerintetek melyik jobb????HK Audio Premium PR:O 12,vagyEV ELX 115???köszönöm a véleményeket előre is. 
- Sambácsi
- VIP
- Hozzászólások a témában: 30
- Hangszer: Yamaha Tyros2,Yamaha F310-TBS, YRS 23.
- Adott köszönetek: : 641 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 409 alkalommal
[quote="Zongorista28"]Sziasztok!
"Január - Februárban lesz lehetőségem hangtechnikát vásárolni. Döntés képtelen vagyok, már most. "
Csak ízlelgesd, de csak a vásárlás előtti héten dönts, az akkori ár alapján.
"Az alábbiakban gondolkodom:"
- Roland CM-220 ezt hallottam bef@..tam a hangján, nagyon tetszett!" ...és kész!
Nincs tovább...a többi sz@r, és kész!
Üdv.Sambácsi.
"Január - Februárban lesz lehetőségem hangtechnikát vásárolni. Döntés képtelen vagyok, már most. "
Csak ízlelgesd, de csak a vásárlás előtti héten dönts, az akkori ár alapján.
"Az alábbiakban gondolkodom:"
- Roland CM-220 ezt hallottam bef@..tam a hangján, nagyon tetszett!" ...és kész!
Nincs tovább...a többi sz@r, és kész!
Üdv.Sambácsi.