Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat :)

Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt

Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról ;)

A Zeneszek.com csapata

Minden, ami a fórummal kapcsolatos

Moderátor: Moderátorok

Avatar
Admin
Adminisztrátor
Blogbejegyzések: 0
Hozzászólások a témában: 1
Hozzászólások: 599
Csatlakozott: 2011.08.18. 05:26
Hangszer: Ketron SD2, E-MU XBoard 61, Aria Excel
Tartózkodási hely: Borsod-Abaúj-Zemplén Megye
Adott köszönetek: : 617 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1489 alkalommal
Kapcsolat:

A Zeneszek.com csapata

Hozzászólás: # 267Hozzászólás Admin
2011.09.04. 11:45

Kedves Tagok!

Mint a fórumszabályzatunkban is olvasható, célunk nem egy letöltő oldal létrehozása volt, hanem egy zenével foglalkozó baráti társaság kialakítása. Ebben a topicban tudtok magatokról pár bemutatkozó sort írni, melyet el is kezdenék.

Tősgyökeres borsod megyei vagyok, elektronikai végzettséggel. Jelenleg egy nagy multinál dolgozom a szakmámban.
A billentyűket már gyermek koromban megszerettem, édesapám tanítgatott egy kis 2 és fél oktávos Casio szintin, melyet később egy Yamaha PS-20 követett.
Később két évig jártam zeneiskolába zongorázni, de a komoly zene nem az én műfajom volt, így ezt nem folytattam, melyet ma már nagyon bánok. :?
Innentől kezdve ami rám ragadt az mind önszorgalom eredménye. Eddigi hangszereim: Casio CTK-471, Roland EM-25H, jelenleg pedig egy Korg PA50 SD-t nyúzok.
Fellépni nem szoktam, midi-t nem használok. Mindig is azt szoktam hangoztatni, hogy én nem tudok szintetizátorozni, viszont imádok rajta játszani :D.
Egy közös céges csapatépítő tréning alkalmával, ismerkedvén egymás hangszereivel nagyon megtetszett Liu666 barátom "villanybazsevája" :D, gyorsan vettem is egy elektromos gitárt, de az örök szerelem a billentyű marad ;)
Amikor nem dolgozom vagy gyakorlok, akkor horgászom, pókerezem, sportolok (mindegy csak labda legyen benne :P ).


A muzsikusnak dalból van a lelke, az egész világ szíve dobog benne...

Avatar
vladimirmusic
Globális Moderátor
Blogbejegyzések: 0
Hozzászólások a témában: 2
Hozzászólások: 487
Csatlakozott: 2011.09.03. 05:45
Hangszer: Korg pa 60
Tartózkodási hely: Vajdaság
Adott köszönetek: : 726 alkalommal
Kapott köszönetek: : 564 alkalommal

Re: A Zeneszek.com csapata

Hozzászólás: # 284Hozzászólás vladimirmusic
2011.09.05. 06:42

A 69 évemből, 63 elmúlt a zongora, trombita, zugposaune, synthesizer, arranger keyboard - mellet.
Zeneakadémiát végeztem és mint zongora tanár a Zeneiskolában vártam el a nyugdíjat.
A kedvenc zene a (classikus zene mellet) Dixiland zene volt...az után a Jazz standard, Evergreen, Bossa Nova...magyar zene (az Operettől - halgatóig). A smooth jazz stílus valahogy legjobban "fekszik".
'74.-től a mai napig mint One Man Band (de nem MIDI file-okkal) zenélek, jobban mondva - zenéltem.
Az első "arranger" egy jó két manualos Hammond C3 with Bass pedal + rhythm/Drum machine -volt.
Azután jöttek a Farfisa, Elka, Crumar arranger-ek, amit a Yamaha, Korg, Roland...már tovább fejlesztettek és oda jutottunk, hogy othon többet kell dolgozni, ismerni a software-t, mert az nélkül a zene tudás, kézműves képesség, nem ér semmit, vagy nem elég...

Írhatok sokat a karierből...de úgy gondolom, hogy a zenész csak a saját zenélésével sokkal jobban bemutatkozik mint akár mennyi szöveggel.
Ha lesz hely valahol, csatolok néhány zeneszámot performed by Vladimir.

Üdv.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára vladimirmusic 2011.09.05. 10:20-kor.


Vladimir

It´s easy to play any musical instrument:
all you have to do is touch the right key at the right time and the instrument will play itself.
Johann Sebastian Bach
(1685 - 1750)

cralusso
Blogbejegyzések: 1

Re: A Zeneszek.com csapata

Hozzászólás: # 285Hozzászólás cralusso
2011.09.05. 07:34

Udv Vas Laszlo a bocsuletes nevem, Zentan szulettem 1957 marcius 3o-an Alapfoku zenei kepzettsegem van, de a legtobbet a zentai roma zeneszek hallgatasaval tanultam meg, fanatasztikus tehnika es akkordizacio jellemzi oket Szinte mindenhol felleptem a zenekarommal, az utolso 7-8 evet sajnos csak a gitarosommal es persze a Korg Pa 6o-nal muzsikaltam le Tavaly, mivel komoly szivbeteg rokkant-nyugdijas vagyok, ugy dontottem, hogy vegleg abbahagyom az aktiv zenelest Azota csak annyi a kontaktom a zenevel, hogy szerkesztgetek szerintem szolid ritmusokat es felrakom az internetre, hogy hasznaljak, csak hat rajottem, hogy nagyon ehetetlen emberek is vannak, de hat sajnos, ilyen az emberek nagy resze
Legszebb elmenyeim koze tartozik, hogy fellephettem eloben az Omegaval, Eddaval es a szerbiai esztrada negyjaival es ezt mar senki sem veheti el tollem
Hobbijaim ? Hat az USZOS HORGASZAT, amit szinte minden nap uzok, a tobbi idom pedig a ket gyonyoru unokame
Rolam ennyit, majd megprobalok feltenni egy kis sajat szerzemenyt is, amit Budapesten vettunk fel egy jo kis studioban, ahol haverkent rajatszottak az Edda tagok, Hu egyik legjobb szajharmonikasa stb is
A Kikindai VLADIMIRMUSIC-nak kulon koszonom, hogy ajanlotta ezt a kozosseget, mert CANADAHUN-nal egyikunk sem volt megelegedve.........
TOVABBI JO ES EREDMENYES MUNKAT MIN DENKINEK



Avatar
Mcmiki
VIP
Blogbejegyzések: 0
Hozzászólások a témában: 2
Hozzászólások: 425
Csatlakozott: 2011.08.25. 08:07
Hangszer: Roland Bk-5
Tartózkodási hely: Beszterce
Adott köszönetek: : 2644 alkalommal
Kapott köszönetek: : 709 alkalommal

Re: A Zeneszek.com csapata

Hozzászólás: # 286Hozzászólás Mcmiki
2011.09.05. 09:39

Üdv!
A fentebb olvasott üzenetek alapján azt mondhatom,hogy tanult kollégáimtol messzire állok a zene szintjén is meg az élet tapasztalat szintjén is és remélem ,hogy sok jó dolgot meg tudnak még velem osztani amiböl tanulhassak!
Én 30 éves vagyok Erdélyben,Beszterce-Naszód megyében élek. 16 évesen kaptam az elsó kis billentyümet amin elöször önszorgalombol probáltam tanulgatini,késöbb egy kolozsvári zene akadémiát végzett zenész segitségével el kezdtem fejlödni és megtanultam az alapokat stb. Kb. 20 évesen alapitottunk egy csapat itteni zenésszel bandát és itt a faluban meg a környezö magyar helyeken zenéltünk esküvökön,bulikon. Igy sikerült vennem saját felszerelést és egy Roland E-50 billentyüt amit használok jelenleg is.Már a zenekarom nincs meg, csak egy hegedüssel járunk ketten amikor felkérnek minket. Remélem hasznos tagja tudok lenni a fórumnak és én is tudom segiteni e közösség munkásságát!
Minden jót kivánok!!!
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára Mcmiki 2016.02.04. 19:15-kor.


Üdv. Miki!

bcsaby
Blogbejegyzések: 1

Re: A Zeneszek.com csapata

Hozzászólás: # 287Hozzászólás bcsaby
2011.09.05. 10:21

Tisztelt kollegák!

A teljes nevem Béres Csaba, Marosvásárhelyen élő fiatal zenész. 5 éves korom óta foglalkozok a zenével, illetve probáltam elsajátitani az egyes műfajokat, zeneiskolába jártam, de én is csak 18. évemet betöltve tudtam az első kis szintetizátoromat megvenni, ami egy Yamaha psr275 volt. Ezzel kezdtem én a szorakoztató iparban a pályafutásomat, teljes felállású csapatba,
közben beiratkoztam a népzenei szakosztályra is, és könnyűzenei téren is volt lehetőségem profiktól tanulni. Második szintim egy korg pa50es volt, aztán 2008 májusában sikerült megvennem egy tiszta új korg pa500 billentyűt, amit azóta is szerkezgetek, ezt azért írom, mert nagyon kezdő vagyok a stílus szerkesztésbe, de remélem idővel belejövök.
Én nagyon örülök, hogy komoly és profi zenészek társaságához tarozhatok, illetve megosztva stilusainkat, vélemenyeket, esetleg építő jellegű kritikákat kapva, mindenki tapasztalatát megosztva tudunk fejlődni, illetve majd a közönség elvárásainak is tudunk minnél jobb szinten előadni.
Remélem meg több barátot szerzek a fórumon és egy olyan közösség lehetünk, ahol mindenki jól érzi majd magát.
Üdv, bcsaby



dddemeter
Kiemelt tag
Blogbejegyzések: 0
Hozzászólások a témában: 1
Hozzászólások: 44
Csatlakozott: 2011.08.26. 14:43
Hangszer: Korg PA50
Adott köszönetek: : 238 alkalommal
Kapott köszönetek: : 15 alkalommal

Re: A Zeneszek.com csapata

Hozzászólás: # 290Hozzászólás dddemeter
2011.09.05. 12:43

Üdvözlet minden "forumlakonak"!
Demeter Dénes vagyok én is nagyon örülök hogy rátaláltam erre a forumra nemcsak azért mert sok hasznos dolgot találhat az ember itt , hanem azért is mert sokat tanulhatunk egymástol .Én személy szerint nem tartom magam nagy muzsikusnak nem jártam zeneiskolában 7 éves koromban kaptam egy kis játékharmonikát édesapámtol karácsonyra és nagyon megszerettem minden szabadidömet"vele" töltöttem és habár a baszus részén nem volt sok hang de azért kezdtek kijönni a dallamok belöle .10 évesen már kezdtek hivogatni kisseb rendezvényekre keresztelök eljegyzés stb ahol egyedül harmonikáztam és énekeltem .Erdélyben élek egy kis magyar faluban Romániában. Esténként a helybeli klubban játszottam teljesen ingyen estétöl reggelig szorakoztattam a helybeli fiataságot .20éves koromban aztán eszembe jutott hogy kellene alakitsunk egy kis zenekart és a legjobb haverjaimmal öszehoztunk egy zenekart , zenész ismerösöktöl segitséget kértünk amikor elakadtunk valamivel és szorgalmasan dolgoztunk probáltunk. Egy szakszofon , dob, szintetizátor baszusgitár .és szologitár volta felállása a zenekarnak .Aztán lassan lassan kezdtek jönni a felkérések és különbözö rendezvényeken játszottünk lagzi keresztelö bálok katona bucsuztatok .farsang ,eljegyzések ifjusági találkozok stb. Voltak problámáim az egésségemmel és egy évre leáltunk mert lebénultam és ágyhoz voltam kötve nem birtam moccani sem . de akkor sem adtam fel a reményt .az orvostol nem azt kérdezgettem hogy mikor fogok meggyogyulni . hanem mindegyre arrol faggattam hogy ezek után fogok e tudni még zenélni (a kezem le volt bénulva nem birtam mozditani sem) Miután felépültem tovább folytatuk a zenélést.Pár évvel ezelött aztán szétoszlottunk egyik tagunk meghalt másik külföldön vállalt munkát igy aztán ugy döntöttem egyedül is folytatom tovább.Komoly hangszereim nem voltak mert szükösek voltak a lehetöségeim volt egy Yamaha GDX 205. egy ROland E 14.Egy Yamaha pss 52 .Jelenleg egy Korg PA 50 hangszerem van és ezzel probálok boldogulni.Habár már a negyedik x-emet taposom nem csökkent a zene iránti érdeklödésem és van ugy hogy csak magamnak játszom egy kicsit .. szoval szeretem is a zenét .Látom hogy sok ismerös van már itt üdv vladimirmusicnak és Vas lacinak is a zene gyogyit és jobbulást kivánok neki is .Azt hiszem általuk nagyon értékes emberekre tett szert ez a forum .Nagyjábol enyit szerettem volna mondani magamrol igyekezni fogok hogy ahogy idöm engedi én ios hozzájárulhassak valamivekl a "közös vagyonunkhoz"üdvözlet és sok jo zenélést minden kollégának.



Avatar
kovacstamas71
Kiemelt tag
Blogbejegyzések: 0
Hozzászólások a témában: 1
Hozzászólások: 159
Csatlakozott: 2011.09.01. 09:41
Hangszer: Korg Pa 50
Tartózkodási hely: Magyarország, Gyál
Adott köszönetek: : 533 alkalommal
Kapott köszönetek: : 430 alkalommal

Re: A Zeneszek.com csapata

Hozzászólás: # 303Hozzászólás kovacstamas71
2011.09.06. 07:49

Mindenkit nagy örömmel köszöntök!

Nevem: Kovács Tamás József, Budapesten 1971. 06. 11-én születtem.
Gyál városban, Pest megyében lakunk családommal, Feleségemmel, kislányommal és két fiammal.
Elektronikai műszerész és Általános gépszerelő szakmát, érettségit szereztem.
Jelenleg egy nagy irodaházon, Háztechnikusként dolgozom.
Édesapám zenész előadó zongorista, templomi orgonista volt. Sajnálatos módon, ahogy az szokott lenni ebben a világban, 3 éves koromban elváltak, így amit a zenélésről tudok az teljesen autodidakta módon sajátítottam el. Kiskoromban 3-4 évesen már énekelgettem, és néha mikor apám elvitt magához akkor odaültem a Yamaha két manuálos elektromos orgonájához, és klimpíroztam, mint aki világ életében zenélt volna.
4-5 éves koromban nagymamáméktól kaptam egy játék tangóharmonikát, amiből furcsa módon értékelhető hangokat csalogattam elő. később szájharmonikával is megajándékoztak, amit szintén megszólaltattam, egyszerű dallamokkal.
Sajnos lehetőségem nyílt volna arra, hogy zeneileg képeztessem magam, de közben a sport is nagyon érdekelt. Később apámtól kaptam egy barátja általa készített és használt (ami sajnos már nincs meg) elektromos orgonát, ezen kezdtem gyakorolgatni, jelenleg amit tudok az nem sok, tehát nem vállalkoznék előadásokra, de saját magam és esetleg a család szórakoztatását kielégítem.
Kb. 18 éve vettem használtan egy Yamaha PSR 400- as számomra még most is szupernek számító szintetizátort, jelenleg is megvan, működik. Két éve nagyobbik fiamnak és persze saját magamnak vettem egy használt de szép állapotú Korg PA 50 szintit, most ezt teszteljük, és megjegyzem, sok évnek kell eltelni ahhoz, hogy szinte mindent ki tudjak belőle csalogatni amit tud a hangszer.
Próbálok a fórum értékes tagja lenni, bárkinek ha tudok segítek.

Különösen örülök annak, hogy ismerős fórumtagokat, barátokat láthatok itt is.

Megtiszteltetésnek tartom, hogy itt lehetek!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kovacstamas71 2012.04.19. 12:15-kor.


Üdvözlettel: Kovács Tamás


“Isten azért teremtette a zenét, hogy szavak nélkül tudjunk imádkozni.”

Avatar
Zsolti93
Kiemelt tag
Blogbejegyzések: 0
Hozzászólások a témában: 1
Hozzászólások: 75
Csatlakozott: 2011.09.03. 06:01
Hangszer: Korg Pa 50
Tartózkodási hely: Ruzsa
Adott köszönetek: : 76 alkalommal
Kapott köszönetek: : 211 alkalommal

Re: A Zeneszek.com csapata

Hozzászólás: # 307Hozzászólás Zsolti93
2011.09.06. 18:58

Üdv kollégák!!

Horváth Zsolt a teljes nevem, Ruzsán lakom Szegedtől 40 km-re. 1993-ban születtem Szegeden, ebben az évben töltöttem be a 18. életévemet. A zenét már kiskoromban megszerettem, nagyon tetszett a lakodalmas zene. Művészeti iskolába jártam ahol 3 évig trombitáztam. Mivel elballagtam és Szegedre vitt az utam így hangszert váltottam és 2,5 évig tanultam szintetizátorozni. Már akkor sok nótát, számot tudtam trombitán játszani így nem okozott gondot a számok tanulás akár kottából akár hallásból. 3 éve foglalkozom zeneszolgáltatással van egy saját együttesem. Szerintem nem sokan mondhatják el magukról hogy 15 évesen már a vendégeket szórakoztatta. Én nem szégyellem a magyar nótát a magyar zenét, én úgy vagyok vele hogy ezt nekünk zenészeknek kell megtartani, mert ha mi nem lennénk akkor itt már a magyar nótának híre hamva nem lenne. Nagyon köszönöm a meghívást erre az oldalra és nagyon örülök hogy sok "tanult" zenész vesz körbe és tőlük csak tanulni lehet :)

Horváth Zsolt



Avatar
Asterix
Globális Moderátor
Blogbejegyzések: 0
Hozzászólások a témában: 3
Hozzászólások: 3474
Csatlakozott: 2011.10.28. 17:51
Hangszer: -
Tartózkodási hely: Magyarország, Eger
Adott köszönetek: : 1827 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2886 alkalommal

Re: A Zeneszek.com csapata

Hozzászólás: # 661Hozzászólás Asterix
2011.10.28. 19:48

Sziasztok!

Nem nagyon szoktam bemutatkozást írni, így lehet, hogy elég ügyetlenre fog sikerülni.
Gyerekkorom óta nagyon szeretem a zenét. Kb. 9 éves koromban kezdtem el harmonikázni Baján. 13 éves koromtól zenélek rendszeresen. Akkor egy 5 tagú felnőtt zenekar fiatal harmonikásaként, majd a középiskolában Mohácson 3 tagú formációban, középiskola után pedig már Egerben szólóban játszom. Ennek is már lassan 20 éve. Emelett, vagy épp ez előtt római katolikus kántor vagyok lassan 20 éve.
Elég sok hangszerrel volt kapcsolatom, így elég sok felé tudok tanácsot adni (de ne vegyétek készpénznek, mert nem biztos, hogy mindig jót mondok, én mindig csak a saját véleményemet hangoztatom, ami pedig lehet, hogy csak nekem jó.)
Régi hangszereim: Roland RA-50, Korg 707, Yamaha DX-7, Yamaha PSR 520, 730, 9000, Tyros 1-2-3-4, Roland G-70, Ketron Audya, Korg i30HD, Korg M3, Korg Karma, Korg Pa1x, Pa2x, Pa3x.
Jelenlegi hangszereim: Ketron SD-1 (már nem sokáig, mert eladás alatt van szegény.)
Yamaha PSR 9000pro, VL és DX bővítésekkel.
Korg Pa3x Musikant.
Bárkinek stílus, bármi kell, nyugodtan keressen, igyekszem segíteni, ha tudok. Nem vagyok irígy, ami nekem van, másnak is van.
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára Asterix 2011.10.30. 15:56-kor.



Avatar
Karesz
VIP
Blogbejegyzések: 0
Hozzászólások a témában: 1
Hozzászólások: 2058
Csatlakozott: 2011.09.24. 15:23
Hangszer: Novation remote sl 49,Yamaha DXR 10 MK2,DBX PA2
Tartózkodási hely: Cegléd
Adott köszönetek: : 1877 alkalommal
Kapott köszönetek: : 744 alkalommal

Re: A Zeneszek.com csapata

Hozzászólás: # 888Hozzászólás Karesz
2011.11.02. 19:12

Sziasztok!
Cseri Károly vagyok.43 éves,13 éves korom óta zenélek,mint gitáros.Sokat zenéltem zenekarban,gitárosként.Felnőttekkel,így nagyon sok dalt tanultam meg tőlük.Jelenleg szintizem,éneklem.Játsszom mindenféle stílust, a mulatóstól, a mai slágerekig.Hangszerem:Ketron XD9.
Hangosításom:Gigrack 600 powrmixer,solton mf300 hangfalak.



Új hozzászólás