Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat :)

Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt

Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról ;)

Ketron - Technikai kérdések/válaszok

Ketron szintisek fóruma

Moderátor: Moderátorok

manyus
Kiemelt tag
Blogbejegyzések: 0
Hozzászólások a témában: 226
Hangszer: ketron sd1 plusz
Adott köszönetek: : 362 alkalommal
Kapott köszönetek: : 301 alkalommal

Re: Ketron - Technikai kérdések/válaszok

Hozzászólás: # 28854Hozzászólás manyus
2014.10.25. 12:44

Ebben igazad van: nem vagyunk egyformák !
Én nem mondanék véleményt egy olyan hangszerről, amit nem ismerek alaposan.
Szidhatnám a korgot,( DE NEM TESZEM ) elmondhatnám milyen gagyi, mert azt hallottam.
Sőt , nekem a hangja sem jön be ! Ráadádul anno évekig volt egy korg is 50-em......

Asterix
Globális Moderátor
Hozzászólások a témában: 322
Hangszer: Korg Pa5x-76 Musikant, Ketron Event
Adott köszönetek: : 1926 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2919 alkalommal

Hozzászólás: # 28855Hozzászólás Asterix
2014.10.25. 13:18

manyus írta:anno évekig volt egy korg is 50-em......
A Korg az x-es hangszereivel kezdett nagyot alkotni. Bár még a 20-ig azt mondom, hogy az SD-1 jobban szólt. A 3x-nél már nem szól jobban, ez biztos, de hát generációs különbség is van közöttük. A használhatóság, a könnyen kezelhetőség, a jó op rendszer, amiben a Ketron alulmarad a többiekhez képest.
De azért az SD-1 és az Audya nagyon ott van a szeren. Aki az Audya audió alapjaiból nem tud olyan stílust összerakni, amilyent használni akar, akkor annak nem hangszerre, hanem emberekre van szüksége és zenekart kell alapítani. :777 :777

manyus
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 226
Hangszer: ketron sd1 plusz
Adott köszönetek: : 362 alkalommal
Kapott köszönetek: : 301 alkalommal

Hozzászólás: # 28856Hozzászólás manyus
2014.10.25. 14:11

Hát asszem a 90-es évek elején volt szerencsém egy új korg is 50-hez.
Tudom középkategória, de az elötte lévő psr 500 hoz képest nagy fejlődés volt.
De azt sem szidom, mert sok örömet szerzett, akár csak a többi hangszerem is :)
Ha én most elkezdeném ragozni, hogy én hány hangszert adtam el (1986-tól azért volt egy jópár), és azoknak milyen nyűgjei voltak, szerintem több oldalra lenne szükség ...
A hozzáértés nálam ott kezdődik, ha egy akármilyen arrangeres turmixgépből ki tudsz hozni olyan minőséget, megszólalást, ami nem csak neked tetszik. Ehhez viszont idő kell. Nem is kevés.
Utána lehet nyilatkozni, hogy milyen az adott vas. Egy idő után meg úgy is csak a szépre emlékezem :777

Apelláta
Adminisztrátor
Hozzászólások a témában: 91
Hangszer: Korg Pa3X
Adott köszönetek: : 4587 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2497 alkalommal

Hozzászólás: # 28857Hozzászólás Apelláta
2014.10.25. 15:40

Asterix írta: A Korg az x-es hangszereivel kezdett nagyot alkotni.
Laci!

Csak nem az iX300-ra gondolsz? :PPP

Üdv.: Apelláta

Asterix
Globális Moderátor

Hozzászólás: # 28858Hozzászólás Asterix
2014.10.25. 15:54

Majdnem arra gondoltam... :lol:
Nálam a Korg, mint arrangeres hangszer a Pa1x-el kezdődik. Előtte én megrögzött Yamahás voltam. Az a hangszer volt, ami el tudott "csábítani" a Yamahától és azt mondtam rá, hogy a Korg viszonylag nagyot alkotott... :777

Bubamara
Adminisztrátor
Hozzászólások a témában: 296
Hangszer: PC3, VK7, TR Rack, SD9, SD40, SD1+, i30HD
Adott köszönetek: : 4464 alkalommal
Kapott köszönetek: : 3462 alkalommal

Hozzászólás: # 28860Hozzászólás Bubamara
2014.10.25. 16:11

Rolandbk5 írta: neked a ketronok mellett vannak olyan eszközeid is, amikkel soha nem lesz semmi gond. Ez egészen biztos. :777
Igen elég speciális a helyzet, de a feladat is az. :)
Viszont bizonyos szempontból, bárki lehet "speciális" helyzetben, aki pl egy pa3, Tyros5, vagy audya helyett inkább 3-4db korábbi modellt választ magának, ami nem psr :D

Nos, személyesen bár nem volt még alkalmunk találkozni, de úgy gondolom, beszéltünk már annyit együtt, hogy tudhatod rólam, ha a legkissebb gond is lenne pl az sd1plus vasammal, ha csak egyszer is cserben hagyott volna színpadon, vagy akár a próbateremben, ha legkiseb jelét mutatná instabilitásbak, megbízhatatlanságnak, már nem lenne az állványomon. Elég megfontoltan, gondosan és alaposan választok magamnak vasat. A hangzást követően, vagy inkább azzal párhuzamban legfontosabb a biztonságérzet a színpadon, ha egy hangszer ezt nem tudja nekem megadni, az nem hozzám való. Én is dolgozok minden hangszeremen, a pa1-en sd1-en, sd2-n egyaránt. Én nem fogok ódákat zengeni egy vasról, csak mert éppen az van.
Én a magam útját járom, és teszek a divatra, nem tartok új szériás vasakat és minden feladathoz az arra készült szerszámot használom, de ez nem azt jelenti, hogy a hangszereim között megférne egy is amelyik nem tud önmagában is (a megbízhatóságot tekintve) 100%-ot teljesíteni. :)

arrangeres melóhoz pa1+sd1, vagy pa1+sd2, esetleg i30+sd2, vagy pa1+midjay, ez esetben a pa szinte csak billentyű, nagyrészt a ketron dominál.

Bandában meg csak triton, N364 .... trinity . De az egy másik történet.
:777

Buba

Asterix
Globális Moderátor

Hozzászólás: # 28861Hozzászólás Asterix
2014.10.25. 16:16

Bubamara írta:Elég megfontoltan, gondosan és alaposan választok magamnak vasat. A hangzást követően, vagy inkább azzal párhuzamban legfontosabb a biztonságérzet a színpadon, ha egy hangszer ezt nem tudja nekem megadni, az nem hozzám való.n a pa szinte csak billentyű, nagyrészt a ketron dominál.
Kimondtad az igazat!!! :777 :777

Rolandbk5
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 334
Hangszer: Yamaha Genos
Adott köszönetek: : 1063 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1090 alkalommal
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 28862Hozzászólás Rolandbk5
2014.10.25. 18:59

manyus írta:2. Egy rakat szerencsétlenség ez a hangszernek nevezett megbízhatatlan, kiszámíthatatlan valami.
3. Semmilyen támogatás nincs hozzá

A pontjaidra szeretnék reagálni:
1. Te nem értesz hozzá, megértem. Priviben adtam neked elérhetőséget, aki ért hozzá ! Sajnos sokan meg nem nyilatkoznak, akik szintén értenek hozzá. Presztisféltés, vagy nem tudom miért ....
2. Ezt most a csalódás mondatja veled . Hadd ne idézzém hányszor dicsérted nemkicsit, a most lenézett, és agyonszidott hangszert !
3. Van hozzá támogatás, csak utána kell menni ! Én már többszőr megkerestem személyesen a ketron.it supportot és segítettek is !
Egy igaz Tökéletes hangszer ketronban, de más gyártónál sincs !
Amit adtál privátban Tamás elérhetőségét, már régés régen beszéltünk, és sajnos nála is megtalálhatók voltam ugyanezek a problémák. Nem tudott segíteni sajnos, és ez nem az én hozzá nem értésem. Ki mennyire használja ki a hangszere adta lehetőségeket az mindenkinek a saját dolga. Most is azt gondolom, hogy a Ketron igazán jól megtud szólalni, kevés ilyen van, viszont elértem egy olyan használati szintre, ahogy a Ketron elfogyott. Malkoval négy órán keresztűl Skype-n próbáltuk megfejteni közösen a problémát, ami nekem fontos lehet másnak annyira nem, de sajnos nem sikerült. Ha valaki ért itt a dolgokhoz az Malko,
mikor ő sem tudja a megoldást, akkor valószínűleg nincs.

Manyus légyszives add meg nekem a Midjay win7-re a driverének az elérhetőségét. Előre is köszönöm...
Elhiheted, hogy tudom mit beszélek, sok kérdésem volt, és sok mindenre magam jöttem rá, senki nem tudott segíteni. Amit annak idején írtam, azt fenn tartom, csak ezzel kiegészítem.

Remélem lesz olyan Ketron egyszer ami kinövi ezeket a gyermeteg hibákat. ...

marton1974
VIP
Hozzászólások a témában: 433
Hangszer: -
Adott köszönetek: : 380 alkalommal
Kapott köszönetek: : 870 alkalommal

Hozzászólás: # 28865Hozzászólás marton1974
2014.10.26. 07:50

Igen.Sajnos a KETRON cég fordíthatna egy kicsit több figyelmet a szoftveres dolgaira is.Mert a konkurens cégektől ilyen téren le van maradva.A mai világban ha piacon akarnak maradni ezen a téren nagyon sokat kell fejlődniük.Nem lesz már elég a "SOUND" ami ugye "BEST".Sajnos az már kevés.A megbízhatóság,szoftveres tudás az épp oly fontos mint a megszólalás!!!
Szerintem nagyon sokan szeretik a KETRON hangzást de ha nem fognak fejleszteni egyre több vásárló fogja a hitét elveszteni bennük.
Tehát ma már nem elég a " BEST NATURAL SOUND" ,szoftveresen is kéne fejleszteni,de nem keveset!!!
Na majd a KETRON AUDYA PRO lesz a csúcs.Reméljük hogy 10 éven belül...

tacso
VIP
Hozzászólások a témában: 54
Hangszer: Korg Pa3x 61 Muzikant, Ibanez Rg, Hk Ludas Impact,
Adott köszönetek: : 2142 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1899 alkalommal
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 28867Hozzászólás tacso
2014.10.26. 11:07

Üdv Minden Zenésznek! Én most pont egy ilyen szapult Midjay Plust árulok. El kell hogy mondjam, a szezon alatt tökéletesen, fagyás nélkül működött mint másodlagos bejátszó! (Midi, mp3, wav) Ausztriában dolgozó zenészbarátaim főhangszerként hosszú évek óta használják probléma nélkül! (ezért választottam én is) Olasz nyaralásaim alatt mindig kerestem az élőzenés táncos helyeket, szinte mindenhol Ketron dolgozott és egyszer sem tapasztaltam problémát. Jómagam csak azért válok meg tőle, mert a zenekarunkban használt bonyolult rendszerátállást nagyon sok munka lenne Midjayre fordítani... Nekem nagyon bejött a hangzása (saját gyártású mp3 alapjaim mellett egyedül a Ketron midilejátszását éreztem megfelelőnek) és azok a funkciók, amiket más hangszer nem nagyon tud! (pl: szimultán forrásindítás és menthető szöveg lapozás)
Kb. 40 bevetésen volt velem, plusz rengeteg midit áthangszereltem vele, és SOHA nem fagyott meg! Kétség nélkül elhiszem hogy másoknak volt problémája vele, de szeretném jelölni hogy van ellenpélda is! Én...

Egy dologban biztos vagyok! Nem vagyok tévedhetetlen!

Új hozzászólás