Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat :)

Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt

Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról ;)

Hangtechnika - Használhatóság, felhasználói tapasztalatok

Hangtechnikával kapcsolatos témák

Moderátor: Moderátorok

Attila
VIP
Blogbejegyzések: 0
Hozzászólások a témában: 266
Hangszer: Korg + Yamaha
Adott köszönetek: : 449 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1053 alkalommal
Kapcsolat:

Re: Hangtechnika - Használhatóság, felhasználói tapasztalato

Hozzászólás: # 28496Hozzászólás Attila
2014.10.09. 12:36

Az 500 ezer egy reális ár a 2xpro-ért ha rendben van minden szempontból (ne hagyjuk figyelmen kívül). Egy pa1x viszont már nem ér 350 ezret ! Nálunk már 270-280 ezerért meg lehet kapni. Ez a reális ára :!: És így már rendben is van a kettő közti különbség. Én két darab pa2xpro-t adtam el, egyiket használtan vettem, a másikat újul. Mindkettőt jól eladtam, szóval nem volt veszteséges egyik sem. Most viszont más a helyzet. Szóval az sem mindegy mikor vesz és mikor ad el valaki. Most érdemes 2xpro-t venni. Eladni nem annyira.

Megöl mikor azt látom egy hirdetésben, hogy adok hozzá tápkábelt, kottatartót, operációs rendszert, stb. Ez olyan mintha szemüveg mellé keretet kínálna az eladó, vagy tojás mellé tojáshéjat. :P

Atti

Rolandbk5
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 127
Hangszer: Yamaha Genos
Adott köszönetek: : 1063 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1090 alkalommal
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 28497Hozzászólás Rolandbk5
2014.10.09. 13:23

Apelláta írta:Zoli/Rolandbk5!

A hozzászólásoddal maximálisan egyetértek. :777
De az utolsó mondatodat nem értem. :unknown:
Pont Qgli említi, hogy neki fontos, hogy egy hangszer mennyit bukik az árából. A te álláspontod meg ezzel ellentétes, mint az enyém is.
Bocsánat akkor valamit félre értettem Qgli hozzászólásában. ... :oops:
Az utolsó mondatomat úgy értetem, hogy nem ismerkedünk meg a megvenni kívánt eszközzel, hanem azért veszünk olyan mert az XY-nak is olyan van, és akkor biztosan jó. Igen nagyon jó egy Pa3xpro annak, aki tudja, hogy neki ez az a hangszer, amivel a céljait megtudja valósítani. De mikor egy valaki a neve miatt vásárolja meg, az bizonyára rossz véleménnyel lesz a hangszerrel kapcsolatban, mert lövése sincs, hogy mit lehet vele kezdeni. Erre gondoltam. Mielőtt megvettem a Midjay-t, nekem egy Tyros1-m volt, és kb. 2 hónapig használtam együtt, még tudtam dönteni. Nekem erre kell amire használom, és egyre inkább úgy tűnik, hogy megmarad, mert ez már elbukta amit el lehetett bukni.

Vangelix
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 10
Hangszer: Korg Pa3x 61 Musikant
Adott köszönetek: : 38 alkalommal
Kapott köszönetek: : 11 alkalommal

Hozzászólás: # 28501Hozzászólás Vangelix
2014.10.09. 20:48

"Audyára szerintem min4 hangot lehet tenni jobb kézre. Ha jól emlékszem, ezt már az SD-1 is tudta."

Ne vedd sértésnek Asterix, lehet hogy rosszul tettem fel a kérdést és te a 4 beállitható sts-re gondoltál, vagy valóban 4 kiválasztott hangszint lehet egymásra keverve egyidőben megszólaltatni jobbkéz parton?

Asterix
Globális Moderátor
Hozzászólások a témában: 493
Hangszer: Korg Pa5x-76 Musikant, Ketron Event
Adott köszönetek: : 1926 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2919 alkalommal

Hozzászólás: # 28502Hozzászólás Asterix
2014.10.09. 21:31

Nem STS-re gondoltam. Csak ez nem úgy megy, mint a Korgnál, vagy a Yamahánál, hogy ott az upp1-2-3...

Részlet az SD-1 magyar gépkönyvéből:
"Gyakran használunk több hangszínt egyszerre, hogy a dallamrész hangzását szinesítsük; amely rész az
elosztási ponttól fölfelé a billentyűzet végéig terjed. A legegyszerűbb módszer a második hangszín
kiválasztása, de igényesebb zenészek akar négy hangszínt is használhatnak egyszerre, kihasználva a 76
billentyűzetet. A programok használatával a muzsikus egy kiemelkedően változatos hangszínt tud
elérni a jobb kézben és a billentyűzet teljes hosszában."

doxaa
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 66
Hangszer: Korg
Adott köszönetek: : 473 alkalommal
Kapott köszönetek: : 366 alkalommal

Hozzászólás: # 28503Hozzászólás doxaa
2014.10.10. 06:25

Attila írta:Egy pa1x viszont már nem ér 350 ezret ! Nálunk már 270-280 ezerért meg lehet kapni. Ez a reális ára
Egy pa1x-et nálunk is lehet kapni 280 ezerért - 280-320 között mozog -, de én PRO-ról beszéltem, ami drágább. Mint ahogy írtam, annak 300e-350e a vételi ára, kinézettől és felszereltségtől/hozzáadott értéktől függően ( persze nem a tápkábelre gondoltam :lol: )

Reális ár valamiért? Kinek reális? Kinek mi, ugye... NEKEM például biztos nem reális a 150e forintos - a te áraiddal számolva 220-230ezres - különbség egy 1xpro és 2xpro között. Nem győzöm eléggé hangsúlyozni SZÁMOMRA. :777
Szóval én inkább a reális ár helyett piaci árat írnék, mert úgyis a kereslet-kínálat szabályoz. Valamint, egy termék/szolgáltatás annyit ér - valakinek -, amennyiért megveszi. ;)

Adames
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 312
Hangszer: Korg Pa2
Adott köszönetek: : 751 alkalommal
Kapott köszönetek: : 518 alkalommal

Hozzászólás: # 28718Hozzászólás Adames
2014.10.18. 20:09

Szerintetek ez a Solton hangfal mennyire lehet jó?
http://www.hangszerdiszkont.hu/hang/akt ... ngfal.html

manyus
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 9
Hangszer: ketron sd1 plusz
Adott köszönetek: : 362 alkalommal
Kapott köszönetek: : 301 alkalommal

Hozzászólás: # 28720Hozzászólás manyus
2014.10.18. 20:54

Hali!

Érdeklődnék, hogy beyerdynamic mikrofonról mi a véleményetek. Esetleg használtok-e ilyent, és melyik típusát ?

manyus
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 9
Hangszer: ketron sd1 plusz
Adott köszönetek: : 362 alkalommal
Kapott köszönetek: : 301 alkalommal

Hozzászólás: # 28721Hozzászólás manyus
2014.10.18. 20:59

Vangelix írta:"Audyára szerintem min4 hangot lehet tenni jobb kézre. Ha jól emlékszem, ezt már az SD-1 is tudta."
Pontosítanék ez ügyben ;) Ezt a lehetőséget már az X1, és az Xd9 is tudta.....

Apelláta
Adminisztrátor
Hozzászólások a témában: 413
Hangszer: Korg Pa3X
Adott köszönetek: : 4587 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2497 alkalommal

Hozzászólás: # 28724Hozzászólás Apelláta
2014.10.19. 12:22

manyus írta:Hali!

Érdeklődnék, hogy beyerdynamic mikrofonról mi a véleményetek. Esetleg használtok-e ilyent, és melyik típusát ?
Szia!

Az elmúlt egy-két hónapban nem egyszer már megemlítettem az én új szerzeményemet, egy Beyerdynamic M 88 TG mikrofont. Én csak isteníteni tudom, és életem egyik legjobb választásának tartom. Eszméletlen dinamika, a számomra ideális mély hang kiemelés jellemzi, és hihetetlenül nem gerjed.

Az este egy olyan helyen játszottam, ahol korábban mindig megizzadtam a megfelelő, még elfogadható hangkép megtalálásában. A hangfalak a sarokban vannak (egy sub és egy top), a helység kicsike, és rengeteg üveg, meg tükör felület, ezért eszméletlenül hajlamos a bebúgásra. Ráadásul közel kell állnom a hangfalakhoz, ezért még a mikrofonnal is könnyen összegerjed, így korábban mindig vissza kellett vennem a mikrofonból, és nagyon kikészült a hangom a buli végére. De a Beyerrel most voltam itt először, és kegyetlen jól vizsgázott. Igaz először mikrofon nélkül be kellett lőni a cuccot, hogy ne búgjon a teremadottságok végett, viszont utána, mikor ráengedtem a keverőre a mikit is, egy dekát nem tett hozzá a gerjedéshez. Sőt, olyan hangerővel tudtam énekelni, ahogy azelőtt itt még soha. Korábban mindig a mikrofonhoz kellett visszavennem a zenét, de most nem voltak ilyen korlátok. Nyomhattam nyugodtan a zenére, és a mikrofonra is a kakaót.

Az üröm az örömben csak az ára, ami 95-105 ezer forintocska. De valamit valamiért. És nekem nem ennyibe került. :yahoo:

Üdv.: Apelláta

Vangelix
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 10
Hangszer: Korg Pa3x 61 Musikant
Adott köszönetek: : 38 alkalommal
Kapott köszönetek: : 11 alkalommal

Hozzászólás: # 28781Hozzászólás Vangelix
2014.10.21. 18:35

Lehet, nem ebbe a topicba kellene írjam, azzal a kéréssel fordulok hozzátok, hogy amennyiben valaki tudja, legyen szíves töltse fel a Behringer ub1204fx-pro keverő magyar használati utasítását valamelyik fájlmegosztó portálra, mert sajnos innen még nem tudok letölteni, vagy segítsetek ki egy linkel ahonnan letölthetném, ,mert a google nem volt nagyon segítőkész. Köszönet Ja, és azt is szeretném megkérdezni, mi a véleményetek róla.

Új hozzászólás