---Qgli--- írta:Az érdekességük az volt, hogy pa1x jobban szólt, mint a pa1xPro. Nem tudom hogy miért de ezt a saját fülemmel hallottam.
---Qgli--- írta:Volt is! Én egymás fölött hallgattam mindkét hangszert, hol az egyikbe dugtam a fülest, hol a másikba, de a korgosok mondták, hogy erősítésen ugyanez a helyzet.
Ha a hangrendszert kikapcsolod a pa1x-en és azonos rendszeren meghallgatod a két hangszert, semmi különbség nincs a hangjukban. A fülessel történő meghallgatást talán figyelembe sem érdemes venni.
A leírt jelenségre egyetlen magyarázat van, ha pl az egyik hangszeren 1.5, míg a másikon 2.0 vagy 2.5 rendszer. Ugyan is a pa1-ek a rendszerfrissítésekkel egyre jobban szóltak. Én az első pa1xpro-t 2004 tavaszán vettem meg az első szállítmányból 1.0 rendszerrel. Olyan bot hangja volt, hogy majdnem sírtam az első bulin miatta. Aztán a későbbi rendszerekkel ezt korrigálták. A 2.53 egy nagyon jó és gyors rendszer volt. azzal nagyon jól szól a hangszer. A 3.0 után belassult, mert sokkal több erőforrást vesz igénybe. Valójában a lényegi különbség a hangszerkesztéskor egy hangszínbe hívható minták számában rejlik.
A 3.0 rendszerhez kiadott BonusCollection.set csak 3.0 fölötti rendszeren használható, de ez mindössze kb 30 stílust érint, melyből kb 8-10 a ténylegesen használható. Ha gyorsabb hangszert akar az ember érdemes visszaállni 2.53-ra. Természetesen a 3.01 is használható, nem olyan fokú lassulásra kell gondolni, amely zavarna a színpadi munkában.
Asterix, ha neked benne volt a golden bővítmény, ezen egyáltalán nem csodálkozom.Asterix írta:Puhl Sanyinak Pa1x pro hangszere volt. Nem tetszett neki, eladta, azt hiszem G-70-et vett helyette. Egyszer bejött egy buliba és meghallgatta a Pa1x-emet. Azt mondta, ha az övé így szólt volna, nem adta volna el. Úgyhogy ebben lehet valami. A Pa1x későbbi kiadás is, ha jól tudom...