Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat :)

Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt

Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról ;)

Korg - használhatósági tapasztalatok

Korg szintisek fóruma

Moderátor: Moderátorok

Bubamara
Adminisztrátor
Blogbejegyzések: 0
Hozzászólások a témában: 115
Hangszer: PC3, VK7, TR Rack, SD9, SD40, SD1+, i30HD
Adott köszönetek: : 4464 alkalommal
Kapott köszönetek: : 3462 alkalommal

Re: Korg - használhatósági tapasztalatok

Hozzászólás: # 28288Hozzászólás Bubamara
2014.10.02. 08:49

---Qgli--- írta:Az érdekességük az volt, hogy pa1x jobban szólt, mint a pa1xPro. Nem tudom hogy miért de ezt a saját fülemmel hallottam.
---Qgli--- írta:Volt is! Én egymás fölött hallgattam mindkét hangszert, hol az egyikbe dugtam a fülest, hol a másikba, de a korgosok mondták, hogy erősítésen ugyanez a helyzet.

Ha a hangrendszert kikapcsolod a pa1x-en és azonos rendszeren meghallgatod a két hangszert, semmi különbség nincs a hangjukban. A fülessel történő meghallgatást talán figyelembe sem érdemes venni.
A leírt jelenségre egyetlen magyarázat van, ha pl az egyik hangszeren 1.5, míg a másikon 2.0 vagy 2.5 rendszer. Ugyan is a pa1-ek a rendszerfrissítésekkel egyre jobban szóltak. Én az első pa1xpro-t 2004 tavaszán vettem meg az első szállítmányból 1.0 rendszerrel. Olyan bot hangja volt, hogy majdnem sírtam az első bulin miatta. Aztán a későbbi rendszerekkel ezt korrigálták. A 2.53 egy nagyon jó és gyors rendszer volt. azzal nagyon jól szól a hangszer. A 3.0 után belassult, mert sokkal több erőforrást vesz igénybe. Valójában a lényegi különbség a hangszerkesztéskor egy hangszínbe hívható minták számában rejlik.
A 3.0 rendszerhez kiadott BonusCollection.set csak 3.0 fölötti rendszeren használható, de ez mindössze kb 30 stílust érint, melyből kb 8-10 a ténylegesen használható. Ha gyorsabb hangszert akar az ember érdemes visszaállni 2.53-ra. Természetesen a 3.01 is használható, nem olyan fokú lassulásra kell gondolni, amely zavarna a színpadi munkában.

Asterix írta:Puhl Sanyinak Pa1x pro hangszere volt. Nem tetszett neki, eladta, azt hiszem G-70-et vett helyette. Egyszer bejött egy buliba és meghallgatta a Pa1x-emet. Azt mondta, ha az övé így szólt volna, nem adta volna el. Úgyhogy ebben lehet valami. A Pa1x későbbi kiadás is, ha jól tudom...
Asterix, ha neked benne volt a golden bővítmény, ezen egyáltalán nem csodálkozom. :D

Buba

vili2105
VIP
Hozzászólások a témában: 5
Hangszer: korg pa2x pro, korg trinity, doepfer lmk4+
Adott köszönetek: : 1059 alkalommal
Kapott köszönetek: : 442 alkalommal

Hozzászólás: # 28289Hozzászólás vili2105
2014.10.02. 09:00

Fém-műanyag kínai-nem kínai.
Nekem volt egy Roland Fantom x7-esem, ami szerintem nem egy alsókategória. Ez fémházas volt. Hát elkell hogy mondjam, volt egy olyan hülye szokásom, hogy billentyűzettel lefelé tettem mindig tokba (mert az e-16-nál cirka 15 éve így szoktam meg, mert azt ha fordítva raktam a tokba billentyűvel felfelé akkor pont a bekapcsológombot nyomta, ki is kellett rajta cserélni) utólag kiderült, hülyeség volt. Mivel hogy a billentyűzet alatti festett fém ház éle elkezbett hólyagosodni, és rozsdásodni 3 éves korában!!!!! Az igazi vasból volt :dash2: :dash2: felső kategória, nesze neked anyagminőség!!
Vagy én vagyok a hülye?? Túl nagyok az elvárásaim?
Részemről ennyit a fémházról!!

Tech.inf.:Korg pa2x pro, Korg Trinity Solo+Pbs, Doepfer lmk4+ masterkeyboard, Studio: Mackie Mr5 Mk2, Audio-technica at2020, focusrite saffire pro 24 dsp

Bubamara
Adminisztrátor

Hozzászólás: # 28290Hozzászólás Bubamara
2014.10.02. 09:40

Korgok aluprofilból készülnek, galvanizált és festett acél fenéklemezzel.

Rozsdásodni nem igazán kellene egy hangszernek, ez elsősorban tárolás kérdése lehet. Pl párás, nedves hely, vagy a párás buli utáni tokban tárolás.
Láttam néhány fantomot, 1-2 kopás előfordult rajtuk, de ez a rozsda egyedinek tűnik.

Buba

Apelláta
Adminisztrátor
Hozzászólások a témában: 87
Hangszer: Korg Pa3X
Adott köszönetek: : 4587 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2497 alkalommal

Hozzászólás: # 28291Hozzászólás Apelláta
2014.10.02. 09:51

Ez a rozsdásodás lehet, hogy Roland betegség. Én XP-ket láttam már rozsdásodni. Kettőt is. Ezek is a billentyűzet alatt, ahol a lemez visszahajlik. A hangszerek előélete nem ismert, mert mindegyik a komáromi hangszerboltos ismerősöm üzletében volt használtként kitéve. ...és nem azért rozsdásodtak mert beázott a bolt. :lol:

Üdv.: Apelláta

Attila
VIP
Hozzászólások a témában: 89
Hangszer: Korg + Yamaha
Adott köszönetek: : 449 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1053 alkalommal
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 28292Hozzászólás Attila
2014.10.02. 10:00

Ilyen Golden Entertainer bővítőt hol lehet még találni ? Én kapirgálok :P itt a neten, de egyet sem láttam.

Atti

Apelláta
Adminisztrátor

Hozzászólás: # 28293Hozzászólás Apelláta
2014.10.02. 10:11

Bubamara írta: ...A leírt jelenségre egyetlen magyarázat van, ha pl az egyik hangszeren 1.5, míg a másikon 2.0 vagy 2.5 rendszer. Ugyan is a pa1-ek a rendszerfrissítésekkel egyre jobban szóltak....
A Pa3-nál is ezt tapasztaltam. Mikor megvettem, már nem az első OS volt rajta gyárilag, hanem egy előtte nemrég kiadott, vagyis az akkor legújabb frissítés. Ahhoz kezdtem el belőni a műsoromat. Majd háromnegyed évre rá kijött egy frissítés (ezt vártuk akkor nagyon sokan, nagy reményekkel, nagyon sokáig, mert folyamatosan csúszott a megjelenése, aztán nem lett nagy durranás), melyet felrakva azt vettem észre, hogy a hangszer hangkaraktere megváltozott. Nem durván, de számomra hallhatóan. A középmagasak előtérbe kerültek. Ezt a cintányérok intenzitásán lehetett legjobban észrevenni. Kezdhettem elölről a beállításaimat. :dash2:
Azóta volt már talán két frissítés is, de ezeknél ilyet nem tapasztaltam.

Furcsa, hogy ezt akkor, és azóta sem, senki nem említette rajtam kívül. Pedig én ezt akkor is megírtam itt a fórumon.
Bár a Korg szervizben is csodálkoztak, mikor tavaly elvittem a hangszeremet, hogy a két lejátszó nem egyforma hangerővel szól, és kértem, hogy trimmereljék egymáshoz őket. Aztán mikor bemérték, elismerték, hogy tényleg jól hallottam, bár megjegyezték, hogy a megengedett tűrésen belül volt, és még soha sem jelezték ezt feléjük.
...lehet velem van a baj. :PPP

Bubamara
Adminisztrátor

Hozzászólás: # 28294Hozzászólás Bubamara
2014.10.02. 10:20

Itt az árlistában még megtalálható. talán írj nekik az ügyben. Használtan nem fogsz kapni az tutti.

http://www.musitronics.org/prices.html

Buba

Attila
VIP
Hozzászólások a témában: 89
Hangszer: Korg + Yamaha
Adott köszönetek: : 449 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1053 alkalommal
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 28295Hozzászólás Attila
2014.10.02. 10:23

....... ezen kívül nem találtam :)
- bocsi

Atti

marton1974
VIP
Hozzászólások a témában: 38
Hangszer: -
Adott köszönetek: : 380 alkalommal
Kapott köszönetek: : 870 alkalommal

Hozzászólás: # 28331Hozzászólás marton1974
2014.10.03. 23:04

KORG PA1X vs.KORG PA900
Külső : Csak meg kell nézni a két hangszert egymás mellett.Aki már látta tudja mire gondolok.A 900-as "gyerek játék"-nak néz ki az 1X mellett.Megjelenésileg szerintem sokkal komolyabb.Mindkét hangszerben van beépített hangszóró rendszer.Az 1X-é félelmetesen jól és nagyot szól.Míg a 900-asénak fele hangerőn már minden baja van.Jó ez nem mindenkinek szempont.A 900-as kapcsolói nagyon kicsire sikerült gumi tapintásóak.Hiába tették bele a nagy kijelzőt eléggé gyatra a képernyő felbontása...tehát látszik rajta hogy egy középkategória.Egyedül a pa1X önsúlya az amit külsőre negatívumként fel tudok hozni.
Szoftver : A Pa900 itt jobb paraméterekkel rendelkezik igaz,de a Pa1X-n is stabilan fut az operációs rendszer csak egy kicsit lassabb,de ez nem jelent problémát.Itt azért látszik a 10 év különbség.A mikrofon és vokál rész a pa900-asban csapnivalóan rosszul szól,míg pa1X-ben profin be lehet állítani.A pa900-asnál van master és sávonkénti EQ,a pa1X-nél ez nincs,de egy jó minőségű keverővel orvosolható ez a hiányosság.
Összességében nekem volt pa900-asom de nem jött be és lecseréltem a jó öreg pa1X-re és nem bántam meg!Sőt!Mondjuk az enyémben benne van a két bővítő kártya /piano,latin dance/és fel van bővítve elite verzióra./Ram,Mp3,CD,HD,Vif3/És még olcsóbba is került.
Az én igényeimet tökéletesen kielégíti ez a régebbi zászlóshajó.Nem szeretnék vitatkozni ezen hogy a két hangszer közül melyik a jobb,én a régebbi zászlóshajót választottam...de lehet más ezt pont fordítva tenné.De mint már mondtam mindenki olyan hangszert választ magának amilyet akar.
Nincs leszólva a Pa900 jó kis hangszer de személy szerint többre tartom az 1X et...
U.i.: Nem vitatkozom senkivel aki másként gondolja ezt.Nekem megalapozottan ez a véleményem e két hangszerről.

Apelláta
Adminisztrátor

Hozzászólás: # 28352Hozzászólás Apelláta
2014.10.05. 03:29

marton1974 írta:Külső : Csak meg kell nézni a két hangszert egymás mellett.Aki már látta tudja mire gondolok.A 900-as "gyerek játék"-nak néz ki az 1X mellett.Megjelenésileg szerintem sokkal komolyabb.
Én élőben még egyiket sem láttam (Pa1X prot már igen). A kép alapján a sliderek komolyabb külsőt kölcsönöznek a Pa1-nek, de számomra meg a hangszórórács elég idétlen formájú, mint a Pa800 is, és nekem a világos szín sem tetszik. De nem is ezek a legfontosabbak. Ízlések és pofonok.
marton1974 írta:Mindkét hangszerben van beépített hangszóró rendszer.Az 1X-é félelmetesen jól és nagyot szól.Míg a 900-asénak fele hangerőn már minden baja van.Jó ez nem mindenkinek szempont.
Engem is hidegen hagy, de amit írsz az jogos előny.
marton1974 írta:Egyedül a pa1X önsúlya az amit külsőre negatívumként fel tudok hozni.
Ez tény, viszont nekem meg például ez nem szempont. Sosem izgatott egy hangszer súlya. Olyan szinti úgy sincs, amit nem tudnék vinni. Persze nem a szekrényes Wersi-kre gondolok. :lol:
marton1974 írta:Hiába tették bele a nagy kijelzőt eléggé gyatra a képernyő felbontása...tehát látszik rajta hogy egy középkategória.
Tudtommal nem rosszabb a felbontása, mint a Pa1-nek, csak nagyobb méretre van széthúzva.
marton1974 írta:A mikrofon és vokál rész a pa900-asban csapnivalóan rosszul szól,míg pa1X-ben profin be lehet állítani.
Ebben nincs tapasztalatom, de sokan mondják, hogy a Pa1-ben volt a legjobb vokál. De azért erős kifejezés, hogy a Pa900-é (ugyan az mint a Pa3-é) csapnivaló.
marton1974 írta:A pa900-asnál van master és sávonkénti EQ,a pa1X-nél ez nincs,de egy jó minőségű keverővel orvosolható ez a hiányosság.
A sávonkénti eq hiányát keverővel, hogy orvoslod? :o
marton1974 írta:Az én igényeimet tökéletesen kielégíti ez a régebbi zászlóshajó.
Meddig? Hisz ez nem Audya! Ez a mondat elég hiteltelen a szádból. :lol: ...Bocs, de ezt a magas labdát le kellett csapnom. :777

Összességében a magam részéről csak a vokált említeném még pozitívumnak azok közül amit én nem, de te említettél most, illetve akinek fontos, még a jobb hangrendszert.

Új hozzászólás