|
Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról |
Adózás - számla adás - NAV - TIPPEK
Moderátor: Moderátorok
-
Tamás01
- Kiemelt tag
- Blogbejegyzések: 0
- Hozzászólások a témában: 3
- Hangszer: varranger2 Ketron Audya76
- Adott köszönetek: : 216 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 162 alkalommal
Re: GUMISZOBA
Én ezt viccesnek találom, betudnátok linkelni az erre vonatkozó jogszabályt? és mi van akkor ha olyan rosszul játszom mert ugye gyakorolok, hogy a vendégeket inkább előzőm mint vonzom, nincs plusz bevétele, inkább minuszos akkor mi van? Én azt gondolom,hogy a Nav engem mint zenészt csak abban az esetben tud megbüntetni, ha nem adok számlát, de ha én ingyen zenélek neki semmi köze hozzá.
- ---Qgli---
- VIP
- Blogbejegyzések: 14
- Hozzászólások a témában: 3
- Hangszer: -
- Adott köszönetek: : 973 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2460 alkalommal
Ezt ne mondd! Ez mindenképpen büntetés von maga után.Tamás01 írta:ha én ingyen zenélek neki semmi köze hozzá.
- B.Bazsi
- VIP
- Hozzászólások a témában: 4
- Hangszer: Roland BK9
- Adott köszönetek: : 1047 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1473 alkalommal
forissandor írta: 3.Arról ne beszéljünk, ha nekem van egy saját éttermem,ahol a saját szórakoztatásomra és a vendégek szórakoztátására gyakorlok, attól még én anyagi hasznot húzok belőle....
Lehet hogy kötekedőnek tűnök vagy hülyeséget írok, de mi alapján jelenhetjük ki hogy hasznot húzok az élőzenéből? Mihez viszonyítok? Ahhoz hogy mi lett volna ha nincs élőzene, és akkor mennyi lett volna a bevételem? Ezt nem tudjuk meg, mert van élőzene... Mi alapján állapítom meg, hogy én több haszonra tettem szert az élőzenének köszönhetően, ha nem tudom mennyi lett volna a hasznom élőzene nélkül? És mi van ha élőzenével is ugyanannyi hasznom van mint nélküle? Honnan tudom én ezt....?
Roland Bk9, Soundcraft ui16, Audio-Technika AE4100, dB opera 15, dB Cromo 10.
- forissandor
- VIP
- Hozzászólások a témában: 9
- Hangszer: ?
- Adott köszönetek: : 268 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1581 alkalommal
Nehogy vita legyen belőle, a saját tapasztalatom mondom: ott, abban a helyzetben mindegy lett volna, mit mondasz. Van engedélyed vagy nincs? Van-e számlatömböt vagy nincs? A körítés szerintem nem számított.
Olyan ez a szituáció, amiből nincs kiút.... ott állsz egy egyértelmű helyzetben,te vagy a stage-en, a nagyérdemű hallgat. Te szolgáltatsz, a nagyérdemű szórakozik. Te pénzért dolgozol, a nagyérdemű (valamilyen formában) fizet....
Lehet ezt bárhogyan magyarázni, a srácoknak az a dolga, hogy fogást találjanak rajtad.
Olyan ez a szituáció, amiből nincs kiút.... ott állsz egy egyértelmű helyzetben,te vagy a stage-en, a nagyérdemű hallgat. Te szolgáltatsz, a nagyérdemű szórakozik. Te pénzért dolgozol, a nagyérdemű (valamilyen formában) fizet....
Lehet ezt bárhogyan magyarázni, a srácoknak az a dolga, hogy fogást találjanak rajtad.
- B.Bazsi
- VIP
Eszem ágában sincs vitázni, csak ezek a kérdések megfordultak bennem. És nem konkrétan neked szólnak ezek a kérdések, csak az általad írtakról jutottak eszembe. 
- B.Bazsi
- VIP
Amúgy nekem is benne van mindig a kocsiban a számlatömböm is, a bélyegzőm is meg a működési engedélyem is.
- Apelláta
- Adminisztrátor
- Hozzászólások a témában: 5
- Hangszer: Korg Pa3X
- Adott köszönetek: : 4583 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2496 alkalommal
Akkor a NAV adójóváírást, adókedvezményt ad a zenésznek.Tamás01 írta:...és mi van akkor ha olyan rosszul játszom mert ugye gyakorolok, hogy a vendégeket inkább előzőm mint vonzom, nincs plusz bevétele, inkább minuszos akkor mi van?
Üdv.: Apelláta
- Apelláta
- Adminisztrátor
- Hangszer: Korg Pa3X
- Adott köszönetek: : 4583 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2496 alkalommal
Bazsi, a számból vetted ki a szót. Ha te nem írod, én írtam volna ezt, ugyan ilyen bőven.B.Bazsi írta:Lehet hogy kötekedőnek tűnök vagy hülyeséget írok, de mi alapján jelenhetjük ki hogy hasznot húzok az élőzenéből?...
Üdv.: Apelláta
- jamy1
- VIP
- Hangszer: Mac Mini
- Adott köszönetek: : 457 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 338 alkalommal
- Kapcsolat:
- vigo01
- VIP
- Hangszer: Ketron Audya 5 - Korg Pa1000
- Adott köszönetek: : 243 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 418 alkalommal
Nekem nincs számlatömböm, mivel számlázóprogramot használok és azon keresztül nyomtatom ki. Mindig vigyem a gépemet magammal? 
Ketron Audya 5 - KORG Pa1X - Hill-Audio Andante 1520 - Allen & Heath Zed-10 - Beta 58A