Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat :)

Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt

Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról ;)

Korg - Technikai kérdések/válaszok

Korg szintisek fóruma

Moderátor: Moderátorok

Attila
VIP
Blogbejegyzések: 0
Hozzászólások a témában: 299
Hangszer: Korg + Yamaha
Adott köszönetek: : 449 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1053 alkalommal
Kapcsolat:

Re: Korg - Technikai kérdések/válaszok

Hozzászólás: # 26091Hozzászólás Attila
2014.07.17. 07:03

Gabi, ha őszinte akarok lenni és megkímélni téged a kellemetlenségektől, egyiket sem ajánlanám. Ha mégis ragaszkodsz ezekhez, szinte mindegy. :|
Viszont a pa1x vagy 1xpro-t annál inkább (ebben az árkategóriában).

Atti

---Qgli---
VIP
Blogbejegyzések: 14
Hozzászólások a témában: 327
Hangszer: -
Adott köszönetek: : 973 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2460 alkalommal

Hozzászólás: # 26092Hozzászólás ---Qgli---
2014.07.17. 08:04

Attila írta:Gabi, ha őszinte akarok lenni és megkímélni téged a kellemetlenségektől, egyiket sem ajánlanám.
Nem azt kérdezte, hogy mit ajánlasz a kettő helyett.

Gabesz!
Szerintem pa 500.

Bubamara
Adminisztrátor
Hozzászólások a témában: 292
Hangszer: PC3, VK7, TR Rack, SD9, SD40, SD1+, i30HD
Adott köszönetek: : 4464 alkalommal
Kapott köszönetek: : 3462 alkalommal

Hozzászólás: # 26093Hozzászólás Bubamara
2014.07.17. 08:43

Megpróbáltam néhány adatot párhuzamba rakni a két vasalódeszkáról:

pa600 - 2012 - / - pa500 - 2008
sampler: 96MB - / - no
mp3 player: yes - / - no
hang: DNC (Defined Nuance Control) - / - EDS Enhanced Definition Synthesis
Poly: 128 - / - 96
ch. EQ: yes - / - yes
Master limiter: yes - / - no
Tároló: USB (usb2) - / - SD card
Belső memória: 1GB - / - no
fill gombok: no (variációhoz köthető) - / - yes
Style: 1200 (preset, user, favorite) - / - max 480 (preset+user)

Billentyűzet szempontjából nagyjából azonosak, alsókategóriás billenytűzet, azonban még mindíg lényegesen stabilabbak mint a Yamaha S700/S900 billentyűzet.
Kijelző pa500 monochrome a pa600 színes, nagyobb és jobb felbontású.
ami hátrány a 600-ban véleményem szerint az az auto fill. Mivel nincsenek fill-re címzett gombok, agy a variációs hgombokhoz rendeled a fill funkciót, mint a yamikban.
Ettől eltekintve szolgáltatásaiban korszerűbb a pa600 érezhetően jelen van benne a 2010-es évek technológiája.

Attilával osztom a véleményt, hogy inkább egy pa1x, a lényegesen profibb kidolgozottság, jobb billentyűk és profi szolgáltatások miatt. azonban az drágább még ma is, egy új pa600 árából nem veszel pa1x pro-t, )pa1x-et igen) és lényegessen nehezebb ( már ha ez számít valamit)
Persze van aki csak új hansgszerben gondolkodik. akkor egyértelműen a pa600 az ár/árték aránybna legjobb választás ma, véleményem szerint.

Buba

Attila
VIP
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 26094Hozzászólás Attila
2014.07.17. 08:46

.......hanem, mit kérdezett ?

Értem én a magyar nyelvet Qgli barátom. Értettem a kérdést is.
A válaszom, hogy: - egyiket sem. Ez az én véleményem. Teljes jóindulattal szeretnék segítségére lenni, ezért ajánlom azt amit. És megalapozottan.
Most én is kommentáljam a hozzászólásodat ?

Atti

Attila
VIP
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 26095Hozzászólás Attila
2014.07.17. 08:52

Még egy érvem van: - a pa1x 2004-ben jelent meg és még mai napig "legény a talpán". A pa600 alig pár hónapos és rengeteg probléma van már most valük. Akkor kérdem én melyik az olcsóbb ? Bubamara tudja. :777

Atti

Zeneboy
Moderátor
Hozzászólások a témában: 194
Hangszer: Korg Pa3 x
Adott köszönetek: : 1067 alkalommal
Kapott köszönetek: : 882 alkalommal

Hozzászólás: # 26099Hozzászólás Zeneboy
2014.07.17. 11:25

Aki már próbálta felhasználóként is ezeket, az tudja a választ, aki meg nem az csak... Na ezért nem szólok én már nagyon ehhez a fórumhoz, mert a segítőszándék helyett a fikázás megy! :dash2:

Korg Pa3 X -76, Trevis ta08 aktív top,Trevis Event ta18 sub Eurolite QDF BAR Fényszett, Neumann KMS 105 és Shure beta58 mikrofon,

Zeneboy
Moderátor
Hozzászólások a témában: 194
Hangszer: Korg Pa3 x
Adott köszönetek: : 1067 alkalommal
Kapott köszönetek: : 882 alkalommal

Hozzászólás: # 26103Hozzászólás Zeneboy
2014.07.17. 13:26

1. SOng play módban lehet csak felvenni értelemszerűen, hisz seqvencer módban a dalt szerkesztjük és nem komplett felvételt... A felvétel készítés egy opció és szerkeszthető, tehát csak lejáétszás mellé egy opció! Ez szerintem logikus...

A dalt megszerkesztitek, lementitek SAVE! Majd song play 1-be behívjátok shift +rec és felveszitek rá az éneket!

2.Mp3 kártya van benne, csak ezt tudja! Samplerként lát wav mintát!
Hogy szeretnéd wavként ígénybe venni? Ki sem tudod menteni csak mp3ban...A kérdés adja magát! Ebben igazad van karcsú, mint ahogy az is, hogy a pa1 is jobban vett fel mint a pa3..sajnos a saját tapasztalatom szerint!

3. Míg a képernyőn rányomsz, már rögtön indíthatod bal kézzel vagy gombbal-lásd másik kezed! Egyébként is ha megfigyeled,d lesz egy pici késlekedés ahogy elindul az adatszámláló!

4. Lehet csak száraz jelet leveni és csak az effektes részt hallani! Minden egyes effektnél beállítható ott is leszabályozható a bemeneti rész! De Globalban is leszabályozható az értéke a Mikrofon beállításoknál!

Dalonként egy egy beállítást csinálhatsz vokál presetként, és utána ha nyitva a lakat beváltja songbook módban, ha oda mented le a dalt!
Én speciel van egy használható beállításom és kalap kabát! Nem variáltatom a hangszerrel állandóan!

5. Auti fill: STS mellett legyen bekapcsolva a gomb! Globalban is érdeme megnézni esetleg Global/Basic lock módban nincs e ide vonatkozó rész!

Korg Pa3 X -76, Trevis ta08 aktív top,Trevis Event ta18 sub Eurolite QDF BAR Fényszett, Neumann KMS 105 és Shure beta58 mikrofon,

---Qgli---
VIP
Blogbejegyzések: 14
Hozzászólások a témában: 327
Hangszer: -
Adott köszönetek: : 973 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2460 alkalommal

Hozzászólás: # 26104Hozzászólás ---Qgli---
2014.07.17. 13:59

Zeneboy írta:Aki már próbálta felhasználóként is ezeket, az tudja a választ, aki meg nem az csak... Na ezért nem szólok én már nagyon ehhez a fórumhoz, mert a segítőszándék helyett a fikázás megy!
Ez az!
MAXIMÁLISAN EGYETÉRTEK VELED!
Erre próbáltam én is rávilágítani az Attilához intézett kérdésemmel, de én is le lettem fikázva.
Hát ha nekik így jó, akkor nem is próbálok segíteni senkinek. Fölöslegesen nem töröm magam.

Attila
VIP
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 26105Hozzászólás Attila
2014.07.17. 14:36

:lol: :lol: :lol:
- hát ne is !
Kár a gőzért.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Attila 2014.07.17. 20:41-kor.

Atti

Bubamara
Adminisztrátor
Hozzászólások a témában: 292
Hangszer: PC3, VK7, TR Rack, SD9, SD40, SD1+, i30HD
Adott köszönetek: : 4464 alkalommal
Kapott köszönetek: : 3462 alkalommal

Hozzászólás: # 26108Hozzászólás Bubamara
2014.07.17. 15:16

powersparc írta:[

Amúgy a Trinityhez csak annyit még: biztos jól halljátok? Nem a Triton a bejövősebb inkább. Már csak a gyári presetek is szerintem ötletesebbek benne, de a TR, X50, microX szériában meg attól is jobban. Viszont a sampler miatt egy TR-re nekem mai napig fáj a fogam, igaz M3-am van de még nem sikerült kideríteni hogy lehetne bele microX soundokat importálni, absz. nem eszi a Triton formátumát sajnos. :(
Szia,
Jó a Triton, meg izgalmas presetek is vannak benne, azonban számomra a Trinity (már csak a hangkeltés egyediségéből adódóan is) egy unicum marad.
Van itt Classic és egy Extreme is, ami a legjobb összefoglalása szerintem a Triton szériának hangszíneiben. De vannak ízek a Trinity-ben, melyeket a Tritonból nem érzek ki hiába szerkesztem meg a hangot. Általános felhasználásra vélhetően a Triton hasznosabb, a bővítőhelyek, és a sampler, valamint a nagyobb bank és hangszínszám miatt is.
:777

Buba

Új hozzászólás