Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat :)

Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt

Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról ;)

Hangtechnika - Használhatóság, felhasználói tapasztalatok

Hangtechnikával kapcsolatos témák

Moderátor: Moderátorok

Asterix
Globális Moderátor
Blogbejegyzések: 0
Hozzászólások a témában: 492
Hangszer: Korg Pa5x-76 Musikant, Ketron EVM
Adott köszönetek: : 1920 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2917 alkalommal

Re: Hangtechnika - Használhatóság, felhasználói tapasztalato

Hozzászólás: # 25805Hozzászólás Asterix
2014.07.07. 19:31

Rolandbk5 írta:- Behringer DDX3216

Ezeket nézegettem. Mindenki véleményére kíváncsi vagyok, és esetleg az is érdekelhet, hogy ki mit gondol az Analogról, és a Digitálisról. Előnyei hátrányai.
Én már nem vennék analóg keverőt a digitális után. Kis kompakt keverők a hasonló tudású analóg párjaikhoz képest. A mai keverők már egészen felhasználóbarátok, ráadásul az egyes termek beállításai elmenthetőek, bármikor visszahozhatóak, stb.
Behringer DDX3216 keverőt használtam 1 évig. Előtte beszéltem egy hangtechnikussal, ő ódákat zengett róla, hogy milyen jó keverő, mióta gond nélkül használja. Valóban fantasztikus volt, én még előtte nem láttam olyant, hogy női, férfi hangszínbeállításokat, lábdob, pergő beállításai gyakorlatilag 1 gombnyomással egy adott csatornához rendelhetőek, effektek úgyszintén.
De sajnos az enyém már amikor megvettem táphibás volt, de a nagy örömömben, hogy nekem ilyen keverőm lehet nem figyeltem kellően rá. Így egyik kolléga kicserélte a tápban az összes kondit, akkor egy fél évig jól dolgozott, majd megadta magát újra. Akkor azt hiszem Üllőn volt a márkaszervíz, ott tápot cseréltek benne kompletten, és akkor eladtam egy jó kis buktával. Lehet, hogy csak én voltam ilyen szerencsétlen, mert gyakorlatilag egyetlen dolgom volt a rengeteg használtan vásárolt cucc között, mi cserben hagyott.

malko
VIP
Hozzászólások a témában: 160
Hangszer: yamaha Genos2
Adott köszönetek: : 220 alkalommal
Kapott köszönetek: : 784 alkalommal

Hozzászólás: # 25806Hozzászólás malko
2014.07.07. 19:41

Rolandbk5 írta: A zenekar amihez kellene, az max 3 fő, három ének, és három hangszer.

Kérdés, hogy mi a 3 hangszer mert ha van benne már két billentyű akkor már a 10 csatornás felejtős.
Ahogy Asterix is írta már analógot nem venne úgy ahogy én sem. Nekem a Roland jobban bejönne de a behringer
keverők is nagyon komoly fejlesztésen mentek keresztül. Sajna még nem halottam élőben egy próbát megérne.
Szóval én digitálisat vennék.

Zaj keltő források: Yamaha Genos2, Allen&Heath SQ-5, Dbx Venu 360, Presonus 328Ai, Presonus 312Ai, 6db Kv2 audio sub, Neumann kms105

Attila
VIP
Hozzászólások a témában: 266
Hangszer: Korg + Yamaha
Adott köszönetek: : 449 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1053 alkalommal
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 25807Hozzászólás Attila
2014.07.07. 19:52

Nekem pártatlannak kell maradnom ezúttal. :)
Viszont, Asterixet megkérhetjük, hogy referáljon a Rolandról :!: Edirol van neki, tudom, de a Behringerhez van hasonlítási alapja. :777

Atti

marton1974
VIP
Hozzászólások a témában: 118
Hangszer: -
Adott köszönetek: : 380 alkalommal
Kapott köszönetek: : 870 alkalommal

Hozzászólás: # 25810Hozzászólás marton1974
2014.07.07. 20:20

Mennyire hallható egy digitális és analóg keverő hangja közötti különbség ugyanazon hangfalakon?Nem egy gagyi analógra gondolok...
Egy Dynacord Powermate 600-2 vagy egy Attila féle digitális Roland...?Melyikkel kapok szebb hangot aktív falaknál?A dyna erősítő részét most hagyjuk...az egy plusz dolog.A keverő és effekt rész érdekelne...

Rolandbk5
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 127
Hangszer: Yamaha Genos
Adott köszönetek: : 1063 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1090 alkalommal
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 25820Hozzászólás Rolandbk5
2014.07.07. 21:44

Sziasztok,

Nekem volt Edirol M10DX, és volt Behringer DDX is.
Csak annak idején nem igazán éreztem olyan fontosnak, és talán a hozzá nem értésem volt a legnagyobb probléma.
Úgy látom, hogy a válasz egyöntetű, DIGITÁLIS.

Malko úgy van három hangszer, hogy a Midjay, a Trinity, és az iPad, de ezt átszeretném rakni a Midjay-be, úgy csak kettő.
Viszont három ének van.
Attila a kérdésem az lenne, hogy a jack dugók is szimmetrikusak? Egyébként remek cucc a VM... :777
Ezt át kell rágjam, mert nem szeretnék hetente keverőt cserélgetni.

B.Bazsi
VIP
Hozzászólások a témában: 178
Hangszer: Roland BK9
Adott köszönetek: : 1047 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1473 alkalommal

Hozzászólás: # 25823Hozzászólás B.Bazsi
2014.07.07. 22:02

Megérné lecserélni a ZED12-t az általad említett dogot. keverők valamelyikére?

Roland Bk9, Soundcraft ui16, Audio-Technika AE4100, dB opera 15, dB Cromo 10.

malko
VIP

Hozzászólás: # 25835Hozzászólás malko
2014.07.08. 07:41

Azért annyit elszeretnék mondani, hogy aki még nem használt digitális keverőt az ne kapkodja el a dolgot.
A keverők egyik lelke a jó elő fok. A régebbi digitálisoknál meg az alsóbb kategóriánál azért nem számoljatok komoly analóg/digital átalakítókra. Biztosan kimerem jelenteni, hogy egy zed12-be sokkal jobb az előfok mint pl roland vm-be. Viszont a Roland sokkal több dolgot tud mint egy analóg. Parametrikus eq,kompresszor, effect minősége programozható kimenetek...stb. (Inkább ezt választanám) Aki szereti az olyan hangzást ami szinte már olyan tiszta, hogy fáj és nagyon steril akkor digitális, viszont aki keresi a dögöt meg egy kicsit koszos analóg hangot annak nem fog bejönni.
Több éven keresztül yamaha01V96-ot használtam amivel nagyon megvoltam elégedve. Viszont beláttam, hogy 20 éves a motyó és váltanom kell. Sokáig agyaltam én is, (még Goozl Lacival is beszéltem erről a dologról) hogy mit vegyek helyette és egy olyan mellet döntöttem aminek van szerviz háttere folyamatosan fejlesztik a szoftverét a kezelése nem nagyon tér el egy analógtól és mellesleg nem árt ha jól is szól. Direkt nem fogom leírni, hogy mit vettem mert nem akarok vitát ebből akit érdekel annak privátban beszámolok. Ja és még csak egy megjegyzés. Tegnap próbáltam Ipad-dal vezérelni ami sikerült is és remekül működik, de ez az érintő képernyős tologatás nem az én világom, sajnos elég hamar mellé lehet nyúlni a dolgoknak. A hagyományos toló vagy tekerő potitól nincs jobb.

Zaj keltő források: Yamaha Genos2, Allen&Heath SQ-5, Dbx Venu 360, Presonus 328Ai, Presonus 312Ai, 6db Kv2 audio sub, Neumann kms105

Attila
VIP
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 25838Hozzászólás Attila
2014.07.08. 08:11

Malkó, a Yamaha nem Roland és fordítva. :) Ezt tudod te is.
Csak azt szeretném mondani, digitális és digitális közt is van különbség.
Eddig rendben van ? Nem tudom mit választottál végül is (majd írd meg nekem PÜ-ben), de tudjuk mindenkinek más és más az ízlése, elvárása, igénye, stb. Nekem is van összehasonlítási alapom a Yamaha 01V-vel, az Allen-Heath több tipusával is, Behringerrel........... A Yamaha hangzás mindig lágyabb, puhább.
Azt sem szabad szem elől téveszteni, hogy u.azon összegért milyen minőséget kapsz, vagyis 80-100 ezres kategóriában kell most gondolkodni. Roli négy tipust sorolt fel, ebben kéri a véleményezést.
Egyébként minden rendben van, köszi a hozzászólást. :777

Atti

malko
VIP

Hozzászólás: # 25840Hozzászólás malko
2014.07.08. 08:21

Akkor egyértelműen leírom, hogy ebben a 80-100 ezres kategóriában ÉN a rolandot venném.
De ez én vagyok és nem szeretném ha valaki utána a fejemhez vágná, hogy milyen rosszul szól egy digit keverő.
Volt már itt egy fórumon egy srác aki zed 14-ét cserélte egy yamaha 01V96-ra és sehogy nem jött be neki.
Csak azért mondtam el a dolgokat, hogy aki teheti az előtte hallgatózzon.

Attila
VIP
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 25843Hozzászólás Attila
2014.07.08. 08:38

Mindenképpen hallgatózzon, ha van rá módja !
Nálam a sterilitás -ahogyan te fogalmazol- fontos tényező (hangzást illetően).
Szakmámból kifolyólag is :lol:

Atti

Új hozzászólás