Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat :)

Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt

Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról ;)

Hangtechnika - Használhatóság, felhasználói tapasztalatok

Hangtechnikával kapcsolatos témák

Moderátor: Moderátorok

Asterix
Globális Moderátor
Blogbejegyzések: 0
Hozzászólások a témában: 491
Hangszer: Korg Pa5x-76 Musikant, Ketron EVM
Adott köszönetek: : 1901 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2909 alkalommal

Re: Hangtechnika - Használhatóság, felhasználói tapasztalato

Hozzászólás: # 23174Hozzászólás Asterix
2014.03.13. 19:26

Engem is meggyőzött a digit végekkel. Odavittem Miskolcra a 4kW-os és a 2.5 kW-ot digit végeket, hozzá rendszerprocit, Behringer DEQ eq-t és én is megvettem, mert jól szólt. De a Peavey sokkal jobban szólt. És utána gondolkodtam, hogy kb 600e forintban van a digitvéges rackem és ráadásul mindennel együtt már elég nehéz is. + a keverő. (16 csatornás Yamaha). Kell ez nekem?
Kipróbáltam egy olcsó keverőerősítőt és láss csodát még jobb minőséget adott alapból, mint a digitvégek. A Valkó rendszerből hiányzik mélyközép, ott kicsit üres a fal. És krosszolás nélkül ezt tökéletesen megoldotta a Behringer PMP6000 keverőerősítő. 150e forintomba került Thomannál és még egy 30 m-es csopikábel is járt hozzá. És 13 kG körül volt a majdnem 40 kg helyett!!!
Nem is gondolkodtam a cserén. :777 :777

B.Bazsi
VIP
Hozzászólások a témában: 177
Hangszer: Roland BK9
Adott köszönetek: : 1045 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1464 alkalommal

Hozzászólás: # 23177Hozzászólás B.Bazsi
2014.03.13. 19:49

Nekem volt Behringer PMH 3000-es, háááát.... hagyott maga után kívánnivalót. Teljesítménye köszönő viszonyba nem volt a tényleges azzal ami rá volt pingálva, tápegység problémája volt többször, le is égett és az lett a veszte. Nem tudom mennyivel jobb ez az új PMP széria, nekem a PMH nem jött be.

Roland Bk9, Soundcraft ui16, Audio-Technika AE4100, dB opera 15, dB Cromo 10.

Asterix
Globális Moderátor

Hozzászólás: # 23180Hozzászólás Asterix
2014.03.13. 20:04

Az előtte levőek elég gagyik, azokat meg sem vettem volna, de a 6000-es volt a legújabb, akkor jött ki. 2x800W digit végfokkal. Nem tudom, hogy ebből mennyit tudott leadni, de az biztos, hogy rettenetesen hangos volt. És a Valkó falakkal nagyon jól szólt... :777

---Qgli---
VIP
Blogbejegyzések: 14
Hozzászólások a témában: 575
Hangszer: -
Adott köszönetek: : 969 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2453 alkalommal

Hozzászólás: # 23186Hozzászólás ---Qgli---
2014.03.13. 20:36

Ez volt az a felállás, amit egyszer én is meghallgattam?
Attól mostani cuccod klasszissal jobb...

Asterix
Globális Moderátor

Hozzászólás: # 23196Hozzászólás Asterix
2014.03.14. 06:48

Igen, az volt...

Zsolti93
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 42
Hangszer: Korg Pa 50
Adott köszönetek: : 76 alkalommal
Kapott köszönetek: : 211 alkalommal

Hozzászólás: # 23202Hozzászólás Zsolti93
2014.03.14. 07:34

Kedves kollégák!!

Újra szükségem lenne az észrevételeitekre,tapasztalatitokra!!

Hangfal vásárlásban, pontosabban keresésben vagyok jelenleg benne! A Győri hangszerdiszkonttal tárgyalgattam egy párszor az elmúlt napokban! Érdeklődtem wharfedale hangfalakról és azon belül is 3 utassal kapcsolatban! Azt írták hogy jobban ajánlják a keresetebb ALTO ( USA) hangfalakat). Kérdeztem hogy esetleg van-e belőle háromutas, azt mondták nincs. Azért is nincs sok háromutas hangfal mert könnyen kimegy belőle a középsugárzó és a gyártók ( most mindegy melyik) nem preferálják a háromutas kiszereléseket ezért nincs sok belőlük. Kérdésem az lenne hogy aki dolgozott már ilyen felszereléssel tehát háromutas hangfalakkal azok vettek-e észre ilyet?? Igazából amit én kinéztem az a Wharfedale KINTEIC 153 ( ez 3 utas, 300/600/1200 watt 4 ohm).

Nagyon szépen előre is a véleményeteket!

Üdvözlettel:
Zsolti :)

Apelláta
Adminisztrátor
Hozzászólások a témában: 413
Hangszer: Korg Pa3X
Adott köszönetek: : 4583 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2496 alkalommal

Hozzászólás: # 23235Hozzászólás Apelláta
2014.03.15. 00:50

Zsolti93 írta:Azt írták hogy jobban ajánlják a keresetebb ALTO ( USA) hangfalakat).
Az Alto olasz anyacég kínában gyártott cuccai. USA-hoz fikarcnyi köze sincs. Behringer, Phonic, Omnitronic kategória. Talán egy kicsit megbízhatóbbak.
Zsolti93 írta:Azért is nincs sok háromutas hangfal mert könnyen kimegy belőle a középsugárzó és a gyártók ( most mindegy melyik) nem preferálják a háromutas kiszereléseket ezért nincs sok belőlük. Kérdésem az lenne hogy aki dolgozott már ilyen felszereléssel tehát háromutas hangfalakkal azok vettek-e észre ilyet??
Nekem még nem volt háromutas Pa cuccom, csak hifi-ben. De ez egy baromság. Pont inkább a középsugárzók vannak a "legnagyobb biztonságban". Egy magas sugárzót sokkal könnyebb kinyírni, de még egy mélyet is. Persze szánt szándékkal mindent tönkre lehet tenni. Ez csak egy vásárlói megvezetés volt, mivel valószínűleg az üzlet nem forgalmaz Wharfedale hangfalakat. Ha ez a márka érdekel, a bagodi Syncopa hangszerboltnál érdeklődj. Amúgy ez egy középkategóriás angol márka, amit valószínűleg már szintén a hunyorítókkal gyártatnak. De az Alto-nál azért jobb cuccok.

Nem rég hallottam négy Alto falat a lányom iskolai farsangi buliján, de minősíthetetlenül fosul szóltak. A megszólalásuk arányban volt a két hangosító tinager srác emós (nem tudom, hogy kell ezt helyesen írni), nyálas külsejükkel. Ha a lányomnak később ilyen kinézetű barátja lesz, sörétessel fogom kikergetni az udvarból. Mármint a srácot. Mint az Eötvös inga, úgy járt a fejük a DJ pult fölött, de az nem tünt fel nekik hogy a 7-8 éves gyerekeknek olyan hangosan tolják a zenét, hogy én - aki egy zajtűrő vagyok - is majd meg süketültem. A falak meg torzultak mint az állat. De legalább nagyon menők voltak. :hit2:

Bocs az off-ért. :pardon:

Üdv.: Apelláta

forissandor
VIP
Hozzászólások a témában: 86
Hangszer: ?
Adott köszönetek: : 268 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1579 alkalommal

Hozzászólás: # 23241Hozzászólás forissandor
2014.03.15. 11:37

Szia!
Nekem voltak anno három utas hangfalaim, az őskorban Reflex Megákat használtam, később az előző zenekaromban 3 utas Proel hangfalak voltak. Nem volt az rossz, csak egy dolgot vegyél figyelembe. A három utas rendszert ha felteszed olyan magasra, hogy az emberek feje fölött legyen a magassugárzó, iszonyú sokat veszít a mély tartományból. Ha földre teszed, akkor lesz mély tartományod, de a közép és főleg a magas tartomány elveszik a tömegben.
Ezért érdemesebb Sub + kétutas hangfal párosítás úgy, hogy a topra nem engeded rá szélessávban a jelet, hanem lecrossolva csak a közép és a magas tartományt. Így gyakorlatban lesz egy három utas rendszered, csak nem egy hangfalban, és minden a helyén fog szólni.

Pumika
VIP
Hozzászólások a témában: 30
Hangszer: Ketron SD9-Yamaha Motif ES6
Adott köszönetek: : 1138 alkalommal
Kapott köszönetek: : 370 alkalommal

Hozzászólás: # 23242Hozzászólás Pumika
2014.03.15. 11:55

Ez így Kolléga, én is így használom. Nekem anno volt egy sub, és onnan ment fel a két compakt ládába, az erősítőhöz passzolt az impedancia, és jól szolt.
Most van egy Dynacord Littlemax 2-es, kicsi, könnyű, praktikus, nagyon jól szól, és ha kell még nagyobb helyen hang, akkor mellé teszek még egy aktív subot.
Egy a lényeg, amit már többen is írtak, a pakolás ne legyen nehéz feladat. Ezért jók a jó minőségi cuccok. Pumi.

Zsolti93
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 42
Hangszer: Korg Pa 50
Adott köszönetek: : 76 alkalommal
Kapott köszönetek: : 211 alkalommal

Hozzászólás: # 23244Hozzászólás Zsolti93
2014.03.15. 12:36

Sziasztok!!

Nagyon szépen köszönöm!! Ezek kielégítő válaszok mind a kérdésemben feltüntetett ALTO és wharfedale hangfalakról! Őszintén mondva majdnem bedőltem ennek az ALTO-nak de így tuti sztenderre rakom ezt a márkát! Lényeg az hogy akkor jobban járok ha 2 utas rendszert vásárolok és veszek hozzá egy nagyobb teljesítményű aktív sub-ot. Ebben is teljesen igazatok van mert 3 utas hangfalat nem tudtok úgy be állítani hogy jól adja ki a mélyet, magasat stb. Ha pedig külön van akkor meg ott van a hangszóró ahol kell lennie! :D Ez teljesen elkerülte az én figyelmem! Köszönöm! Úgy tűnik az írásaimról mint aki ma kezdte a szakmát de nem csak szeretek előtte több zenész kollégával beszélni kinek mi a tapasztalata!

Most azon gondolkodom hogy ha van egy aktív sub ami mondjuk 300 watt és ha vannak mellette 2 150 watt vagy épp 250 wattos topládák akkor már arányában nem szólhat rosszul szerintem. Mert néztem hogy vannak olyan összeállításban hangfalak a HK audiótól hogy egy aktív sub ami azt hiszem 300 watt és topok lehetnek 150 wattosak meg 250 wattosak.

Erről a "márkáról" mi a véleményetek?? Mármint erről a HK audio Pa rendszerről??

Köszönöm az eddig véleményeteket is! Meg előre is köszönöm erre az üzenetre küldött véleményeteket is! :D

Zsolti :D

Új hozzászólás