|
Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról |
Hangtechnika - Használhatóság, felhasználói tapasztalatok
Moderátor: Moderátorok
- Attila
- VIP
- Blogbejegyzések: 0
- Hozzászólások a témában: 266
- Hangszer: Korg + Yamaha
- Adott köszönetek: : 449 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1053 alkalommal
- Kapcsolat:
Re: Hangtechnika - Használhatóság, felhasználói tapasztalato
Gyulej, ezzel lehet több sávot is venni ?
Az Adobe Audition-t néztem ki még.
Az Adobe Audition-t néztem ki még.
Atti
- Gyuley
- VIP
- Hozzászólások a témában: 114
- Hangszer: Cubese 10 pro Absolute 3.NI k11 Ultimate.Yamaha 3K
- Adott köszönetek: : 752 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 811 alkalommal
Lehet, persze, akkor nem is javasoltam volna, azt hiszem 128 sávon lehet felvételt készíteni!
Ez egy egyszerű többsávos felvevő, pár alapvető effekt-el, nem egy Mastering szoftver, de a célnak megfelel!
Ez egy egyszerű többsávos felvevő, pár alapvető effekt-el, nem egy Mastering szoftver, de a célnak megfelel!
"Zenész vagyok, és ez így jó, a zenétől szebb nekem nincsen,
dallamokból áll életem, általuk létezem"
- Attila
- VIP
- Kapcsolat:
Annyi, de annyi "nagylelkű" felajánlás van a profilokban, a bemutatkozásokban viszont amikor segítségre lenne szükség........
sajnos sehol nincsenek azok az angyalok. Csak itt ebben a topikban legalább három kérdésre vártam valamennyire érdemleges választ. Kivétel van, azoknak köszönöm és én is próbálom viszonozni.
Szájhős, az van bőven
Ha arról van szó, hogy kié a nagyobb, a jobb, a szebb, rögtön oldalak jelennek meg. Szomorú 
Szájhős, az van bőven
Atti
- ---Qgli---
- VIP
- Blogbejegyzések: 14
- Hozzászólások a témában: 576
- Hangszer: -
- Adott köszönetek: : 979 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2473 alkalommal
Én olvasgattam a kérdéseidet, de sajnos az audiófelvétel témában nem vagyok annyira járatos, viszont, ha a legutóbbi kérdéseden gondolkodom...
Ha ilyen lenne, akkor szerintem mindenki ilyet használna - ezen nem gondolkodtál még?
...szerintem azért nem tudnak ( és én sem tudok ) segíteni, mert ilyen program nincs is. Alapból nagyon kevés olyan zeneszerkesztő program van, ami magyar nyelvű és még akkor egyszerű-nagyszerű is legyen és mindezt ingyen! Túl sok a kritérium!mentosattila írta:Melyik az az egyszerű de nagyszerű PC program, amivel több sávos hangfelvétel készíthető, magyar menüvel bír, könnyen kezelhető és letőlthető ?
Ha ilyen lenne, akkor szerintem mindenki ilyet használna - ezen nem gondolkodtál még?
Ezzel a mondattal viszont maximálisan fején találtad a szöget. Ez így van, ahogy leírtad...mentosattila írta:Ha arról van szó, hogy kié a nagyobb, a jobb, a szebb, rögtön oldalak jelennek meg
- Adames
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 312
- Hangszer: Korg Pa2
- Adott köszönetek: : 751 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 518 alkalommal
Én audio felvételek készítéséhez az Audacity programot használom. Kezelése egyszerű, magyar nyelvű és szerintem a szoftverbázisról letölthető.
- Gyuley
- VIP
- Hozzászólások a témában: 114
- Hangszer: Cubese 10 pro Absolute 3.NI k11 Ultimate.Yamaha 3K
- Adott köszönetek: : 752 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 811 alkalommal
Igen, ez a legegyszerűbb, és még magyar is, hát ezért is javasoltam ezt az egyszerű progit!
Én viszont nem ezt használom, általában a Cubase 5-öt, de felvenni ritkán szoktam vele(többsávos rögzítő van aT2-ben is), viszont ez se nem magyar, se nem egyszerű!
Én viszont nem ezt használom, általában a Cubase 5-öt, de felvenni ritkán szoktam vele(többsávos rögzítő van aT2-ben is), viszont ez se nem magyar, se nem egyszerű!
"Zenész vagyok, és ez így jó, a zenétől szebb nekem nincsen,
- Attila
- VIP
- Kapcsolat:
Gyuley, Adames, - megvan az Audasity, végignéztem és próbáltam néhány funkciót. Valóban ügyeske progi. Egy kicsivel profibb lenne a vágyam.
Qgli, a magyar nyelv nem kizáró jellegű, azt csak az én "gyengeségemért" óhajtanám, mert az angollal nem vagyok szoros kapcsolatban
- sajnos -
1O22 felhasználó van regisztrálva az oldalon, nem hiszem, hogy valaki ne tudna hasznos tanácsokat adni nekem ebben az űgyben. Azért reménykedem
Qgli, a magyar nyelv nem kizáró jellegű, azt csak az én "gyengeségemért" óhajtanám, mert az angollal nem vagyok szoros kapcsolatban
1O22 felhasználó van regisztrálva az oldalon, nem hiszem, hogy valaki ne tudna hasznos tanácsokat adni nekem ebben az űgyben. Azért reménykedem
Atti
- ---Qgli---
- VIP
- Blogbejegyzések: 14
- Hozzászólások a témában: 576
- Hangszer: -
- Adott köszönetek: : 979 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2473 alkalommal
Ebből aki állandó hozzászóló tag, az kb 20-25 ember.mentosattila írta:1O22 felhasználó van regisztrálva az oldalon, nem hiszem, hogy valaki ne tudna hasznos tanácsokat adni nekem ebben az űgyben. Azért reménykedem
- Attila
- VIP
- Kapcsolat:
Igen. Sajnos.
- de hol is vannak azok a szabályok ?
Amikor valakit támadni kell, vagyunk vagy 1oo-an
- de hol is vannak azok a szabályok ?
Amikor valakit támadni kell, vagyunk vagy 1oo-an
Atti
- Bubamara
- Adminisztrátor
- Hozzászólások a témában: 123
- Hangszer: PC3, VK7, TR Rack, SD9, SD40, SD1+, i30HD
- Adott köszönetek: : 4464 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 3462 alkalommal
Úgy gondolom, hogy nem túl sokan foglalkoznak audió felvétellel, pláne nem hozzáértő szinten az 1022 felhasználóból. Van aki a hangszerben oldja meg a rögzítést, nagyon sokan HD recorderrel dolgoznak. Ha pedig nem tud valaki valamit, akkor mit válaszoljon a kérdésre? Azt hogy kakukk, vagy fapapucs? 
Van néhány VIP és kiemelt tagtársunk aki stúdiózik, illetve használ ilyen progikat, talán privátban kellene rájuk írni, vagy felhívni őket. Én szívesen segítenék, de ha valamit fel akarok venni, vasakon barmolok. (De az legalább jó nagy.
) Így ez a téma (is) ismeretlen terület a számomra. 
Van néhány VIP és kiemelt tagtársunk aki stúdiózik, illetve használ ilyen progikat, talán privátban kellene rájuk írni, vagy felhívni őket. Én szívesen segítenék, de ha valamit fel akarok venni, vasakon barmolok. (De az legalább jó nagy.
Buba