Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat :)

Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt

Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról ;)

A kezdetektől napjainkig-ki hogyan képzi magát

Bármely téma, amely nem hangszerekkel kapcsolatos

Moderátor: Moderátorok

---Qgli---
VIP
Blogbejegyzések: 14
Hozzászólások a témában: 15
Hangszer: -
Adott köszönetek: : 979 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2473 alkalommal

Re: A kezdetektől napjainkig-ki hogyan képzi magát

Hozzászólás: # 19674Hozzászólás ---Qgli---
2013.12.16. 11:15

B.Bazsi írta:Jóval nagyobb tudású gépek vannak már a G70-nél, nekem pl mégse hiányzik az MP3 lejátszó belőle, a sampler se hiányzik, vinyó se hiányzik, tudom hogy ezek megléte milyen pluszt adnának technikailag, mégse cserélem le egyelőre.
Ezzel fején találtad a szöget.
Bazsinak az álláspontját hangsúlyoztam én akkoriban is....

goozl
Kiemelt tag
Blogbejegyzések: 0
Hozzászólások a témában: 3
Hangszer: Korg Pa1X Pro,Roland GT6,GT10, Fender Strat kópia.
Adott köszönetek: : 271 alkalommal
Kapott köszönetek: : 325 alkalommal
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 19678Hozzászólás goozl
2013.12.16. 13:14

Nos kicsit a varrógépes muzsikusok akik vagyunk itt mindnyájan, ki-ki milyen szinten (ez most mellékes) másként látjuk a dolgot mint a többi zenész.
Miért?
Mert egymagunknak kell megoldjuk a komplett zenekarnak megfelelő hangzást megoldani úgy, hogy minél kevésbe legyen az műanyag.
Magam botcsinálta hangszeres vagyok e téren (is) hisz a billentyűzés rajtam maradt mint szamáron a fül. Ám annál inkább szeretem .
Nem vagyok képzett zenész ám szerencsére hallom a muzsikát és a hallásból adódó játék nekem nem gond.
Természetesen az elméleti tudás nagyon fontos és elengedhetetlen.
Ám amire ki szertnék térni az az, hogy ebben a szférában legnagyobb az állandó fejlesztés.
Újabb élethűbb, jobb hangszerek jelennek meg és mi cseréljük, mert jobban fog szólni az amit előadunk.
Még a gyengébb muzsikusok esetében is.
Ez így normális szerintem.
Ám a manuális tudás játékmód és a zenei alázat többőnkben akkor jön elő amikor zenekarozunk. Aki még nem tette annak javaslom kipróbálását.
Tanulságos.

Tudjátok én régóta dobolok ilyen-olyan szintű zenekarokkal, több nagyobb név mögött is ültem egyszer-kétszer.
Az ember elkezd hangszert fejleszteni jönnek a drágábbnál drágább mesterhangszerek, profi több százezres cintányérkészletek, több ezer forintos dobverők stb..
Egy jó dobcucc cinekkel, vasakkal, tokokkal mindennel együtt kb 2 milla.
Nos mostanra pedig oda jutottam, hogy egy általam készített picike rohamcuccal dolgozom, mely noname, más cuccok dobjaiból lett összerakva. Lássunk csodát a dolog működik..A dob jól szól, a cineket egyszer megvettem, ha nem töröm el, aszok hű társaim sokáig. A fejlődés megáll. Senki soha meg nem kérdezte azt, hogy milyen cucc ez, mi ez a szar. Sőt. Igaz itt is igaz az, hogy a sound a kézben van, és egészen elfogadhatóan meg tudom ütni és a 25 év alatt pár stílust végig játszottam.

Ergo ami miatt párhuzamba állítottam e kettő általam ismert világot, ami mégis összekapcsolódik a muzsika, a HARMÓNIA keretein belül, látszik, hogy mekkora kontraszt van a kettő között. Ám egy valami van ami mindegyikben közös az az ember, a muzsikus, a művész aki által megszólal a zene. De mégis látszik az, hogy mennyivel másként kell gondolkodjon egy dobos, egy gitáros egy olyan zenész aki nem kész alappal egyedül kell megszólaljon. Más a szemlélet.
Kicsit a topic témájától eltér ugyan eme kis szösszenet, gondoltam azért érdekes lehet...
Üdv: Laci

Hangtechnikus, rendszer Dynacord Forum Line 2*15KW, Yamaha 02R digit, Soundtracks Megas Monitor, Studiomaster Horizon powermixer, Studiomaster Gold 16/8/16: Hangszer: Korg PA 1XPRO.

B.Bazsi
VIP
Hozzászólások a témában: 4
Hangszer: Roland BK9
Adott köszönetek: : 1053 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1483 alkalommal

Hozzászólás: # 19679Hozzászólás B.Bazsi
2013.12.16. 13:32

Én ezt így gondolom, ugyanakkor jó érzéssel tölt el ha egy olyan hangszerrel dolgozhatok nap mint nap amely sem hangzásban, sem funkciókban, sem billentésben stb. nem az alsó kategóriát képviseli. Ha jelenleg tehetném a hangtechnikámat is fejleszteném, ami nem azt jelenti hogy nem állnék meg a milliós végfokoknál vagy a milliós hangfalaknál, de azon lennék hogy jobban szóljon ami megszólal tőlünk. Ha a fülemnek jobban tetszene egy 400 000-es hangfal mint egy 600 000-es, és anyagilag megtehetném hogy bármelyiket megvegyem, nem biztos hogy a 600 000-es mellett tenném le a voksom, és nem a miatt a 200 ezer HUF miatt. A mikrofonom se 10 000 forint volt, és annak ellenére hogy egy 10 ezresbe is lehet énekelni, nem sajnáltam kiadni érte azt a pénzt amibe került, de ez tetszett és kész. Remélem értitek a felfogásom és ezt a hozzáállásom... :777 :D Nem vagyok a technikai fejlődés ellensége, de ha olcsóbbért olyan cuccot kapok ami nekem jobban tetszik mint a drága, betölti azt a feladatot és még jó is, akkor miért ne választanám azt?

Roland Bk9, Soundcraft ui16, Audio-Technika AE4100, dB opera 15, dB Cromo 10.

Picasso †
Adminisztrátor
Hozzászólások a témában: 1
Hangszer: GW-8,
Adott köszönetek: : 940 alkalommal
Kapott köszönetek: : 585 alkalommal

Hozzászólás: # 19699Hozzászólás Picasso †
2013.12.16. 19:53

Szia Goozl,

"Egy jó dobcucc cinekkel, vasakkal, tokokkal mindennel együtt kb 2 milla."

Van szerencsém birtokolni most egy Pearl Studio komplett dobcuccot fullos karámmal, Cobra duplázó, triggerek, stb... Hát, egy autó ára... :shock: :o

Viszont én meg a "nyamvadt" Gévényócnál ragadtam le.....

Picasso

Bubamara
Adminisztrátor
Hangszer: PC3, VK7, TR Rack, SD9, SD40, SD1+, i30HD
Adott köszönetek: : 4464 alkalommal
Kapott köszönetek: : 3462 alkalommal

Hozzászólás: # 19708Hozzászólás Bubamara
2013.12.17. 00:48

goozl írta:Nos kicsit a varrógépes muzsikusok akik vagyunk itt mindnyájan, ki-ki milyen szinten (ez most mellékes) másként látjuk a dolgot mint a többi zenész.
Miért?
Mert egymagunknak kell megoldjuk a komplett zenekarnak megfelelő hangzást megoldani úgy, hogy minél kevésbe legyen az műanyag.
...
Ám a manuális tudás játékmód és a zenei alázat többőnkben akkor jön elő amikor zenekarozunk. Aki még nem tette annak javaslom kipróbálását.
Tanulságos.
Teljesen egyet értek Veled. Az akinek szerencséje van élő produkcióban, zenekarban "igazi" zenészek társaságában muzsikálni, valami olyan többletet kap, és a szemlélete olyan szinten változik meg nagyon sok kérdésben, amelyre minden zenésznek szüksége lenne.
"Varrógépezek" :) magam is , de már amikor egy gitárossal, vagy a trióval játszom együtt, ahol még az alapokat én adom a szintivel, megváltozik minden, figyelni kell egymásra, nem rámászni a másik játékára, kommunikálni folyamatosan. Amikor pedig a varrógép kikapcsolva fekszik a sarokban és a bandával játszom, akár csak egy próbán, ahol minden hang mögött egy ember áll. Ahol a dob nem olyan mint ha.. Hanem dob, mögötte Zolival a dobosunkkal. Ahol ha nem játszom, csend van. Milyen érdekes. :) Ezt mindenkinek ki kellene próbálnia. Egy folyamatos orgazmus egy -egy jól összerakott dal, mint végeredmény és semmi túlzást nem szeretnék belevinni. A legdrágább arranger sem fog soha a közelébe sem hozni annak az érzésnek. Pedig abban is megtalálom az örömömet.
Természetesen tisztában vagyok vele, hogy egy zenekart összehozni és egyben tartani nem kis feladat. De legalább egy baráti örömzenére összehozott bandát én ha doki lennék felírnék minden zenésznek. Abban is biztos vagyok, hogy a korábbi hangszerek iránti szeretetem és tiszteletem is innen fakad. Mert ha egy billencs jól meg szólal a bandában az bizony jó billencs, hiába van pl 1997 ráírva a gyártási dátumra.
Bocs, ha fárasztó voltam.
üdv

Buba

goozl
Kiemelt tag
Hangszer: Korg Pa1X Pro,Roland GT6,GT10, Fender Strat kópia.
Adott köszönetek: : 271 alkalommal
Kapott köszönetek: : 325 alkalommal
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 19716Hozzászólás goozl
2013.12.17. 08:58

Bubamara!

Ami régebbi az nem feltétlen rossz..
Sőt.
Mondj egy olyan hangszert ami egy B3-as Hammond hangját egy az egyben visszaadja,, vagy a mini Mooog-ét.
Nincs. Lehet modellezni, de olyat csak azok az analóg vasak tudnak.
A Sound a kézben van és ez ezeknél is és minden más arrangernél is igaz.
Sajnos magam botcsinálta billentyűsként dolgozom a gitározásról ne is beszéljünk..De mégis egy valamit kell hozzátenni mindenféle muzsikálásnál. Az EMBERT..HA ez nincs mögötte, akkor egyforma midifile hatású a zenénk. Azon versenyezni, hogy kinek milyen fénye van a buliban, vagy épp milyen új hangszere, mert amúgy ugyanazokat az MP3 alapokat használja..Hát nem tudom.
A Zenélés számomra a pillanat varázsa "művészete"..
Ez csak akkor jön létre, ha az emberi lélek hozzátehető. Akkor lesz katarzis és ahogy mondtad folyamatos orgazmus.

Picasso Te is bőrnyűvő VAgy?
Lehet a dobok topicot fel kellene éleszteni?:D
Nos nekem csak egy Exportom van 5 tammal, és kb 40 db cintányér, nem az alja kategóriákból, vagy 30 db Pergődob stb..Amúgy egy dobgyűjtemény boldog (most a költözésem miatt egyre inkább boldogtalan) tulaja vagyok. De ez más tészta.

Hangtechnikus, rendszer Dynacord Forum Line 2*15KW, Yamaha 02R digit, Soundtracks Megas Monitor, Studiomaster Horizon powermixer, Studiomaster Gold 16/8/16: Hangszer: Korg PA 1XPRO.

karesz0530
Újonc
Hangszer: Korg Pa500
Kapott köszönetek: : 7 alkalommal

Hozzászólás: # 19728Hozzászólás karesz0530
2013.12.17. 13:20

Engem személy szerint, nagyon "ellustítottak" a midik. Régebben zenekarban játszottam, azok sokkal szebb idők voltak. Most sajnos nem tudok össze hozni egy zenekart sem. Én az akkordokat, egy nagyon jó barátomtól tanultam meg után, utána magamtól, valamint könyvekből, videókból fejlesztettem magam.

Joe83
Adminisztrátor
Hozzászólások a témában: 2
Hangszer: Gonosz2 :)
Adott köszönetek: : 921 alkalommal
Kapott köszönetek: : 772 alkalommal

Hozzászólás: # 19746Hozzászólás Joe83
2013.12.17. 17:42

Varrógép VS Zenekar....

Goozol egy zenekart semmi nem fog pótolni soha....
Egy igazi zenekar nagyon brutális tud lenni!
Amikor minden akusztikus hangszer mögött ember dolgozik, szívét lelkét beleadva :
Érdemes végig nézni! Country!

Yamaha Genos2, Allen&Heath CQ18T, 2db Behringer DR112 DSP, Austrian Audio OD505..

wildbear
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 2
Hangszer: Korg Pa 600, Tyros 4
Adott köszönetek: : 358 alkalommal
Kapott köszönetek: : 216 alkalommal

Hozzászólás: # 19752Hozzászólás wildbear
2013.12.18. 00:11

Azt hiszem, abban mindannyian egyet értünk, hogy az élő zenekari együtt játszás úgy tudásban, mint élvezetben egy magasabb szint, mint a kísérőautomatikás hangszeres előadás. Van aki tudja ezt a magasabb szintet is. Lehet, hogy nem is szerencsés dolog összehasonlítgatni a kettőt, még annak ellenére sem, hogy a gyártók célja megközelíteni a zenekari hangzást, és mi is örülnénk, ha összehasonlítható lenne a kettő. Az igazság valójában az, hogy még a kevésbé jó fülű közönség is könnyedén különbséget tud tenni a kettő között, hacsak le nem itta magát.
Zenekarban még nem játszottam (lehet, hogy mindannyiunk örömére), valószínűleg nem is lesz lehetőségem, csodálatos dolog lehet. 10-20 évig játszottam zongorán és orgonán, klasszikust és minden mást, ami tetszett. Mikor megjelentek az első kiséretautomatikás hangszerek izgatott a dolog, hogy milyen lehet együtt játszani egy „virtuális zenekarral”. Hát aki ismerte a 70’-es évek végén, a 80’-as évek elején megjelent Roland, Yamaha stb. kiséretautomatikás hangszerek kíséreteit, tudja milyenek voltak. Ma egy babacsörgő, vagy egy elemes játékautó is jobb zenei alapokkal rendelkezik. Sokáig el is ment a kedvem a dologtól.
Az utóbbi 10 évben viszont sokat fejlődtek ezek a hangszerek. Az egyre valósághűbb hangszínek, az egyre profibb hangzású stílusok, a testreszabhatóság következtében ismét kedvet kaptam a „műzenekarra”. Kihívást jelentett számomra az arranger használata, és az együttjátszás a beépített kísérettel. Azt hiszem, ezt nem kell szégyellnem. Egyébként nyilvánvaló, hogy továbbtanulásra, de virtuóz szóló játékra is alkalmasak ezek a hangszerek.Természetesen nekem könnyű dolgom van, mert csak a családom és a saját igényeimnek kell megfelelnem. Ha ebből kellene élnem, valószínűleg bajban lennék.
A magam részéről drukkolok a fejlesztőknek. A célközönség mi vagyunk, okunk van arra, amiért ilyen hangszert használunk, remélem továbbra is elég fontosak leszünk a gyártóknak és mindannyiunk örömére egyre jobb kiséretautomatikás hangszerek jelennek meg, és jókat JÁTSZUNK!

Üdvözlettel: wildbear

Apelláta
Adminisztrátor
Hangszer: Korg Pa3X
Adott köszönetek: : 4587 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2497 alkalommal

Hozzászólás: # 19755Hozzászólás Apelláta
2013.12.18. 00:52

Gohstikám!

De szeretem az ilyen zenét. Köszi.
Mp3-ban is elfogadnék egy pár ilyet, ha valakinek lenne.
Nem buli play-back-hez, hanem a kocsiba.

Üdv.: Apelláta

Új hozzászólás