marton1974 írta:Szerintem lassan sok zenész rájön arra,hogy újítani kellene.
Ebben tökéletesen igazad van. Aki csak most jön rá, az már régen elkésett....
Másrészt: arra sosem gondolt még senki, hogy úgy kellene újítani, hogy nekiülünk és gyakorolunk?
marton1974 írta:Ne félj elmenni egy modullal,laptoppal és egy midi billentővel muzsikálni!Sokkal kisebb helyen elfér,könyebb stb...számos előnye van
A mai "One Man Band" zenészekkel kapcsolatos előítéletekkel teli világban, ahhol eddig sem hitték el, hogy valaki tud zenélni, de még ha valaki kitesz egy laptopot is, akkor aztán teljesen fölösleges kínlódni a billentgetésekkel úgysem hiszik el, hogy te játszol. Akkor már inkább tényleg nem is játszok, hanem veszek egy DJ pultot és diszkózok attól eredetibb nincs....
Egyébként ha egy alap rendesen meg van csinálva, akkor az jól tud szólni még egy egyszerűbb korg hangszerből is, ha meg rosszul van megcsinálva, mint a mostani általános ( Greg-es Chris-es ) midifile-ok, akkor arra köthet bármilyen számítógépet, akkort is rosszul fog szólni.
Nem tudom, hogy a midifile-okra céloztál-e ezzel a számítógépes rendszer hozzászólásoddal, de én egy midifile-os megoldásra reagáltam. A stílusokkal való játékot nem tudom, hogy hogy lehet megoldani számítógéppel, de én nem hiszem, hogy annyira sokmindenben befoláysolja az adott zenésznek a muzsikálását és itt most megint visszatérek az eredeti gondolkodásomhoz: Attól hogy ilyen számítógépes szoftveres dolgokkal zenélek, attól még nem tudok több számot, nem tudok jobb szólókat csinálni és pláne nem éneklek jobban...
Biztos van ebben is ráció, de én fölösleges hűhónak tarton ezen a zenélési szinten. A vendéglátós zenében nem ez a döntő tényező. Phil Collins-nak vagy Csodálatos Istvánnak ( Stewie Wonder ) ez lehet döntő tényező, de szerintem itt közöttünk még senki nem örvend ekkora hírnévnek.