Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat :)

Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt

Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról ;)

Hangtechnika - Használhatóság, felhasználói tapasztalatok

Hangtechnikával kapcsolatos témák

Moderátor: Moderátorok

kismaxi
Újonc
Blogbejegyzések: 0
Hozzászólások a témában: 7
Hangszer: KORG Pa2x Musikant(Stick);KORG Pa700 Musikant(SD)
Adott köszönetek: : 7 alkalommal
Kapott köszönetek: : 20 alkalommal

Re: Hangtechnika - Használhatóság, felhasználói tapasztalato

Hozzászólás: # 17356Hozzászólás kismaxi
2013.09.30. 12:37

birolevi81 írta:Érdekes, nekem a 2 oldalt elhelyezett 15ös aktivtól sosem gerjedt a mikrofon, igaz sosincs egy magasságban a mikrofon a hangfalakkal.
Elsősorban nem a gerjedékenységgel van a probléma, hanem a fáziseltérésből adódó frekvencia összegződésekkel és kioltásokkal. Ahogyan Qgli is írta: bizonyos frekik aránytalanul felerősödnek, mások pedig eltűnnek. Egy irányból szóló mélyekkel ez probléma egyszerűbben orvosolható. Azt is örömmel olvasom, hogy kis helyeken mások is lemondanak a sztereó térről az érthetőség javára. Azt hittem csak én vagyok ilyen mono-gám...

[font=Lucida Console]KORG PA2xPro, Audio Technica AE6100, Edirol M-10 DX, LD- System MAUI11 line array[/font]

Zongorista28
Moderátor
Hozzászólások a témában: 89
Hangszer: Roland VA-76, Roland E-5
Adott köszönetek: : 498 alkalommal
Kapott köszönetek: : 709 alkalommal

Hozzászólás: # 17357Hozzászólás Zongorista28
2013.09.30. 12:51

Apikám!

..... "a szép lágy mélyek miatt ragaszkodom kis helyen is a subhoz."

Ezt mint ha én írtam volna én is így vélem. És ne ordítson ott mellettem hanem lágy mélyeket kedvelem számomra azok a szépek.

Én nem szívesen,sőt nem nem mondok le a sztereó hangzásról,ezért sem használok kombót. Próbáltam,tavaly nem jött be másképp szólt az egész még az effektek is.Énekre,gitárra természetesen más történet.

A rögtönzés világa: A Jazz

Oscar Peterson,a Zongoristák mértékegysége

Adames
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 312
Hangszer: Korg Pa2
Adott köszönetek: : 751 alkalommal
Kapott köszönetek: : 518 alkalommal

Hozzászólás: # 17358Hozzászólás Adames
2013.09.30. 13:47

Sziasztok!

Ha nekem lenne egy nagyobb autóm, valamint sok pénzem, akkor valószínűleg 12"-os Top + 2 15"-os szub alájuk.
Viszont! Mivel ezek nem adottak, valamint az évek alatt rájöttem, hogy...

1. Ha étteremben zenélek vacsora alatt, akkor akár egy darab Top hangfal is elég, sőt, még szub sem kell igazán!
Mivel ilyenkor nem kell nagy hangerőn játszani, így ha rátekered a mélyet bírni fogja, és ez a hangerő bőven elég aláfestő zenének.

2. Bálba és lagziba ha van két 15"-os Toppod, akkor szub nélkül is megállja a helyét én azt mondom. Ha pedig 12"-osod van, akkor elég egy 15"-os szub melléjük, vagyis 2.1-ben.

Jelenlegi célom pedig az, hogy olyan aktív hangfalat találjak, ami 12"-os, és megfelelő mélyet ad. Így látatlanban vannak is ilyenek, de még nem értem célba! :pardon:
A 10, valamin 8"-os Top hangfalak nem mondom abban jók, hogy kicsik, meg könnyűek, meg olcsóbbak, meg szubbal egész jók, de az ének meg szerintem sokkal szebb egy minimum 12"-os hangfalból, és szerintem ez is fontos!

Valakinek ez, valakinek meg az számít!
Az pedig tény, hogy rajtunk kívül a hallgató, bulizós közönséget nem fogja nagyon érdekelni, hogy min szól. A lényeg, hogy buli legyen, meg jó hangulat, meg elég pia! :777

Apelláta
Adminisztrátor
Hozzászólások a témában: 413
Hangszer: Korg Pa3X
Adott köszönetek: : 4587 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2497 alkalommal

Hozzászólás: # 17359Hozzászólás Apelláta
2013.09.30. 13:56

Én is első sorban a sztereó hangzást favorizálom, nem véletlenül fektetek nagy hangsúlyt a panorámázásokra is egy midi/stilus behangszerelésekor, mert ezzel szép teret lehet adni a zenének. Viszont kis helyen, ha kompromisszumot kell kötni, inkább a mélyet választom, mint a sztereó hangzást. Ráadásul egy sub, fölötte szatelit csőn a top elfér egy fél négyzetméteren, viszont két top terpeszállványon, sub nélkül, meg kétszer ekkora helyet igényel. Kombót pedig semmi pénzért nem használnék. A magasak elvesznek a talaj közelében.

Üdv.: Apelláta

kismaxi
Újonc
Hozzászólások a témában: 7
Hangszer: KORG Pa2x Musikant(Stick);KORG Pa700 Musikant(SD)
Adott köszönetek: : 7 alkalommal
Kapott köszönetek: : 20 alkalommal

Hozzászólás: # 17361Hozzászólás kismaxi
2013.09.30. 14:54

"de az ének meg szerintem sokkal szebb egy minimum 12"-os hangfalból, és szerintem ez is fontos!"

Nálam az átmérők csökkentése úgy kezdődött, hogy kissebb ládákon jobbnak hallottam az énekemet, pont ez volt a vásárlás oka.
Az ének tisztasága, lineáris megszólalása nálam az elsődleges szempont, ehhez állítom az egész cuccot, utánna jöhetnek a hangszerek.
Ha számolunk kicsit egy 15ös ládánál az ének nagyobb része szól a driverből, így annak a minősége jobban befolyásolja az énekhang megszólalását.

[font=Lucida Console]KORG PA2xPro, Audio Technica AE6100, Edirol M-10 DX, LD- System MAUI11 line array[/font]

Attila
VIP
Hozzászólások a témában: 266
Hangszer: Korg + Yamaha
Adott köszönetek: : 449 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1053 alkalommal
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 17362Hozzászólás Attila
2013.09.30. 14:55

Api, melyik az a "kellék" amiben a mélyek szépen, melegen szólnak ?
Sajnos legtöbb esetben csak olyanokat hallok, ahol buffog a mély.
Köszi

Atti

vigo01
VIP
Hozzászólások a témában: 104
Hangszer: Ketron Audya 5 - Korg Pa1000
Adott köszönetek: : 243 alkalommal
Kapott köszönetek: : 418 alkalommal

Hozzászólás: # 17363Hozzászólás vigo01
2013.09.30. 15:09

Hali

Megvásároltam Tóth Gábor (tothtechnika) Beta58-asát. Előtte Audiotechnika 41-est használtam. Úgy érzékelem, ez sokkal részletezőbb így bizony jobban oda kell figyelnem az énekre. Az előző miki ehez képest kissé elmosva szólaltatta meg a hangomat, az új pontosabban szól és bizony jobban kiadja azon hangokat is amiket nem sikerül eltalálni. Lassan már énektanárhoz kell mennem, mert lebuktat az új mikim.
Sokkal tisztábban szól tehát az ének, és kb fele annyira szedi össze a szinti hangszóróiból jövő hangokat. Ez azért is jó, mert nincs énekeffekt a zenén :)
Azonban most visszahallgatva a mássalhangzók néha nem érthetőek így a gate-n állítani fogok.

Az alábbi linken Pa1x-el + a beta58-el készült zene hallható.

http://www.uplud.hu/files/j2XJq3q1vs

Érdekelne, hogy Ti mit állítanátok esetlegesen az ének eq-ján, effektjén.

vigo

Ketron Audya 5 - KORG Pa1X - Hill-Audio Andante 1520 - Allen & Heath Zed-10 - Beta 58A

mamfi
VIP
Hozzászólások a témában: 3
Hangszer: fender stratocaster 60s classic player
Adott köszönetek: : 326 alkalommal
Kapott köszönetek: : 350 alkalommal

Hozzászólás: # 17366Hozzászólás mamfi
2013.09.30. 16:58

Hát, nem tudom, én semmit nem állítgatnék. Ez így jó. Hallod, nagyon brutálisan jó az énekhangod. Gratula és köszönöm neked ezeket a kellemes perceket. üdv mamfi

mamfi

[font=fantasy]"Jobban szeretek zenélni, mint tudok"[/font][dropshadow=blue][/dropshadow]

vigo01
VIP
Hozzászólások a témában: 104
Hangszer: Ketron Audya 5 - Korg Pa1000
Adott köszönetek: : 243 alkalommal
Kapott köszönetek: : 418 alkalommal

Hozzászólás: # 17378Hozzászólás vigo01
2013.09.30. 18:49

Köszönöm a megtisztelő véleményedet. Végül a midit finomítgattam.

Ketron Audya 5 - KORG Pa1X - Hill-Audio Andante 1520 - Allen & Heath Zed-10 - Beta 58A

---Qgli---
VIP
Blogbejegyzések: 14
Hozzászólások a témában: 576
Hangszer: -
Adott köszönetek: : 979 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2473 alkalommal

Hozzászólás: # 17382Hozzászólás ---Qgli---
2013.09.30. 19:21

Adames írta:ének meg szerintem sokkal szebb egy minimum 12"-os hangfalból,
Tökmindegy, hogy milyen a mélyhangszóró, ha le van vágva 100Hz-nél.

Új hozzászólás